- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nevemfel #20502 üzenetére
Igen. PC-s korszakomat (még DOS) Borland Assembler-l kezdtem (előtte meg C64 gépikód és Assembler, C64-re újra dolgozunk PC alatt, VS Code +Kick Assembler), aztán Turbo Pascal/C-C++, aztán érkezett a Delphi és Builder 1.0... Volt időszak, amikor gondba került a cég, több "néven" is megjelent/folytatta útját (legismertebb CodeGear), amíg a jelenlegi Embarcado RAD Studio-ig eljutott (szerencsére).
Jelenlegi formájában tisztességesen gatyába rázták, sajnos sokan nem tudják, hogy egyébként mire is képes, adatbázis alkalmazások fejlesztése terén -a kezdetektől- a leghatékonyabb cucc, compiler-e a leggyorsabb, OpenAI PowerCoding támogatás, Android-ra, Linux-ra stb lehet fejleszteni, ráadásul úgy is, hogy Delphi-ben (Pascal alapú ugyebár) írhatod a Linux kódot... VirtualBoxt Linux alól, valós időben futtattam és debug-oltam, egy Delphi-ben írt "kódot", FireMonkey-val: [kép]
Szóval Én ezzel kezdtem (kb. 35 éve), ezen nőttem fel, amíg lehet ennél maradok...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #20270 üzenetére
Sok dolgot kell tudni gyorsan megtanulni, felfogni, és utána alkalmazni.
Pl. C#-ban megtanulhatja, hogy az int referencia típus, mert az object-ből származik.
A string meg érték típus.
De igazából úgy sincs szükség ezekre, mert az egyik profi programozó szerint a programozás az, hogy mások által készített modulokat kell felhasználni... -
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #20024 üzenetére
Valami igazság van benne. De azért hozzá kell tennem, hogy én a prog.hu-n "nevelkedtem". És ott eléggé szemét volt a vezetés velem(főleg a moderátor). Hát innen ragadt rám, hogy a fórumozó programozókat nem tartom nagyra. Főleg a névteleneket. Azért gondolj bele: én "megtalálható" vagyok, mert nyilvánosságra hoztam az adataim. Azért így teljesen más posztolni, mint névtelenül. Ettől függetlenül amit az elején írtam, az elég mélyen bennem maradt. Na meg a fáradékonyságom is közbeszól.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #19933 üzenetére
Már írtam, hogy a számítógép nem olvas doksit!
-
coco2
őstag
válasz
nevemfel #19371 üzenetére
Hát oké, túl nagy alkalmazásokat valóban nem fejlesztettem JS-ben. Persze ahogy vesszük, 2.5k sor hova tartozik? De én mindig dokumentáltam, és sosem volt típus gondom. Talán azért nem értem.
Ha jól sejtem a fenti hozzászólásokból, ott lehet a kutya elásva, hogy agile ide vagy oda a népek még mindig nem szoktak vissza a dokumentlásra, dev doc semmi, a backlog sem normális, hányavetien fejlesztenek, keresztül megy a kód 3 külön kézen, és úgy tényleg egy rémálom lehet a végére. (De szerintem azt a problémát nem oldja meg a typescript sem.)
-
Gardaai
senior tag
válasz
nevemfel #19225 üzenetére
Inline Style-nak hívják. hiperFizikus kódrészletébe helyettesítettem be: [link]Egyébként ezt az esetek 99%-ban kerülném, hacsak nem dinamikus a tartalom kerülném. Ahogy sztanozs is javasolta, külső css fájl használata ajánlott.
Szerk.:
Félre értelmeztem bocsi, késő van.
Ez egy jó kis property igen, ilyenkor pont jól jön.Az inset sem egy nagyon elterjedt dolog, pedig sokszor az is jól jön.
Érdemes mindig a fenti linken ellenőrizni a browser supportot, mert valamelyiket nagyon kevés támogatja és széteshet a dizájn.
-
coco2
őstag
válasz
nevemfel #18980 üzenetére
A maszkulinon jót nevettem, nem az biztosan nem igaz
Bemész egy szoftver céghez, ahol nagyüzemi szoftver fejlesztés megy. Ránézel az ivari arányra ott a cégnél helyben. A szakmai azoké, akik a napi darálóját tapossák.
És nyugodtan neki lehet állni direkt félreérteni, hogy mi a különbség a szoftver logika meg a grafika, 3d design, marketing, seo, felhasználói élmény tervezés és társai között, meg hogy politikai korrektség, meg a kampány a női egyenjogúságért, de ahhoz a sok eszementséghez én nem csatlakozok.
@zsolt008
Ha te nem sakkozol, valószínűleg nem tudod. A sakkhoz 2 évszázaddal ezelőtt talán még logika kellett. Valamikor azidőtájt, amikor Paul Morphy Opera Game-je játszódott (aki nem ismeri, keressen rá). Azóta engine-ek vannak, és azok találják meg a legjobb lépéseket. A profi sakkozók nem kitalálják, hanem megjegyzik. A jelenkori sakk, mint e-sport, nem logikát igénylő kihívás.
-
pelyib
tag
válasz
nevemfel #17894 üzenetére
"A fejlesztők többsége általában nem jó sem ügyfélmenedzsmentben, sem az ügyfelekkel való kommunikációban, sem jogi kérdésekben, és nehezen tudnak technikai dolgokat egyszerűen, a köznapi ember által érthető-értelmezhető módon elmagyarázni. Ez van, nem érthet mindenki mindenhez."
Vajon ezert hajlando lenne egy fejleszto fizetni? kb freelancer BA / PM
-
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #17791 üzenetére
>de ez elvileg nem terápiás-, hanem szakmai topik.
Na akkor 1 kis "szakmai" probléma. Ezt kellene optimalizálni. Bármilyen kis optimalizálásnak örülnék, de az sem ártana, ha jelentős optimalizálás lenne...
...
typedef struct FAJLKERESESEREDMENYE
{
int Fajldarab;
int Mappadarab;
long long Fajlhossz;
wchar_t* Fajlok;
wchar_t* Mappak;
} FAJLKERESESEREDMENYE;
...
void search(wchar_t* sPath, wchar_t* sFileMask, FAJLKERESESEREDMENYE* pFke, char almappae, char mappae, char fajle)
{
if (!out)
{
int i = 0, n = 0;
wchar_t* aktFolders = tempFolders;
WIN32_FIND_DATA WFD;
HANDLE iSearchHandle = NULL;
int bContinue = 1;
wchar_t* sPath_1 = (wchar_t*)GlobalAlloc(LMEM_FIXED, (wcslen(sPath) + wcslen(sFileMask) + 1) * sizeof(wchar_t));
if (sPath_1 == INVALID_HANDLE_VALUE) MessageBox(0, L"memória", L"Üzenet", 0);
if (almappae)
{
wcscpy(sPath_1, sPath);
wcscat(sPath_1, L"*");
iSearchHandle = FindFirstFile(sPath_1, &WFD);
if (INVALID_HANDLE_VALUE == iSearchHandle)
{
}
else
{
while (bContinue)
{
if (wcscmp(WFD.cFileName, L".") && wcscmp(WFD.cFileName, L".."))
{
int s;
if ((WFD.dwFileAttributes & 16) == 16)
{
wcscpy(tempFolders, sPath);
wcscat(tempFolders, WFD.cFileName);
wcscat(tempFolders, L"\\\0");
s = wcslen(tempFolders);
tempFolders += s;
++tempFolders;
++n;
}
}
bContinue = FindNextFile(iSearchHandle, &WFD);
}
bContinue = FindClose(iSearchHandle);
}
}
bContinue = 1;
wcscpy(sPath_1, sPath);
wcscat(sPath_1, sFileMask);
iSearchHandle = FindFirstFile(sPath_1, &WFD);
if (INVALID_HANDLE_VALUE == iSearchHandle)
{
}
else
{
while (bContinue)
{
if (wcscmp(WFD.cFileName, L".") && wcscmp(WFD.cFileName, L".."))
{
int s;
if ((WFD.dwFileAttributes & 16) == 16)
{
if (mappae)
{
wcscat(WFD.cFileName, L"\r\n");
wcscpy(pFke->Mappak, sPath);
wcscat(pFke->Mappak, WFD.cFileName);
s = wcslen(pFke->Mappak);
pFke->Mappak += s;
++(pFke->Mappadarab);
}
}
else
{
if (fajle)
{
wcscpy(pFke->Fajlok, sPath);
wcscat(pFke->Fajlok, WFD.cFileName);
wcscat(pFke->Fajlok, L"\r\n");
s = wcslen(pFke->Fajlok);
pFke->Fajlok += s;
++(pFke->Fajldarab);
}
}
}
bContinue = FindNextFile(iSearchHandle, &WFD);
}
bContinue = FindClose(iSearchHandle);
}
GlobalFree(sPath_1);
if (almappae)
{
for (; i < n; i++, aktFolders += (1 + wcslen(aktFolders)))
{
search(aktFolders, sFileMask, pFke, almappae, mappae, fajle);
}
}
}
} -
válasz
nevemfel #17797 üzenetére
Nem tudom örülnénk-e a PHP topikban egy 2008-ban 10K szavazatot elért javaslatnak 2022-ben. Persze vannak tipikus problémák, amiket lehetne könnyen kereshetővé tenni, de most sem egyszerű moderátort taláni egy-egy fórumhoz, mi lenne ha még a legacy dolgokat is gyomlálni kellene...
-
válasz
nevemfel #17789 üzenetére
Óóó, nincs itt semmi lábbal tiprás, csak valami súlyos kisebbrendűségi komplexus aminek nem átall hangot adni, amikor csak eszébe jut.
Csak azt nem tudom, hogy az a gondja, hogy nem vették fel valahova programozónak, pedig milyen jól tudott optimalizálni; vagy hogy végül nem fizették ki az wav-szerkesztő programját...Szépen megfér ez itt a viszgaidőszak alatt azonnal fizetős főiskolások, meg a "tanulj meg bármit 24-óra alatt"-on növekedett, konkatenálós sql huszárok melett...
-
Hege1234
addikt
válasz
nevemfel #17711 üzenetére
szerintem arra gondolt, hogy nem lejátszási listaként induljon az egész mappa
hanem a mappából mindent külön fájlként loop-oltatva a vlc-t és a mappában lévő fájlokat
annyi vlc-t nyisson meg amennyi fájl van
szóval pl. gondolom induljon el 40 darab vlc mind külön-külön a fájl-al
(én is csak tippelek..) -
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #17512 üzenetére
Ha igaz lenne, hogy trollkodni jöttem, akkor miért linkelnék be pozitív példát is? pl. itt? Az itt belinkelt oldalt készítő programozókkal szemben miért nem trollkodtam? Talán azért, mert nem olyan oldalt raktak össze, mint amit az elején írtam. Ha trollkodni jöttem volna, akkor nem hoznék pozitív példát.
-
válasz
nevemfel #16827 üzenetére
Az adattárház nem forrásrendszer, a benne lévő adatok nem frissek, jellemzően T-1, T-2-ben vannak, vagy még régebbiek. A forrásrendszerek DB-jéből töltődnek oda az adatok számos okból. Friss dolgokra az sajnos nem használható.
A kesselés tök jó dolog, de itt nem ez lesz az út szerintem. Pont a percre készség, a nagy ügyfélállomány, és az ügyfél prioritás hiánya miatt itt komplett DB-ket kéne kessben tartani, és változás esetén azonnal frissíteni. Persze ki lehetne alakítani azt, hogy az ügyféltörzset berakod kessbe, illetve a ritkán változó adatokat, de a lassulást jellemzően amúgy sem ezek okozzák. Meg hát ugye itt már minden le van fejlesztve, szóval valami olyan megoldás kéne, amihez nem kell elölről kezdeni az egészet, kifordítva a teljes architektúrát, mert nagyjából tegnapra kéne minden.Tényleg tegnapra.
#16829Drizzt
Persze, userID, de ezt ne úgy képzeld el, hogy van egy nagy DB, és onnan queryzgetünk dolgokat. Van egy kompozit szolgáltatás, ami hívogat szintén kompozit szolgáltatásokat, amik a mi szemszögünkből blackboxok. Meg Pl/SQL jobokat, meg kis kutya faszát is. Aztán így 20 szekvenciális kérésből összerak neked egy response-t. Szóval ez a köztes absztrakt réteg egyrészt nem létezik architekturálisan (ki kéne alakítani), feltérképezni a hívott szolgáltatások logikáját, aztán vagy bekötni MQ-ba, vagy közvetlenül DB-queryzni. Csak hát így pont adtunk egy pofont annak a törekvésnek, hogy próbáljuk a bank szolgáltatásait egy standard service layerbe szervezni az egyedi kókányolásokkal szemben. -
dqdb
nagyúr
válasz
nevemfel #16813 üzenetére
Vagy amikor az ügyfél hálózatában akkora packet loss van, hogy csak pislogsz. Vagy kötelező direktben használni a naplózó szerverüket helyben futó log collector nélkül, és annak a csapnivaló teljesítménye teszi tönkre a sebességedet.
Ha biztonsági okokból zónákat kell használni, akkor egy-egy ilyen kérés ellenőrzés-belső zónába hívás-válaszra várás-válasz visszaadása kör 100-200 ms-t hozzá tud adni a kiszolgálási időhöz.
-
K1nG HuNp
őstag
-
válasz
nevemfel #16143 üzenetére
Par honapja volt egy olyan, hogy kiadtunk egy alpha verziot (uj foverzio, hasonlo funkcionalitas, de kb nulla kompatibilitas az elozo foverzioval) partnereknek zart tesztelesre. Az egyik azt mondta, hogy nekik annyira tetszik, hogy ra akarnak probalni productionben is. Jol atbeszelgettuk a dolgot, aztan vegul megkaptak az engedelyt, nyilvan ugy, hogy elore be volt tarazva a rollback patch, ha valami nagy gebasz van, hogy 10p alatt meg legyen oldva a dolog.
Aztan 2 honap mulva jott az adat, hogy a crash rate productionben, bo 2 millio userrel valami 0.002%, ugy, hogy ennek a 0.002-nek a 70%-a egy -azota mar megtalalt es javitott- bug volt startupnal.
Az egesz csapat a we are the champions-ra billegett ilyen tav-oruljunk-egyutt-teams "buli" kereteben. -
coco2
őstag
válasz
nevemfel #16079 üzenetére
Nagyon sok állásban nem túl hozzáértő népek írják azt a front endet. Amikor belekérdezel részletekbe, elég hamar kiderül, hogy ők full stacket gondoltak, és a másfél millát olyasmiért fizetnék ki, ami nem csak minőségében, de mennyiségében is 3 ember munkája, nem egyvalakié. Ha azt is beleszámolod, nem hogy sok, de konkrétan kevés a másfél milcsi. Pár helyen a népek annyira el vannak tévedve, hogy nem értik, mi a különbség a látható képernyő, és az alkalmazás egésze között. Mert nekik csak az van, ami látható, a többi nem létezik. Aztán jó szerencsét vitatkozni velük.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #15731 üzenetére
Tegnap délelőtt tettem fel ezt a kérdést a fórumban. Még választ sem kaptam rá. Azóta megoldottam ezt is, sőt, az egész feladatot, amit célul tűztem ki magamnak.
>miért nem kapják a kész megoldásokat a fórumban.
A fórum nem arra való, hogy megoldják az ember problémáját. Csak akkor tudnám, hogy mire.
Szerk.: Erre mondod, hogy "Egy rakás vinnyogó szociopata?"?
-
válasz
nevemfel #14886 üzenetére
Ez egy őrültség.
Első dolgom volt a GitHub organisationben beállítani, hogy továbbra is master maradjon a neve új repoknál is.
Lesz ebből még fejfájás kezdőknek, hogy nem létezik a branch amit a StackOverflowon találtak a git parancsban.Ne borítsuk már fel a világot mert néhányan unatkoznak.
Amúgy sincs már rabszolgaság. Senki nem fog megsértődni egy master branchen. Főleg, hogy soha nem is volt slave branch.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest