- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dabadab #19012 üzenetére
Na azóta sikerült haladni is a szakdolgozattal végre hála a nyárnak és az időnek, a végén még februárban kint leszek...
Kód gatyába rázva a teljesítményt amit akartam megnyertem végre értelmesen fut viszont még mindig szórakoztat az a "villódzás" és ötletem sincs már miért maradt meg még mindig ami csak azért ciki mert ilyenkor eltűnik a képről a körívem és értelemszerűen null problémákba futok.
Pusztán elméleti síkon ha ezek a függvények adottak:
serial_Read(); -> Gondolom egyértelmű.perspective_transform(); -> Transzformációs mátrix alapján előállít egy kb felülnézeti képet.
reverse_perspective_transform(); -> ^ eredetit adja vissza a fentebbiből.
preprocess_frame(); -> Egy konyhakész képeket ad vissza, az alap képen elvégzi az elmosást a szürke árnyalatokat az élkiemelést (ezek mind OpenCV beépítettek nem nagy téma), meghívja a transzformálást majd arra a vonal felismerést és visszatranszformálást zárásképp. A madártávlatival és a visszatranszformálttal térünk vissza.
draw_circle(); -> Serialról olvasott érték alapján rajzol egy kört. Ha nincs értelmes érték akkor 0 vagy előző értelmes érték alapján jön vissza a kör. (első futásra 0 utána mindig az előző valid érték alapján) A kör mindig úgy van a sugár alapján pozícionálva, hogy ha 0 fok jönne vissza akkor kb egy egyenes jelenjen meg középen körív által. Ehhez az előző elmozdulást alapul véve mindig balra vagy jobbra van kicsit eltolva.
A main loop pedig ebben a sorrendben hív mindent:
Serialt meghívja ezután ráhívja a preprocess_frame-et majd itt a visszajött madártávlatira ráhívja a draw_circle a kapott Serial értékkel. Ekkor megjelenítjük mind a visszatranszformált képet a felismert vonalakkal mind a madártávlatit amire csak a kört van kirajzolva. Ez mind jó és szép végre elértem, hogy ~27-30FPS-el futunk 560p-n.Na most az a gond, hogy rendszeresen jön vissza 0 mikor nem kéne ezért az amúgy szép folyamatosan kirajzolt kör vissza visszaáll középre vagy épp nem kerül kirajzolásra (kivétel nincs, nem fut hibára csak ha épp a körívet akarok szín alapján kikeresni a képen nem lesz ott... akkor már jön a kivétel.) Mintha a draw_circle(); nem kerülne meghívásra...
Még mindig az a hibája tippre, hogy lusta voltam párhuzamosítani vagy a logika lenne rossz a sorrendet tekintve, hogy mi miből mit hív?
Próbáltam szokni a Pythonos párhuzamosítást de ez valami kegyetlen .NET után. Inkább reszeltem egy hónapot a kódot, hogy nyerjek mindenhol még némi futási időt csak ne kelljen szálazzak de gondolom nem fogom megúszni...
Azért sántít, hogy valami hívási logika hiszti lesz a háttérben és nem szálkezelési mert sem a teljesítmény nem esik be sem a vonal felismerés. Egyszerűen tényleg mintha lennének esetek mikor nem kerül meghívásra a draw_circle()-öm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gyúrósok ide!
- Borderlands 4
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- 2025-Ös 10 Magos Legújabb Intel Core Ultra 5 225F 10x4.9Ghz RTX 5060TI 16/32Gb DDR5 5600Mhz 1TB M.2
- Ubiquiti UCG-Max-NS Cloud Gateway Max Unifi
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest