- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
Egy 1szerű feladat. Aki ezt a kódot ki tudja akasztani úgy, hogy nem iterál végig minden elemen, ő kap 1 tízezrest! Ha hölgy, akkor mellé még egy szál virágot is!
-
cucka
addikt
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Diocles #20290 üzenetére
Csak a dráma megy, a pletyó meg a pszichológia. Egyik sem a szakterületem.
Ebben egyetértünk. És sajnos ebbe én is benne vagyok. Ha megnézed ezt a topikot, akkor látható, hogy ott több szó van a programozásról, mint itt.
De ha én nem lennék, akkor is csak az említett dolgok mennének ebben a topikban is. Csak olyan kérdések vannak, hogy érdemes-e elkezdeni programozni, meg ehhez hasonlók. Amikre lehet rizsázni. Néha van ilyen válasz is. De ez ritka, mint a fehér holló.. -
Diocles
aktív tag
Én jó ideje csendben figyelem a topikot, hogy segítsek, ha van olyan kérdés, amiben érdemben tudok (C++, Python). Lehet többen is vagyunk így. Csendben azért vagyok, mert nem jönnek szakmai kérdések.
Csak a dráma megy, a pletyó meg a pszichológia. Egyik sem a szakterületem.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
F-ECT$ #20285 üzenetére
Nem szeretnék linkelgetni, de egyrészt saját tapasztalat. Kb. 5-6 kérdést tettem fel, azokból 1-re kaptam érdemben választ. Nem egyenlő a zéróval, de azért nem mondhatnám, hogy sok.
De most a C# topic-ban is van egy megválaszolatlan kérdés. Meg nem kellene sokáig nézegetni a topikokat, hogy jó párat találjak. Csak ugye olyant nem lehet linkelgetni, ami negatív tünteti fel a nick-et.
De van, aki "fórumos vérpistikéknek" meg "személyiségzavaros hülyegyerekeknek" nevezi a kérdezőket. Meg le...... az ügyfeleket. Mert ők a nagy szakik! -
coco2
őstag
válasz
galaxy55 #20286 üzenetére
>...Mert boldogult ifjúkoromban én mást láttam...
Ha még emlékszel rá, valamikor 2003 .. 2005 előtt tényleg más érzés volt az élet. Alapértelmezett volt a bizalom. Előtte csak azt mondták valakire "csirkefogó", az illető kb kiköltözhetett az országból, mert itt halott volt a jövője. Utána? Aki nem lop-csal-hazudik, abban senki sem bízik, mert a gondolatai leghátsó részében az illető annyira ostoba a jelen világhoz, hogy szopni fog miatta lépten-nyomon mindenki, aki a közelében van.
Ember az embert másképpen kezelte. Az változott meg. És arra volt építve az egész társadalom. Nosza, az azóta már utolsó nyomaiban tűnik el. Ami helyette épül, civil helyett militáris.
Ha szeretsz nyugodtan aludni, inkább ne nézz meg YT videókat arról, mit művelt a Sinaloa kartel Mexikóban. Hogy milyen világot épített, milyen érzés ott most az élet. Jelenleg abban az irányba megy személyes kutakodásaim szerint a teljes nyugati világ. És csak a folyamat sebessége kérdéses, a végeredménye nem.
-
cucka
addikt
válasz
galaxy55 #20286 üzenetére
az IT is olyan szakterület lett, ahol inkább ölik, mint segítik egymást a dolgozók?
Szerintem ez egyáltalán nem igaz.Annyi történt az utóbbi pár évben, hogy elfogyott a gazdaságban az ingyen pénz.
Szóval nincs már akkora programozó hiány, normalizálódik a piac, mindenki jobban megbecsüli a munkáját.A másik, ami történt, hogy jött az AI, ami nagyon rossz hír a junioroknak, akik most akarnak betörni a szakmába.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
galaxy55 #20283 üzenetére
És bármikor felmehettem a programozókhoz segítséget kérni, ha elakadtam.
Az igazi profi programozók valszeg segítőkészek. De bármelyik fórumban(nem csak itt) a magát szakinak nevezők értékelhető segítséget nem adnak.
Azért a fórumokban a magukat szakinak kikiáltók is névtelenül azt írnak, amit csak akarnak. A való életben biztos, hogy nem ez a helyzet. -
coco2
őstag
válasz
pmonitor #20277 üzenetére
És melyik része nem volt érthető? Aki nem versenybe szállni akar, csinálhat, amit csak jól esik, a kutya se fogja szekálni. Versenyterepen viszont azonnal a torkának fognak esni olyan népek, akik a sok eszükre talán nem vágnak fel, de őt egészen apró darabokra akármikor, akárhol, és nagyon szívesen. Nincsen másként az egyik szakmai világban sem, az IT-ban sem.
-
válasz
BUZZLGHTYR #20267 üzenetére
Szerintem érdemes. Ha nem is leszel programozó, az IT-n belül rengeteg helyen tudsz még elhelyezkedni. Ilyenkor viszont nem árt már a legalább olvasási szintű angol. Ha esetleg van valamilyen értelmezhető diplomád is mellé, akkor szinte garantált a siker.
Arra viszont készülj fel, hogy az IT a közhiedelemmel ellentétben nem könnyű kenyér. Folyamatosan tanulnod kell majd munka közben/mellett is, különben végleg lemaradsz. Ez nem olyan, mint mondjuk egy ács szakma, hogy elpötyögsz a megszerzett szaktudásoddal évtizedekig.
-
pmonitor
aktív tag
De a kérdező/olvasó csak egyféleképpen dönthet. Vagy igen, vagy nem. Az ilyen kérdéseket szeretitek ti, állítólagos szakik. Ahol lehet rizsázni. Tökéletes téma...
Itt is majdnem sikerült rizsával elmagyaráznod, hogy a string miért is érték típus. Csak a tények makacs dolgok. És nem a rizsára hallgatnak.. -
pmonitor
aktív tag
Mondjuk azért az is érdekes, hogy ti(állítólagos szakik) is mennyire másképp látjátok ugyanazt a dolgot. nevemfel és cucka szerint érdemes(bár mindegyiknek más az indoka). Szted. meg nem. És állítólag mindhárman szakik vagytok. Gyakorlatilag 3-féle véleménnyel. Ebből döntse el a kérdező/olvasó, hogy mit is csináljon.
-
coco2
őstag
válasz
A kérdésed nem objektív. Informatívabb lenne azzal kezdeni, miért akarsz programozást tanulni, hogyan és mire használnád a megtanultakat?
Ha neked magadnak kell valamire (kreatív projekt), viszonylag egyszerű dolgod van. Felületes tanulás + olcsó laptop elég.
Ha azért fognál bele, hogy utána cégeknél állást vadássz, és itt kérdezted meg, már neki se indulj. A korod mindegy.
-
cucka
addikt
válasz
Szerintem érdemes. Azt érdemes tudni, hogy ez egy szakma, és nem annyira könnyű.
Illetve lehet, hogy van hozzá affinitásod, és élvezed csinálni, és könnyen megy. És az is lehet, hogy nincs hozzá affinitásod, és akkor soha nem fogod tudni ezt rendesen megtanulni. Ez menet közben derül ki.Ha nulláról indulsz, akkor legalább 2-3 év tanulás lesz, amíg elérsz arra a szintre, hogy juniorként esélyed legyen az első munkahelyhez.
Tanfolyam akkor érdemes, ha szükségét érzed, hogy valamilyen oktatási rendszerben, számonkérhetően kezdd el a tanulást.
De azok az idők lejártak, hogy egy 3-6 hónapos gyorstalpaló után nulla szaktudással állást tudj találni. Pár éve még így volt, manapság már ennél magasabb a belépési küszöb.Angolra azért van szükség, mert minden oktatóanyag, dokumentáció angolul található meg. Német tudás pedig nagy előny akkor, ha német cégnél szeretnél dolgozni, amiből azért van pár.
Nincs szükség erős gépre vagy speckó hardverre ahhoz, hogy elkezdd nulláról a programozás tanulását.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
galaxy55 #20272 üzenetére
Az miért trollkodás, hogy leírom, hogy miket tanulhat meg valaki(pl. az ELTE-n)? Vagy az msdn-en?
De te is azt írtad, hogyMa már inkább rabszolgamunka az IT nagyja
.Én nem vagyok programozó. Csak az általatok írtakat rakom össze. Ez sztem. nem trollkodás.
Egyébként az én véleményem az, hogy kettőtöknek van igaza. A programozás igazából rabszolgamunka, azért mert nagyrészt mások által készített modulokat kell "összerakni"(pl. ~230 megabyte-os ffmpeg). Ehhez sztem. nem kell zseninek lenni.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #20270 üzenetére
Sok dolgot kell tudni gyorsan megtanulni, felfogni, és utána alkalmazni.
Pl. C#-ban megtanulhatja, hogy az int referencia típus, mert az object-ből származik.
A string meg érték típus.
De igazából úgy sincs szükség ezekre, mert az egyik profi programozó szerint a programozás az, hogy mások által készített modulokat kell felhasználni... -
nevemfel
senior tag
válasz
Nekem van egy kollégám, akinek sikerült a dolog. Elvégzett egy valamiféle államilag megtámogatott, 6 vagy talán 9 hónapos tanfolyamot. Angol mérsékelten ment neki, olvasni tudott, beszélni nem nagyon, előtte felszolgálóként dolgozott évekig. Mostanra 1,5 év elteltével egész jól bevált. Medior szintű dolgokat már simán rá lehet bízni, közben jár angol tanfolyamra is, egyre jobban megy neki a német kollégákkal is az angol társalgás.
Nagyon jó a felfogóképessége. Nem volt IQ teszten, de biztos, hogy átlag feletti van neki.
Sajnos akinek ez nehezen megy, annak nem látok sok esélyt ezen a pályán, mert ez egy szellemileg megterhelő szakma. Sok dolgot kell tudni gyorsan megtanulni, felfogni, és utána alkalmazni.
Relatíve erős gép nem árt, legalábbis nálunk, ahol lokálisan futtatunk erőforrásigényes IDE-t (PHPStorm), webszervert, adatbázisszervert, de egy mai asztali gép alap 4-6 magos procival, min. 16GB Rammal elégnek szokott bizonyulni az esetek többségében, esetleg ha eszetlen nagy az adatbázis, akkor 32GB memória nem árt. Kezdéshez persze nem kell ilyen erős gép.
-
F-ECT$
titán
válasz
Ha megy a logikus gondolkodás akkor érdemes. Minimál angol nem árt hozzá, de én yt videókkal kezdenék mielőtt pénzt költenék rá. Nem kell hozzá erős gép eleinte.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, 1-2 infora lenne szuksegem:
30 evesen, nagyon keves angol tudassal, de annal tobb nemettel (tudom, hogy nem hasznaljak) erdemes belekezdeni a tanulasaba?
Mennyire kell eros gep egy programozashoz?
Esetleg van-e ertelme elvegezni egy tanfolyamot?
Koszi! -
pmonitor
aktív tag
Az itt található videót talán érdemes megnézni. Legalábbis annak, akit érdekel.
-
coco2
őstag
válasz
sztanozs #20263 üzenetére
Mekkora teljesítménnyel tud futni az a selenium? Még nem használtam.
Gondolkodom olyasmin, mint chrome böngészőben távoli asztalon érni el másik gépen desktopot, amin fut egy játék, és annak küldeni akciókat. Például drag and drop pixel pontos pozíciók között. Lehetségesnek hangzik?
(A játék meglehetőst kényes az automatizálásra. De a gameguard csak lokálisan rigolyás. Arra kellene egy kerülőút).
-
sztanozs
veterán
válasz
MasterDeeJay #20262 üzenetére
-
Feladat:
egy webes időpontfoglalóra kellene írnom olyat ami autómatán kattint szabad időpontra amikor az elérhető.Jelenleg kész van az alábbi:
Chrome autosavewebpage pluginnal lementi percenként az oldalt (ez kevés, le kellene vinnem 10-20sec-re)
Majd egy vb.net progi a lementett oldalon megkeresi hogy van-e submit gomb aztán jelez hanggal.A gond az hogy legrosszabb esetben 1 perc 10 másodperc alatt jutok információhoz az időponttal kapcsolatban és még rá is kell kattintanom szóval olyan 10-70s az átfutási idő. Ezt kellene lerövidítenem.
Arra gondoltam hogy keresek másik refresh progit az oldalra. Na de hogyan kattintok egy elemre a weboldalon? Chrome plugin nem tudom van-e ilyenre. vb.net beépített böngészőjén gondolkodom de az nem biztos hogy működik az időpontfoglalóval. (közlekedésfelügyelet, ügyfélkapus bejelentkezés)
-
Gardaai
senior tag
Tudtok esetleg egy olyan PHP API kapcsolattal is rendelkező (lehetőleg ingyenes) tool-t amit betudok építeni arra a célra, hogy megnézzem egy adott URL végső URL-jét?
PHP curl sajnos nem működik, mert megfogja az oldalra beépített cloudflare a szerver kérést.. és 500-as hibával tér vissza a header.
-
> Ha feliratkozok egy queue-ra, azt valami háttér szolgáltatás időnként kérdezgeti, és automatán áttölti helyi adattárolóra, vagy a rákérdezés pillanatában fog szinkronban elmenni távolra, megnézni, van-e új üzenet, és akkor kezdi letölteni?
az utobbit adatbazisnak hivjak, az elobbit meg pub/sub (queue) rendszernek
-
coco2
őstag
válasz
Drizzt #20243 üzenetére
Az adatátvitelben van cache-elés? Legalább opcionálisan?
Ha feliratkozok egy queue-ra, azt valami háttér szolgáltatás időnként kérdezgeti, és automatán áttölti helyi adattárolóra, vagy a rákérdezés pillanatában fog szinkronban elmenni távolra, megnézni, van-e új üzenet, és akkor kezdi letölteni?
A kérdés akár egyszerűbb is lehet annyival, hogy tartozik-e minden állomáson folyamatosan futó dedikált háttér szolgáltatás (ntservice / daemon / akármi) a rabbitmq-hoz, vagy nincsen olyan?
-
Drizzt
nagyúr
Ebben a formában ez a kérdés nehezen értelmezhető.
Vannak a queue-ek.
Ezekben tetszőleges időpontokban írnak valakik, nevezzük most őket publishereknek, esetleg producereknek. Ettől teljesen független időközönként akiket érdeklik az üzenetek a queue-kből, azok feliratkoznak és saját tempoban, tetszőleges időnként kiolvassák őket. Nevezzük őket subscribereknek, esetleg consumereknek.
Mind az írók, mind az olvasók lehetnek sokan és nem is tudnak általában egymás létezéséről egyáltalán. -
Drizzt
nagyúr
Nem szokas. Mi tortenik, ha a rabbitmq tobbi feliratkozoja esetleg hamarabb megkapja az uzenetet, mint ahogy az bekerul a db-be(pl. A d-ben csak percekkel kesobb van ott)? Vagy mi tortenik akkor, ha nincs uzenet valamirol, de a db-ben mar ott van? Ezek megvalaszolasa menten lehet kitalalni, hogy mit erdemes csinalni.
-
coco2
őstag
Hogyan szokás az ilyesmit összekötni tranzakcióval? Gondolok arra, hogy küldés előtt zárolni erőforrást hozzáférésre. Van arra valami beépített lehetőség? Vagy azt teljesen külön kell rendezni?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
galaxy55 #20234 üzenetére
a
csak egy szimple smile, a rövidítés miatt raktam oda, mert gondolom a kolléga ismeri a kifejezést, csak lehet az adott kontextusba nem volt érthető számàra
coco2: Senki nem fogta rà, csak mivel más csapatoknak is gondot okozott ez, így több mindent csináltunk, hogy biztos megoldódjon.BTW di is panaszkodott az eltérő fàjlnév miatt , ami érdekes, mert az ugye nincs feltolva git-re...
Nyilvàn kolléga hibázott, csak több problémàt is okozott
-
bandi0000
nagyúr
Igen, ez lemradt, igazàból GUI-t hasznàlunk (tudom, főben járó bűn) , Am Androidstudio ban történt a rename, bár mint ahogy utóbb kiderült, megijedt a srác a felugró ablaktól, ahol kilistàzta a refeket, amiket átnevez, és nyomkodta picit
Egyenlőre talàn fixed, kitöröltük az eredeti fájlt, volt egy ugyan olyan nevű is, nyilván más package-ben, csak lehet a DI is behülyült miatta
-
bandi0000
nagyúr
hayho,
Találkozott már valaki esetleg a következő GIT issue-val?
Egyik srác rossz névvel töltött fel egy fájlt, be is ment a fő branchbe. Kövi PR-ba javította, bár eléggé ködösen fogalmazott a rename sikerességével kapcsolatban. Az is bement minden jó fordul a kód.
Viszont, több embernél is látszólag random megjelenik changes-be a régi fájlnevű fájl, nyilván a projectben nincs ott, de rollback után is visszajön...
Volt már git clear, én már clonoztam újra a projektet, de úgy néz ki, hogy csak a gitről kerül elő újra és nem localba van az issú -
coco2
őstag
Én sem írtam, hogy tiszták. De a mai világban egy cég vagy a semmiért is lehúzhatja a rolót, vagy a kutya sem fogja ellenőrizni. Ergo mi a fenét számít?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20222 üzenetére
Szóval akkor miért szenvednek a Linux miatt, amikor egy win kulcsot 5k huf alatt kapni lehet? Céges policy nálatok a mazochizmus? Vagy nem ér meg annyit a probléma egyszerű megoldása? Apropó win10 korlátozásokkal ingyen is használható.
-
VikMorroHun
őstag
Nem tudok ilyenről, és csak a laptopokon van Linux, asztali gépeken maradt a Windows.
galaxy55:
Maga a rendszer, amivel dolgozunk, böngésző alapú lett (eddig nem az volt). Tény, hogy nem vagyok teljesen képben - nem voltam ott egyik meetingen sem, ahol ezeket eldöntötték, és a véleményemet sem kérdezték meg előtte. -
coco2
őstag
Túlságosan kicsi lesz a kép az értékelhető tartalomhoz. Előbb ki kellene nagyítani, de akkor meg nem fér el a képernyőn. Húzni kell a képet széltől szélig, hogy screenelni tudd. És azt mind programozottan
Néztem amúgy, mit csinál. Ahogy kinagyítom, és húzom a tartalmat, letöltöget kép részleteket cdn-ről (pld ezt itt). Maga a kép téglalapokból van összerakva - összerajzolja canvas-on, ami épp látszik az oldalon. A tartalom nem domain védett, de gyanítom, hogy a tokenek időkorlátosak - ha csak félre nem programozták. Érdekes teszt lesz, hogy az a link fél nap múlva még mindig működni fog-e.
-
válasz
F-ECT$ #20218 üzenetére
Eleg trukkos, mert a kepek zoomolhatoak, es kisebb elemekbol rakja ossze (zoom szinttol fuggoen).
Nekem most elsore az jutott eszembe, h headless bongeszovel ossze lehet hekkelni.
pip3 install shot-scraper
playwright install
aztan:
#!/bin/bash
BASE_URL="https://maps.hungaricana.hu/en/MOLTerkeptar/29646/view/?pg="
OUTPUT_DIR="screenshots"
mkdir -p $OUTPUT_DIRfor i in {1..577}
do
URL="${BASE_URL}${i}"
OUTPUT_FILE="${OUTPUT_DIR}/screenshot_${i}.png"shot-scraper $URL \
--wait 5000 \
--width 1920 \
--height 1080 \
--output $OUTPUT_FILEdone
... ezt kene finomhangolni
-
F-ECT$
titán
Ezen az oldalon van 577 oldalnyi bedigitalizált kép régi iratokról. Hogyan lehetne ezt valahogy lementeni (képként) a gépre, hogy offline is tudjam nézegetni?
-
pmonitor
aktív tag
Na nem mintha ennek a topic-nak bármi köze lenne a programozáshoz(2024-06-29 15:28-ig).
-
axioma
veterán
[link]
Valaki bele tudja tenni a topik osszefoglalojaba? -
pmonitor
aktív tag
válasz
galaxy55 #20207 üzenetére
Pl. ez sem reagálás, mi? Az a helyzet, hogy ha pontatlanul fogalmazok, akkor mindig belekötnek. Keressek még példákat, vagy elég ez az egy?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #20198 üzenetére
Senki nem kötött bele ebbe? Így lehet átvágni az olyanokat, akik nem tudnak asm-ben debuggolni!
Ugyanis a "típus jellemzői" nem létezik.
Tehát az osztály úgy épül, hogy a referencia a típus azonosítóra mutat. Majd ezt követik az adattagok. A típus azonosító x86 esetén egy int. Tehát referencia típus esetén az első adattag memóriacíme a típus azonosító memóriacíme utáni byte címe(tehát az offset = 4 byte).
Érték típus esetén nincs típus azonosító! Az érték típus memóriacíme megegyezik az első adattag memóriacímével(tehát az offset = 0 byte)! -
nevemfel
senior tag
válasz
VikMorroHun #20202 üzenetére
Ez csak a szokásos esettanulmány arra, hogy milyen veszélyeket rejt az, ha egy egész rendszert akarsz lecserélni, ahelyett, hogy lépésenként, one-by-one, cserélnék le a rendszer aktorait.
Nyilván ennek a megközelítésnek is megvannak a maga problémái. Viszont ha csak egy komponenst cserélsz le egy többé-kevésbé működő, de beállt, és bevált rendszerben, akkor azt egy komoly probléma esetén könnyebb visszacsinálni, mint egy teljes rendszer-visszaállítást végrehajtani, miközben az új rendszerben már új adatok keletkeztek, új tranzakciók zajlottak le.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20202 üzenetére
Valami specifikus alkalmazás miatt muszáj linuxot használni, vagy csak lusták a népek venni valami fekete win10 kulcsot és windowst húzni a gépre?
-
VikMorroHun
őstag
Ezt leírom, csupán érdekességként, mert én a fejemet fogtam közben, hogy lehet ennyire idióta egy cégvezetés.
Háttér: kb. 30 éve foglalkozom kisebb-nagyobb mértékben IT dolgokkal; írtam már felhasználói programokat (volt, amit néhányan használtak, volt, amit néhány százan), illetve rendszerszervezéshez is konyítok valamicskét.
Egy országos cégnek dolgozom, nem kimondottam IT munkakörben, de a mai nap folyamán kifejezetten ilyen tapasztalatra volt szükség. Van vagy 20 telephely, meg még néhány egyéb osztály, amik nem közvetlenül hozzánk tartoznak, de ugyanezt a rendszert használják.
A cégvezetés úgy döntött, teljes mértékben lecserélik az informatikai rendszerünket. Bő egy hónapja megtörtént a dolgozók továbbképzése; elérhető az új rendszer teszt üzemmódban, lehet vele gyakorolni. Nemrég volt egy próba leállás/átállás az új rendszerre, hogy mégis, mire lehet számítani, mennyi idő, amíg átpakolják a komplett adatbázisunkat (meg nem mondom, hány millió rekord, SOK adatról van szó. Kiszolgálóból van vagy 10.)
Eddig minden jó. Mondjuk az nem ártott volna, ha a különféle tájékoztatók mellett azt is közlik, hogy pontosan mikor lesz az átállás, mikortól (várhatóan) meddig nem működik majd a rendszer, de miután valaki rákérdezett, ez is megtörtént.
Kapunk új laptopokat is, hogy akkor is tudjunk dolgozni, ha épp nem a telephelyünkön vagyunk (ami elég gyakran előfordul). A tervezettnél előbb elkészültek! Már ma megkaptuk őket. Alig 2 nappal a használatba vétel előtt. Hurrá.
Kibontom az egyiket, elindítom, beírom a jelszót, telefonos segítség során kiderült, hogy a bejelentkezéshez is ugyanaz a jelszó (eddig nem így volt), és látom ám, hogy jé, ez Linux. Láttam már Linuxot, de ilyet még nem. Egy darabig nézegettem, és azon gondolkodtam, hogy basszus, azt se tudom, hogyan kell ezt kikapcsolni (egy idő után rájöttem, menet közben meg átolvastam az alig 14 oldalas használati útmutatót is, és benne van a válasz). Tök jó.
Csak azt nem tudom, hogy ha nekem ilyen komoly gondjaim voltak ezzel, akkor vajon azok a dolgozók, akiknek az is megoldhatatlan feladat, ha véletlenül a Total Commander ikonjára kattintanak, hogyan tüntessék el az ablakát (1-2-3), hogyan fogják használni?
Egyáltalán, minek kell egyik napról a másikra Linuxra cserélni a Windowst, anélkül, hogy ezt bárkivel közölnék? Esetleg egy kis továbbképzés, hogy használni is tudják azok a dolgozók, akiknek a feladata lesz? Azt nem kéne?Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy úgy küldték ki a laptopokat, hogy nincs beállítva IP cím, DNS, tehát hiába dugjuk rá a hálózatra, nem működik. Sebaj, azért van a Helpdesk, hogy megoldja a feladatot, távfelügyelettel. Igen ám, de ahhoz először wifi+VPN segítségével el kell érjék a laptopot. Ahhoz meg jelszó kell neki. De nem ám a bejelentkezési, vagy a wifi jelszó, hanem egy harmadik - amiről a Helpdesk nem tud. Jujj!
-
VikMorroHun
őstag
válasz
galaxy55 #20192 üzenetére
C# és lehetséges, hogy másra kellett volna hivatkozni. Kezdő vagyok, ráadásul ez nem is az én programom, csak ki akartam javítani benne 2-3 hibát. Részben sikerült is (egyet megkerültem), aztán kiderült, hogy aminek egyébként működnie kellene, az sem jó, úgyhogy inkább megírom az egészet Qt-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Elektromos autók - motorok
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple MacBook
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest