- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Nem. Egyik partner részére csinálok egy ws-t, ahol mind a request, mind a response headerben a fenti van.
Felhív egy url-t get paraméterekkel, majd adok neki egy választ. Utána guglizva, jó úton jártam.POST /callback HTTP/1.1
Host: client.example.org
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
id_token=eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IjEifQ.eyJzdWIiOiJqb2huIiwiYX
VkIjoiZmZzMiIsImp0aSI6ImhwQUI3RDBNbEo0c2YzVFR2cllxUkIiLCJpc
3MiOiJodHRwczpcL1wvbG9jYWxob3N0OjkwMzEiLCJpYXQiOjEzNjM5MDMx
MTMsImV4cCI6MTM2MzkwMzcxMywibm9uY2UiOiIyVDFBZ2FlUlRHVE1BSnl
lRE1OOUlKYmdpVUciLCJhY3IiOiJ1cm46b2FzaXM6bmFtZXM6dGM6U0FNTD
oyLjA6YWM6Y2xhc3NlczpQYXNzd29yZCIsImF1dGhfdGltZSI6MTM2MzkwM
Dg5NH0.c9emvFayy-YJnO0kxUNQqeAoYu7sjlyulRSNrru1ySZs2qwqqwwq
-Qk7LFd3iGYeUWrfjZkmyXeKKs_OtZ2tI2QQqJpcfrpAuiNuEHII-_fkIuf
bGNT_rfHUcY3tGGKxcvZO9uvgKgX9Vs1v04UaCOUfxRjSVlumE6fWGcqXVE
KhtPadj1elk3r4zkoNt9vjUQt9NGdm1OvaZ2ONprCErBbXf1eJb4NW_hnrQ
5IKXuNsQ1g9ccT5DMtZSwgDFwsHMDWMPFGax5Lw6ogjwJ4AQDrhzNCFc0uV
AwBBb772-86HpAkGWAKOK-wTC6ErRTcESRdNRe0iKb47XRXaoz5acA&
state=DcP7csa3hMlvybERqcieLHrRzKBra -
válasz
Speeedfire #15797 üzenetére
Na várjál. Most a request-ben postoltál és arra kapod a response-t?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15796 üzenetére
Nem egészen, mind a request, mind a response header-ben ez van: x-www-form-urlencoded
A repsonse-nál viszont fogalmam sincs, hogy mi lehet. Erre tudok csak gondolni:$data = array('foo'=>'bar',
'baz'=>'boom',
'cow'=>'milk',
'php'=>'hypertext processor');
echo http_build_query($data) . "\n"; -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15794 üzenetére
Úgy érted, hogy request header és request body? Mert akkor igen.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Petyyyyy #15793 üzenetére
A $connect globális változó, amely nem fog látszani alapból egy másik osztály metódusán belül. Mivel látom, hogy statikus metódusokat használsz, ezért a legegyszerűbb, ha a login metódus paramétereként átadod a $connect változót.
Egyébként jobb lenne, ha a permission class-t inkább példányosítanád, és akkor a konstrktorában kaphat egy mysqli objektumot. Ezt egy objektum propertyben eltárolod, így könnyen használhatod a permission objektum az összes metódusában.
2. Javaslom, hogy includeok helyett használj osztálybetöltőt, lehetőleg valami szabványosat, pl. PSR-0 -t)
-
Speeedfire
félisten
Jól tudom, hogy ha a response header-ben ez van "x-www-form-urlencoded", akkor ilyen plain text kell a válaszba?
foo=bar&bar=foo -
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
A segítségetek kérném, az én agyam ma vasgolyó élességgel bír. mysql-ről írom át a kódot mysqli-re. Adatbázishoz kapcsolódás ahogy azt kell
/*$link = mysqli_connect ($mysqlhost,$mysqllogin,$mysqlpass,$mysqldb); */
a kapcsolódás sikerül is. A kapcsolódást funkció látja el, ami egy osztály része (lentebb elsőként require-lt állományban). Egy másik állományban permissions2 csak funkciók amik mysqli utasításokkal operálnak. Ezekhez jön az index ahol is ez van dióhéjban:
require("includes/class_adatbazis_muveletek2.php");
$connect = adatbazis_muveletek :: kapcsolodas();
require("includes/class_permissions2.php");
$login = permissions :: login();Plusz a hiba, mert ugye permissions2-ben a mysqli utasítások két paramétert igényelnek. Az első ugye a kapcsolat link a másik az utasít, de előbbit nem kapja meg. Tuti valami faék típusú hiba, de nem veszem észre mi lehet az.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
sztanozs #15791 üzenetére
Értem.
Csak arra akartam célozni hogy eddig volt egy $fileurl változóm aminek pl. ../uploaded/akarmi/valami.pdf volt az értéke. Erre a változóra hivatkozva linkkel meg is nyílt a pdf, illetve php filesize ugyanerre hivatkozva kiírta a listában a fájl méretet, stb... Most mivel az uploaded mappa egy virtuális mappa, így csak a link működik, a php-hez kreálnom kell egy újabb elérést.
-
sztanozs
veterán
válasz
TomyLeeBoy #15790 üzenetére
php-nál (lokális könyvtárak elérésére) ne használj http alapú fájlelérést. php hozzáfér a fájlrendszerhez, nem kell neki ilyesmi csicsa (amúgy sem úgy éred el böngészőből) - hacsak nem magán a szerveren nyitod meg az oldalt böngészőben, akkor nem a szerver lokális könyvtárára, hanem a saját géped c: és d: meghajtóira fog mutatni a link...
-
sztanozs
veterán
válasz
TomyLeeBoy #15788 üzenetére
PHP miért mint weboldalt akarná megnyitni egy lokális fájlt? Vagy valamit én nézek félre?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
DeltaPower #15785 üzenetére
Kicsit korai volt az öröm :-)
Csináltam Directory alias-t, mutat a d:\ megfelelő könyvtárra, a linkek jók lettek, viszont a php műveletek (filesize, upload, stb..) most nem működnek az alias mappára hivatozva.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
De tud. Végülis így is jó, köszi. :-)
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Utánnanézek
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #15784 üzenetére
Nem értem, mi értelme ennek. Directory alias-t nem tud a win server?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Tele von Zsinór #15783 üzenetére
Az működik csak két probléma van vele:
1., a site alapesetben c meghajtóról fut, az elérendő pdf-eket a d-n szeretném tárolni
2., a "D:\uploaded" elérés tárolva van adatbázisban, így költöztetésnél bárhol lehetnek a fájlok, ennek a módosításával újra működne minden. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15782 üzenetére
Simán elképzelhető, hogy a böngésződ nem engedi, hogy random weboldalak helyi file-ra linkeljenek. Ha a relatív (és továbbra is http-s) link működik, maradj annál.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
TomyLeeBoy #15781 üzenetére
A D: elé bármit írok, mindig automatikusan "file:///D:" lesz belőle...
-
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15779 üzenetére
Szia,
A megoldás:
file:///lokális_elérési_út
Pl:
file:///C:/Users/Administrator/Desktop/pelda.jpgFigyelj a három perre! A harmadik a lokál miatt van.
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Meggyűlik a bajon a következővel:
PDF fájlok linkjét generálom php-vel adatbázisból egy változóba, majd a változót adom meg egy link url-jének.
Ha az út relatív (../mappa/file.pdf) akkor jól működik a link, megnyitja a pdf-et, de ha abszolút linket szeretnék (d:\mappa\file.pdf) akkor nem működik. Hogyan lehet windows szerveren link url-nek abszolut útvonalat megdani a meghajtó betűjelével együtt?? -
DNReNTi
őstag
Álláshirdetés Facebookon, aszongya:
"Ha értelmetlen ügyféligények implementálása helyett inkább valami értelmes kódot írnál..."
Ha valakit érdekel: [link] -
rolio1
tag
Sziasztok mindenkinek!
Segítséget kérnék. Hobbi szinten készítettem egy oldalt, joomla alatt, benne egy virtuemart, 480 termékkel.
Nemrég "ráébredtem" arra, hogy sima HTML oldalt sablonból sokkal egyszerűbben tudok csinálni, azt a részét meg is csináltam. Viszont szeretném dinamikussá tenni, a joomla adatbázisából pedig a termékeket megjeleníteni az új oldalamon.
Ez nem webshop, szimpla alkatrész katalógus. Viszont a php-t, akárhogy is próbálom, nem tudom megtanulni.
Valaki foglalkozna e a dologgal, és mennyibe kerülne egy ilyen "bővítés"?Üdv, Roland
-
válasz
fordfairlane #15771 üzenetére
Kis türelmet, dolgozunk rajta.
-
A citromos szolgáltató domain címe nem jelenik meg, jól látjátok.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #15766 üzenetére
Sk8erPeter:
citro mailreEz itt tiltott szó?
DNReNTi:
Pont azzal történt -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Jelenleg egy oldalt építek CodeIgniter alapokon. A CI-ben lévő email küldést használom, azonban ha például nem gmailes a cím (info@cégnév.com) akkor nem érkezik meg a levél. A célnál lehet a probléma, vagy az SMTP-vel ami a levelet küldi? Esetleg a CI emaile kavarhat be?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Huh, kicsit túl hosszan sikerült mindezt leírnod.
Csak hogy tisztázzuk: én is magamtól, saját erőmből tanultam meg a webfejlesztést, úgy, hogy közöm nem volt hozzá, és SENKI nem vezette a kezemet, hogy ezt, meg azt csináld. Utánanéztem, olvastam, gyakoroltam, utánanéztem, olvastam, gyakoroltam, utá... Így megy ez. -
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #15757 üzenetére
Nem.. Nem vettem sértésnek, egyáltalán nem is vettem le, legfőképpen nem érzékenyültem el..
igazából maximum csak egy afféle "kioktatásnak", ".... miért csinálod azt, az hülyeség, másik rész elavult, az nem megy, azt nem úgy kell csinálni, kevered a hetet a hóval... stb... " nekem inkább ez jött le. és nem a lényegi segítség vagy jó tanács. Lehet nem vagyok egyértelmű, sőt ebben a webes világban meg aztán amennyi lehetőség, annyi út.... ez leginkább nyilván abból adódik, hogy NEM tanultam ezt a dolgot, nem értek hozzá, csak saját erőből, utánaolvasgatásokból és néhány ember segítségéből tudok valamit "előhozni" a kis agyacskámból...
Ezért is nehéz elmagyarázni mit is akarok..
Sajnos nagyon sok helyen, sok ember hajlamos elfelejteni, hogy nem csak "tanult" emberek (értem itt a szakmai részét) szeretnének valamit összehozni saját erőből, maguknak egy kis dolgot összerakni. És vagy a nemsegítség megy vagy a "mitkereselitt" érzés. És falakba ütközik az ember.. Nyilván azt is tudom, hogy egy magamfajta amatőrnek nehéz "segíteni" egyáltalán bármi olyat is elmagyarázni, amihez gőze nincs.. Tehát innentől fogva már alap, hogy megvan csavarva a történet. Szóval igen... nehéz ügy mindkét fél része. Én vagyok itt az amatőr..
Dehát ez már szerintem lejött abból is, hogy már annak örültem, mint a hülyegyerek, hogy megtudtam oldani, még ha csak egy kis "rámutatással" is, wis kolléga segítségével, hogy azt a hülye szöveget ne kínaiként fordítsa, hanem normál, ékezetes betűkkel...
"validálás" "session"... ésatöbbi... most még ez is kínai..
de majd ez után is megpróbálok valami keresni, aztán lesz valami....
angolból nem vagyok toppon, de kitudom matekolni, mit-merre találok, hogyan álljak hozzá, szerencsére. Sok esetben külföldi fórumokon több infóra találok, mint magyaron, csak itt legalább próbálom elmagyarázni, ha már nem jutok tovább..
Az elavultságról ... lehet elavult.. én talán mondhatom arról, hogy tudok már 1-2 dolgot. Mondasz egy újabb-szebb szöveget..hát akkor megint csak megy majd az utánajárás. Ami azért nem egyszerű, mert amit te megemlítesz, azt nekem igen körbe kell járnom, hogy tudjam miről is beszélsz...
arról tudom, hogy működik. Mindegy milyen formában.. De működik nem?
Mégha elavult akkor is?
Na mindegy... én nem akarok összetűzést.. vagy azt, hogy itt vitafórumot tartsunk ki-mit-miért mondott, csak valami megoldást keresni erre a két dologra... Ami amúgy alapból működik, csak gondoltam hátha valahogy megoldható egyszerűbben... :/ nah, akkor ez a "szessön + ánszet" témát még átrágom, ha már nem megy ezzel a javascriptes megoldással, mint a másik! -
Sk8erPeter
nagyúr
1. bekezdésre: mindegy, hogy valaki mennyire vágja a témát, vagy nem, a tény az tény, ha valami elavult, akkor nyilván itt azt fogjuk javasolni, hogy ne használd.
Bár nem tudom, mit várnál helyette.
2. bekezdésre: Javát írtál JavaScript helyett a korábbi hozzászólásodban. Erre mondtam, hogy a kettő nem összetévesztendő, mert nagyon nem ugyanaz.
"Namost, ha valamit nem töltök ki, akkor kapok egy üzenetet, egy új, tök fehér lapon, fekete betűkkel, sima egyszerű betűtípussal, hogy mi a probléma. Utána nyomok a böngészőn egy "vissza" gombot, és megint ott vagyok a kapcsolat lapon, hogy "javíthassak"."
Ha JavaScript nélküli megoldás van, úgy szokás megoldani ezt egyszerűen, hogy a kérés validálása+feldolgozása után beállítasz mondjuk egy $_SESSION-változót (mondjuk $_SESSION['status'] és $_SESSION['message'], de tök mindegy), hogy mi a helyzet, jó volt-e a megadott paraméter, vagy sem, aztán visszairányítod (header('Location: http://www.example.com/innenjottel.php') segítségével) az eredeti oldalra, ahol pedig ezeket a $_SESSION-változókat lecsekkolod, hogy léteznek-e, ha igen, akkor valamilyen módon felhasználod az értéküket (pl. nyilván az üzenetet kiírod), majd megszünteted ezeket a beállított változókat (unset() segítségével)."Köszönöm egyébként a kioktatást, lehet hülyének is nézni, meg mondani, hogy menjek szakemberhez és fizessek neki, aztán majd megoldja, de ha ennyire bonyolult lenne a történet, akkor marad így aztán kész"
Te most tulajdonképpen mégis min sértődtél meg? Hol mondtam én neked ilyeneket, amiket kitaláltál? Nem is értem. Nem volt kioktatás, leírtam a tényeket. Már azon is érzékennyé váltál, hogy megemlítettem, hogy valamit ne használj, mert elavult. Ha nem jött át: ezek jótanácsok. Ha ilyenekre nincs szükség, akkor nem értem, miért kérdezed a véleményünket.Egyébként nem tudhatjuk így fejből, hogy konkrétan mi mennyire megy, így ismeretlenül kicsit nehéz megállapítani, hogy milyen megoldásokat javasolhatunk neked, pl. azt sem írtad, megy-e az angol, és hogy konkrétan melyik résznél akadsz el mondjuk az említett levelezőkkel (PHPMailer vagy Swift Mailer). Azért azt is vedd figyelembe, hogy itt a topicban mindenki a szabadidejében segít, valószínűleg jó szándékból (bár az előző hsz.-emet is sértésnek vetted).
-
Vikus
tag
válasz
Sk8erPeter #15755 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy elavult, de szerintem lerí a hozzászólásaimból, hogy nem vagyok szaki, tehát nekem aztán mondhatod mi az ami elavult. Amatőr szinten "tolom" ebből fakadóan nem tudok hozzászólni a magasröptű beszélgetésekhez, próbálok valahogy előrébb jutni kevés tudással és pár ember segítőkészségével, hogy valami működőképes végeredményt hozzak össze. Megjegyzésként azért még ideírnám, hogy a neten lévő weblapok hány százalékára tudod mondani, hogy elavult? Mert nem mindenki tartja a "ritmust", és mégis működik a régi dolog is nem? Vagy?
Visszatérve.
A jquery-s témát pedig nem keverem össze én se a javascriptes paranccsal csak valami példát akartam felhozni arra, hogy 1001 módja van annak, hogyan lehet megoldani, ha elküldesz egy üzenetet és nyugtázza valami. Speciel, hogy megint kitérjek rá, nincs a kisujjamba a téma, nem tudom milyen módon működnek ezek, de csak mint hasonlatot akartam felhozni.
Hogy nekem meg megfelelő, azt arra írtam, amit előző hozzászólásba kaptam, miszerint "teljesen felesleges" berakni. Namost, ha valamit nem töltök ki, akkor kapok egy üzenetet, egy új, tök fehér lapon, fekete betűkkel, sima egyszerű betűtípussal, hogy mi a probléma. Utána nyomok a böngészőn egy "vissza" gombot, és megint ott vagyok a kapcsolat lapon, hogy "javíthassak".
Ellentétben a javascriptes megoldással, mikor elküldöm az üzenetet, igaz, hogy egy alap szöveggel, de egy szürke háttér előtt egy kis "ablakban" jelenik meg, egy "OK" gombbal, amire rákattintva visszatérek automatikusan a kapcsolat lapra. -- Ezért is mondtam, nekem ez is jó lenne, vagyis jobb lenne. Nem akarok külön új lapot csinálni neki, se nem cicomázni nem akarom. Csak, hogy ugyanúgy jelenjen meg a hibaüzenet, mint a nyugtázó.
Hogy nem akarom összezsúfolni, egyszerűbben fogalmazva ugyanazt írtam, mint te. szerintem.
És lehet másnak baromi egyszerű ez a phpmailer, aki ebben a témában mozog, de nekem nem. Nem akarom túlbonyolítani a történetet, egyszerűen, mikor megkapom az oldalról az üzenetet, annyit szeretnék, hogy a "Küldő" és a hasonló kategóriákat "vastagbetűvel" vagy valamilyen "színnel" mutassa.. ennyi. 4 darab van ebből összesen... Annyit szeretnék, látszódjon egy kis különbség az üzenet, és a cím között..Semmi többet.
Köszönöm egyébként a kioktatást, lehet hülyének is nézni, meg mondani, hogy menjek szakemberhez és fizessek neki, aztán majd megoldja, de ha ennyire bonyolult lenne a történet, akkor marad így aztán kész. Csak kevés segítséget szerettem volna pár változtatáshoz. És még nem is mondtam szerintem, hogy bárki más csinálja meg helyettem a két szép szememért az egészet..... Mert csak 1-2 dolgot kellene szerintem "helyesbíteni"... Aztán javítson ki valaki, ha mégsem...... -
Sk8erPeter
nagyúr
A <font> tag ezer éve elavult, ahogy a color attribútum is. Használj helyette mondjuk <span> taget, aztán CSS-t.
A mail() függvénnyel szarakodni meg egyszerűen nem éri meg, wis már a hsz.-ének 4. pontjában javasolta a PHPMailert VAGY a Swift Mailert, mindkettő jó, és rohadt egyszerű velük a küldés, a hivatalos oldalukon jó példák találhatók.
"Másik, nem akarom semmiképp összezsúfolni a html-ben lévő cumót még ezzel is"
Semmi köze a szerveroldali kódnak ahhoz, amilyen HTML-kimenet a kliens gépére letöltődik. A levélküldős dolgot egyébként is illene valami másik fájlban elintézni, nem egybekutyulni a másikkal."Ezért nekem megfelelő ez a javascriptes dolog"
A PHP mail() függvényének abszolút semmi köze a JavaScripthez."Persze király lenne, ha mondjuk ezt egy java-s - mondjuk amolyan jquery-s képnézegetős formában - kapná a júzer"
A Java NAGYON nem ugyanaz, mint a JavaScript, ne keverd a dolgokat. Te a JavaScriptről beszélsz. A jQuery pedig egy JavaScript-könyvtár.
Ilyen galériákból pedig Dunát lehet rekeszteni.
Csak egy példa az n+1-ből: http://www.jacklmoore.com/colorbox/ -
Vikus
tag
Szia!
Köszi a segítséget.!
És a válaszod!
A "magyarosítást" sikerült megoldanom, hogy az oldal elejére beraktam
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
a php elé.. majd a legvégére is a lezárást. Így már szuper, köszi.A másik dolgot is sikerült végül, a névhez beszúrtam ezt:
$string_exp = "/^[a-záéíóöőúüűA-ZÁÉÍÓÖŐÚÜŰ .'-]+$/";
így legalább már az ékezeteket is "támogatja". Szóval ez is pipa!
Mellette még ezen felbuzdulvamegcsináltam a telószámos részt, hogy csak számot fogadjon el, x-től y mennyiségig, ugyanez a tárgyas résszel is. hm.. tudom lehet nem nagy dolgok, de nekem nagy sikerélményt nyújt!
sajna ilyen béna vagyok igen...
Viszont, az üzenetes formázást még mindig nem értem... nekem ez a phpmailer kicsit bonyolultnak tűnik, annyira nem akarom cicomázni az üzenetet, elég ha csak ki tudnám emelni a "Küldő" címszót, a "Tárgy"-at és így tovább.. adni neki egy színt aztán kész...
Valahogy így: <strong><font color="#B8652F">Küldő:</font></strong>
mondjuk...
a php-s kód végére még beraktam 2 sort:
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
[B]'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
'Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1'."\r\n";[/B]
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);ezt a mime-s dolgot meg ami utána van. (lehet nem is kell oda... :s) mindenesetre bármit csinálok vagy nem jeleníti meg, vagy egyszerűen hozzácsapja a szöveghez a kódot...
Hasonlóképpen próbáltam összematekolni, de valahogy nem akarja az igazságot:
[link]
nekem még ez is sok lenne, csak egy "formát" akarok vele összehozni. Nem tudom mit kéne átvariálnom... ha berakom az "email_message" részhez, szintén hozzácsapja a szöveghez a kódot.. :sMásik, nem akarom semmiképp összezsúfolni a html-ben lévő cumót még ezzel is, (eleve nekem már magasabb kategória ezt összehozni sajnos..
) másik, hogy ott van egy szép kis táblázat, aminek a végén rányomok egy gombra, és már küldi is ezt, szóval ez nekem bőven megfelelne, csak kicsit szeretném "szépítgetni" a végeredményt. Ezért nekem megfelelő ez a javascriptes dolog, mert rátolom, hogy küldés, kijön egy ablak, le "OK"-ézom aztán visszatértem egyből a kapcsolat oldalra. Valahogy ezt szeretném a hibaüzenetnél is, csak nem tudom hova rakjam a kódot..
Persze király lenne, ha mondjuk ezt egy java-s - mondjuk amolyan jquery-s képnézegetős formában - kapná a júzer
de az sajna már iszonyat magas labda.... nekem.....
Ehhez valami vélemény? vagy valaki? -
wis
tag
1. Minden fájl kódolása legyen utf-8. A html fejlécben is jelenjen meg: <meta charset="utf-8">
2. A javascript felesleges. A contact.html-t és contact.php-t gyúrd össze: a php kód legyen az elején a html a végén, az utolsó die()-t szedd ki. A hibaüzenetet az űrlap elé írasd ki.
3. if(strlen($comments) < 2) {...}: ehhez hasonlóan vizsgáld a többi mező meglétét is. Azt mondjuk nem értem a név miért csak kisbetűs és ékezet nélküli lehet csak.
4. Használj phpmailert vagy swiftmailert és abban könnyen állíthatsz össze formázott html e-maileket. -
Vikus
tag
Sziasztok mesterek!
Szeretnék hozzátok fordulni pár kérdéssel, remélem tudtok nekem benne segíteni. Tök amatőr szinten próbálkozok a témával ezért sorry, ha "hétköznapi" módon próbálom leírni mi a helyzet és pls így is álljatok hozzám:
A helyzet a következő:
Van egy üzenetküldős rész az oldalamon. név, tárgy, teló, mail cím, szöveg --> majd egy küldés gomb.
Beírom az adatokat addig oké, el is küldi, ahogy kell.
Viszont itt jönnének a bajok. Mivel amatőr vagyok a témában, csak hellyel-közzel látom mi mit jelent, ezért ami "mozgatja" ezt az üzenetküldési részt, a mondjuk: contact.php fájlt úgy "ollóztam össze", saját magam matekoltam ki mit hogyan kellene.
Leírnám mit szeretnék megoldani, majd a kódot. Lehet, hogy számotokra egyszerű, de nekem nagyon sokat jelentene, ha tudnátok segíteni, mert így is napokat "szórakoztam" mire összehoztam ezt..
szóval:
1. első dolog, hogy mikor elküldöm az üzenetet, akkor kijön egy ablak, hogy köszi, továbbítottam. Viszont az alábbi üzenet jelenik meg: "KĂśszĂśnjĂźk ĂźzenetĂŠt!" vagyis az ékezeteket valahogy nem tudom miért, de ilyen irgalmatlan módon jeleníti meg. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha nem írok be rendesen valamit, és nem engedi elküldeni. Ezt hogyan tudnám "magyarosítani"?
2. másik, hogy azt meg tudtam oldani, hogyha mindent kitöltök, és elküldöm az üzit, akkor egy ablak jöjjön elő, egy kis "ok" gombbal, majd visszavisz a kapcsolat oldalra. Viszont hogyan tudnám ezt elérni úgy is, hogyha nem töltök ki rendesen valamit és a hibaüzenetnél is kis ablak jöjjön elő? Mert a mostani állás szerint, egy külön "lap"-ra ugrik, azon is hasonló betűkészlettel kiírja az üzit, viszont ott a böngészőn belül tudok csak a vissza gombbal, visszajutni a kapcsolat oldalra.
3. sajnos mivel "ollóztam" ezért nem tudom mi a teendő, de mikor beviszem az adatokat, mondjuk név, mail cím, meg kell felelnie egy bizonyos elvárásnak. Ugye, ha nem értelmes mail címet ad meg az illető, aki írni akar nekem, akkor nem engedi elküldeni. Eddig ok. Viszont ugyanezt szeretném elérni a névnél is, és a telefonszámnál is. mondjuk a névnél csak ékezet nélkül enged, és kis betűvel, telefonszámnál is valami olyan kéne, hogy muszáj legyen kitölteni a mezőt, és betűket ne engedjen.
4. ez már csak "apróság", de azt szeretném még, hogyha megkapom mondjuk a címemre az üzit, akkor ugye a példa alapján kapok egy listát, hogy kitől jött, stb.stb.stb. Viszont szeretném formázni ezt a szöveget, mondjuk, hogy a "küldő" félkövér betűtípusú legyen, vagy dőlt, esetleg színt adni neki vagy valamit, vagy esetleg magát a szöveget, amit küld az illető az legyen dőlt betűvel... Ezt hogy tudnám megoldani?
És végezetül akkor a kód, ami alapján menne az egész.:
<?php
if(isset($_POST['email'])) {
$email_to = "minta@janos.com";
$email_subject = "Üzenet az oldalról!";
function died($error) {
echo "Elnézését kérem, de üzenetét nem tudom továbbítani!";
echo "Az alábbi hibákat észleltem:<br /><br />";
echo $error."<br /><br />";
echo "Kérem javítsa, hogy minél hamarabb továbbítani tudjam a feladóhoz! Köszönöm. <br /><br />";
die();
}
if(!isset($_POST['name']) ||
!isset($_POST['sub']) ||
!isset($_POST['email']) ||
!isset($_POST['number']) ||
!isset($_POST['comments'])) {
died('Elnézését kérem, de üzenetét nem tudom továbbítani!');
}
$name = $_POST['name']; // required
$sub = $_POST['sub']; // not required
$email_from = $_POST['email']; // required
$number = $_POST['number']; // not required
$comments = $_POST['comments']; // required
$error_message = "";
$email_exp = '/^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/';
if(!preg_match($email_exp,$email_from)) {
$error_message .= 'A megadott e-mail cím nem megfelelő!<br />';
}
$string_exp = "/^[A-Za-z .'-]+$/";
if(!preg_match($string_exp,$name)) {
$error_message .= 'A megadott név nem megfelelő!<br />';
}
if(strlen($comments) < 2) {
$error_message .= 'A küldendő üzenet nem állhati ilyen kevés karakterből!<br />';
}
if(strlen($error_message) > 0) {
died($error_message);
}
$email_message = "Helló! :) Üzenetet kaptál azoldaláról! \n\n";
function clean_string($string) {
$bad = array("content-type","bcc:","to:","cc:","href");
return str_replace($bad,"",$string);
}
$email_message .= "Üzenet küldője: ".clean_string($name)."\n";
$email_message .= "Tárgy: ".clean_string($sub)."\n";
$email_message .= "Küldő e-mail címe: ".clean_string($email_from)."\n";
$email_message .= "Küldő telefonszáma: ".clean_string($number)."\n";
$email_message .= "Üzenet: ".clean_string($comments)."\n";
$headers = 'From: '.$email_from."\r\n".
'Reply-To: '.$email_from."\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);
?>
<!-- place your own success html below -->
<script language="javascript" type="text/javascript">
alert('Köszönjük üzenetét!');
window.location = 'contact.html';
</script>
<?php
}
die();
?>Pls. valaki segítsen ezen a szerencsétlen hülyegyereken!
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15750 üzenetére
Entity-n ajanlottak, elsore azt hittem, csak onallo weboldal, de raleltem az apira, es 100% az ami kell
De igazabol valami sokkal egyszerubbet terveztunk"Takoltal bele" majdnem az lett
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaaa, bocs, félreértettelek, nem is ismertem a pixlr API-ját, azt hittem, hogy végül az időhiány miatt kissé egyszerűbb megoldást tákoltál bele valahogy az oldalba, iframe-mel, vagy fingom sincs.
De az fasza, hogy van API-ja, jó tudni: https://pixlr.com/developer/api/
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15748 üzenetére
Köszi, de a pixlr.com API-ban beépíthető weboldalba, és a szerkesztett képet post-al küldheti, vagy leteszi a serverükre, ahonnan curl-el leszippantom, és vissza van mentve a kép
Így a user nem tévedhet, betölti gombra/linkre, és kész, el is menti
nekem nagyon bejött -
válasz
Speeedfire #15745 üzenetére
Hmm. És ha rollbackelnél? Root azért erős, meglátja egy IT-s és rácsap a kezedre
-
Speeedfire
félisten
Igen, változott a php.
De ugyan azt a forrást szoktam használni, minden esetben ha forgatok. Csak a kapcsolókat bővítem.
Ugyan ez a cli nemrég még tökéletesen ment, egyedül az ftp-t forgattam bele a php-ba.Én is néztem már, de ldap-ot nem is használok. Minden ldap jellegű dolog db-ből jön egyből. Meg mint írtam root-ként semmi hiba. Egyelőre fut a szkript rendszergazdaként, majd csak jó lesz egyszer.
-
válasz
Speeedfire #15743 üzenetére
Akkor rosszra asszociáltam. Régen működött, változtattál valamit?
Szerk.: így elsőre ldap tűnik rossznak [link].
-
válasz
Speeedfire #15740 üzenetére
Na várj. Most rögtön futás előtt elhal, vagy futás közben? Ha közben tördeld be és keresd meg hol lesz problémás - gondolok itt erre.
-
norby10
csendes tag
-
válasz
Speeedfire #15723 üzenetére
Debug?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #15734 üzenetére
Egyetértek, főleg, hogy nem a szerveroldal feladata az egész konkrét megjelenítésbeli dolgokkal foglalkozni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #15734 üzenetére
Szerintem is.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #15732 üzenetére
És az mégis mit oldana meg?
Windows-on a PHP_EOL ugyanúgy "\r\n", más platformon "\n" (mert platformfüggő sortörés). DE a lényeg, hogy itt a probléma az, hogy hiába kerül sortörés a forráskódba, attól még ez a felületen nem fog látszani, ezért kell a HTML-es sortörés. (Egyébként a PHP_EOL tényleg jobban használható, mint a "\r\n", mert ugye az IDE-ben van hozzá autocomplete, na meg nem egy törékeny string, hanem egy kifejező konstans.)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #15731 üzenetére
De ha mindenkepp ragaszkodik, akkor a \r\n helyett jobb a PHP_EOL
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Egy helyen a két szónál hosszabb dolgokat új sorba kellene tördelnem automatikusan mert széttol egy grafikus elemet.
Tehát ha jelen esetben a category_name "Szia a nevem Béla" akkor
"Szia a
nevem Béla" lenne jó.
Így néz ki most a dolog, de ugyanúgy kiírja, nem tördeli többeprint preg_replace('/((:?\S+\s){2})/i', "\$1\r\n", $category->category_name );
-
DS39
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15727 üzenetére
természetesen van értelme, csak kvázi kezdheti elölről az egészet, adatbázis létrehozásával, feltöltésével, és a php fájlok legyártásával, mely végül ugyanezt a kódot eredményezi (kliens oldalon), mint ami jelenleg van.
de a dolog elkerülhetetlen lesz, ha újabb telefonok kerülnek a listára.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ettől még nyilván van értelme átültetni az egészet úgy, hogy legyen benne némi PHP, adatbázis-használat, meg egyebek, mivel épp ez a cél...
A kérdező viszont annyira általánosan tette fel a kérdését, hogy igazából nem tudom, mit lehet erre válaszolni. Nyilván meg lehet oldani, és fog működni, ha jól csinálja...
-
DS39
nagyúr
válasz
Doctor46 #15725 üzenetére
így hogy aprólékosan megcsináltad a html fájlokat már nincs értelme a php-nak.
ez egy működő statikus oldal jelenleg.ahhoz hogy php-val (szerver oldali kód) old meg kellene egy (pl. MySQL) adatbázis, amiből lekérdezed ezeket az információkat, amiket most te manuálisan beírogattál a html fájlokba.
akkor a php-ba írt sql lekérdezéseket, az adatbázisszervernek elküldve megkapnád ezen információkat, és egyetlen megszerkesztett php fájl, olyan html-t küld a kliensnek, amiben található információk dinamikusak, tehát könnyen frissíthetők, és nem kell pl. 6 új telefonnál, neked 6 új html fájlt gyártani.
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nekiálltam NetBeans-ben az év végi beadandó munkámnak meg is csináltam csak kell bele php amihez nem értek.
Eddig ennyit csináltam.
[link]
[link]Tudom,hogy hozzá kell adni egy PHP File-t meg feltettem a xampp-ot.
Annyi lenne a kérésem,hogy valaki segítsen valami egyszerű programkódot írni php-ban! :/
És amit írtam eddig html-ben azt át tudom tenni php-ba és ott fog is működni?Köszönöm !
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #15723 üzenetére
Úgy néz ki valami környezeti változó lesz a ludas, mert root-ként nem dob hibát.
-
Speeedfire
félisten
Létezik cli php-hoz valami kapcsoló/program amivel lehet követni, hogy hol van a hiba?
Valami miatt cli-ben, ha db-hez szeretnék csatlakozni, akkor ez a hiba jön elő. Viszont a kódban nem használok ldap-ot.php: ../../../libraries/libldap/sasl.c:103: ldap_sasl_bind: Assertion `((ber)->ber_opts.lbo_valid==0x2)' failed.
Félbeszakítva(memória kiírás)Rákeresve a hibára nem találok semmit, amivel el lehetne indulni a hiba keresésen. Ugyan ez a cli nemrég még tökéletesen ment, egyedül az ftp-t forgattam bele a php-ba.
-
biker
nagyúr
Keresek sürgősben pénzért megoldást, mert akit megbíztam, nem készítette el.
Képek fel vannak töltve (dropzone) a serverre.
ezekből kell kiválasztani egyet (lesz kitéve mellé gomb) ami megnyílik modal boxban vagy új ablakban, és egy böngészőbe épülő mini képszerkesztő lenne
- forgatás jobbra balra 90 fokkal
- körülvágás
- átméretezés
- ráfestés egy színnel (kimaszkolása egy területnek)Codecanyont már feltúrtam fizetős kész ügyében, de csak egy egy részt találtam, nincs egyben sehol ilyen jól.
Ez majdnem az, ami kellene, de nincs benne forgatás/méretezés: [link]Ha valakinek van rá megoldása, keressen meg privátban!
Köszi -
-
DNReNTi
őstag
Szia,
Ugyan kb 1 éve nem foglalkoztam Fb app-okkal (szerencsére), de szerintem erre nincs lehetőség. Az oka is nagyon egyszerű: privacy. Az, hogy te minden engedélyt megadsz egy alkalmazás számára, az csak rád vonatkozik. Innen nincs tovább, nem fogod látni egyetlen ismerősöd semmilyen adatát, kivéve persze ahová nem kell access token.
Egy ilyen ismerős gráf alkalmazáshoz az kellene, hogy az egyes emberek hozzáférést adjanak az ismerőslistájukhoz az app számára.
Üdv -
coco2
őstag
válasz
Sk8erPeter #15714 üzenetére
Kotorásztam fórumokon, és azóta rájöttem, hogy azt úgy megcsinálni egészben kellene weblapokat beparsingolni, és az annyira igazából nem jó buli.
-
coco2
őstag
Facebook graph api kérdés - jogosultságok. Ha engedélyezek egy fb app-ot, és akár teljes hozzáférést adok neki minden adatomhoz és jogkörhöz, az fb app meg tudhat-e olyat csinálni graph api és akármi hívásokkal, hogy nem csak az én friend listemet és fotóimon tag-elt user-ek id-jait kutatja le, hanem "tovább lép" az én nevemben azokra az id-kra, és ott is minden friend / fotó / tag-elt id-t kiolvas az én nevemben, amihez nekem van olvasási jogosultságom, mintha csak én lennék bejelentkezve böngészővel fb-re, és én nézegetném az adatokat? Fel tudhat-e kutatni több mélységben afféle ismerős gráfot?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Drótszamár #15715 üzenetére
"Fórum szerint napi 2500-as a limit."
Nem csak fórum, ott van a hivatalos oldal, ahol biztos infókat kapsz:
https://developers.google.com/maps/licensingGeocoding Web Service
Maps API: 2500 requests per 24 hour period
Maps API for Business: 100 000 requests per 24 hour period -
Drótszamár
őstag
válasz
supercow #15709 üzenetére
Köszi, ez ki is hullott a rostán.
Ezt ugyan az elején nem mondtam, de totál összevissza koordináták vannak, erdő, mező, hegy, völgy, település.
Pl a Bükk fennsíkra nem mondott semmit, a többiek legalább tudták, hogy Borsod.
---
Egyelőre a Google Apija tűnik a legegyszerűbbnek.
Fórum szerint napi 2500-as a limit.
Egyelőre csak magamnak készülne statisztika, így maradnék a nem fizetős megoldásoknál.A színes térképen pixelezős megoldásnak lehet hogy adok még egy sanszot. Ez ad gyors de hozzávetőleges megoldást, a háttérben a geokódolás majd pontosít, és végez amikor végez.
-
coco2
őstag
Facebook app-mentes doksik után kotorászok.
Amiket találtam, azok mind abból indulnak ki, hogy én egy facebook app vagyok, amit engedélyeztek a userek, és annak alapján vannak jogaim. Már a bejelentkezés is úgy megy, hogy http callback, amihez szervernek kell lennem. Ami kellene helyette, az a user esete, amikor én egy facebook user vagyok bejelentkezési név / jelszó ismeretével, és nincsen semmiféle http callback erőforrásom. Egy sima user nevében hogyan szerzek belépési tokent?
-
Drótszamár
őstag
Köszi a tippeket, máris kezdem tesztelni az apikat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #15708 üzenetére
A Google Mapsnek is van fizetős Enterprise változata, ahol a mass geocoding engedélyezett.
-
supercow
őstag
válasz
trisztan94 #15708 üzenetére
akkor MapQuest Open API és azon belül Reverse geocoding
-
supercow
őstag
válasz
Drótszamár #15703 üzenetére
Szerintem simán a Google Geocoding API-t használd kb így, én mindig ezt teszem és eddig szépen ment:
$geo = file_get_contents( "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?latlng=LAT,LON&sensor=true");
$osszes = json_decode($geo, true);
$legkozelebbi_cim = $osszes["results"][0]["address_components"];ha le van tiltva a file_get_contents() akkor cURL.
Aztán mazsolázd ki mi kell az $osszes tömbből vagy a $legkozelebbi_cim-ben lesz egy csomó adatod, benne a megye ( administrative_area_level_1 ).
Van benne valahol egy "formatted_address" elem is - talán $osszes["results"][0]["formatted_address"], ez az utcai cím, amit a Google Maps értelmezni és megjeleníteni tud a legközelebb az eredeti koordinátáidhoz. -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #15705 üzenetére
De. De attol meg vannak nagyon jo cuccok a platformban, mint pl. a Batch Geocoder.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #15704 üzenetére
Eddig nem amiatt panaszkodtál a másik topicban, hogy a Here-dokumentációk milyen gyenguszok?
(Btw. ebből nem tudom, mi igaz egyáltalán, mert nem néztem sosem.
)
-
trisztan94
őstag
válasz
Drótszamár #15703 üzenetére
Hat ha tudsz erre aldozni par eurot evente, akkor a legjobb megoldas a Here Platform Batch Geocoding szolgaltatasa: [link]
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
GPS koordinátákról kéne eldöntenem, hogy magyarországiak e, illetve, hogy melyik megyében vannak.
Van erre valami egyszerű módszer? Több ezer ilyen koordináta is lehet.1-2 km tévedés nem gond, a koordniáták sem teljesen pontosak.
Én erre gondoltam: Fogok egy képet, amin minden megye más színű. Kiszámolom, hogy az adott koordniáta hova esne a képen (melyik pixel lenne), megnézem a színét, és abból tudom hogy melyik megye.
Nem biztos hogy ide való a kérdés, de PHP-ben akarom megoldani
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15701 üzenetére
Szívesen!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15700 üzenetére
Köszönöm, teljesen jó lett!
Új hozzászólás Aktív témák
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest