- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz
TomyLeeBoy #15790 üzenetére
php-nál (lokális könyvtárak elérésére) ne használj http alapú fájlelérést. php hozzáfér a fájlrendszerhez, nem kell neki ilyesmi csicsa (amúgy sem úgy éred el böngészőből) - hacsak nem magán a szerveren nyitod meg az oldalt böngészőben, akkor nem a szerver lokális könyvtárára, hanem a saját géped c: és d: meghajtóira fog mutatni a link...
-
sztanozs
veterán
válasz
TomyLeeBoy #15788 üzenetére
PHP miért mint weboldalt akarná megnyitni egy lokális fájlt? Vagy valamit én nézek félre?
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #15784 üzenetére
Nem értem, mi értelme ennek. Directory alias-t nem tud a win server?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15782 üzenetére
Simán elképzelhető, hogy a böngésződ nem engedi, hogy random weboldalak helyi file-ra linkeljenek. Ha a relatív (és továbbra is http-s) link működik, maradj annál.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
TomyLeeBoy #15781 üzenetére
A D: elé bármit írok, mindig automatikusan "file:///D:" lesz belőle...
-
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15779 üzenetére
Szia,
A megoldás:
file:///lokális_elérési_út
Pl:
file:///C:/Users/Administrator/Desktop/pelda.jpgFigyelj a három perre! A harmadik a lokál miatt van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15701 üzenetére
Szívesen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15699 üzenetére
Két probléma van:
1. sprintf()-et használsz, ami UTF-8-as karakterekre nem működik megfelelően
2. a regexpben az "u" modifiert kellene használnod:
http://php.net/manual/en/reference.pcre.pattern.modifiers.php
"u (PCRE_UTF8)
This modifier turns on additional functionality of PCRE that is incompatible with Perl. Pattern strings are treated as UTF-8. This modifier is available from PHP 4.1.0 or greater on Unix and from PHP 4.2.3 on win32. UTF-8 validity of the pattern is checked since PHP 4.3.5."Röviden a megoldás: a külön $pattern változó helyett a cikluson belül így nézzen ki a $regex változód, hogy egyből be is helyettesíted az értéket, így kikerülöd az sprintf() használatát:
$regex = '/(?!<.*?)('.$needle_s.')(?![^<>]*?>)/iu';
Így már működni fog. (Ugyanazt csinálja, mint a korábbi kódod, csak össze van fűzve a string a %s behelyettesítése helyett, és elláttam az u modifierrel (lásd a case insensitivity-t jelölő i modifier után).)
Még egy fontos dolog: a font tageket ma már nem használjuk (nagyon régóta deprecated), szóval azt cseréld le span-re, és ugyanúgy működni fog.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15612 üzenetére
Még mindig nem értem, miért lenne "kézenfekvő".
Amúgy nem kötekedésből írom, hanem hogy nehogy valaki fejében rossz infók maradjanak meg véletlenül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15610 üzenetére
"A get-et igazából csak azért használtam, mert frissítés nélkül mentődik ez a tartalom, szóval ajaxos és így kézenfekvő volt."
A kettő között még csak minimális összefüggés sincs, AJAX-szal is tudsz mind POST-, mind GET-metódusok segítségével kommunikálni. Attól még, mert AJAX-szal küldöd el az adatokat, esetedben ugyanúgy a POST-metódus használata a kézenfekvő, és nem a GET, mivel nem egy keresőt vagy ahhoz hasonlót készítesz. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15608 üzenetére
A sortöréseket GET-metódussal is lehet továbbítani természetesen (ez platformfüggő, pl. Windows esetén CRLF (vagyis carriage return-line feed): %0D%0A a query stringben), de ilyen formok esetében, ahol pl. már textarea van, tehát valószínűleg nagyobb tartalmakat fogsz továbbítani, nem indokolt a GET-metódus, sőt, ha túl hosszú a tartalom, az URL/query string hosszának limitáltsága miatt problémákat is okozhat, tehát használj POST-metódust. De pl. egy kereső esetén GET-metódus indokolt, így az URL kimásolható, elküldhető, könyvjelzőzhető.
Tehát esetedben érdemes lenne inkább POST-metódust használni (nem mintha ez okozná a problémádat, ez inkább csak javaslat).
A problémádra rátérve: azt írtad, "Ha a textarea-ban van sortörés, mentés és megjelenítés után már nincsen", hogyan mented el? Nem szeded ki a sortöréseket véletlenül? Megnézted már az elmentett tartalmat mondjuk tök egyszerűen phpMyAdminnal vagy valami másik adatbázis-kotorászóban? Debuggoltad már a tartalmat elküldés után?
-
arn
félisten
válasz
TomyLeeBoy #15559 üzenetére
esetleg ha tobbmindent cserelsz, akkor erdemesebb str_replace("\n",'<br>',$text), mert az elso ketto lehet tomb is: str_replace(array("\n",'hello'),array('<br>','bello'),$text). viszont fontos, hogy csak "\n" mukodik a dolog, a '\n' nem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15559 üzenetére
Mutasd, hogy írod ki!
-
biker
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15557 üzenetére
Eloszor is \n nem /n
Masodszor nl2br($string); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15546 üzenetére
php.ini:
-
válasz
TomyLeeBoy #15441 üzenetére
Igazán nincs mit!
-
válasz
TomyLeeBoy #15436 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám az adatbázissal. Vagy az adatbázisban voltak értelmezhetetlen karakterek, de az oldalon jól szerepelt, vagy fordítva. Itt kaptam egy tanácsot a PH-n, hogy írjam oda minden adatbázis-kapcsolódás után, hogy:
mysql_query("SET NAMES SET 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");Nekem ez megoldotta, most mindenhol jó a kódolás.
A head-ben nekem ez szerepel:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />, az adatbázis illesztése pedig "utf8_general_ci". -
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15434 üzenetére
Dede. Az lesz. Bocs én írtam rosszul.
-
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15432 üzenetére
Az adatbázis és a táblák Szerkezet / Structure tabján.
-
DNReNTi
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15430 üzenetére
Csekkold le egészen biztosan mindenhol utf-8 e a karakterkódolás:
- adatbázis (táblák és mezők is !)
- a kapcsolat
- az oldalHa minden utf-8, akkor nem kéne gondnak lennie. Továbbá nézd meg azt is, hogy az adatbázisban helyesen vannak e tárolva az adatok, az is lehet a korábbi rossz kódolás miatt, eleve rosszul vannak tárolva az adatok, és az oldal maga jól írja ki.
-
fordfairlane
veterán
válasz
TomyLeeBoy #14929 üzenetére
Hiányzik egy $mail->SMTPSecure = 'ssl';
-
wis
tag
válasz
TomyLeeBoy #14933 üzenetére
Ezt próbáld ki, elvileg kiírja a hibát:
$mail->SMTPDebug = 1;
-
wis
tag
válasz
TomyLeeBoy #14931 üzenetére
php_openssl kiterjesztés engedélyezve van?
Ha nem a php.ini-ben keresd meg a ;extension=php_openssl.dll sort és szedd ki a ;-t
-
válasz
TomyLeeBoy #14929 üzenetére
Így próbáld (innen):
<?php
require 'PHPMailerAutoload.php';$mail = new PHPMailer;
$mail->isSMTP(); // Set mailer to use SMTP
$mail->Host = 'smtp1.example.com;smtp2.example.com'; // Specify main and backup server
$mail->SMTPAuth = true; // Enable SMTP authentication
$mail->Username = 'jswan'; // SMTP username
$mail->Password = 'secret'; // SMTP password
$mail->SMTPSecure = 'tls'; // Enable encryption, 'ssl' also accepted$mail->From = 'from@example.com';
$mail->FromName = 'Mailer';
$mail->addAddress('josh@example.net', 'Josh Adams'); // Add a recipient
$mail->addAddress('ellen@example.com'); // Name is optional
$mail->addReplyTo('info@example.com', 'Information');
$mail->addCC('cc@example.com');
$mail->addBCC('bcc@example.com');$mail->WordWrap = 50; // Set word wrap to 50 characters
$mail->addAttachment('/var/tmp/file.tar.gz'); // Add attachments
$mail->addAttachment('/tmp/image.jpg', 'new.jpg'); // Optional name
$mail->isHTML(true); // Set email format to HTML$mail->Subject = 'Here is the subject';
$mail->Body = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';if(!$mail->send()) {
echo 'Message could not be sent.';
echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
exit;
}echo 'Message has been sent';
-
j0k3r!
őstag
válasz
TomyLeeBoy #6292 üzenetére
azert irtam off-nak, mivel csak megjegyzesnek szantam, nem a te otleted felulbiralasara.
(#6293) Tele von Zsinór: igaz, de valoszinubbnek tartom, hogy xhtml dtd-t hasznal, mint html-t.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #6290 üzenetére
Van egy nl2br nevű függvény, azzal inkább.
@j0k3r!: a <br> pontosan ugyanannyira valid, mint a <br/>, csak az egyik html, a másik xhtml.
-
j0k3r!
őstag
válasz
TomyLeeBoy #6290 üzenetére
akkor mar <br/>, ha valid kodot szeretnel.
-
Speeedfire
félisten
válasz
TomyLeeBoy #6269 üzenetére
Egyelőre oop érdekel utána meg a symfony 2. Valamennyi jquery ismerem van, de itt is az a baj, hogy az angolom ramaty. Magyar nyelven meg nem sok mindent találok...
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #6251 üzenetére
amit írtál, ez is egy használható szintaxis, viszont kódszerkesztőkben a szintaxis kiemelés nem ismeri fel az idézőjelen belül használt változókat
auto increment mezőnél fölösleges megadni az üres értéket
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5638 üzenetére
ahogy Von Zsinór kolléga is mondta, megnyitod a bejelentkezést böngészőben, átmész forráskód nézetre, kimásolod a formot, beilleszted az új helyre, és a form action paraméterét be- vagy átírod, hogy a webmail indexre mutasson.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #5631 üzenetére
A script kimenetében nézd meg a formot, azt kell magadhoz átmásolnod.
-
RedSign
tag
válasz
TomyLeeBoy #5631 üzenetére
Az is jó, de a link is elég...
-
DeltaPower
addikt
válasz
TomyLeeBoy #5629 üzenetére
webmail belépési formját átmásolod a főoldalba és target-nek megadod a webmail indexet, vagy aminek a webmail belépés postol, persze elérési úttal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest