- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
ez a kód a következőt csinálja pl:
<?php
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".basename($_SERVER['PHP_SELF']).microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");
$stmt = $db->query("SELECT * FROM log LEFT JOIN users ON log.l_uid=users.u_ID ORDER BY log.l_time DESC;");
foreach ($stmt as $row) {
echo "<tr class=\"gradeA\"><td>".$row['l_time']."</td><td>".$row['l_ip']."</td><td>".$row['l_text']."</td><td><button class=\"btn btn-info popovers\" data-trigger=\"hover\" data-placement=\"left\" data-content=\"".$row['l_dump']."\" data-original-title=\"var_dump (post, get)\"><i class=\"fa fa-eye\"></i></button></td><td>".$row['u_name']."</td></tr>";
}
?>beír egy sort a naplóba, majd kiír egy sort a dynamic datatables-be, és UTÁNA még egyszer includeol
refresh: beír egy sort, majd már 3 sort ír ki, majd egy negyediket utána
refresh, beír egy sort, kiír 5 sort, majd még egy sort beírmegkattanok
-
biker
nagyúr
Teljesen olyan, mintha az oldal lefutása után még egyszer lefutna a query.
Berakom a lap elejére a naplo_beir('hello world text','másik szöveg'); szöveget, majd kilistázom a tábla tartalmát, egy sor van benne, de ha megnyitom myadminnal, vagy a sor törlése után ráfrissítek, még egyszer ott van a beillesztés, új id-vel, új idővel -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #15596 üzenetére
azt csak azért raktam bele, látható legyen, mindkettő hívás esetén duplikál.
egy insert pdo-val, egy insert régi mysql_queryvel, és id szerint így jön sorba:
pdo
mysql_
pdo
mysql_egyszer hívom meg
-
biker
nagyúr
Ma esküszöm megkattanok
Írok egy új rendszert, és amikor beírok az adatbázisba, mindent kétszer ír be
mindent kétszer ír beÉs konkrétan látom, két külön időben, de tuttira egyszer hívom meg.
Külön szép, hogy a pdo és a mysql_query is duplikál, megőrülök..Bemenet (egy pdo, egy mysql_query):
function naplo_beir($text,$var_dump)
{
global $db;
$naplo_datum=date("Y-m-d H:i.s");
$user_id=$_SESSION['user_ID'];
if(!$user_id)$user_id="";
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$query="INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, :user_id, :text, :dump, :ip)";
$stmt = $db->prepare($query);
$stmt->bindParam(':user_id', $user_id, PDO::PARAM_INT);
$stmt->bindParam(':text', $text, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':dump', $var_dump, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':ip', $ip, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
return true;
}
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");Kimenet(4 sor):
41
2014-05-03 13:45:56
12
0.91616400 1399117556 <<<microtime idő!
nincs dump
nincsip
42
2014-05-03 13:45:56
0
üzenet
vardump ide
84.236.57.188
43
2014-05-03 13:45:57
12
0.45701500 1399117557
nincs dump
nincsip
44
2014-05-03 13:45:57
0
üzenet
vardump ide
84.236.57.188Ötlet?
-
CSorBA
őstag
A másik topikban már leírtam, hogy általában ilyenkor mi alapján rendeznek (legalábbis az MLSZ): pont, győzelmek száma, gólkülönbség, lőtt gól.
-
biker
nagyúr
a többiek gondolom azért nem tudnak helyes választ adni, mert qrvára nem mondod el, szerinted mi a jó sorrend?
a computer NEM GONDOLATOLVASÓ, hanem végrehajtja az utasítást
az utasítás jelenleg csökkenő rendezés
ez azt jelenti, pont egyezés esetén a következő feltétel szerint csökkenő elv szerint rendez, tök helyesen ÁBC szerint csökkenőben.Neked meg "gondolom" más lenne helyes, pl pontegyezés esetén több rugott gól, az is egyenló több akármifasssom szerint
Le kell írni, mit szeretnél, ez igaz a számítógépre, és ide a fórumra is!
-
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #15591 üzenetére
a tálázat kezelőre gondoltam mint külön bővítmény
Pika: Nem tudom milyen táblázatkezelő ez, de ha abból indulok ki, hogy jóféle, akkor tud sorbarendezni, számozást meg statikusan megoldod az első oszlopban rögztve
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ne duplikáld már légy szíves a hsz.-eidet mindenhova... Elég lesz egyszer is.
(#15589) daninet :
Akkor valamit félreérthettél, mert Google Docs-szerű megoldást senki sem javasolt. -
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #15588 üzenetére
a szummára meg az átlagra gondoltam függvények kapcsán, az elég egyszerű. De ahogy látom amott is ugyan ezt mondták neki. Mármint a táblázatkezelőt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
daninet #15587 üzenetére
"Simán mint excelben csinálsz egy táblázatot és irkálsz be függvényeket"
Miért kellene függvényeket beírni akárhova is? Nem lenne túl felhasználóbarát, ha ilyenről lenne szó."Ha pedig nincs akkor Google Doc-ból táblázatot beszúró bővítmény tuti van. "
Hát ez elég egyszerű, de nagyon béna megoldás. Főleg, hogy ez nem túl nagy rugalmasságot jelent az adatok különböző szempontok szerinti megjelenítésében.
Mindenesetre a Weblapkészítés topicban folytatódott a kapcsolódó eszmecsere, ott is megkérdezte. -
daninet
veterán
szerintem wordpressre vannak táblázatkezelők (joomlára legalábbis vannak, akkor kell legyen WP-re is), nem kell ezt írni. Simán mint excelben csinálsz egy táblázatot és irkálsz be függvényeket. Nem mondom, hogy ingyenes lesz, de akár még olyat is találsz.
Ha pedig nincs akkor Google Doc-ból táblázatot beszúró bővítmény tuti van. Nekem is van egy oldalam, ott a helyi amatőr teniszezők pontjai vannak, fater segít őket beirkálni azt pl így oldottuk meg és egész jó. -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy focis táblázatot a WP-s oldalamra. A következőket szeretném:
Előre beírnám a mérkőzéseket ,majd ahogy a fordulók járnak le pötyögöm be a forduló eredményeit és ő kellene számolja egyből a lejátszott meccset, nyert,vesztett,vagy döntetlen csinált a csapat. Kapott gólt,rúgott gólt,gólarányt és a pontot. Itt egy pl.:
http://uh.ro/component/bearleague/?view=ltable&sid=147
Egy ilyen bővítmény megírása mennyibe kerül?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Phvhun #15584 üzenetére
XPath-t használj:
http://www.php.net/manual/en/domxpath.query.php(inspectorban egyébként ugyanúgy jobb klikk, csak Copy CSS helyett Copy XPath)
-
Phvhun
őstag
Üdv,
Hogyan tudnám php-val egy oldal forrásából kiszedni egy bizonyos div tartalmát css path alapján (Chrome inspector-ban jobb klikk az element-re és "Copy CSS Path") ?
Maga a forrás benne van mondjuk $forras változóban.
Legyen mondjuk ez a prohardver főoldala.
A felső sávban a 4 képes hír közül az első link css path-ja meg a $path változóban van.
$path = "#top > div:nth-child(1) > h1 > a";És akkor a script lefutása után a $eredmeny változóban ez kellene legyen: "AMD Kabini APU az asztalon"
Köszi előre is a segítséget.
-
DNReNTi
őstag
válasz
daninet #15579 üzenetére
Az imagecopyresampled() harmadik és negyedik paraméterével adod meg hová kerüljön a vízjel, ez most neked x 0, y a két kép magassának különbözete, tehát a bal alsó sarok. Ha középre akarod tenni akkor a következőt teszed:
$xstart = ($imgw/2) - ($wmw/2);
$ystart = ($imgh/2) - ($wmh/2);
Magyarul a nagy kép magasságának/szélességének feléből kivonod a vízjel magasságának/szélességének felét. -
daninet
veterán
Üdv!
Hogyan oldhatnám meg legegyszerűbben, hogy a vízjelem a kép közepére kerüljön? Most bal alsó sarokba kerül.$vizjel=$absdir."/header2.png";
while($kepek = mysql_fetch_array($galeriadb))
{
$watermark = imagecreatefrompng($vizjel);
$image = imagecreatefromjpeg($abs_ftp_dir.$kepek[kep]);
$img_width = imagesx($image);
$img_height = imagesy($image);
list($wm_width,$wm_height) = getimagesize($vizjel);
$hova=$img_height-$wm_height;
imagecopyresampled($image,$watermark,0,$hova,0,0,$wm_width,$wm_height,$wm_width,$wm_height);
imagejpeg($image, $absdir."/".$galeriaid."/".$kepek[kep], 100); -
Ryle
tag
supercow (#15571)
Értem köszönöm, utána jártam a dolognak...de még tanakodom hogy melyikkel kezdjem, mert azért magyarul jobban megértem a dolgot.
(#15574) PumpkinSeed
Köszönöm a válaszodat, megnézem valamelyik könyves boltban itt a környékemen. Ha nincs más irány valami bevásárló központ ahol van nagyobb bolt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
supercow #15571 üzenetére
Mondjuk szerintem az kidobott pénz / idő. Ez gyakorlatilag az összes webfejlesztős könyvre igaz amit valaha kézbe vettem. (Nem vettem kézbe mindent szóval biztosan van jó is.)
Ryle (#15570)
Ha megy az angol mindenképp a neten keress inkább naprakész basic tutorialokat.Többre mégy velük.
-
Ryle
tag
Sziasztok!
Kezdo vagyok programozas teren, es engem legjobban a vebfejlesztes erdekel.
Tudnatok valami konyvet ajanlani amivel hamarabb ( konyebben talan ) picit ralatast nyerhetnek a php programozasra ?
Valaszokat elore is koszonom!
-
cucka
addikt
válasz
DeltaPower #15568 üzenetére
Igen. Mondjuk az adatbázis index az konkrétan egy keresőfát épít fel az adott mezőben található értékekből.
Na ha üres a táblám és belerakom az első sort, az egy egy elemű keresőfa lesz. Ha berakom a második sort, akkor egy két elemű keresőfa.(#15562) DNReNTi
Ezzel nálam nem mennél át egy interjún -
cucka
addikt
Nem igazán. A bináris fák keresőfák. Tehát pl. az adatbázisodban az indexek így vannak megcsinálva. Meg az adott nyelv implementációja is felhasználhatja.
A valóságban (meg főleg webprogramozásnál) legfeljebb normál fákkal találkozol, de azzal elég gyakran.(#15566) DeltaPower
1 "leágazás" miért nem lehet? Enélkül nehéz elképzelni egy 2 elemű bináris fát. -
DeltaPower
addikt
Ha jól emlékszem a fősulin tanított dolgokra, akkor se az xml struktúra, se a termékkategória-szerkezet nem tartozik a bináris
fuckfák közé. A binárisnak ugyanis az a lényege, hogy vagy 0, vagy 2 leágazása van egy csomópontnak. -
cucka
addikt
[link]
ez azért elég kemény -
arn
félisten
válasz
DNReNTi #15562 üzenetére
igen... en is tanultam anno az egyetemen, es nem talalkoztam vele sose weben, es otletem sincs mire tudnam hasznalni. kaptam egy ilyen feladatot, es erdekelne, hogy hol van ennek gyakorlati szerepe.
csak olyan peldakat talaltam, amiknek nincs koze a webhez.
weben tipikus faszerkezet pl a termekkategoriak tarolasa, de ott nem kell egy a bal-jobb fa, eleg a szulot tarolni a kapcsolatokhoz, es a bejarashoz.
-
arn
félisten
válasz
TomyLeeBoy #15559 üzenetére
esetleg ha tobbmindent cserelsz, akkor erdemesebb str_replace("\n",'<br>',$text), mert az elso ketto lehet tomb is: str_replace(array("\n",'hello'),array('<br>','bello'),$text). viszont fontos, hogy csak "\n" mukodik a dolog, a '\n' nem.
-
arn
félisten
tudna vki nekem gyakorlati webes peldat mutatni binaris fak hasznaltara? nem az elmeleti reszere vagyok kivancsi, hanem hogy hol tudom hasznalni?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #15559 üzenetére
Mutasd, hogy írod ki!
-
biker
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15557 üzenetére
Eloszor is \n nem /n
Masodszor nl2br($string); -
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Van egy formon egy textarea amit postolok, majd mysql-be mentem. A problémám az, hogy nem tudok sortöréseket kreálni bele. Ha a textarea-ban van sortörés, mentés és megjelenítés után már nincsen. Próbáltam /n-eket keresni <br />-re cserélni, stb.. de olyan mintha postolás után nem jelölné a stringben semmi a sortörést.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #15555 üzenetére
Egyetértek, teljesen értelmetlen szarakodni a mail() függvénnyel. Ezt akartam én is beírni, csak aztán visszafogtam magamat, mert ilyenkor jön egy ilyen válasz.
Vagy a PHPMaileren kívül még ott a Swift Mailer. -
DS39
nagyúr
válasz
maross #15553 üzenetére
5 tag nincs, 4 paramétere van a mail() függvénynek. címzett, tárgy, szöveg, fejléc. ez utóbbi tartalmazza a From és Reply-To részt is.
webkiszolgálótól is függ, pl ATW.hu-n ha a From: rész benne van a header-ben, nem küldi el, mert free account-tal már alapból kap egy From-ot, a valami@atw.hu-s címet, és a kettőtől már hibás lesz. anélkül ill. csak Reply-To-val tökéletes. (tehát minden esetben az atw-s cím lesz a feladó, de így ha a válaszra nyomsz, akkor az űrlapon megadott feladónak fogsz alapértelmezetten választ küldeni) - lehet nálad is vmi hasonló a helyzet.
-
maross
nagyúr
Akarmilyen fomaban probalom, 4 taggal vagy 5-tel \r\n-nel, nem hajlando a trukkre.
$to = "maross@webgalaxy.hu";
$subject = $_POST['nev'];
$body = $_POST['message'];
$from = $_POST['from'];mail($to,$subject,$body,$from);
to rendben, subject rendben, body rendben, from-ot viszont az email szovegebe teszi a body ele, nem a felado sorba (oda Feladó: www-apache@webgalaxy.hu kerul). Nem fugg ez valami szerver oldali beallitastol amit csak bonyolultabban lehet athidalni?
-
maross
nagyúr
Hello
Szeretnek egy minel egyszerubb formot, adatok kuldesehez. Egy ennel is egyszerubb formaban mukodott, amiota isset-et tettem bele, valamiert nem akarja az igazsagot, es nem jovok ra miert. Azert kellett bonyolitanom, mert a vegen az echo atdobott egy masik oldalra. Valamint nem vagyok benne biztos, hogy rogton az elso sor megfelelo (esetleg teljes eleres kell, nem csak r.php?)
Ezen felul egy bonusz: a "from" mezot nem tudom hogy beiktatni a rendszerbe, ugy hogy a kuldo nevekent jelenjen meg amikor megkapom az emailt.
Koszi, udv, Maross.
<form method="POST" action="r.php"><b>
Nev: <input type="text" name="nev"><br>
Cim: <input type="text" name="cim"><br>
Email: <input type="text" name="from"><br>Megjegyzes:<br>
<textarea name="message" rows="10" cols="40"></textarea><br><input type="submit" value="submit"><br>
</b></form>
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
$to = "maross@webgalaxy.hu";
$subject = $_POST['nev'];
$body = $_POST['message'];
$header = $_POST['cim'];
mail($to,$subject,$body,$header);
echo "Email elkuldve";
}else
{
echo "Kitoltes alatt.";
}
?> -
TomyLeeBoy
tag
válasz
Sk8erPeter #15547 üzenetére
Köszönöm! 2M-re volt állítva..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15546 üzenetére
php.ini:
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
A következő kódot használom fájlfeltöltésre:
if (!isset($_POST["file"]))
{
$file = $_POST["file"];
$originalfilename = $_FILES['myfile']['name'];
$ext = end(explode(".", $originalfilename));
$newfilename = "valami".$ext;
$uploadpath = "../uploaded/";
$target_path = $uploadpath.$newfilename;
if(move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path))
{
echo "ok";
}Tökéletesen működik is. A gond az, hogy leginkább pdf-ek feltöltésére használom, és 2mega méretnél nagyobb fájlok nem töltődnek fel. Hibaüenet nem jön, lefut, de nem kerül fel a fájl. Itt a kódban ugye nincs ilyen korlátozás, alapból van valami ilyesmi, fájlméretre vonatkozó korlátozás a php-ben?
-
Sleed
aktív tag
Igen, ilyet kerestem. Nagyon szépen köszönöm a függvényeket!
-
PumpkinSeed
addikt
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #15539 üzenetére
Ahogy trisztan is írta: Az önmagában még nem oldja meg a problémát.
De jogos. (Ismét) nem voltam elég pontos. Javítom:
(#15537) PumpkinSeed, (#15536) Sspot egyik sem megfelelő a feladatra önmagában.(#15541) CSorBA
Fasza a karakter map. Lopom. -
CSorBA
őstag
válasz
DNReNTi #15538 üzenetére
Hasonlót használok én is, nekem ez vált be leginkább:
function normalize($string) {
$accent = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ', 'Þ', 'þ', '_');
$normal = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'ð', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o', 'B', 'b', '-');
$res = str_replace($accent, $normal, $string);
$res = preg_replace(array("/[^\w]+/i", "/\-{2,}/", "/^-|-$/"), array("-", "-", ""), $res);
$res = strtolower($res);
return ($res);
} -
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #15539 üzenetére
De nem csak kisbetűssé kellett a kérdezőnek alakítania. Gondolom valami URL/URI barát név kell neki, tehát ki kell szedni az ékezeteket, a szóközöket lecserélni aláhúzásokra, stb.
-
DNReNTi
őstag
(#15537) PumpkinSeed, (#15536) Sspot egyik sem.
Legjobb ha írsz rá egy függvényt.
Valszeg találnál a neten ha keresnél, de most jókedvem van, bemásolom az enyémet.
Szívesen.function generateUrl($string){
if (!empty($string)) {
$CHARMAP = array('á'=>'a','Á'=>'A','é'=>'e','É'=>'E','í'=>'i','Í'=>'I','ó'=>'o','ö'=>'o','ő'=>'o','Ó'=>'O','Ö'=>'O','Ő'=>'O','ú'=>'u','ü'=>'u','ű'=>'u','Ú'=>'U','Ü'=>'U','Ű'=>'U');
$string = strtr($string, $CHARMAP);
$string = strtolower($string);
$string = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9]/', '_', $string);
$string = preg_replace('{(_)\1+}', '$1', $string);
if (substr($string,-1) == '_') { $string = substr($string, 0, -1); }
return $string;
} else {
return false;
}
} -
törölt tag
-
Sleed
aktív tag
sziasztok,
tudtok nekem olyan függvényt mondani ami az alábbi stringet így alakítja át? :
'Mért hőmérséklet' --> 'mert_homerseklet'köszönöm előre is
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15533 üzenetére
Nem akarod tudni, jobb a békesség
Köszi
És khük mindenkinek -
Sk8erPeter
nagyúr
-
biker
nagyúr
kérdés, tudom, hülye kérdés: egy tömb KULCS hány karakter lehet? 256?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #15527 üzenetére
__construct-al már jó, csak nem private hanem public-ként. Köszönöm a segítséget.
(#15528) fordfairlane
Köszönöm a segítségeket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #15529 üzenetére
Nem csak nálad, hanem az oktatóoldalon is.
-
DeltaPower
addikt
válasz
fordfairlane #15528 üzenetére
jogos, azt észre se vettem a gyors kopipészt közben
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15526 üzenetére
Látom. Lemaradt a function kulcsszó a metódusdefinícióknál.
-
DeltaPower
addikt
válasz
PumpkinSeed #15524 üzenetére
class propertynek nem adhatsz változó értéket deklarálásnál. így próbáld:
class feldolgoz{
public $name;
public $password;
private __construct()
{
$this->name = $_POST['name'];
$this->password = $_POST['password'];
}
public vizsgal()
{
echo $this->name;
echo $this->password;
}
} -
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #15525 üzenetére
Ezt a leírást néztem, de akkor utánanézek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15524 üzenetére
Szerintem előbb nézd meg a php.net-en, hogy hogyan kell osztályt deklarálni, és aztán azt hogyan kell használni PHP-ben. Ez az egész egyszerűen hibás szintaktikájú.
-
PumpkinSeed
addikt
Most kezdtem el OOP-t tanulni végre mélyebben. De már az elején el is akadtam.
class feldolgoz{
public $name = $POST['name'];
public $password = $POST['password'];
public vizsgal()
{
echo $this->name;
echo $this->password;
}
}
$login = new feldolgoz();
$login->vizsgal();Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\Users\loow\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\feladat_001\auth.php on line 9
Ezt kapom rá. Viszont nem tudom, hogy lehet keresni erre a hibára. rákerestem az unexpected T_VARIABLE public kulcsszavakkal, de nem találtam érdemi választ. Illetve a 9. sor erre vonatkozik: public $name = $POST['name'];
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #15521 üzenetére
Már létező gépet módosítok, az a baj, hogy kell az oracle client és módosítani is kell pár dolgot a php pdo-oci forrásában, így csomagkezelővel nem is tudok telepíteni a vagrant config-ban mindent.
Megpróbálom újra húzni, hátha összejön. Ha nem akkor kukázom örökre. -
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #15519 üzenetére
Érted, hogy értem.
Nem kell kiforgatni a szavaim. Ne válaszolj... tudom. Fogalmazzak pontosabban.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #15512 üzenetére
Már létező gépen módosítasz, vagy ilyenkor nulláról újrabuildeled? Ha az előbbi, akkor próbáld meg újrabuildelni, akkor jó-e, én futottam már emiatt előjövő gondban, de ~20 perc múlva ott volt a jó gépem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #15519 üzenetére
Ez mondjuk jogos...
-
DNReNTi
őstag
Ha még nem láttátok: The Expert.
Hatalmas.Minden egyes nap, ugyan ez legalább egyszer megtörténik velem is.
-
válasz
Speeedfire #15514 üzenetére
Nem, de célszerűbb akkor már Symfony-t használni. Lásd a szokásos téma, hogy miért is. Engem meggyőztek itt a többiek!
-
válasz
Speeedfire #15512 üzenetére
Jó, csak elgondolkodtat, hogy váltsál például szimfóniára ebben az esetben. Nem biztos, hogy a belefektetett energia megérné.
-
Speeedfire
félisten
Nem is gondoltam, hogy nem lesz vele meló. Sőt, igen sok lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki, ellenben én ennek örülök, mert a kedvenc keretrendszerem remélhetőleg jobb lesz.
Más: Egy kis vagrant. Nem tudom ki mennyire van otthon benne. Már egy ideje szopok vele, de nem akarja az igazságot.
Illetve furcsa dolgokat is produkál.
Hibába állítok be valamit/vagy állítok be új dolgot, nem akar reagálni rá.
Pl egyszer belőttem, hogy legyen privát háló, majd kivettem és azóta is ott van a debian configban. Illetve beállítom a proxy-t neki, meg a dns feloldást, de a jenkins pl nem tudja a hosztot feloldani, ami azért fura, mert cli alatt ha ping-etem vagy nézek egy traceroute-ot, akkor feloldja.
Debian 7 kliens és linux mint 16 host. Vagy valamit elrontok konfig közben, nem értem. -
válasz
Speeedfire #15510 üzenetére
Te részedről is elég nagy refaktorálást fog igényleni / igényel így első ránézésre. Nagy munka lesz.
-
válasz
Sk8erPeter #15508 üzenetére
Erre gondoltam. Elsőre a váltás félig meddig komplett keretrendszer váltásnak tűnik a számomra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #15507 üzenetére
Sztem arra gondolt, hogy tök más lesz az API (erről infókat nem tudok), és így nem triviális a migrálás. Egyébként az ilyen radikális váltás sokszor gyümölcsöző tud lenni, egy tök más példát kiragadva például a Drupallal az a bajom, hogy rohadtul ragaszkodnak a nagyobb szintű API-kompatibilitáshoz, a könnyebb migrációhoz a különböző major verziók között, hogy nevezzék ugyanúgy, hogy lehessen ugyanúgy meghívni, hogy legyen ugyanúgy procedurális kód, blablabla, és mivel még mindig a PHP4 körül kialakult konvenciók vannak erősen belecuppanva a "rendszerbe", ezért a kód is kicsit kutyulmány-feeling. Mondjuk még mindig ezerszer jobb, mint egy Joomla.
-
válasz
Speeedfire #15505 üzenetére
Csak egy a gond vele (hála az égnek), hogy egy teljesen új keretrendszer lesz (remélem) és a migrálás nem lesz könnyű.
-
Speeedfire
félisten
Yii2 beta, elég jónak ígérkezik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #15501 üzenetére
Itt például remekül látszik a mysql_* kezdetű függvényhívások használatának egyik hátránya. Sehol semmi hibaüzenet. Persze meg lehet oldani, csak ehhez tele kell szórni a programot mysql_error kiíratásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Medence topik
- Autós topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged