- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
MineFox54
őstag
válasz
Sk8erPeter #17498 üzenetére
Igazából php-ben lenne az egész, gondoltam talán ez "kell" a megjelenítéshez
Konkrétan az kéne, hogy az oldal kis részében ott van az útvonalszerkesztő, és én abban kézzel be tudom állítani az útvonalat (mint rendesen a google maps útvonalszerkesztőben)
Ááá, msot mindenki gyökérnek gondol, aki nem tud fogalmazni, de valójában csak még nekem is zavaros, mit akarok
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
MineFox54 #17497 üzenetére
Ennek mi köze a PHP-hez? Legalábbis az itt írt további hsz.-ed alapján bőven elég beágyazni az útvonalat, aztán annyi.
Ha viszont valahogy dinamikusan szeretnéd megtervezni az útvonalat, nem egy konkrét, rögzített útvonalat akarsz megjeleníteni, akkor tedd fel értelmesebben a kérdésedet.(#17495) biker:
És a Macesek nagy sztárolt IDE-jében (már ha az, nem csak egy szerkesztő, fogalmam sincs a Mac-cuccokról, nem is nagyon izgatnak) nem lehet PHP-kódot debuggolni? -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ehhez hasonló dolog kéne (illetve, hogy a google mapson belül hogy kéne ilyet csinálni), csak nem egy konkrét pontot kéne kijelölni, hanem egy útvonalat, és ezt az útvonalat elmentve kéne generálnia egy link-et, amit megnyitva kapok egy ilyesmit:
Kb. mint ebben a nukemapban a "permanent link to these settings" gomb.
Kicsit érthetőbben kellett volna fogalmaznom, de sajnos nem tudtam ezt jobban leírni.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17494 üzenetére
Coda
-
biker
nagyúr
ahha, az a vicces, nem az 1-es offszettel van baja, de hogy miért ezt írja ki?
Lehet bug?ott a tömb. 38 elem. de az utolsó "" => "" sajnos (így adja vissza a paypal PDT)
ebből a nulladik a success/fail, ezt kiemeljük, majd 1-estől bejárjuk foreach majd megy list-be explode, a key=value párok kezelésem miatt
A $linesba kerül a cürl-el hitelesítés után visszakapott válasz a paypaltólif (strcmp ($lines[0], "SUCCESS") == 0) {
array_pop($lines);
for ($i=1; $i<count($lines);$i++){
list($key,$val) = explode("=", $lines[$i]);
$keyarray[urldecode($key)] = urldecode($val);
}nos, ha az utolsó érték üres,akkor dob egy hibát 1-es offset-re. (array_pop megoldja, kidobom, mert nem kell, és máris nincs notice)
De miért mondja, hogy az 1-est nem találja? -
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából a feladat egyszerű, mint a lepkefing, pár perc alatt megoldható.
Végigmész az adott könyvtár fájljain (az alapján, amit írtál, feltételezem, hogy egy helyre vannak ömlesztve, nem kell rekurzíve bejárni a könyvtárakat), reguláris kifejezéssel ellenőrzöd, hogy illeszkedik-e a fájlnév az általad megadott mintára, ha igen, akkor space mentén "szétrobbantod" a stringet, majd ebből kiszeded. Legalábbis ez egy nagyon gyorsan bepötyöghető megoldás. Szépségével nem foglalkoztam a kódnak, ez működik:$filename_pattern = '/^[a-z]+ \d+ \S+\.asd\.txt$/';
$dir = '.';
$filenames = scandir($dir);
foreach($filenames as $filename) {
if (!is_dir("$dir/$filename")) {
if(preg_match($filename_pattern, $filename)) {
$filename_pieces_by_space = explode(" ", $filename);
$measurement_location = $filename_pieces_by_space[0];
$measurement_id = $filename_pieces_by_space[1];
echo $measurement_id, ': ', $measurement_location . PHP_EOL;
}
}
}A reguláris kifejezés jelentése: a string eleje és vége között a következők vannak: bármilyen a és z közötti karakter egynél többször, szóköz, bármilyen szám egynél többször, szóköz, bármilyen nem whitespace karakter egynél többször, majd pont, "asd", pont, txt.
Itt az explode eredményeként a harmadik elem a tömbben ilyen lesz, mint a "90n00004.asd.txt", ha ebből további infó kell, akkor nyilván pontok mentén kell szétrobbantani.(#17485) biker:
Hát ennyi infóból ember legyen a talpán, aki megmondja, mi a baj.
Azért remélem, azóta nem vágtál eret. -
biker
nagyúr
Mielőtt eret vágok, segítsetek:
Van egy tömb. (paypal PDT)
array(38) { [0]=> string(7) "SUCCESS" [1]=> string(13) "mc_gross=2.00" [2]=> string(33) "protection_eligibility=Ineligible" [3]=> .............. "shipping=0.00" [37]=> string(0) "" }
A köztes részt nem írom végig, 38 eleme van a tömbnek.Notice (8): Undefined offset: 1 [APP/Controller/UsersController.php, line 846]
MIÉRT NINCS 1-es???? Megőrülök neki... -
meone
tag
Sziasztok!
Van egy alkönyvtáram amiben vannak fájlok.
Darabszámra 1000 darab felet van a fájlok száma.
Egy fájl neve így néz ki:
gyu 13 90n00004.asd.txt
gyu 1 30n00001.asd.txt
gyu 101 30sz00000.asd.txt
gyu: mérés helye
1 vagy 13 vagy 101: mérési pont azonosítója
Hogy tudnám kiszedni a legegyszerűbben ezekből a fájlnevekből a mérési azonosítót mert azok egy külön oszlopba vannak tárolva.
A többi dolgot már kiszedtem a fájlnévből ezt nem tudom, hogy hogyan kéne.
Valakinek valami hatékony megoldása erre a problémára?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #17477 üzenetére
Ja úgy ok, a hozzászólásod alapján azt hittem, a swiftet, azért furcsállottam picit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #17465 üzenetére
Atyaisten, csak most néztem bele én is a PHPMailer kódjába, ez tényleg brutális, tényleg egy gigantikus osztály, semmi tisztességesen szétválasztott kód. A SwiftMailer Swift_Message osztálya pl. picit rövidebb, és ez csak osztály a sok közül, itt legalább Dependency Injection van.
(#17480) don_peter:
"Magyar Angol keverék a jó"
Ez viccnek is rossz.Főleg, hogy ha már "magyar" vagy "angol", akkor kis kezdőbetűvel írjuk.
(De a kód legyen angol, a programozás nyelve angol, akár tetszik, akár nem.
)
-
wis
tag
válasz
don_peter #17478 üzenetére
fetchColumn() helyett PDOStatement::rowCount.
És akkor már azt is eldönthetnéd, hogy angol vagy magyar neveket használsz
-
don_peter
senior tag
Uraim lenne egy kérdésem.
Olyan gondom lenne, hogy véleményem szerint nem a legoptimálisabb megoldást választottam egy sql-es feltétel vizsgálatára.Egy példa programot írnék:
$db->leker("SELECT felhasznalo_nev FROM felhasznalok WHERE szama = 1");
Ez meg is lenne és nagyszerű is.
A hiba ott kezdődik mikor le akarom kérdezni, az eredményt.
Nyilván itt elsőnek azt vizsgálnám, hogy van e sor.
A sorokra egy ilyen függvényem van:
function rows(){
if($this->eredmeny->fetchColumn()>0){
return true;
}else{
return false;
}
}
A lekérés termesztésen, így néz ki?if($db->rows()) print "van sor"; else print "noncs sor";
A probléma ott van, amikor ugyan ezt a lekérdezést listáztatni szeretném, mert már nem lehet, ha előtte a rows() parancsa vizsgálom, hogy van e sor. (külön-külön működik)
function record(){
return $this->eredmeny->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
}A meghívása:
$elemek = $db->record();
print_r($elemek);Nincs eredmény vagy is üres.
A "$this->eredmeny->" tartalmazza a PDO kapcsolódást és az SQL query parancsot is.
Előre is köszi.. -
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #17476 üzenetére
A PHPMailert.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #17465 üzenetére
Te mit néztél? Nekem nem tűnik egy classnak: https://github.com/swiftmailer/swiftmailer
-
SirRasor
addikt
válasz
fordfairlane #17473 üzenetére
Thx, értem! Na így már meg tudom csinálni tökéletesre
-
fordfairlane
veterán
válasz
SirRasor #17472 üzenetére
Ha megvan a session id, akkor azzal mit érek, ha kilépéskor elméletileg megsemmisül a szerveren?
Session adat nem semmisül meg csak úgy. Session esetén egy adott klienshez tartozó adat a szerveren tárolódik, a kliens csak egy session-azonosítót kap, ami alapján a szerver megtalálja a hozzá tartozó munkamenetadatokat. Ez a session-azonosító kliensoldalon többnyire cookieban van eltárolva, amit ugyanúgy lehet paraméterezni, mint az olyan cookiekat, amiben közvetlenül kliens-információt tárolsz.
-
SirRasor
addikt
Erre próbáltam guglizni, de ezt már nem értem
Picit tudnád jobban körvonalazni?
Ha megvan a session id, akkor azzal mit érek, ha kilépéskor elméletileg megsemmisül a szerveren?Viszont most találtam egy ilyet, és asszem megold minden gondot, ha jól értelmezem:
http://php.net/manual/en/function.session-set-cookie-params.php - azaz a session-nek is lehet lejárati időt adni úgy, mint a sütinek.Amúgy itt az oldal
-
SirRasor
addikt
válasz
creation #17467 üzenetére
Nem hiszem, hogy azzal előrébb lennék, mert akkor is túl nagy lesz egy idő után a cookie. Inkább engedek az igényeimből, és inkább ne számítson a böngésző bezárás. Mármint amíg a honlapon van, addig nem kapja meg 2x ugyanazt a kérdést, aztán ha visszalátogat, akkor meg..ez van.
SQL-be semmi szín alatt se raknám bele, mert az meg az adatbázist növelné meg brutál módon. Sőt, szerintem lehetetlen megoldani, mert akkor minden egyes kérdéshez mondjuk az adott eszköz IPcímét kéne elraknom, mert úgy működne 100%-osan.
Most az jutott eszembe, hogy ha nem kéne hosszabban megjegyezni, akkor még session se kéne. PHP-ben egy szimpla 2 dimenziós tömb, és az új kérdést meg ajaxxal bele tudom tolni.
Óóóó én állat, megvan a megoldás! Félig. Ha abból indulok ki, hogy egy ember ne lásson már 1 kérdést egyszerre, akkor...az a lényeg, hogy minden kérdést max 1x lát. Tehát tök fölöslegesen keverem meg az SQL-es lekérdezést. Ha szépen sorban lépked a kérdéseken, akkor elég azt megjegyeztetni cookie-val, hogy éppen hol tart. Ha eljut a végére, akkor:
A. várhat az újabb kérdésekre (mondjuk kiírja a honlap, hogy már az összes kérdést látta)
B. átválthat kevert üzemmódra, de abban ott a rizikó, hogy 2x kaphat 1 kérdést (mint most), de az "A" pont megléte miatt ez már nem olyan nagy bűn.Azért ha van jobb ötlet, azt szívesen várom
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17462 üzenetére
Lehet, szerencsére nem nézegetem egy ideje, direkt raktam előre a Swift Mailert.
Csak belekukkantottam, de még mindig egy gigantikus class-ból áll az egész. Na jó, van külön exception class-a, de persze az is ugyanabban a fájlban. Semmi különös, csak arra gondoltam, hátha kicsit átírták, de persze ez már azért sem igazán lehetséges, mivel erre az API-ra épül sok sok rendszer, és ha az API ilyen monolit, akkor a kódbázis átvariálása sem igazán kifizetődő.
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17462 üzenetére
Igyekeztem válaszolni a kérdéseidre, ha nem kaptál kielégítő válaszokat, az abból adódhat, hogy én csak "hobby" szinten művelem ezt és örülök, ha rájövök valamire.
Van összehasonlítási alapom. A nem működő smtp kontra mail()-hez képest a PHPmailer legalább működik. Nem a másik általad említetthez képest
Sajnos egy kezdőnek ha azt mondod, hogy nincs normális hibakezelés a kódodban, még nem fogja tudni, hogy annak miként is kell kinéznie. Mit is kéne tennie, hogy legyen...
Mindenkinek van szakterülete. Én egy másik programozási területen dolgozok, de sokban hasonlít az a nyelv a PHP-ra. Próbálok abból kiindulni, az alapján építkezni. Soha nem tanultam a PHP-t, ellenben szeretek vele foglalkozni. És azon vagyok, hogy az idő előre haladtával jobb legyek. De munka mellett ez nem olyan egyszerű. Kérlek ezt is tartsd szem előtt.
-
SirRasor
addikt
Üdv, van egy huncut kérdésem:
Honlap feldob kérdéseket. Mindig csak 1-et, aztán ha a tovább-ra kattintok, akkor még1et felad stb.
Van mondjuk 736428364(sok) kérdés benne.Hogy tudok úgy lekérdezni, hogy véletlenszerűen adjon ki 1-et, DE x napig (vagy amíg én nem akarom) ne dobja fel azt újra? Ha nem számítana, akkor könnyű, mert SQL-el elintézem úgy, hogy order by RAND 0,1 oszt' csókolom.
1. Gondoltam session-ra, abban tömböket jól lehet tárolgatni: pl: tomb[kerdes_ID][vót'-e mán*]
*ami lehet 0 meg 1 és akkor már nyert ügyem van. Viszont ha bezárom a böngészőt, akkor a sessionnek vége, viszont napokban, akár hetekben kell csinálni a hozzáférhetőséget.2. Kuki az már jobban hangzik az időtállósága miatt. A tömbözés is megoldható trükkösen (tomb(0)(0) hihi), DE...de, és ezért is kezdtem azzal, hogy "736428364" kérdés, tehát még ha ID-ket és 0-1-est tárolnék bennük, akkor is túl nagy lesz a mérete és fölöslegesen fogja terhelni a szervert elküldéskor. Meg talán 4kb-nál nagyobb is lesz.
Van-e 3-as megoldás? Van olyan megoldás, ami max a kliensgépet terheli, és jó lehet nekem? Vagy ami egyszerűbb?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17459 üzenetére
"Sajnos nem jöttünk rá mi lehet az ok. Ráment két napunk, viszont nincs ilyenre idő"
A Programozás topicban nem véletlenül mondtam már a legelején, hogy DEBUGGOLJATOK egy normális fejlesztőkörnyezet bevetésével. Ne csak próbálkozzatok, szenvedjetek, toporogjatok egy helyben, hanem vizsgáljátok meg normálisan az ügyet, a klienstől a szerver felé utazó adatokat, azokat a körülményeket, amiktől a szerveroldalon elvérzik az autentikáció. De úgy tűnt, erre nem vagy nyitott, meg még azt sem mondtad meg sokszori kérdéseimre sem, hogy egész pontosan hol is vérzik el a dolog, plusz ugye normális hibakezelés sem volt a kódodban.(#17461) creation:
"Valóban nem, de legalább működik"
A Swift Mailer is működik, nem tudom, miért ne működne. Meg hogy honnan van egyáltalán összehasonlítási alapod, ha egyiket sem használtad még soha.(#17460) fordfairlane:
Lehet, szerencsére nem nézegetem egy ideje, direkt raktam előre a Swift Mailert. -
creation
senior tag
válasz
fordfairlane #17460 üzenetére
Valóban nem, de legalább működik
Ami hibázik nekem most, az a karakterkódolás... Teli vagyok krix-kraax jelekkel ha ékezet van használva, de ennek is mindjárt utána járok, hogyan menjen jól
No ez is meg lett: $mail->CharSet = 'UTF-8';
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17458 üzenetére
Ahogy elnézem, ez a PHPMailer nem lett szebb az idők folyamán.
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17458 üzenetére
Sajnos nem jöttünk rá mi lehet az ok. Ráment két napunk, viszont nincs ilyenre idő egy olyan környezetben, ahol napi szinten 30-40 beszállító/exportőr rohangál ki s be a kapun, nem beszélve a kooperációs és egyéb munkákat végző partnerekről. Letettünk róla és választottuk a könnyebb utat. Ami azért nem jelenti azt, hogy ha végzek, akkor ne néznék még utána (ugyanis az eredeti oldal is működik még).
Nézegettem a phpmailer-t, mert láttam, hogy mások is szenvedtek már vele. Szerintem az lesz a befutó...
Biztosan akad még azzal kapcsolatban is kérdésem, bár egy hazai blog és leírás is készült hozzá, igyekszem majd abból megélni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17457 üzenetére
Ezek szerint továbbra sem sikerült kideríteni, mi a frász köze van a használt kliensnek ahhoz, hogy szerveroldalon nem működik az autentikálás?
Pedig engem érdekelt volna, brühüh.
A levelezős problémára annyi a megoldás, hogy valami normális library-t használsz hozzá, mint például a Swift Mailer vagy a PHPMailer, és nem szenvedsz azzal a fostos beépített mail() függvénnyel önmagában. Tégy jót az emberiséggel, és ne próbáld vérrel és verítékkel megoldani azt a problémát, amit más már megtett helyetted. -
creation
senior tag
Szervusztok ismét...
A korábbi IE problémát áthidaltuk egy FF céges szinten való telepítésével. A usereket felvittem egy adatbázisba és azóta öröm és bódottá az életem... Azaz lehetett volna az is, ha nem találják ki, hogy kellene elfelejtett jelszó funkció. És jó lenne, ha a jelszót a beírt mailcímre küldené el a program...
Namost jelenleg ott állok, hogy hibaüzenetem nincs ugyan, de a levelet sem kapom meg
Kódrészlet a levélküldésről:
ini_set("SMTP","ide az SMTP server IP van írva" );
ini_set('sendmail_from', 'ide meg a saját céges mail címem');
ini_set("smtp_port", "25");
$message = "itt meg a küldendő szöveg van";
$to = 'célzott személy mail címe';
$subject = "Elfelejtett Jelszó";
$from = "saját címem";
$reply = "saját címem";
$headers = "From: $from\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html\r\n";
mail($to,$subject,$message,$headers);A php.ini-ben pedig:
[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = ide az SMTP server IP van írva
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25
; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = ide a saját mail címem
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://php.net/sendmail-path
;sendmail_path = ""
; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =
; Add X-PHP-Originating-Script: that will include uid of the script followed by the filename
mail.add_x_header = On
; Log all mail() calls including the full path of the script, line #, to address and headers
;mail.log =Ha nem teszem be az ini_set kódrészt akkor a wamp hibát közöl, hogy nem tud mit kezdeni az smtp-vel...
"Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in"
Nem tudom honnan veszi a wamp, hogy localhost, amikor meg van neki mondva, hogy melyik IP-n van az smtp server...
Ja igen... bekapcsolt szolgáltatások:
extension=php_openssl.dll
extension=php_sockets.dll(meg más is, de ide talán ezek fontosak...)
A kérdés, hogy mit szúrhattam el, hogy nem tudom elindítani a mail-t... Hogyan tudom debug-olni esetleg... Hogy látnám, mi a gond... Merre induljak el...
Köszönöm segítségeteket előre is...
-
blueMerle
veterán
Segítségeteket kérném /nem ingyen gondoltam/ egy scriptben kellene a default PHP mail funkciót smtp-re átírni, bármivel próbálkozok egyszerűen nem jön össze. A support annyi volt hogy a 218-as sor környékén kell szerkeszteni, mondom na kösz, ezzel sokra jutok
Tudnátok segíteni?
A teljes mailer.php és erről a scriptről lenne szó: [link] utolsó verzió.
-
Mr Dini
addikt
Köszi mindenkinek, aki segíteni próbált. Végül is nem nyúltam bele ebbe a szép sourceba, mert féltem, hogy elrontom, (bocsássatok meg nekem) programozóhoz nem méltó módon a 2. gépen (kliens) a hosts fájlba beleírtam, hogy a localhost a másik gép ip-je legyen.
Ui.: Bocs a tagolásért, siettem...
-
creation
senior tag
válasz
Mr Dini #17452 üzenetére
Ha PHP-ben van írva (márpedig azt mondtad abban), akkor nem a másik gépen kell lecserélned (hisz ott nincs is a fileod ami lefut), hanem a servereden (wamp/xamp vagy akármi apache).
Ha nem config fileban (config.php, system.php, ini.php, cfg.php) van megadva egy helyen, akkor peched van. Kezdd a config file-al, majd index.php és sorban haladva az összesben ahol localhost van notepad++ F3 gomb csere fül segítségével lecserélgeted, ahogy az utánam író kollega is írta... Sajnos egyenként
-
cidalain
veterán
válasz
creation #17450 üzenetére
nyilván nem ő rakta be így a hivatkozásokat, és az a kérdés hogy mi van ilyenkor.
(#17449) Mr Dini:
nem feltételeztem hogy láma vagy, de akkor pont félreértettem a kérdéstmindenképpen valahogy relatívra kell cserélni az összeset. ha csak 1 fájlról van szó, amiben sokszor szerepel, akkor ügyesen és gyorsan meg lehet oldani egy szövegszerkesztővel is (pl notepad++). ha viszont millóegy fájlban hatmillió ilyen linkhiba van, az eléggé cikis. nincs jó és gyors és kényelmes ötletem.
kérdés hogy a http://localhost eleve benne van a linkek előtt, vagy ezt egy konfig beállításból veszi és illeszti elé. utóbbi esetben könyebb a dolgod.
-
creation
senior tag
válasz
Mr Dini #17449 üzenetére
Ha elérési utakat adsz meg, akkor ne tedd elé, hogy localhost, ha az index szintjén, a gyökérben van a file, akkor csak *.swf, ha mappában, akkor mappaneve/*.swf. De ez nem csak erre hanem minden másra is igaz.
Ha már így írtad bele, akkor a gépneve/*.swf lett volna a helyes megközelítés, vagy az gépIP/*.swf...
-
Mr Dini
addikt
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17447 üzenetére
Nem, végtelenségig nem, csak egyszerűen nem láttam meg, "write only"-ban voltam biztos
De már válaszoltam is, amire tudtam
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17445 üzenetére
Ne haragudj, de nem vettem észre, pedig a figyelés be van kapcsolva (azaz követem a fórumot). Már adom is a választ a kérdéseidre...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17444 üzenetére
Itt már írtam neked, de nem találtad fontosnak a válaszadást...
(Lehet, hogy más reakciójára vársz, de akkor is illene legalább böffenteni valamit válaszként.
) Akkor hogyan haladjunk tovább? Le kéne szűkíteni a potenciális problémákat, tudni kéne, nézegettél-e naplókat, a szerver beállításainak változtatgatásaival próbálkoztál-e, vagy csak default módban üzemel, mivel próbálkoztál a probléma megoldásának érdekében, stb., de persze nekem teljesen mindegy, nem nekem kell.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
ValószínűlegNem ide tartozik a kérdésem, de azért felteszem.(tudom nem éppen programozás) Ha tudtok jobb topikot, pls irányítsatok át.
Szóval egy 64 bites win 8.1-en futtatok xamppon egy iwaddle szervert a gyerekeknek club penguinosat. Az a problémám, hogy alapvetően localhost van a kódjában mindenhol. (mindenhol a localhostra hivatkozik) Ez oké, mert azon a gépen, amin éppen fut a szerver, azon minden oké, de egy másik lanos gépen már nem a localhostnak kéne lennie. Hogyan lehetne megoldani a legegyszerűbben?
-
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17438 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
Közben már írtam az SQL-es topikba is mert elkezdtem tesztelgetni a lekérdezést, hogy miképpen fut le közvetlen a MySQL felületen és, hát szörnyen lassan.Nem hiszem, hogy ez a kerülő lenne a ludas.
Köszi még egyszer. -
don_peter
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17436 üzenetére
Köszönöm szépen.
A következő a helyzet:
Kimegy elsőnek Németországba, majd visszafelé, Németország, Ausztria, (majd mind ha az Angol honba is kimenne) majd onnan Szlovákia és úgy érkezik meg hozzánk.
Az egész általában 20-25ms, de esetenként elérte a 110ms-os időt.
Ez jó nekem vagy rossz?
A kérdés csak azért érdekes, hogy ez a külföldi kitérő befolyásolhatja e az oldalam ilyen magas szintű lassulását.
Úgy látom, hogy ez az oldal 60 byte-os csomagokat küld. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
don_peter #17435 üzenetére
A küldött fórumra megnéztem neked de te is meg tudod nézni, hogy a kérésed merre megy. Kimegy Németországba aztán telekomos vonalakon jön vissza Magyarországra. Itt meg tudod nézni, hogy melyik IP hova tartozik. Én nem néztem meg csak gyanítottam a .de-ből és a 84.x.x.x általában mindig telekomos ip.
-
don_peter
senior tag
Srácok, felmerült egy kis gond a tárhelyszolgáltatómnál és szeretnék néhány dolgot ellenőrizni.
Nem biztos, hogy szorosan ide kapcsolódik, de nem találtam olyan topikot amibe ez beleférne mivel szorosan kapcsolódik a PHP-hez, de ugyan akkor a MySQL-hez is, de még is inkább az információk útvonalához.
Az egyik ilyen az-az, hogy a weblapom közvetlen a Magyarországi határokon belül marad mikor egy kérést küld vagy választ tölt be vagy esetleg egy külföldi kerülővel érkezik meg hozzám.
A panaszom az, hogy amióta volt egy nagy MySQL frissítés azóta mind a statikus mind pedig az adatbázisból lekérdező PHP oldalak lassultak.
A PHP és MySQL oldalaim pár mp-es töltésről felugrottak esetenként akár 1percre is.A második ilyen kérdésemet majd már a MySL topikba teszem, fel mivel az már inkább az adatbázissal illetve annak a lekérdezésével lesz kapcsolatos. (A kódomat kellene majd megnézni, hogy nem e én írtam meg valamit rosszul, bár frissítésig nagyon jó volt és gyors)
Szóval a lényeg, hogy a PHP és a MySQL-t használó oldalaim (ez esetben egy fórum neo-geo.hu) iszonyatos mód lelassult.
Előre is köszi minden segítséget. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #17433 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/programozas_forum/hsz_8649-8649.html
Végül is itt is folytathatjuk. -
creation
senior tag
Szervusztok...
Akadt egy kis nyűgöm, gondoltam itt is felteszem a kérdést.
Adott egy céges server. Meg adott egy felhasználói tábor, meg némi wamp+php+js...
A cél az volt, hogy a biztonsági szolgálatnak létrehozzunk egy "beléptető" rendszert. Azon felhasználóknak, akik abba a csoportba tartoznak, hogy felvihetnek és olvashatnak belépési engedélyeket a cég területére és azoknak, akik (portaszolgálat) csak olvashatják a kapott listát.
Ezen felhasználói csoportokat LDAP lekérdezéssel érjük el. A felhasználó a gépre való bejelentkezés után belépve az egyik szerven levő apache-on futó helyi intranetes oldalon tudja ezt felvinni. Mivel az LDAP lekérdezés csak IE alól tud (nálam valamiért csak innen) futni, így egyszerű volt a dolog. user belép gépére jelszóval, belép IE-be, az lekéri a nevét majd név alapján LDAP beazonosítja a csoport tagságát és megállapítja a PHP oldal, hogy írhat e, olvashat e.
A probléma a következő... Nem igazán programozási hiba... Valamiért a wamp-on futó oldal időnként nem nyílik meg elsőre IE alatt. Aztán meg van hogy simán lefut és megnyílik. Előbb az LDAP-ra gyanakodtam, de azt kikapcsolva is megmaradt a hiba. Aztán a user bekérést is kilőttem, de a hiba még fennáll. Nem minden esetben nyitja meg a wampon futó akár "Hello World" szintű oldalt sem.
Server oldal: Virtuális Winfos 2008 server + wamp
User oldal: IE9 (nem, sajnos nem változhat, ez a céges policy által meghatározott)Ha tudtok valami ötletet adni, hogy mi okozhatja, azt megköszönném
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
cidalain #17430 üzenetére
"+1 kérdés: mit jelent az hogy "thread safe" meg "non thread safe" verzió?"
Guglizás megvolt már?
http://php.net/manual/en/faq.obtaining.php#faq.obtaining.threadsafety
"What does thread safety mean when downloading PHP?
Thread Safety means that binary can work in a multithreaded webserver context, such as Apache 2 on Windows. Thread Safety works by creating a local storage copy in each thread, so that the data won't collide with another thread.So what do I choose? If you choose to run PHP as a CGI binary, then you won't need thread safety, because the binary is invoked at each request. For multithreaded webservers, such as IIS5 and IIS6, you should use the threaded version of PHP."
-
cidalain
veterán
válasz
Sk8erPeter #17429 üzenetére
igen, sejtettem hogy nem jó anyagot töltöttem le, mert nagyon nem olyan volt a struktúra mint a feltelepített verzióban...
a másik jó lesz, ebből a manual install kell nekem. Köszi
+1 kérdés: mit jelent az hogy "thread safe" meg "non thread safe" verzió? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
cidalain #17428 üzenetére
A forráskód csak akkor érdekes, ha te magad akarod buildelni a PHP-t, megkapva a szükséges futtatható állományokat és a többi szükséges fájlt. Nyilván nem akarsz ezzel szarakodni, ez esetben meg ott van a letölthető zip, abban van egy install.txt, van egy manual installation része, az jó részletesen leírja a teendőket. Tulajdonképpen "csak" a meglévő webszerveredhez kell igazítani az itt kibontott cuccot.
-
cidalain
veterán
PHP verzió frissítést hogyan kéne szakszerűen megejteni?
Eddig úgy használtam hogy vettem az Appserv package-ot aztán az feltett mindent ahogy kell, nem kellett gondolkodnom, és utána frissítettem az ini-ket ahogy nekem kellett.
Teljesen oké volt, de ebből már egy ideje nincs frissítés...
Szeretném a PHP verziót az aktuális 5.4.40-re felugrani a jelenleg gépemen lévő 5.2.3-ról.
(Apache-ot, adatbázist nem szeretnék frissíteni)Letöltöttem a php oldaláról az 5.4.40 source code anyagot.
Mi a péket kellene ezzel csinálni? -
MineFox54
őstag
válasz
Sk8erPeter #17425 üzenetére
Szia!
Npp-t használok, a hibakijelzés jó ötlet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
MineFox54 #17424 üzenetére
Ezt elkerülheted egy normális fejlesztőkörnyezet használatával - de ilyet akár egy szintaktika-kiemelős szövegszerkesztő is egyértelműen mutat, mint pl. a Notepad++ -, meg azzal, hogy bekapcsolod a hibajelzést fejlesztés idejéig... (pl. ezért parse errort kellett volna, hogy kapj fehér képernyő helyett, a fehér képernyő fejlesztés idején ugyebár nem túl beszédes)
-
MineFox54
őstag
válasz
fordfairlane #17423 üzenetére
Amatőr hiba, kösz
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ha ez bent van a fájlban, nem megy, csak a szokásos fehér képernyő, és a php parserek sem fogadják el. Miért?
echo "<li><a href="main_login.php">Belépés</a></li>";
-
peterszky
őstag
Egy Wordpress / Facebook problémám volna, itt olvasható. Minden ötletet, segítséget köszönök előre is
-
pittbaba
aktív tag
Eddigi legjobb megfejtés részemről:
(?:^|(?<!(?:href="))+(?<!(?:href=" )))((?:(?:(?:https?|ftp):\/\/)|(?:www))+(?:\w|\.)*(?:(?:\/[\+~%\/\.\w\-]*)?(?:[\?\-\+=&;%@\.\w]*)#?(?:[\.\!\/\\\w]*))?[^"]\b)($|(?!(/a))+)lookahead, és lookbehind regex keresőszavak voltak végül a megoldások
-
pittbaba
aktív tag
Ez már majdnem jó:
(?:^|[^"'>])(((https?|ftp):\/\/)+(\w|\.)*((?:\/[\+~%\/\.\w\-]*)?(?:[\?\-\+=&;%@\.\w]*)#?(?:[\.\!\/\\\w]*))?[^"]\b)Itt már csak annyi a baj, hogy ha space van a href=" valamilink.hu"> vagyesetlegitt</a>
akkor sajnos még mindig belenyúl. Ha biztonságorsa szeretném, akkor jó lenne a kacsacsőr+space karakterláncot is tiltani az elejéről, de valamiért nem megy, tudja valaki esetleg hogy tudok a felsorolás blokkon belül nem csak egy karaktert megadni?
(?:^|[^"'>])
Itt kellene hogy aposztrf+space és kacsacsőr+space karakterláncra is negáljon. -
DNReNTi
őstag
Halló,
Régen vótam erre.
Egyből bekezdek egy extrém kérdéssel:
Roppant etikusan parse-olunk egy oldalt PHP-val (most a Java/Selenium nem opció sajnos) megvan minden, viszont épp a lényeg egy landing URL nem elérhető a DOM-ból. Úgy oldották meg, hogy a gomb ami átdob a landing page-re az egy form submit-ja, a form pedig tartalmaz egy hidden inputot, benne egy random karaktersorral, ami azonosítja a céloldalt. A form POST-ban küldi el az adatokat, majd a szerveroldal a random karaktersor alapján egyből átirányít a céloldalra. Tehát a céloldal URL egyetlen helyen, az átirányítás header-ben olvasható. Lehetséges e hogy ezt a headert mi PHP-val kiolvassuk?Valószínű, hogy nem mi vagyunk az elsők akik leparse-oljuk őket (de szíp magyar szó), mert egyéb okosságokkal is védekeznek, de azokon már túl vagyok. Ez viszont fejtörő, nem csináltam még ilyet.
-
cidalain
veterán
válasz
pittbaba #17412 üzenetére
olyan nincs hogy nem lehet
A: csak nem mindegy hogy dolgozol vele 2-3-4 órát, és a végén kapsz egy 30-40 soros kódot.
B: vagy előveszed a korábban ajánlott parasztmegoldást és 2 sorban lerendezed a problémát 10 perc alattmárpedig regex-szel el lehet bíbelődni. pláne ha nem megy álmodból felkeltve.
bármennyire is gány megoldásnak tűnik, én hirtelen biztosan a B verziót választanám. aztán ha nagyon zavar, és sok időm lenne megcsinálnám szépen (=úgyis úgy fog maradni, mert tökéletesen azt csinálja, csak nem szép) -
cidalain
veterán
hú ez így necces akkor már azért.
mert akkor így már gondolkodni kell hogy csak olyan linket alakíthat át, ami előtt nincs href=", és ami után nincs ", illetve azt is figyelni kell hogy nincs előtte <a ........> tag, és utána </a>hisz egy kész linkben is két helyen lehet link
<a href="link.hu">link.hu</a>
és mindkettőt ki kell szűrnöd ebben az esetben hogy egyik sem átalakítandó. -
pittbaba
aktív tag
válasz
cidalain #17409 üzenetére
Ez is megvolt, viszont az meg azért nem jó megint, mert ha a szövegben alapból van egy link ami jó hogy ott van, akkor azt nekem kicseréli az url-re.
Konkrétabban: Átveszek egy cikket máshonnan, tök jó, hogy tinymce-ben megmarad a formázás.
Van pl egy olyan hogy beillesztek egy táblázatot, abban benne van egy link, hogy jegyvásárlás, azt nem akarom, hogy törölje, illetve nem is akarom hogy hozzányúljon.
Viszont én rakok be egy youtube linket, vagy egy fotó linkjét, vagy csak egy hivatkozást a forrásra, azt jó lenne ha automatikusan átalakítaná.
Vagyis igazából a probléma tök egyszerű, csak a megoldás nem:Ha linkelve van egy szövegben az url akkor ne nyúljon hozzá, ha csupaszon van, akkor meg fusson le egy függvény
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok srácok!
Már a guta megüt, sehol nem találok jó megoldást a problémámra (nehéz is rákeresni), az kellene nekem, hogy egy szövegből az összes URL-t linkké alakíthassam, de úgy, hogy a már linkelt url-t ne alakítsa linkké.
Ha a szövegben alapból van már link, ilyenkor a:
<a href="http://pelda.hu">link</a> -ból
<a href="<a href="http://pelda.hu">link</a>">link</a> lesz.Mivel ezer másik függvény épül a dologra, nekem egy jól megírt reguláris kifejezés kellene ami felszippantja a szövegből az összes url-t, kivéve a már linkelt url-t.
Blog modult készítek, összedobtam fél óra alatt az egészet, erre meg már a második délutánom megy rá...
Most ha lehet abba ne menjünk bele miért nem takarítom ki előre a linkelt dolgokat, jelen estben nem jól megoldható előre takarítani, és gyorsabb is lenne ha a reguláris kifejezés lenne működőképes.
Neten található hasonló problémákból kipróbáltam kb 100-at de így ahogy én szeretném nem működik egyik sem.
-
sqpp
őstag
Üdv,
Valaki tudna nekem segíteni?
Van egy URL rövidítő oldalam, amiben ugyebár van reCaptcha V1 védelem, de szeretném megváltoztatni az újra (V2), viszont az egész régi kódot dobhatom ki a kukába... /Nem én csináltam a scriptet egyébként./
Ha nem kis munka, akkor megfizetem szívesen korrekt áron
-
lalimano
tag
Inkább wordpress, de szerinem itt is vannak hozzáértők, hátha tud valaki segíteni: [link]
-
válasz
Sk8erPeter #17389 üzenetére
Nagyon úgy néz ki...én is meglepődtem és már ugye ez is több a semminél
Még nem foglalkoztam azóta vele, csak örültem, hogy megy
Köszi a képeket
cidalain: Ha más nem is, de reméljük azért innen nem bukik meg a projekt
-
biker
nagyúr
Így értem, pl. Nem tudtam, honnan a rákból veszi ezt az üzenetet: Site Settings Updated
Hiszen a siteSettings.ctp-ben nincs ilyen
Erre mit találok a SiteSettingsController.php-ben?<?php
class SiteSettingsController extends AppController{
public $uses = array('User','Admin','AdminMenu','SiteSetting');
var $components = array('RequestHandler', 'Cookie','Email');
public function beforeFilter() {
$this->layout='admin';
$admin_main_menu= $this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id'=>0)));
$admin_sub_menu=$this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id !='=>0)));
$this->set('main_menu',$admin_main_menu);
$this->set('sub_menu',$admin_sub_menu);
//pr($admin_sub_menu);
}
public function general(){
if($this->request->is('post')){
$this->SiteSetting->saveAll($this->data['SiteSetting']);
$this->Session->setFlash("<p class='alert alert-success'>Site Settings Updated</p>");
}
$settings = $this->SiteSetting->find('all');//pr($settings);
$this->set('settings',$settings);
}
}Nem épp azt kellett volna e tennie e hogy ha return success, akkor a view-ban kiír egy üzenetet?
És nem a controller küld üzenetet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest