- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
@lanszelot: menj a HTML topikba, ott jobb lesz neked.
@biker, @sztanozs, @Mr. Y, @Bzozoo @Gardaai
Az ismételgeti, hogy "ez így semmit sem ér.". Mindenki próbált segíteni, de most már engedjétek el. -
supercow
őstag
válasz
magortaltos #21330 üzenetére
ahogy nevemfel írta, a
serialize()
megfelelő, de ajson_encode()
fgvt is használhatod.file_put_contents("alma.aaa", json_encode($t));
-
supercow
őstag
Nem értem miért kell kifejezetten replika utalás vagy leírás?
Ha az adatbiztonságra gondolsz, a doksi írja: Database backups are automatically performed and you may restore a database to any point in time (down to the second) within the backup retention window.
A Vapor háttere AWS Lambda, ezért gondolom minden amit ott van mint funkció itt is érvényes, vagyis "serverless" lesz (hehe) az adatbázisod, vagyis szerintem valamilyen Kubernetes-szerű megoldással csinálják amiben van auto-scaling és az kezel mindent (app, db instance).
-
supercow
őstag
esetleg a Laravel Vapor
-
supercow
őstag
válasz
hiperFizikus #21243 üzenetére
Én nem tudom megcsinálni, [...] de fogjunk össze és csináljuk át.
Ez a tipikus "fogjuk meg és vigyétek" hozzáállás, nagyon komálom az ilyen embereket. -
supercow
őstag
"ha én le akarok tölteni egy csomagot, a composer helyett inkább azt töltöm le."
Ezek szerint direkt csinálod és szeretsz szenvedni? A Composer egy eszköz, nem egy kerülendő úri huncutság ami tisztátalanná teszi a kódot.Mindegy is, nem akarok vitába keveredni. Ha sokáig csinálod végül építesz magadnak egy keretrendszert, csak nem veszed észre. Az energiát amit beleölsz a dacos ellenállásba inkább fordítsd valami másra
-
supercow
őstag
Szíved joga kihagyni a framework használatot, de azért a "nem tudnak semmit" kemény kijelentés. Az összes framework fejlesztésének célja a Te munkád megkönnyítése. A Laravel esetében vállaltan "elegáns" megoldásokat kínálnak.
Egy framework használata a kezdő fejlesztőt megvédi a leggyakoribb hibáktól (elsősorban biztonság és best practice) és gyorsítja a fejlesztést/feladat megoldását kész metódusokkal, templatekkel, dokumentációval.
Mindegyiknek megvan a maga elgondolása/bonyolítása/megközelítése egy funkcióhoz és mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusat.
Ha nem is használsz frameworkot, javaslom hogy mindenképp használt composert, nem kell minden héten a kereket feltalálni.
-
supercow
őstag
Ami nem érte meg azt az erőfeszítést, hogy nemzetközi szakmai közönségnek szánt könyv készüljön róla, az még gyerek cipőben jár, éretlen.
Erre a problémára Itt kapsz segítséget. -
supercow
őstag
Ez a régi cikk azt mondja hogy ha sok sorod van a táblában, akkor jelentősen lassulhat a SELECT az
ORDER BY RAND()
használatakor.
Illetve mutat alternatív megoldásokat amivel először egyunique id
oszlopot lekérdezve kiszedi a random id-t és azzal a táblából a sort. -
supercow
őstag
válasz
bookfan #21035 üzenetére
Nem tudom mivel konvertálod, de mivel nem formátum-specifikus meta adatot tárolsz (kvázi hibás fájlokat írsz?) kétlem hogy megtartaná bármelyik olvasó vagy konverter. Ha valamiféle kezdetleges másolásvédelmet próbálsz építeni akkor azt sürgősen felejtsd el. Egyébként ha nagyon kell akkor nézz utána, hogy az adott fájlformátumban hogyan kell/lehet "rendesen" betenni extra adatot.
UI: ez a fread($h, filesize($filename)) memóriába olvassa a teljes fájlt, egy nagyobb állományt feltöltve simán eléred a php memória limitet és összef*ssa magát a PHP. Inkább valami más, biztonságosabb módszert keress. -
supercow
őstag
-
supercow
őstag
Régi cégnél ahol dolgoztam a főnök ilyen változóneveket használt, de nem lehetett szólni miatta:
cucc
cucc1
cucc11
cucc12
cucc111122
cuccom( + tetszőleges számkombináció)
lof*sz( + tetszőleges számkombináció)Ebből aztán persze voltak viccesek, pl
cucc112 = (lof*sz11 + cucc111) / cucc2
Aztán ha valakinek 1 hónap múlva kellett vele dolgoznia...
Akkoriban persze nem volt IDE meg refaktor meg ilyen úri huncutságok.
-
supercow
őstag
Magad nem tudod ellenőrizni, SMTP szerverek ritkán válaszolnak VRFY meg egyéb requestekre, küldeni emailt ugye nem lehet/nem életszerű a te helyzetedben. Szerintem a legjobb amit tehetsz az a mailgun email checker api, fizetős de legalább megy.
-
supercow
őstag
Nem lenne egyszerűbb a gyökérben bontani nyilvános és privát mappákra? Ahogy pl a Laravel csinálja Apache alatt, át kell állítani a DocumentRoot konfigot a public/ mappára. Hasonlót nem tudsz csinálni?
Ha mindenképp .htaccess kell, akkor a privát X mappában csinálsz egyet és abba beteszed eztOrder deny,Allow
Deny from all
Vagy google “htaccess deny current directory” az apache verzióddal.
-
supercow
őstag
Itt van róla szó. A lényeg, hogy önmagában a session cookie alapján nem lehet egy személyt azonosítani, illetve az hogy consent előtt adja a szerver a “legitimate interest” elv alapján indokolt, vagyis a user eleve önként jött az oldalra. Privacy policy mindenképp tegyen róla említést. De persze nem vagyok eu jogász, nem tudhatom az abszolút igazságot
-
supercow
őstag
válasz
World-Soft #20118 üzenetére
Az is lehet hogy a szerveren frissítették a PHP-t mondjuk 7.4-re, amitől valamelyik alap php fgv hívás nem megy. Van bármi a logban?
-
supercow
őstag
Laravel queue és linuxon supervisor? Az is támogatja a redist.
Ha nem Laravel alapon csinálod akkor pl ezt a cikket nézd meg. -
supercow
őstag
blog nincs de itt van magyarázat.
esetleg nem ez a konstans kell neked?DIRECTORY_SEPARATOR
-
supercow
őstag
Sziasztok veteránok,
Egy új Laravel munkát kezdek, azoktól kérnék ötletet akik hasonlóan felépített rendszeren dolgoztak már.
A végső cél a rendszerben CAD és PDF fájlok generálása egy gyártási rendszernek / gépsornak. A PDF a megrendelések melléklete, rajta a méretekkel, amolyan műszaki rajz szinten "preview". A CAD dxf és/vagy CNC kimenet megy a gyártósornak.
Példának legyenek KRESZ táblák. Amikor egy új táblát készít a user, elsőre ki kell választania milyen táblát csinál mondjuk útjelző tábla az autópálya szélén, melyik szabvány szerint (pl magyar, német, kínai, esetleg 2018-as Rev2 olasz KRESZ stb) ezután kiválasztja a tábla méretét, szöveget, rögzítési pontokat stb.
A választható tábla alapméretek, szöveg betűtípusa, a betűk mérete, betűk közötti távolság, háttérszín, tábla minimális és maximális mérete, betűk széltől mért min. távolsága stb stb mind a szabványban van és néha összefüggnek (pl 400mm-es táblán 254mm betűvel kell), ezek a "build szabályok" amiket be kell tartani hogy jó bemenetet kapjon a CNC gép, ami majd kivágja a táblát alamíniumból vagy a fényvisszaverő fóliából.
A kérdésem az, hogy hogyan szerveznétek a kódot hogy ezeket a szabályokat rugalmasan lehessen definiálni, illetve későbbiekben minimális munkával új szabályokat vagy teljesen új szabványt lehessen hozzáadni. -
supercow
őstag
válasz
radi8tor #19976 üzenetére
Élek csak annyi melóm van hogy nem látok ki belőle. Mindenféle Laravel projektet meg legacy cuccot (többnyire saját spaghetti kód a 2000es évekből
) viszek egyszerre 3-4nél kérdezik szinte naponta “na mik a fejlemények?” és ez megy évek óta.
Mondjuk 18 éve tolom a social distancing - home officet, egy ideje nincs kihez szólnom egy szót élőben csak az asszony és a szomszédaz összes ismerős - haver elkopott.
-
supercow
őstag
válasz
instantwater #19973 üzenetére
Ott van hogy Wordpress, abban mindent szabad
-
supercow
őstag
A hivatalos drivert próbáltad? Ez kell neked, a megfelelő verzió! Nagyon fontos hogy eltaláld az Sql Server és php verziónak megfelelő telepítőt. Lehet hogy kell majd cserélgetned, ha jól emlékszem nekem 3-4 fajtát kellett próbálnom mire öszejött.
https://docs.microsoft.com/en-us/sql/connect/php/microsoft-php-driver-for-sql-server?view=sql-server-ver15 -
supercow
őstag
válasz
bucihost #19833 üzenetére
Keresd meg a program eredeti készítőjét, kérd el tőle a forráskódot, esetleg dokumentációt (haha az sosincs). Ha nem találod vagy nem adja, akkor szopacs.
A külső szerverrel való kommunikációt tűzfalszabályokkal tudod tiltani, illetve korlátozni. Ha látni akarod mit csinál, akkor talán valami packet snifferrel próbálkozz.
Kb ennyi. -
supercow
őstag
Mindenképp sms-nek kell lennie? Ha igen, akkor nem találsz ingyenest mert a küldés költségét neked kell fedezned. Meg tudod oldani saját kóddal, az sms-t ki tudod küldeni pl Twilio API-val.
Ha nem muszáj sms, akkor maradj a megszokott kétlépcsős hitelesítésnél Authy/ GAuthenticator, ahhoz van millió elérhető mintakód. Nem kell újra a kereket... -
supercow
őstag
válasz
supercow #19514 üzenetére
Valahogy így:
<form id="form1" >
<input type="text" name="form1mezo1" id="form1mezo1">
<input type="text" name="form1mezo2" id="form1mezo2">
</form>
<form id="form2" >
<input type="text" name="form2mezo1" id="form2mezo1">
<input type="text" name="form2mezo2" id="form2mezo2">
</form>
<button id="gomb">Csinald</button>
<div id="eredmeny"></div>és JQuery kódodban:
$('#gomb').on('click', function(e){
$.ajax({
url: 'target.php',
dataType: 'json',
method: 'post',
data: {
urlap1: $("form1").serialize(),
urlap2: $("form2").serialize(),
[...egyeb POST parameterek, pl CSRF TOKEN ]
}
}).success(function(resp) {
console.log('siker='+resp);
$('#eredmeny').html( resp.uzenet );
}).always(function(){
console.log('vege');
});
});illetve doc itt: http://api.jquery.com/jquery.ajax/
A target.php -ben az űrlapok egyesével jelennek meg POST paraméterként.
ott csinálhatsz valami ilyesmit és lesz egy tömböd. Ne felejtsd el a bejövő adatokat ellenőrizni filter_var() vagy ahogy szükséges.<?php
$urlap1 = parse_str( $_REQUEST['urlap1'] );
// eredmeny:
$urlap1 = [
"form1mezo1" => "valami",
"form1mezo2" => "másvalami"
] -
supercow
őstag
válasz
rootkiller #19370 üzenetére
A route definiciodban vedd külön a get és post metódusokat. A post dolgozza fel a form adatait és szükség szerint irányít vissza a form oldalára vagy máshova.
Ilyen logikára gondolj:
Get /oldalam: mutasd a formot, amiben action=sajátmagam és method=post
Post /oldalam: validál, feldolgoz, átiányít -
supercow
őstag
szerintem meg egy ) kevesebb van. Kettőt nyit, egyet zár..
if(!empty($kapott) {
vsif( !empty($kapott) ) {
-
supercow
őstag
válasz
szoke12 #19279 üzenetére
Esetleg a Youtube API-ból ki tudod szedni ha saját felhasználó/videóról van szó, de nem ismerem és ahhoz komolyabb ismeretek kellenek. Pl itt van róla szó.
illetve itt mondja a YT/Google alkalmazott hogy a https://youtube.com/channel/[channel_id]/live link mindig az aktuális élő adásra mutat? Ott kéne körülnézni.
-
supercow
őstag
válasz
DrojDtroll #19224 üzenetére
A hasht js-ben kell kiszámolnod kliens oldalon beküldés előtt. Esetleg át kéne állni POST requestekre, mert a GET mérete korlátozott. A max méret szerver és böngészőfüggő.
-
supercow
őstag
Igen, cészerű böngészőben (input field paraméterek, js) és mivel azt ki lehet játszani, a szerver oldalon is feldolgozás előtt még egyszer php-ban is. Nemrég volt róla szó itt a topikban, kicsit olvass vissza.
Attól függően hogy mennyire vagy paranoid, lehet pl CSRF tokennel kiegészíteni az űrlapokat. -
supercow
őstag
válasz
spiritex #19205 üzenetére
Web fejlesztéskor 2 alapvető felhasználóra készülj:
- szimplán egységsugarú hülye, véletlenül se oda klikkel ahova te gondoltad, nem érti, nem tudja, nem akarja
- rosszindulatú, és a fentebb részletezett módszerekkel próbálja térdre kényszeríteni a cuccodat, miért? "csak"
normális emberre ne számíts, átmenet van de csak a fenti 2 keveréke.
Mindig mindent ellenőrizni kell, adatbevitelnél mindent a lehető legjobban korlátozni. Pl. ha megyét kell bekérned, akkor nem szabad hagyni hogy beírják, hanem legördülőből kell kiválasztani, stb. -
supercow
őstag
válasz
Z$OLTI1988 #19017 üzenetére
bocs ha durvának hangzik de én biztosan nem fogok segíteni, elmondom miért: "csak annyi kellene..." és leírod egy majdnem komplett webshop funkcióit. Szerinted ki fog időt és energiát fektetni abba, hogy a te vizsgádra megcsinálja neked, ingyen? Máshogy megfogalmazva: te foglalkoznál valaha olyasmivel, amit idegenek kérnek és nincs semmi hasznod belőle, ráadásul az illetőnek ez vizsgafeladata lenne, vagyis tudnia kellene? Gondolom a vizsga után is majd másvalaki végzi el a munkát helyetted
-
supercow
őstag
válasz
trisztan94 #19001 üzenetére
Esetleg a beépített levenshtein() függvény?
http://php.net/manual/en/function.levenshtein.php -
supercow
őstag
Szerintem semmi köze a PHP-hoz de esetleg fel lehet vele dolgozni, pl SimpleXML segítségével beolvasni az XML-t és kiemelni a mezőket amikre szükséged van.
Egyébként meg báncsa a szemem ez a vegyes magyar-angol használat <brand> <price> <desc> aztán hirtelen <jelleg> <tipus> <hasznalati>
-
supercow
őstag
válasz
raczger #18333 üzenetére
Stripe.com használtam már és nagyon profi. Egyszerű js implementációja is van amt gyorsan lehet berakni. Mondjuk,én US bankkal csináltam. Nézd meg támogatja azt a bankot ahova a kifizetéseket akarod küldeni.
Most látom amerikai banknál van számla, akkor mindenképp Stripe-ot javaslom, ráadásul sokkal olcsóbb is, mint a paypal. -
supercow
őstag
Esetleg az epiphany, kisebb APIhoz használtam már.
-
supercow
őstag
Szerintem az olajfestmény szebb.
Az is csak egy formátum, tároljuk abban a képeket. Saját kiterjesztése is lehetne. ez-itt-a-kep.oil Ha látni akarod, gyere el hozzám.
-
supercow
őstag
válasz
deedetette #18126 üzenetére
Nekem meg kéne 3 millió ft.
-
supercow
őstag
válasz
PumpkinSeed #17936 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest