- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
No természetesen nem találtam egyetlen mentést sem
Rákérdezek milyen csomagot is sikerült venniük a tárhelyszolgáltatótól
Viszont belenéztem a header.php fájlba és nekem nagyon úgy tűnik, hogy nincs meg a fájl vége
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>>
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
<title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title>
<meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" /> <!-- leave this for stats -->
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php bloginfo('name'); ?> RSS Feed" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
<!--[if IE ]>
<link rel="stylesheet" href="<?=bloginfo('template_url')?>/style-ie.css" type="text/css" media="screen" />
<![endif]-->
<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" href="<?=bloginfo('template_url')?>/style-ie6.css" type="text/css" media="screen" />
<![endif]-->
</head>
<body>
<div id="body_page">
<div id="page">
<div id="header">
<h1>
<a href="<?php echo get_option('home'); ?>/"><?php bloginfo('name'); ?></a>
</h1><span class="description"><?php bloginfo('description'); ?></span>
</div>
<div id="navbox">
<div id="nav">
<ul class="nav">
<li class="<?php if ( is_home() ) { ?>current_page_item<?php } else { ?>page_item<?php } ?>"><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>"><?php _e('Home'); ?></a></li>
<?php wp_list_pages('title_li='); ?>
</ul>
</div> <!-- end nav -->
<form id="searchform" method="get" action="<?php bloginfo('home'); ?>/" ><input type="text" value="Search" onfocus="if (this.value == 'Search') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Search';}" size="18" maxlength="50" name="s" id="s" />
</form>
</div>
<div id="body">
<div id="body_top">
<div id="body_end">
<div id="body_left_s">
<div class="sidebars">
<?php get_sidebar(); ?>
</div>
</div>
<div id="body_left">
<div id="body_left_content">Innen leszedhető a használt téma: [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Lacces #14296 üzenetére
Még a régi tárhelyen feltörték az oldalt és átírták a header.php-t.
Ezt helyrerakták akkor (találtam a téma mappában egy ugyanolyan nevű, de a végén egy aláhúzást tartalmazó mappát, ami a témát tartalmazza)Mivel nem működött a jobb oldalsáv, "kínomban" a WP sablonválasztó részén újra kiválasztottam ugyanazt a témát. Természetesen a hackelt verzió köszönt be. Itt kezdtem nézelődni a téma mappában és találtam az előbb írt tartalmat. Kicseréltem a header.php-t a másik mappában lévőre, de pontosan ugyanaz az eredmény: jobb oldalsáv nincs.
A srác aki átrakta az oldalt mókolt-e vele azt nem tudom. Szóltam barátomnak, hogy jó lenne a régi tárhelyről lementett fájlokat megkapnom, de nem tudja elérni a srácot. Viszont adtál egy ötletet. Benézek cpnle-be, mert elvileg napi mentése készül a tárhelyről, hátha korábbi mentésből tudok valamit kezdeni
-
Lacces
őstag
Hali,
A sidebar_right.php fájl valószínűleg be sem töltődik... ugyanis ez a <div id="sidebar_right"> részlet nincs az oldalon!
"Eggyel feljebb" lesz a probléma. Valószínűleg nem tudja valami meghívni (betölteni) a sidebar_right.php fájlt.Téma nem lett változtatva? Frissítve?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, bár nem vagyok webprogramozó.....
Egyik barátom egyesülete tárhelyet váltott a domain-ük alatt. A tárhelyen egy wordpress futott. Egyik ismerősük "megoldotta" a wordpress átköltöztetését, ami "rendben" működik is.
A használt wordpress téma 3 sávra osztja fel az oldalt. A két szélsőt oldalsávként kezeli, ahova widget-eket lehet pakolni.
A probléma "mindössze" annyi, hogy az új tárhelyen a jobb oldali widget sáv nem jelenik meg. Wordpressben a widget menünél természetesen lehet szerkeszteni a tartalmi részt, de egyelőre sokra nem megyek vele.
A téma fájljai között találtam egy sidebar_right.php fájlt ami felelős a kérdéses oldalsáv megjelenítéséért, viszont csak kontárkodni tudok vele alapismeretek hiányában
Így néz ki a kérdéses php
<div id="sidebar_right">
<ul>
<?php if ( function_exists('dynamic_sidebar') && dynamic_sidebar(2) ){
?>
<?
} else { ?>
<li><h2>Recent Posts</h2>
<ul>
<?php $myposts = get_posts('numberposts=10&offset=1');
foreach($myposts as $post) :?>
<li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title();?></a></li>
<?php endforeach; ?>
</ul>
</li>
<?php wp_list_bookmarks(); ?>
<li class="widget_meta"><h2>Meta</h2>
<ul>
<li><a href="http://www.wpskins.org" target="_blank">Free Wordpress Themes</a></li>
<li><a href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" title="<?php _e('Syndicate this site using RSS'); ?>"><?php _e('<abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr>'); ?></a></li>
<li><a href="<?php bloginfo('comments_rss2_url'); ?>" title="<?php _e('The latest comments to all posts in RSS'); ?>"><?php _e('Comments <abbr title="Really Simple Syndication">RSS</abbr>'); ?></a></li>
<?php wp_meta(); ?>
</ul>
</li>
<?php } ?>Valaki hozzáértő tudna segíteni a probléma megoldásában?
Egyébként ez lenne a kérdéses oldal: [link]Sajnos a használt téma beszerzési helyét nem találtam meg (feledés homályába merült)
-
Egy kérdés merült fel az egyik megbízómtól... Volt egy csodás konferencián ahol beültették a fülébe, hogy a cookiek használata rossz és csak akkor lehet ha az ügyfél tudtára hozzuk és ő engedélyezi... Ezt hogyan lehet szépen és egyszerűen megcsinálni?
Általában cookiekat gép azonosításra használok pl webshopnál a kosár használata bejelentkezés nélkül esetén...
van valami jó kis tutorial, example, bármi ahol ezt lehet látni, hogy hogy nézne ki normálisan? -
Lacces
őstag
Hali,
.htaccess szabályhoz kellene segítség. (átírányítás)
Az index.php az alábbi linken érhető el: http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login
Ami ugye nekem nem tetszik, szeretném, ha a web rész eltűnne belőle, de oda irányítana át.
Ha ezt írom be: http://localhost/basic-2/
Akkor ez legyen a böngészőben: (I)http://localhost/basic-2/index.php?r=site/login
Ezt a szabályt találtam rá neten, de ez nem jó. 500-as hibával száll el.
Options +FollowSymLinks -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/web/$1 -f [NC]
RewriteRule ^([^/]+)$ /web/$1 [L,QSA]
Még néztem egy-két találatot, de azok sem igazán váltak be.Átirányítani át tudom az alábbi szabállyal, csak a web mappát nem tudom az URL-ből eltűntetni.
Ez működik:
Erről: (I)http://localhost/basic-2/(/I)
Erre: (I)http://localhost/basic-2/web/index.php?r=site/login(/I)
RewriteEngine On
RewriteRule ^$ web [L]
Bár itt igazság szerint azt sem értem, hogy miért a (I)web(/I) és nem a (I)/web(/I) működik.Mi lehet a baj? Vagy van valakinek megosztható kódja?
Szerk.: Bocs srácok, de valamiért majdnem minden bekezdéshez hozzárakott a PH motorja dőlt stílusokat...
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #14289 üzenetére
Akkor ezert lassabb mert a foreach hosszabb
Amigy igen, annak szántam, mint amikor azt fejtegetik, a print gyorsabb vagy az echo -
Sk8erPeter
nagyúr
Te jó ég. Remélem, ezt a hozzászólásodat, miszerint "a foreach csak azt nézi, van-e még elem a tömbben, a for esetén pedig összehasonlít és összead is", ergo BIZTOS lassabb a for ciklus, mint a foreach, csak valami nagyon rossz viccnek szántad...
Ez azért nagyon durva volt.
-
biker
nagyúr
válasz
dragon1993 #14287 üzenetére
valami apróval biztos lassabb, hszen a foreach csak azt nézi, van-e még elem a tömbben, a for esetén pedig összehasonlít és összead is, így micro szinten nyilván egyel több feladat, más kérdés, hogy ennél kevésbé extrém területen is kijön-e ez?
-
dragon1993
őstag
Írtam egy kis bench PHP-t.
Most én rontottam el vagy tényleg ennyivel gyorsabb a foreach ?<?php
ini_set("memory_limit","1200M");
for($i = 0; $i < 1000000; $i++) {
$elements[] = (string)rand(100000, 99999999);
}
$time_start = microtime(true);
foreach ($elements as $key){}
foreach ($elements as $key){}
$time_end = microtime(true);
$for_time = $time_end - $time_start;
$time_start = microtime(true);
echo $for_time."<br>";
$z=count($elements);
for($i=0;$i<$z;$i++){}
for($i=0;$i<$z;$i++){}
$time_end = microtime(true);
echo $time_end - $time_start;
?> -
stigma
addikt
válasz
Sk8erPeter #14285 üzenetére
Köszi szépen, hát erre a "mysql" - féle lekérdezés típusra az ,,okosok" vettek rá sajnos egyetemen, akik 10 éve oktatják a tárgyat. Én naiv voltam, és úgy gondoltam, hogy ez a mai napig használatos dolog és elfogadott is.
Amúgy ez a php-s rész amit írok, egy weblap lesz amin keresztül "belepumpálm" az egyes termékeket, majd kiválasztom melyik tárolóegységbe teszem bele, tehát egy nagyon fapados ,,logisztikai" rendszer.
Ezt egy android-os alkalmazással fogom navigálni - lehet csak kliens lesz - és meg tudom mondani mi hol van, meg mennyi van belőle.
Elöljáróban csak ennyit mondok róla, illetve egy kérdésem lesz még akkor, ami szakmai jellegű.
Az adatbázisban tárolt adatok kiíratására/"tárolására" 2 mód van(XML vs. JSON), melyiket érdemes/ajánlott használni Android parse-olásra ?
Én eddig csak XML fileból dolgoztam, amiben linkek voltak akár több 100 is , amik egyes képek url linkjeti tartalmazták.
Köszi a gyors helpet! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
stigma #14284 üzenetére
Hát pedig nem kéne ezt használni. Tök feleslegesen kutyul így a default MYSQL_BOTH paraméterrel meghívva legalábbis (második paramétert nem adod meg, akkor ezzel hívódik meg) numerikus tömböt asszociatív tömbbel.
Ezenkívül pedig nagyon gyorsan felejtsd el a mysql_ kezdetű függvények használatát (ezt rohadt nagy piros betűkkel írják a hivatalos doksiban is!), és használj helyette mysqli-t vagy PDO-t. Gondolom valami régi fos tutorialt vettél elő, ahol még ezt használják, olvasgass valami újabb könyvet/tutorialt.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14283 üzenetére
Hát megtaláltam miben hibáztam naagony de köszönöma segítséged:
mysql_fetch_assoc helyett mysql_fetch_array alkalmazok akkor működik.while($row= mysql_fetch_array($result_stores))
$output[]=$row;
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));Így már tökéletes.
Köszönöm és elnézést a lámaságomért.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14281 üzenetére
Ezt gyorsban kipróbáltam , pont most akartam írni úgy működik, és még meta utf-8 karakterkódolást sem kell megadni.
Baj ott lesz mikor a mysql_fetch_assoc függvényt használom és feldarabolom azután lesznek problémák vele.Pontosabban ittEzután ,,szarja" össze magát sajnos)
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
Most nézegettem az egyes felvett mezőnevek utf-8_hun_ci szóval azzal sincs gond.
-
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14280 üzenetére
Asszem így kell kinéznie json_encode után, de ha kihagyod a konvertálgatást, és kiírod a cella tartalmát közvetlenül, akkor abból meg tudsz győződni, hogy a PHP megfelelő formátumban kapja meg a stringet vagy sem.
<?php
// inicializálás, satöbbi...
?>
<meta charset="utf-8">
<ul>
<?php while($row = mysql_fetch_assoc($result_stores)): ?>
<li><?php echo $row["storename"]; ?></li>
<?php endwhile; ?>
</ul> -
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14279 üzenetére
Az OOP igaz nem befolyáos semmit csak a szemléleti módot.
Amit írtál meta adatokat beállítottam, és a függvényben is kihagytam az utf-8as átkodolsást eredménye a következő:
"storename":"T\u00e1rol\u00f3
Ennyit állítottam a függvébyben:
...
while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map($row); //kivettem amit mondtál
$value=json_encode($output);
print_r($value); -
fordfairlane
veterán
válasz
stigma #14278 üzenetére
Első körben jelezd a böngészőnek, hogy utf-8-as kódtáblát használjon.
<meta charset="utf-8">Az utf8_encode használata szükségtelen, ha minden jól van beállítva.
Ez a kód egyébként nem épp OOP, leginkább csak objektumot használó, de a (nem)működés szempontjából ez lényegtelen.
-
stigma
addikt
Hi, lenne egy gyors kérdésem, amire szerintem hamar válaszoltok majd.
Adott egy php fájl amiben egyes dolgokat kilistázok(tárolók, termékek,stb) a képernyőre, nem igazán adja magát mert UTF-8as karakterkódolás nem igazán adja magát => pl: lásd így néz ki
stdClass Object ( [storename] => Tároló 2 [storeID] =>...Maga az UTF-8as karakterkódolás be van állítva az adatbázisban és a kapcsolat létesítésekor is. Lényegében OOP modell alapján programoztam, ami így néz ki.
kapcsolatok.php fájlomban a konstruktorban ez áll:
function __construct() {
$kapcsolat = @mysql_connect(self::DB_HOST, self::DB_USER,self::DB_PASS, self::DB_NAME);
//$kapcsolat->set_charset("utf8");
mysql_set_charset('utf8');
if ($kapcsolat)
{
$selected = mysql_select_db(self::DB_NAME,$kapcsolat)
or die("NEm tudtam csatlakozni az adatbázishoz");...Maga a kapcsolatok.php-ben lévő függvény amit használok:
function getStoreData_json(){
$sql_stores="SELECT * FROM `containers`";
$result_stores = mysql_query($sql_stores);while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));
//így is próbáltam de így sem jó
//print_r(json_encode($output));
}
amiben ezt meghívom, példányosítom az így néz kiEkkor nem igazán kezeli az utf-8at)
<?php
include_once '../../kapcsolat.php';
$dbs = new Database();
$value=$dbs->getStoreData_json();
echo ($value);
?>Mivel nem vagyok profi, hanem elég kezdő, írnátok valamit mit is csináljak?
Segítséget előre is köszönöm.
Annyit még XAMPP fut a gépen, minden rendben van, beállítva. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #14275 üzenetére
pg_fetch_all() vagy fetchAll() attól függően, mit használsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14275 üzenetére
"tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos.."
Világos, de a legnagyobb hülyeség integer tömbindexekkel hivatkozni a mezőidre, amikor tök egyszerűen megkapod asszociatív tömbként is a fetch_array()-vel, de akkor már használd a fetch_assoc()-ot, mivel tök felesleges, hogy asszociatív és numerikus tömb is legyen kutyulva...szóval akkor helyesen $result[1]['shirt_image_id'], ha már...
Persze nyilván így az éles kódban nem fogsz hivatkozni rá, mivel a $result tömbön szépen végigmész egy foreach-csel/while-lal/for ciklussal.Egyébként meg továbbra sem szégyen, inkább érdem olvasni a dokumentációt...
http://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-all.php
azonban itt is van a figyelmeztetés:
"As mysqli_fetch_all() returns all the rows as an array in a single step, it may consume more memory than some similar functions such as mysqli_fetch_array(), which only returns one row at a time from the result set. Further, if you need to iterate over the result set, you will need a looping construct that will further impact performance. For these reasons mysqli_fetch_all() should only be used in those situations where the fetched result set will be sent to another layer for processing."A fetch_assoc-nál meg ott van a példa is a doksiban az objektumorientált kódra:
<?php
$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "world");
/* check connection */
if (mysqli_connect_errno()) {
printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
exit();
}
$query = "SELECT Name, CountryCode FROM City ORDER by ID DESC LIMIT 50,5";
if ($result = $mysqli->query($query)) {
/* fetch associative array */
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
printf ("%s (%s)\n", $row["Name"], $row["CountryCode"]);
}
/* free result set */
$result->free();
}
/* close connection */
$mysqli->close();Szóval nem értem, mi a gond:
a saját kódodban kigyűjtheted az eredményeidet egy másik tömbbe is, ha nagyon akarod:$myResults = array();
.....................
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
$myResults[] = $row;
// de itt babrálhatsz az eredményeiddel így:
echo $row['shirt_image_id'] . ': '.$row['description'];
}
....................
itt felhasználhatod a $myResults tömbödet, amire akarod...
Ha ezt pl. json_encode-olni akarod, akkor nyilvánvalóan olyan módon gyűjtsd ki ezeket az adatokat a $myResults tömbbe, hogy az szűrve legyen, és csak azt a mezőt és olyan módon add vissza a kliensoldalnak, ahogy az elfogadható (pl. ha nem akarod egy az egyben a mezőneveidet visszaadni, akkor nevezd el máshogy, vagy tudom is én, mi az elvárás nálad).Szerk.:
Az pedig gázos, ha így van tagekkel ellátva a bejegyzésed, hogy vesszővel elválasztva beokádod egyetlen mezőbe:
[categories] => {utazás,párizs,trisztán}
Pfuj, broáf! -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14274 üzenetére
Hülyeséget beszélek
Tényleg nagyon késő van.
Tegyünk úgy, mintha meg sem kérdeztem volna
Más:
Lehet, hogy ez is a szokásos esti "munka" szüleménye lesz, de belefutottam egy problémába:
Ajax keresőt csinálok, minden keypress-nél lefut egy adatbázis kérés. PostgreSQL az adatbázis.
Így néz ki a query:
$sqlQuery = "SELECT * FROM (SELECT *, generate_subscripts(categories, 1) AS s FROM ps_shirt_images) AS foo WHERE categories[s] SIMILAR TO '%".$queryString."%'";
Lényeg:
Van egy táblám, a ps_shirt_images. Abban pont hogy a foreach-es hsz-emben lévő adatok vannak (amit visszaadott), tehát id, név, img név, kategóriák, stb...
A kategóriák oszlop, az egy tömb. Abban történik a fenti query-vel a keresés, hogy az megadott string hasonlít-e valamelyikre.
Maga a problem az az, hogy keresésnél mindig az első találatot (tehát az 1. olyan sor ami megfelel a feltételnek) kapom csak vissza, nem az összes találatot, tehát több sort. Én valamiért arra gondoltam, hogy ha ezt így fetch-elem, akkor egy többdimenziós tömböt kapok vissza valami ilyesmi struktúrával:$result
0: első találat sora és adatok
1: második találat..tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos..
Na most én viszont egy darab tömböt kapok vissza a fenti mintára.
Mit kell ezzel csinálni, hogy cépen az összes egyező sort visszakapjam?! (mondjuk relevancia szerint lenne a legjobb, de nem feltétel..)
Itt van élesben a kereső. két kép van felrakva, mindkettő kategóriái közt ott van a "párizs" szó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14273 üzenetére
"Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből."
Hogy mi van?! Az meg hogy jön ide?
Ha megnézed a C#-os példát a doksiban, ott mégis hol látsz indexeket?
Pont ezért nem értettem a meglepettségedet, mert én is úgy tudtam, hogy emellett elvileg C#-ozol és Javázol is... -
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14269 üzenetére
Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből.
Köszi!
(#14271) Sk8erPeter:
Fáradt vagyok, na!
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14267 üzenetére
Egyébként ez a tömb tipikus php-mysql-es "mixed resultset" abban az értelemben, hogy az értékek mind numerikus, mind indexnév szerint eltárolásra kerülnek. Tehát duplán szerepelnek ugyanazok az adatok. Mindezt amiatt, hogy a kezdő PHP programozók akár numerikus, akár hashkulcs szerint rátaláljanak a megfelelő mezőértékre a tömbben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most komolyan, sírjunk vagy nevessünk?
Dokumentáció olvasgatása és értelmezése néhanapján megy?
-
fordfairlane
veterán
válasz
DeltaPower #14268 üzenetére
Van benne logika.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Nem értem a kérdést. Egy teljes foreach így néz ki:
foreach ($array as $k => $v) {}
Ekkor az aktuális elem kulcsa a $k-ba, értéke a $v-be kerül. A [$k =>] rész nem kötelező, ha kihagyod, akkor nem férsz hozzá a kulcshoz, csak az elemhez a $v-ben.
-
DeltaPower
addikt
válasz
mert így működik a foreach?
-
trisztan94
őstag
A foreach miért szedi ki a tömböm indexeit?
$result a tömb ami fetch_array-el jön vissza, így néz ki:
print_r($result);
Array ( [0] => 47 [shirt_image_id] => 47 [1] => 1000 [image_price] => 1000 [2] => 10x10 cm [image_size] => 10x10 cm [3] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [image_picture] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [4] => Fekete [description] => Fekete [5] => Sötét szín [description2] => Sötét szín [6] => 15 [sub_category] => 15 [7] => Y [active] => Y [8] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [upload_time] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [9] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [thumb_name] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [10] => Teszt kép - hamarosan törölve [image_name] => Teszt kép - hamarosan törölve [11] => N [front_page_picture] => N [12] => [shirt_comment] => [13] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [first_addon_image] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [14] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [second_addon_image] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [15] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [third_addon_image] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [16] => [fourth_addon_image] => [17] => [fifth_addon_image] => [18] => {utazás,párizs,trisztán} [categories] => {utazás,párizs,trisztán} [19] => 1 [s] => 1 )
Nyomok egy foreach-et:
foreach ($result as $item)
{
print_r($item);
}Ezt kapom vissza:
47471000100010x10 cm10x10 cm474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpgFeketeFeketeSötét színSötét szín1515YY2013-09-26 19:24:24.1694242013-09-26 19:24:24.169424474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpgTeszt kép - hamarosan törölveTeszt kép - hamarosan törölveNNd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpgd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg{utazás,párizs,trisztán}{utazás,párizs,trisztán}11
?????
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szeretnék munkát keresni Budapesten, mint designer vagy front-end fejlesztő. Jelenlegi lakhelyem Szeged és egy ismerősöm azt mondja, hogy érdemes lenne beírni inkább egy Budapesti címet, mert különben a cégek a vidékiekkel így nem is foglalkoznak.
Mit gondoltok erről?
-
Tele von Zsinór
őstag
URL esetén (mint nálad a gfonts) teljesen felesleges az assetic, linkeld úgy, mintha Sf nélkül tennéd.
Assetic akkor jön a képbe, amikor helyi erőforrást szolgálsz ki, ezeket tudja jól összepakolni egybe, esetleg minimalizálni, illetve persze az assets:install után a helyes linket megadni.
-
Symfony 2. Hogy tudom megoldani, hogy az assetic manager segítségével url-t töltök be? (Google Web fonts).Szerk.: Nem szóltam! (Még szoknom kell ezt a keretrendszert.
)
mobal,
-
alfa20
senior tag
válasz
Sk8erPeter #14257 üzenetére
a lényeg hogy ingyenes és amire nekem kell arra jó.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14256 üzenetére
Ezt én úgy oldottam meg, hogy USBWebszerveren a könyvnek megfelelően lekódoltam a megoldásokat és még plusz dolgokat. A Kis zsebkönyvvel az volt a baj, hogy kevés információt adott a dolgokról, ezért ott nem is foglalkoztam a gyakorlással.
De most így, hogy egy könyv mindent elmagyarázz látom az értelmét annak, hogy a gyakorlatba is átfektessem. Viszont most akkor kereshetek új könyvet, mert az előbbiek szerint a mostani könyv már régi.
Bár volt egy kis irónia is abban, hogy tudok mindent, abban inkább arra céloztam, hogy információ hiányában inkább csak a programozási logikájára vezet rá a nyelvnek mint.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14241 üzenetére
Az hogyan lehetséges, hogy egy PHP+MySQL-es könyvet HÁROMSZOR elolvastál, állítólag mindent tudsz belőle, és ilyenek gondot okoznak, például az, hogy rájöjj, hogy itt valami "pusztító alpáriság" történik?
Javaslom, inkább könyvolvasás helyett vagy MELLETT GYAKOROLJ rengeteget, önmagában az, hogy olvasgatsz, nem fog rávezetni a probléma-megoldásra. Saját tapasztalatok, saját hibázások kellenek, hogy tanulj is belőle. Persze mindezt a kísérletezést localhoston tedd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
The DJ #14226 üzenetére
Szívesen, bár nem sokat segítettem. Sajnos annyi fölös időm nincs, hogy átnézzem a teljes plugint, meg rájöjjek, miért van nálad IPN-para.
Az pedig nem meglepő, hogy így sincs változás, de azt hittem, ez egyértelmű volt, hogy igazából csak kódjavítás történt az API-nak megfelelően, kissé szépítve (de még így is gányul hagyva) ezt a tákolást - az volt a vicces, hogy a plugin fejlesztője ezek szerint b@szott áttanulmányozni az API-t, hogy legalább felkészítse azt hibára is. Tehát most annyit javítottam a kódon, hogy legalább a plugin ismerje fel a hibát, amennyiben az van, ha ilyen WP_Error-t kapsz, akkor legalább ne kapj egy okádék fatal errort. Bár így is ocsmány, hogy a "hibakezelés" emberünknél abból állt, hogy nyomatott egy jó kis exit()-et a kód kellős közepén, ha para volt. Nem ám felhasználóbarát hibaüzenet, vagy valami.
Mondjuk az ilyenekben a WordPress amúgy is borzalom, nem tudom, mostanság hogy van, de régen emlékszem, akárhányszor elküldtem egy WP-s űrlapot, amennyiben az hibát mutatott, akkor az mutatott egy szinte üres lapot a hibaüzenettel, amely arra szólított fel, hogy nyomjam meg a böngésző "Vissza" nyilát, és akkor vissza tudok térni az előző oldalra. Nem ám normálisan le lettek volna kezelve a kommentelőűrlap hibái, és "felhasználóbarát" (vagyis inkább elvárható) módon újból megmutatta volna az űrlapot, a hibaüzenetekkel együtt.
Amúgy ez a link, amit küldtél, szintén elkeserítő, mert gyors átpörgetés alapján a fejlesztő (??? vagy inkább romboló) azt a gányolmányt belerakta a pluginjébe ("Thanks! I'll include your patch in the next release." - remek!), mármint azt, hogy objektumként kezeli a response-t, ami egy array az API szerint, és mindez kiderül úgy, hogy az ember a doksi megkeresésével és olvasásával 5 másodpercet tölt, mint én tettem...
Na, szóval most gondolom "IPN Request Failure" az eredmény, ami most nem meglepő.Melyik az a plugin, amit használsz? Nem mintha ismernék WordPress pluginokat, de nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy ne lenne valami normális webshopplugin hozzá.
Itt mindenképp próbálkozz meg a kérdéssel (angolul nyilván):
http://wordpress.stackexchange.com -
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #14240 üzenetére
notepad++ megvan, de abban hogyan tudok syntax ellenőrzést csinálni?
-
alfa20
senior tag
válasz
PumpkinSeed #14252 üzenetére
Esetleg hátha még EZ is érdekel, én itt szoktam próbálkozni, ezt bárhonnan elérem szerkesztés céljából, egyszerű, de azért használható. FTP-re is lehet csatlakozni, de ATW-re sajnos nem sikerült még, azt szerintem nem szereti.
-
alfa20
senior tag
válasz
PumpkinSeed #14250 üzenetére
Mit szóltok ehhez az oldalhoz?
-
cucka
addikt
válasz
PumpkinSeed #14248 üzenetére
Oreilly PHP The good parts elég jónak tűnt. Meg van egy Expert PHP And MYSQL a Wroxtól, szintén nem rossz, meg ha jól rémlik, valami nagyon hasonló cucc az Apress-től is. PHP Fekete könyv szintén nem volt rossz, de nem tudom, van-e belőle friss kiadás.
Magyar nyelven a jó könyvek töredéke jelenik meg, szóval ez nagyon rontja az esélyeidet. Amire még érdemes odafigyelni, hogy friss php verzióval foglalkozzon a könyv. 5.x verziókban elég sok újítás volt, amikkel érdemes tisztában lenni, szóval 2010-2011 előtti könyvre én nem pazarolnám az időmet. A "24 óra alatt" könyveket felejtsd el.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14247 üzenetére
Megpróbálok-e szerint választani, de tényleg elég szegényes
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14246 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam, így már világos. Sajnos nem ismerem a friss könyvválasztékot, de az fontos, hogy ne elavult legyen, mivel sokminden változik a PHP fronton is néhány év alatt. Ezért javasolják többen, hogy lehetőleg friss kiadásút válassz. Ugyanakkor az is fontos, hogy didaktikailag jó legyen a könyv, és sajnos ez sem általános jellemzője, főleg nem a szegényes hazai kínálatnak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14245 üzenetére
Az egy zsebkönyv. Arra való, hogy ha valami nem jut eszembe akkor abból kiolvasom, hogy hogyan is működik. Tényleges profi php tudást szvsz nem lehet belőle szerezni. A PHP4 24 óra alatt az első 120 oldalon több tudással szolgált mint az.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14241 üzenetére
Szinte mindent tudsz belőle, és nem tudsz megoldani egy kétmezős form adatainak feldolgozását?
Hát akkor tényleg borzasztóan rossz könyv lehet.
-
wis
tag
válasz
PumpkinSeed #14228 üzenetére
Ezt szúrd be a kódod elejére és akkor kiírja a hibákat (persze majd élesben szedd ki):
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);(#14242) PumpkinSeed
Ez a könyv 2005-ös... -
PumpkinSeed
addikt
Esetleg ez?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14239 üzenetére
Ez a könyv nekem is megvan, viszont ez kevés. már 3x kiolvastam, szóval szinte mindent tudok belőle. Csak több tudásra szomjazom.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #14236 üzenetére
Rég nem foglalkoztam már kezdőknek való könyvekkel, de ha kezdő lennék, talán egy ilyet kipróbálnék. [link] Nem drága, és elég friss, 2011-es kiadású, így nagy valószínűséggel nem elavultak a példakódok.
-
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #14237 üzenetére
Huhh banyeg, pedig már fél órája néztem a kódot, hogy WTF
(milyen egy kezdő vagyok, nincs IDE aztán ennyi...) -
sonar
addikt
Sziasztok,
Két html-t kellene összeraknom (egy mikrovezérlőnek) aztán akármit csinálok csak az első "P1.html"-t csinálja meg. Ha kikommentezem az első részt akkor megcsinálja a P0.html-t
Mi lehet a gond? Mit rontottam el?
// P1.html
$file1="P1_1.txt";
$contents1 = file_get_contents($file1);
$file2="P1_2.txt";
$contents2 = file_get_contents($file2);
$file = fopen("P1.html", "w");
$tartalom=$contents1.$cycletime2.$contents2;
fwrite($file, $tartalom);
flcose($file);
// P0.html
$file3="P1_1.txt";
$contents3 = file_get_contents($file3);
$file4="P1_2.txt";
$contents4 = file_get_contents($file4);
$file0 = fopen("P0.html", "w");
$tartalom=$contents3.$cycletime2.$contents4;
fwrite($file0, $tartalom);
flcose($file0); -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #14233 üzenetére
Én nem könyvből tanultam, hanem az interneten. Ha megy az angol, akkor szinte minden kérdésedre választ kapsz a StackOverflow-on, a php.net-en. Én ezt ajánlom.
-
cucka
addikt
válasz
PumpkinSeed #14230 üzenetére
Ha jót akarsz, akkor tényleg kidobod ezt a könyvet, pl. tisztán látszik, hogy register_globals használatára tanít, ami annyira rossz elképzelés volt, hogy az újabb verziókban már a bekapcsolása is fatal error-t ad.
(Amúgy mi az, PHP4 24 óra alatt? Abban voltak ilyen kódok) -
válasz
Először is postázz:
<form action="szamol.php" method="POST">
Másodszor (szamol.php):
Ezt szúrd be a legelejére:
<?php
$szam12 = $_POST['szam12'];
$hatvany12 = $_POST['hatvany12'];?>
Harmadszor: dobd ki a könyvet az ablakon
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss #14229 üzenetére
Nem az a lényeg, csak kicsit hátrébb foglalkozik az adatbekéréssel. Eddig volt vezérlési szerkezetek függvények tömbök. Ezeken gyors átsiklottam és most jönnek az objektumok, mivel eddig csak C-t tanultam az objektumok eléggé ismeretlenek
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Ezt a könyvet dobd ki a picsába.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #14227 üzenetére
Lekéstem a szerkesztésről.
Találtam én is párat, de nekem valami olyasmi kellene ahol megmondják mit csináljak és azt nekem kell megcsinálni, mert a legtöbb olyan volt, hogy egészítsd ki meg ilyen baromságok.
Viszont van egy kis probléma is amit nem tudok, még nem tartok ott a könyvben amiből tanulok, de kicsit előre haladtam mert akartam csinálni egy ilyet:
HTML:
<body>
<form action="szamol.php" method="GET">
Adja meg a számot:
<input type="text" name="szam12"/></br>
Adja meg a hatványt:
<input type="text" name="hatvany12"/></br>
<input type="submit" value="Küldés" /></br>
</form>
</body>PHP:
<body>
<?php
print $szam12;
$szam = $szam12;
$hatvany = $hatvany12;
$szamok = $szamok12;
for($ciklus = 1;$ciklus < $hatvany+1; $ciklus++)
{
$szamok=$szam*$szamok;
}
print $szamok;
?>
</body>A hiba pedig annyi, hogy mikor a submit-el tovább lépek üres oldalt add be.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetlegesen nincs valami php feladatgyűjtemény a kezdőtől a haladóig?
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #14221 üzenetére
Hálás köszönetem, hogy belenéztél.
Kijavítottam az általad javasolt részt, de sajnos így sincs változás. Nem frissül a vásárlás státusza és továbbra is "incomplete"-ként jelenik meg az admin felületen.
Ha tehetném azonnal kukáznám ezt a plugint, de nincs rá lehetőség, mert a megvásárolt theme csak ezt támogatja. Fogalmam sincs merre tovább, mert én PHP-ül nem értek, a fejlesztői support oldalon meg csak a kérdések száma nő nap mint nap, de válasz semmi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14224 üzenetére
Ilyen durva önkritikát nem tudom, olvastam-e már, jót röhögtem, de azért ennyire ne légy szigorú önmagadhoz
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #14222 üzenetére
többesszám
-
PumpkinSeed
addikt
$karakterek = array(
array("nev" => "János","eletkor" => 20),
array("nev" => "Feri","eletkor" => 19),
array("nev" => "Laci","eletkor" => 21),
);
print $karakter[0]["eletkor"];Itt egy több dimenziós hash tömb. Amikor hivatkozok $karakter[0]["eletkor"]; akkor ezt kapom:
Notice: Undefined offset: 0 in C:\Users\looow\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\index.php on line 42
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
The DJ #14219 üzenetére
Gyors rápillantás alapján (nem merültem bele, közöm nincs a WordPress-hez, de a hibák elég nyilvánvalóak):
eleve rossz a visszatérési érték vizsgálata, mert ahelyett, hogy megnézné, egyáltalán elvárt értéket kapott-e eredményül, egyből tömbszerűen kezeli a visszatérési értéket - pedig esetedben nyilvánvaló a hibaüzenetből, hogy NEM tömböt kapsz vissza, hanem egy WP_Error objektumot ("Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array"). Ennek meglétét, ahogy itt a doksiban írják, az is_wp_error függvénnyel lehet vizsgálni.A kód tehát egy szar. Így néz ki most:
$response = wp_remote_post( $paypal_url, $options );
if ( 'VERIFIED' == $response['body'] ) {
$this->paypal_ipn_values = $received_values;
$this->session_id = $received_values['invoice'];
} else {
exit( "IPN Request Failure" );
}erre kéne javítanod, felhasználva a WordPress API-t (amit most látok először
):
$response = wp_remote_post( $paypal_url, $options );
if ( is_wp_error($response) ) {
// meglehetősen undorító gusztustalan hányadék ez az exit()-es "hibakezelés"...!!!
exit( "IPN Request Failure" );
}
elseif($response['body'] == 'VERIFIED') {
$this->paypal_ipn_values = $received_values;
$this->session_id = $received_values['invoice'];
}
else {
// tököm tudja, itt mi lenne!
}A lényeg: nálad sajnos abba az ágba fog futni a kód, ahol azt fogja írni, hogy "IPN Request Failure". Ergo itt még valami mindig nem tiszta, valamiért IPN-problémád van. Most ennyire volt időm, szóval konkrétan nem tudom, miért van ez.
-
The DJ
addikt
Egész napja szívok, de feladom... segítsetek légyszi, mert én már kifogytam az ötletekből.
Van egy Wordpress alapú webshop, ami a WP e-commerce plugint használja, hogy relaxáló zenéket lehessen megvásárolni és fizetés után digitális formában letölteni. Minden működik és szuper, kivéve a PayPal IPN-t. Tehát végbemegy a vásárlás, kifizetik a kiválasztott terméket PayPal-al, majd pedig nem történik semmi. Minek kellene? PayPal-on belül aktiválva van az IPN, meg van adva neki a korrekt URL, a plugin beállításaiban szintén engedélyezve. Elvileg ezután vissza kellene jeleznie a webshopnak, hogy "hé, végbement a tranzakció, megérkezett a pénz, küldheted az e-mailt a letöltés adataival". De ez sose történik meg. Ergo manuálisan kell átállítani a megrendelés státuszát minden esetben, ez pedig nem opció. Életre kell kelteni az IPN-t.
Megkérdeztem a dolgot a plugin fejlesztői fórumában, de olyan kihalt, hogy esélytelen. Sajnos elég gyér a fejlesztői támogatás és elég bugos is ez a plugin, mindenki csak panaszkodik rá. Valószínűleg itt is ez lesz a probléma. A PayPal oldalán elvileg minden oké. Sandbox accounttal tesztelek, az IPN logban nem mutat hibát és elvileg el is küldi az IPN-t az oldal felé (200-as válasz).
Ezt írja IPN notification URL-nek a log: http://brainwaveentrainment.eu/?wpsc_action=gateway_notification&gateway=wpsc_merchant_paypal_standard
Amit, ha megnyitok kézzel, akkor kapok egy szép kerek hibaüzenetet: "Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in C:\xampp\htdocs\brainwaveentrainment.eu\wp-content\plugins\wp-e-commerce\wpsc-merchants\paypal-standard.merchant.php on line 400"
Ebből gondolom, hogy itt lehet a kutya elásva és itt akad el az IPN. De csak találgatok. A 400. sorban ez található:
if ( 'VERIFIED' == $response['body'] ) {
A PHP tudásom 0 körül leledzik, de találtam egy ilyen megoldást a hibaüzenetre guglizva: [link]
Ez alapján javítottam a sort, hogy így nézzen ki:
if ( 'VERIFIED' == $response->body ) {
A linket újra megnyitva eltűnik a hibaüzenet. Hurrá! Csak éppen semmi sem változik. Gondolom ezzel a kontárkodással nem oldottam meg a problémát. Nem értek hozzá. Hátha majd ti.
Feltöltöttem az érintetlen PHP fájl tartalmát pastebin-re: [link] Légyszi nézzetek már rá és mondjatok valami használhatót, mert már nincs hajszálam, amit kitéphetnék. Valahogy életre kell kelteni ezt az IPN-t és nem is lehetetlen, mert másoknak működik/működött. Próba gyanánt áttettem az egész oldalt másik szerverre, hátha a tulaj xamp-os megoldása a gond, de ez se segített.
-
trisztan94
őstag
válasz
Hege1234 #14213 üzenetére
<?php
if(isset($_GET["active"]) && isset($_GET["menu"]))
{
echo '<div class="nyelvvalaszt">
<a class="hun" href="./index.php?lang=hun&menu=&active='.$_GET["active"].'">Magyar</a>
<a class="de" href="./index.php?lang=de&menu='.$_GET["menu"].'&active='.$_GET["active"].'">Deutch</a>
</div> ';
}
?>A második sor sehogy sem volt helyes... nézz már utána, könyörgöm
if(isset($_GET["active"] && $_GET["active"] == "masszazs"){
echo '<div class="active_content_box" style="margin: 25px 36px -19px -97px;">';
}Lehet, hogy lesz benne hiba, nem vagyok IDE közelben, a string összefűzéseket sosem szerettem
Nagyjából így
-
cucka
addikt
válasz
PumpkinSeed #14214 üzenetére
Ha a continue lefut, akkor nem fogja megnövelni a $asd-t, tehát végtelen ciklusba kerül.
Írd át for ciklusra és jó lesz. -
Dave-11
tag
válasz
PumpkinSeed #14214 üzenetére
Nem azért mert a continue átugorja a ciklus többi részét és úgy kezdi elölről? Tehát megvan hogy a szám osztható kettővel, belép az if-be, de ott ott a continue, az átugorja az összes többi sort a ciklusmagon belül és kezdődik elölről az egész.
-
PumpkinSeed
addikt
Találkoztam egy olyan résszel amit nem értek.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 1)
{
print "$asd</br>";
}
$asd++;
}Így néz ki a működő kód.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 0)
{
continue;
}
print "$asd</br>";
$asd++;
}Az érdekelne, hogy így a continue-val miért nem megy?
-
Hege1234
addikt
vagyis hogy néznének ki ezek a sorok helyesen ?
<?php
echo "<div class='nyelvvalaszt'>
<a class='hun' href='./index.php?lang=hun&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Magyar</a>
<a class='de' href='./index.php?lang=de&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Deutch</a>
</div> ";
?><div class='"; if($_GET["active"] == "masszazs") echo "active_"; echo"content_box'style='margin: 25px 36px -19px -97px;'>
-
Hege1234
addikt
köszönöm hogy segítetek !
dropbox-ba beleraktam a fájlokat
a php-hez tényleg nem értek (röviden: egy barátom csinálta meg az oldalt, de most már nincs rá ideje hogy foglalkozzon vele így átadta nekem én meg szeretném átalakítani csak a php-t még nem vettük a suliba így itt elég lassan haladok + azt is megakarom csinálni hogy reszponzív legyen mivel telefonon és tableten már szétesik az oldal + a szolgáltatásoknál a table-t le akarom
cserélni div-re hogy kiszedjem az ottlévő margin-okat
viszont amíg ezeket nem javítom ki a serveren addig így néz ki a DW) -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14208 üzenetére
En is rajottem mar, csak mar nem tudtam szerkeszteni
-
Peter Kiss
őstag
válasz
trisztan94 #14201 üzenetére
Ez a sor is hibás.
@Hege1234
Fórumon keresztül nem fogsz megtanulni PHP-val programozni, látom, hogy alapvető dolgokat nem tudsz (error reporting, indexelés, stb.).
Vagy dobd be az egész kódot, vagy vissza az iskolapadba. -
trisztan94
őstag
válasz
Hege1234 #14206 üzenetére
Telefonrol vagyok, igy kodot nem nagyon tudok irni.
amit leirtam, azt abba a kodba illeszd bele, amit leirtal elsonek.
azert nem joba lang select, mert egy lekert get valtozot akarsz hozzafuzni a querystringhez, ami valszeg nem letezik. A get valtozo helyett csak annyit irj, hogy "hu" vagy "en", ezzel utalva a nyelvre, majd ezt kesobb a fogado reszen megnezed es aszerint vegzed el a muveleteket.
egy kicsit utana kellene nezned a get valtozok mukodesenel, mert ugy nez ki, hogy nem nagyon tudod, hogy hogyan kell hasznalni.
-
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14205 üzenetére
ilyen sort egy fájlban sem találok
if(isset($_GET["active"]) && $_GET["active"] == "masszazs")
+
amit még nagyon fikáz az a lang_select.php<?php
echo "<div class='nyelvvalaszt'>
<a class='hun' href='./index.php?lang=hun&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Magyar</a>
<a class='de' href='./index.php?lang=de&menu=$_GET[menu]&active=$_GET[active]'>Deutch</a>
</div> ";
?>3. és a 4. sorban írja a hibát
-
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14203 üzenetére
és ezt hol/hogyan tudom megnézni ?
-
Hege1234
addikt
válasz
trisztan94 #14201 üzenetére
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 128
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 152
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 167
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 185
[Mon Sep 16 20:54:23 2013] [error] [client 88.132.154.49] FastCGI: server "/home/gabisalon/httpd/php5/php-cgi" stderr: PHP Notice: Undefined index: active in /home/gabisalon/httpd/htdocs/lang/hun/content.php on line 198így sem jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest