- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DNReNTi #19595 üzenetére
Szerintem ez hülyeség. A webalkalmazások nagyon nagy részét meg tudod oldani PHP-val, és nem hoki REST API-t is tudsz kreálni.
Nézz meg egy Laravel-t pl., szerintem semmi szégyenkezni valója nincs például egy Spring mellett (nem, nem azt mondom, hogy tudja az és vagy többet, de jó).
Azt se felejtsük el, hogy tök mindegy milyen nyelven írod a REST API-t az nem a programozási nyelvtől lesz az
Amúgy Symfony vagy Laravel amivel foglalkoznék csak - akár kezdőként is.
-
Gyb001
senior tag
válasz
DNReNTi #19477 üzenetére
Kicsit ki tudnád fejteni hogy milyen logokra gondolsz? Új vagyok ebben a témában.
Xampp szervert használok az access.log ban nincs semmi érdekes, szépen jelzi hogy mikor értem el, de semmi hiba vagy hasonló.
Közben lemértem, a php végrehajtását. azzal van a gond. PC-ről 7 milisec, androidról 4544 milisec amíg a php első és utolsó sora végrehajtódik. Egyébként nem bonyolult amit megkell jeleníteni, egy 2 oszlopos ~10 soros táblázat. -
kezdosql
tag
válasz
DNReNTi #19449 üzenetére
Koszonom.
Sajnos most semmim nincs es ez uj terulet szamomra.
Igazabol azt kene kideriteni, hogy melyik php mikor mit hiv meg es hol vannak az elakadasok, mert gyanitom, amikor mar leall, akkor mar halmozott hibak vannak, de meg nem tudtam belenezni.
Feltetelezem, verzio gondok is lesznek, mert valaki elszolta magat, hogy negy eve mukodott utoljara megbizhatoan.
-
davee_92
csendes tag
válasz
DNReNTi #19249 üzenetére
Ez a része tiszta, csak alapból az App email, public_profile, user_friends adatokat kér csak, ebben nem hiszem, hogy a csoportok beletartoznak.
Van egy user_managed_groups illetve manage_pages engedély, de ezekhez valami űrlapot is ki kell tölteni, lépésről lépesre leírással meg még ezer dologgal, nem is értem teljesen. Aztán még ezután sem garantált, hogy van rá engedély. -
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #19102 üzenetére
Egy topik maradjon egy kategóriában.
De ha odateszem a topik mellé hogy melyik kategóriába tartozik, akkor hogyan tudom a legutolsó 25 komment alapján a legutolsó 25 topikot kiválasztani? Mert a kommentek táblájában nem tudok arra szűrni hogy melyik kategória, hacsak nincs arra mód hogy úgy válasszak ki valamit hogy az egy másik táblában is megfeleljen adott feltételnek... -
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #19032 üzenetére
Azt nézem, de ha user tehát válaszolhat simán hsz-re akkor még nem védtem ki hogy átírja a címsort. De látom itt is hogy úgy van hogy a topic id és a mire id van megadva, talán ha két feltételnek kell egyeznie akkor nehezebben törik, aki meg törni akarja az úgy is megoldja...
(#19033) Zedz:
Olyan tervben van, az alapja is megvan hogy csak admin topikok és akkor ott a hsz-ket látni, válaszolni csak admin tudja. De amit fenntebb írtam az főleg a gondom, a jogosultságos rész az olyan hogy az adott trükkök ellen nem véd. De lehet cisnálom úgy mint itt van...
(#19034) Lacc:
Látszik hogy rohantam és úgy írtam meg
Meg fogom nézni amit írtál. Jogosultságkezelés alatt lehet nem teljesen ugyanarra gondolunk, de akkor futok a session-nal egy kört. Az igazándiból a baj, hogy nem tudom mennyire terhelné meg a webszerót ha pl. egy oldalra (ahol 25 hsz-t jelenítek meg (már ha van annyi)) minden hsz-hez csinálnék hash-t, és azt küldeném get-tel. A post nem játszik, erre rájöttem mert azt jelölőnégyzetezgetéshez használom, hogy több hsz-t is lehessen egyszerre (jelenleg csak) törölni...
És űrlapot űrlapba nem tudok rakni hidden mezőkkel, mert akkor elég bizonytalan. Pedig úgy lenne a legjobb, hogy lenne a nagy űrlap ahol be lehetne jelölgetni a kommenteket és minden kommenthez kisűrlap (for ciklus) ahol az id-t letárolom rejtve majd submit-tal elküldöm... -
Lacc
aktív tag
válasz
DNReNTi #18969 üzenetére
Én sem használnám Enterprise szintű alkalmazáshoz, bár kisebb vállalkozásnak elég egy ERP PHP-ban.
(SEO friendly weboldalakhoz még mindig jobbnak találom a PHP-t, főleg kicsi, közepes weboldalaknál. JS-nél a SEO preloader szolgáltatással megoldható, de a legtöbb fizetős.)De, hogy lásd nekem is van személyes előítételetem, mert jobbnak találom e kettőt mint a Laravel-t.
A Yii tényleg szörnyű volt, de mivel én főleg ASP.NET-ben és Javascript PWA/SPA a használt prog nyelv főmunkaidőben, illetve találkoztam és programoztam Java-ban, Rails-ben, így kialakul egyfajta best-practice és akkor egész könnyen lehet alkalmazni a Yii-re.
Az elején nem kedveltem, illetve a Symfony mégis csak profibb, több support van hozzá stb. Bár a Yii-ben pont az tetszett, hogy igaz a doksi kevés, de ennek ellenére, egy helyen sok mindent meglehet találni, sok hasznos írás van, és felszabadító, hogy nem minden OOP. Igazából ez nosztalgia is, mert egész a régi időkre emlékeztett, amikor többen írtak native php-ban (5.3-as időszak) mindent, meg performancia szempontjából igen is előny, hogy nem minden sql lekérdezés van áttranszformálva Entity-vé, hanem lehet tömb is, és egész könnyen kiderül. (Bár architektúrában a másik kettő SF és LA jobban szervezett9
Meg ami előnye, hogy készen adja a user, login, registration, role kezelést is illetve a Grid, Listview nézeteket is és nem egy 3rd party tool-t alkalmazol hozzá, és még több mást is beépítve az FW-be.Szívem szerint ASP.NET Core-t használnék, de annak még ki kell forrnia. Scala-t meg ilyen kis weboldalhoz, felesleges, mintha ágyúval akarnék verébre lőni
.
Nem flamelni akartam, csak kifejtettem, hogy miért kedvelem a Yii-t. De sokszor egyet értek másokkal, hgoy miért szörnyű, de szerintem mindig a projekt határozza meg a legjobban, hgoy melyik FW-t érdemes használni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #18961 üzenetére
Ez lehet csak az én bajom, de engem nagyon zavar, hogy a függvényeknek nincs meghatározott visszatérési értéke. Például vannak symfony harmadik féltől származó függvények amelyek egy teljes entity tömböt adnak vissza és a var_dump is 2 óráig tart, ezért nem egyszerű a lekezelésük. Hiába nézem meg sokszor, hogy mit is ad vissza, esélyetelen számomra, hogy elsőre meg tudom írni a függvényt ami megjeleníti az adatot meg ilyenek. Szóval hiányzik az, hogy meg van határozva a visszatérési érték.
-
válasz
DNReNTi #18952 üzenetére
Hát, az irány az jó. Sőt, már van 7.1 is, ott is van pár hasznos újdonság. De persze még mindig nem az igazi. Amit említésre méltónak tartok, fontos:
- Error nevű Exception a sima errorok helyett
- megadhatók típusok a paramétereknél és visszatérési értéknél (int, string, stb)
- jelentősen gyorsabban fut
- sok idióta cucc deprecated lett vagy eltávolították, értelmesebbre módosult -
válasz
DNReNTi #18950 üzenetére
PHP 7 óta ugye minden error helyett hálistennek Exception van, jóval egyszerűbb kezelni. Vagy is nem. Ha túl sokáig fut a script vagy elfogy a memória, akkor még mindig sima error van és a
register_shutdown_function()
nevezetű izével kell kezelni.Ami meg warning vagy hasonló, arra ott a
set_error_handler()
, ott lehet dobni Exception-t mindenre. Problem solved. -
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18904 üzenetére
Sőt, ha egyéniben tolja az ember vagy csak otthonra kell, akkor 90 eur / év. Semmi pénz érte, tudom, csak valakinél ez nem opció, és azért szoktam említeni az ingyenes alternatívákat is.
Aki meg nem fizet érte úgy, hogy pénzt csinál vele, arra nem tudok mit mondani. Max annyit, hogy lehet fele idő alatt szerezné meg azt a pénzt, de ez se győzné meg.
Fun fact, hogy open source projektekhez ingyen szórják a cuccot, csak pár dolgot kell hozzá bizonyítani.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18848 üzenetére
Felvételiztetős gépre akarom ráhackelni a php + mssql kombót, de a rohadt mssql nem akarja magát működésre bírni mondjuk XAMPP alatt.
A következőt csináltam:
1) letöltöttem ms oldalról a drivert (2 dll)
2) bemásoltam a php ext/ mappába
3) php iniben extension=.... .dll
4) restart
5) nem működöttGondoltam IIS kezesebb lesz de az is rossz... Foglalkoztál már ilyennel?
-
Doink
aktív tag
-
-
-
mamusz11
tag
válasz
DNReNTi #18766 üzenetére
Valahogy nem tiszta....
A táblám 3(id,elemneve,moltomeg) oszlopból áll és egy elemre lehet rákeresni és annak dobja ki a moltömegét
Suliban tökéletesen működik csak itthon nem,mondjuk ott wamp van de felraktam azt is és nem megy..
Esetleg útmutatókat tudtok küldeni(angol/magyar) pl hogy ilyen hibákat tudjak orvosolni?<form method=get action="">
<fieldset>
<legend>Számítások</legend>
<input type="text" id="elem" name="elem" />
<br>
<input type="submit" value="Számít" />
</fieldset>
</form>
<?php
if(isset($_GET['elem']))
{
include 'connect.php';
$sql = "SELECT * FROM pt WHERE element like '%".$_GET['elem']."%';";
$eredmeny = mysqli_query($conn, $sql)
echo "<table border=1>";
echo "<tr>
<td>Elem</td>
<td>Mol tömeg</td>
</tr>";
while($s=mysqli_fetch_assoc($eredmeny)){
echo "<tr>
<td>".$s['element']."</td>
<td>".$s['mt']."</td>
</tr>";
}
echo "</table>";
echo $sql;
}
?> -
válasz
DNReNTi #18750 üzenetére
Hello,
Nem ez a gond.A shell_exec parancs visszaadja a lefutott shell script kimenetét egy változóban.
Ezt a változót ki tudom echozni, de nem túl szép.
Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e ezt máskèppen lekezelni, vagy hogy a shell script kimenetbe illesztett HTML kódok a megjelenítéskor értelmezésre kerülnek-e? -
-
-
szucstom
őstag
válasz
DNReNTi #18642 üzenetére
a nyelv informatikai részével túl sok gond nem lesz. Igaz ami igaz, ez a 24 óra sztem totál kevés ahhoz, hogy valaki megismerje rendesen azt a nyelvet amit meg akar tanulni. Egyébként, ha más nem, akkor valószínűleg azt fogom tenni, amit te is írtál, hogy apránként, magamtól, guglizva.
szerk.: némi php-s alapom van, szóval egy totál egyszerű oldalt még össze tudok rakni, csak szeretnék belemélyedni a témába, hogy ennél jóval bonyolultabb honlapokat is csinálhassak.
-
ALFA
senior tag
válasz
DNReNTi #18588 üzenetére
Akkor térjünk a témára:
A verzió:
1. mennyi idő alatt tudom megtanulni a php akárhányadik verziójának programozását profi szinten?
2. hol vannak magyar nyelven érthető és hibamentes példák webes gyakorlásra?
3. hol használhatok ingyenes php-mariadb vagy php-pgsql környezetet kipróbálni az adatbázist?B verzió:
Hány jelentkező van, aki közli, hogy nála minden fizikai és szellemi adottsága megvan, összecsap egy példát (vagy mutatja, hogy már csinált ilyet) és privátban megbeszéljük a többit? -
Agostino
addikt
válasz
DNReNTi #18553 üzenetére
köszi, megnézem!
kicsit más: a php 24 óra című könyv egyes példáitól a hajamat téptem, rákerestem topikon belül és látom, már 2009-ben is ráfutott itt egy lakó ugyan arra, mint amire ma én. de ez nem is érdekes. arra gondoltam a zavarosabb php24h alatt órákat inkább a fekete könyvből veszem át, vagyis a kettőt ötvözöm. működhet?
-
The DJ
addikt
válasz
DNReNTi #18278 üzenetére
Megoldottam faék egyszerűséggel
<?php exec('rm -rf /home/oldal/public_html/1*'); ?>
Csak cserélgettem a kód végén a számokat 1-től 9-ig, mivel minden ilyen könyvtár neve számokat tartalmazott mindössze. Öt perc alatt kitöröltem a százezres nagyságrendű szemetet és még csak 100 dollárt se kellett érte fizetni a supportnak. Ezen még mindig rugózom, hihetetlen, hogy egy egyszerű parancs kiadásáért képesek lettek volna ennyit elkérni. És biztos, hogy rengetegen fizetnek is, mert nem tudják egyedül megoldani.
Egyébként nem gondoltam, hogy ez működni fog, normális szerveren általában tiltva van az exec.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #18241 üzenetére
A Silex nem rossz, főleg ha ismered a Symfony-t, de annó emlékszem, hogy az is jóval nagyobb volt a Slimv2.höz képest. Saccra 600 file kontra 60 file rémlik.
Ráadásul most nézem csak, hogy a Slim v3-mal még jobban járhatsz. Tovább modularizálták a rendszert, PSR7 kompatibilis a HTTP interfész, Container-Interop kompatibilis a DI containere... -
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18213 üzenetére
Ha már íz, akkor kakaó, forró csoki.
De érdekes, mert néha nagyon bebambultam és akkor rávettem magam 1-1 kávéra, de igazából nem sok hasznát éreztem. Ugyanígy vagyok az energiaitallal is, hogy ízre elmegy, de semmi "felpezsdülést" nem érzek. Igaz energiaitalt már évek óta nem ittam. -
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18208 üzenetére
Én minden nap egy adag forró kakaóval indítok, lehet át kell térnem végre a kávéra?
(#18209) mobal:
Már rá gondolni is ciki, nem még leírni.
Az volt a problémám, hogy az Eloquent belongsTo() functionjét használva hozzá akartam férni egy másik táblában lévő adathoz. Persze abból a modelből ahonnan hívtam mindenre szükségem volt, így értelemszerűen a controllerben egy $news = News::all() hívással elintéztem a dolgot.Aztán csodálkoztam, hogy a $news->user->id miért nem működik. Elkeserédesmben már ide írtam, mire eszembe jutott, hogy nem find(...)-dal kértem le az adatokat, hanem all()-al, így a másik táblában lévő adatokhoz kell egy foreach...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #18105 üzenetére
Amúgy a PHP Stormnak annyiból teljesen igaza van, hogy az a jó konvenció, hogy a boolean változók getterei is-zel kezdődnek (isXY()). A getXY() elnevezés kevésbé tűnik szépnek kódolvasáskor. (Pl. mittomén, leírva a $user->isAdmin() sokkal jobban mutat és logikusabban olvasható, mint pl. a $user->getIsAdmin().)
Mondjuk az isIsDraft tényleg hülye név, ezt igazán felismerhetné a PHP Storm, hogy épp is az eleje a változónak is... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #18102 üzenetére
Szerintem ez jó kiindulási alap:
https://gist.github.com/Maaiins/0d39341d6cd61718e8de
Itt például a function ${GET_OR_IS}${NAME}() részt átírhatnád function get${NAME}()-re, hátha ez megoldja. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
DNReNTi #18075 üzenetére
Saját megoldás helyett eseteg: paragonie/random_compat
A php7 új csprng függvényeire polyfill php5-re, a'la password_compat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged