- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Drótszamár #21787 üzenetére
szerintem a number_format működik bármilyen nyelv alapértelmezett szerint
https://www.php.net/manual/en/function.number-format.php -
urandom0
senior tag
válasz
Drótszamár #21785 üzenetére
Szerintem ezt nem fogod tudni egyetlen beállítással megoldani.
Tippre azt mondanám, hogy azért van most így, mert 8.0 óta az lebegő pontos számok kiíratása nem "locale aware".
Ez a kód:setlocale(LC_NUMERIC, "en_US");
$i = 1.01;
echo $i;
echo PHP_EOL;
setlocale(LC_NUMERIC, "de_DE");
$j = 1.01;
echo $j;
PHP 8 előtt ezt írta ki:
1.01
1,01PHP 8 óta ezt:
1.01
1.01Bár a nullára végződő számoknál szerintem régen is levágta a nullákat, legalább is én nem tudtam az általad mutatott eredményt produkálni régi compilerrel sem. Elképzelhető, hogy a kódodban valahol korábban van valami trimmelés, ami úgy lett megírva, hogy a ponttól jobbra végződő nullákat levágja? És mivel régen locale aware volt az floating -> string átalakítás, ezért ott vessző volt, míg újabban pont, és ezért vágja le...? Nem tudom, csak tippelek.
Szóval azon kívül, hogy átírod a kódot, szerintem mást nem tudsz tenni. Van erre többféle megoldás is, number_format, sprintf, NumberFormatter, paddolás...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Drótszamár #15715 üzenetére
"Fórum szerint napi 2500-as a limit."
Nem csak fórum, ott van a hivatalos oldal, ahol biztos infókat kapsz:
https://developers.google.com/maps/licensingGeocoding Web Service
Maps API: 2500 requests per 24 hour period
Maps API for Business: 100 000 requests per 24 hour period -
supercow
őstag
válasz
Drótszamár #15703 üzenetére
Szerintem simán a Google Geocoding API-t használd kb így, én mindig ezt teszem és eddig szépen ment:
$geo = file_get_contents( "http://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?latlng=LAT,LON&sensor=true");
$osszes = json_decode($geo, true);
$legkozelebbi_cim = $osszes["results"][0]["address_components"];ha le van tiltva a file_get_contents() akkor cURL.
Aztán mazsolázd ki mi kell az $osszes tömbből vagy a $legkozelebbi_cim-ben lesz egy csomó adatod, benne a megye ( administrative_area_level_1 ).
Van benne valahol egy "formatted_address" elem is - talán $osszes["results"][0]["formatted_address"], ez az utcai cím, amit a Google Maps értelmezni és megjeleníteni tud a legközelebb az eredeti koordinátáidhoz. -
trisztan94
őstag
válasz
Drótszamár #15703 üzenetére
Hat ha tudsz erre aldozni par eurot evente, akkor a legjobb megoldas a Here Platform Batch Geocoding szolgaltatasa: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest