- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
-
-
válasz
Engineer086 #85596 üzenetére
Ja. Jó hogy írtad. Az is kéne. :D (nem)
-
nesa
veterán
-
rnrn
aktív tag
válasz
Weareus #85578 üzenetére
Agyondícsérik vakond ellen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Weareus #85590 üzenetére
Igen, ezeket hőkezeléssel szárítják, ami megöli a magokat. Magyar árusoktól vehetsz olyat, ami normális módon szárad, azok jó eséllyel kihajtanak. De egyszerűbb rendelni magokat, amúgy se drágák. Ha ügyesen csinálod a teleltetést lámpafénnyel meg alkalmanként a metszést, akkor jó pár évig elél egy csili.
-
Weareus
addikt
válasz
CPT.Pirk #85589 üzenetére
Köszi. Első próbának egy egész fejet raktam húslébe - pár hete.
Mit mondjak?
Kemény papír volt..., de megbirkóztam vele...
Sajnos, ez a szárított fajta nem hajlandó magról megindulni - ahogy azt Te talán már tudod...-, úgyhogy az lesz, hogy mi is fogunk hozatni magokat, mert ebben a formában - szárítottan rendelve - kissé drága mulatság... -
Weareus
addikt
Szélforgót mi is készítettünk 1.5 literes pet-palackból. Az alját körkörösen kivágtuk, kb. 30-40 mm-es átmérővel, majd az oldalára vágtunk 2x3 ablakot, amit kihajtottunk (propeller), majd az egészet rátűztük kis faágakra, faág másik vége a földbe. (Ez tegnap történt, tehát hogy még mennyire lesz jó, az kérdés...)
Lehet, sörösüveget is ások le... -
nesa
veterán
Rengeteg ilyen ajtón keresztül van behatolás és nem rámolják ki a lakást csak eldugott pénzt vagy aranyat visznek, mire hetekkel később kiderül már késő... és jön a családtagok gyanúsítása ki vitte el.
Sajnos a hengerzáraknak megvannak a hátrányai, a tuti a kéttollú, attól a legtöbben meghátrálnak mivel azt se tudja melyik irányba kell nyitni mert azok fordítva is berakhatóak, ha véletlenül sikerül neki kinyitni pont bezárja...
(#85575) Weareus
Régen sörös üveget raktak a lyukba hogy csak a felső harmada látszik ki, nem tudom mennyire hatásos.
-
Weareus
addikt
Szuper.
-
Weareus
addikt
Csináltunk egy kis konyhakertet, de megjelentek a vakond(ok)ok.
Nézegettem riasztókat - növényt és elektromosat is -, van valakinek saját tapasztalata arról, hogy melyik működik jól/melyiket érdemes?
Ezeket néztem:
[link]
[link]
Még a növények közül a kerti labodát néztem: (második növény a PDF-ben)Melyiket lehet érdemes elsőre kipróbálni?
-
-
nesa
veterán
Zárat kell cseréni benne, minek szétverni ha simán nyitható, és utána vissza is zárható.
-
Gazs
tag
Vállal valaki Pécsett processzor delidelést? Egy 6700k-ról lenne szó. Ha igen, akkor kérem privátban írjon.
-
Exian
addikt
válasz
Engineer086 #85567 üzenetére
Nekünk HiSec van, de nem az a Praktiketes vacak, ami fele olyan vastag és könnyű. A mienknek majdnem 100kg az ajtó szárny súlya.
Kivitelezésnél arra figyelj nagyon, hogy a purhabos szigetelés ne legyen lespórolva, alaposan nyomják tele, ahol csak kell, ugyanis ezen múlik nagyrészt a hangszigetelés milyensége. Mondjuk fém toknál nincs olyan nagy hézag talán, mint a girbegurba betonkeretnél.
Amúgy nálunk a szomszédban volt behatolás teszt ugyanezzel az ajtóval
szana széjjel csapkodták, rugdosták a szomszéd ajtaját, horpadások lettek rajta, de meg sem kottyant neki. A zárat valszeg könnyebb lett volna feltörni, mint fizikailag kárt okozni benne.
-
Exian
addikt
válasz
Engineer086 #85565 üzenetére
Milyet akarsz? Műanyagot ne, meg tilos is (hiába rakja be sok ajtós cég, ettől még nem szabad). Nekünk acél van, nagyon jó hangszigetelt.
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Mostanában nem volt közbeszéd tárgya, így felvetem ismét: ajánlanátok korrekt kivitelezőt, aki lépcsőházi biztonsági ajtót épít be panelban. A régi ajtó tokja a falba vasalt acél kivitel, tehát a munkásabb verzió.
Köszönöm a segítséget! -
Exian
addikt
Akkor a doki is titokban japán, neki is hiányzik ez az enzim, az biztos
-
Hiányzik egy enzimjük a lebontásához, tényleg könnyebben berúgnak
Kínaiak is.
A szaké nem véletlenül harmatgyenge pálesz.
A Bud, stb, az amcsiktól indult gyengesör-divat. -
Zewa
senior tag
Csacskaság. A japán céges kultúrában "alap" hogy a napi 12-16óra meló után elmennek a munkatársak inni valamit. Több Japánt megjárt ismerős hasonló sztorikat meséltek. Sok a rizsa de egy régóta kinn élő magyar véleménye.
Világszinten népszerűek ezek a nagyon könnyed, laza, szinte íztelen sörök. (Heineken, Corona, Bud Light, Miller, Asahi stb..) A sörhöz, keserű, telt ízhez nem szokott emberek kedvelik őket, agyonhűtve frissitőként hat, amire gyakorta rá is játszanak pl citrommal.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Huhh, azt nem is tudtam, hogy van rízs alapú sör is.
Nem rég Norvégok voltak nálunk céges ügyben, és megmutattuk nekik a pálinkát... Először röhögtek, hogy milyen gyenge az a 46..48% körüli pia. Na erre a bolti, alig 40 pár százalékos pálinkát csak egyikük tudta meginni, pedig az tényleg gyenge volt mint a harmat. Néztek rám nagy szemekkel, mikor simán lehajtottam, pedig én nem is igen szoktam pálinkázni
Csepy: hmm, azzal még nem találkoztam.
-
-
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #82989 üzenetére
Volt ez a hibás Canon EOS 300D, amit 5000 Ft-ért vettem. Most volt rá időm. Annyi volt a baja, hogy az U.GY. akkujában elszállt a töltésvezérlő, amúgy tökéletesen működik. Esztétikai problémái vannak, amiket majd valamivel letisztítok. Alkohol szóba jöhet, vagy az vinné a festéket is?
-
Behalt anyós régi Samsung TV-je, 10 perce.
Van valakinek eladó régi Tv-je, max olyan 30-ra gondoltam.
HDMI csatlakozós kéne mert az új STB-n nincs Scart csatlakozó. -
TRob1
veterán
Hello!
Behalt az LG tv-nk (LG 42LB650V), Kép nincs, hang van (programváltás is megy, csak ugye nem látjuk)
Valami ötlet olcsó (és gyors) javításra?
Kertiben lenne a legjobb... -
Exian
addikt
Kedves sör és egyéb italkedvelő topiktársak, állítom össze a májusi programajánlónkat és ilyen gyöngyszemre bukkantam
május 11. szombat 11:00 és 15:00 óra
Japán italkultúra – előadás és kóstoló
Japán sörök és párlatok kóstolója és előadás a japán italkultúra szokásairól.
Regisztráció rkegyesulet@gmail.com 2019. május 6-ig.
PKK Belvárosi Közösségi Tér (7621 Pécs, Király u. 9.) +36 20/434-9021Most hétvégén pedig nálunk helyben szintén (ingyenes) borkóstolások is lesznek, ha valakit érdekel:
-
UHHH
őstag
Én reggel, forgalommentesen 7.3 km táv 12 perc. Cúcsforgalomban a múltkor hazafelé simán a fél óra is megvolt...
Éljen az útépítés az Árkádnál.
-
Exian
addikt
válasz
Dluinet #85529 üzenetére
Hűha. Nekem 7 perc gyalog, 2 perc bicajjal. Ugyanígy az ovi, suli a gyerekeknek. Ezért sem akarunk elköltözni, túl kényelmes ez a része. Ha kirepülnek, szerintem tanyasi létre váltunk, valami itthoni távmunkával, ahogy a (mellékállásos) munkám nagy része már most is az.
-
rizso
addikt
-
válasz
torma1981 #85475 üzenetére
Élsz, vagy robot vagy?
Mert én nem szeretek utóbbi lenni. S a család, gyerek is jobb olyan helyen, ahol nem meló-bolt-haza az élet.Ha kicsit is normális szakmád van, Pécsett is találsz munkahelyet. Szakmunkásként (vizes, gázos) simán, és infósként is találnék nem egyet. (Nem biztos, hogy nekem tetszőket, de találnék.)
Valóban, nincs _annyi_ munkahely, mint Fehérváron, de azért lehet találni (normálisat meg ott is nehéz ám, és több a fizu, de drágább is minden). Bölcsész haverok is megélnek, és nem a Meikben felszolgálva.
-
Exian
addikt
válasz
torma1981 #85517 üzenetére
Semmilyet
Nagyon hamar nagyon uncsi lesz. De komolyra fordítva. Ha van bicajod, lehet hozzá venni cuccost, amivel szobabiciklivé varázsolható. Ebben is gondolkodhatsz. Még is bicajérzés, a megszokott kerékpároddal. Úgy hívják, hogy görgő. Decathlonban is van, a normálisabbak nem olcsók.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Szoba biciklit milyet ajánlanátok? Napi 30 perc-1 óra tekerésre. 100k körül max.
-
Dare2Live
félisten
-
a2d2
addikt
válasz
s7evcsenko #85510 üzenetére
A "mi a normális pénz"-re is egy válasz, valamint belövi hogy a 300 nettó az a középosztály teteje, felső osztály alja.
Na de viccet félretéve, tényleg dobjon privátot aki ezekben jártas, felső osztályú fizetésért, pécsi munkavégzésért jó csapatban:
- javascript
- php
- sql
- redmine és bitbucket ismeret előny -
a2d2
addikt
válasz
s7evcsenko #85506 üzenetére
Na akkor erre a kérdésre meg is kaptuk a hivatalos választ:
"Mi a normális pénz? 1500Ft nettó? Nem nagyon ismerek olyat aki 300k nettó felet normális munkaórával keresne itt Pécsett.""Ha a jövedelem havi 125 ezer forint és 325 ezer forint között van, akkor sorolható a középosztályba az illető, ha pedig havi 325 ezernél többől gazdálkodhat, akkor a felső jövedelmi osztályba tartozik". Ennyike
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #85487 üzenetére
Kerti szerszámtároló faházra várok ám még ötleteket Pécs és környékén.
-
Weareus
addikt
válasz
s7evcsenko #85506 üzenetére
Segítek:
link -
s7evcsenko
addikt
Tessék... olvassák a Pécs topikot...
3 millió magyar havonta 125 ezer forintnál kevesebből él
Havi 325ezer nettó felett a társadalom 7%-a keres jelenleg. -
windlord
őstag
válasz
s7evcsenko #85504 üzenetére
Eppen azert mondtam most fel, mert sugaltak, jo lenne ha ket gyerekre beleszamitana a nettomba
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
s7evcsenko #85499 üzenetére
Azért beszélnek bruttóban, mert hogy abból mi a nettó az személyenként igen csak különbözhet olyan dolgoktól, amik csak az adott személyhez köthetők (pl: adókedvezmény gyerekek után, ifjúházasok adókedvezménye, stb). Tehát a bruttó az, ami jó összehasonlítási alap
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dluinet #85494 üzenetére
Ha tehetném én is azonnal KIVAznék. A +pénzből 50évesen nyugdízajnám magam és szarnák az állami nyugdíjra.
Amúgy muris az, hogy egyesek azt gondolják, hogy 40év múlva majd nyugdíjból megélnek. Nyugdíjasok száma duplázódik, munkaképes lakosság száma feleződik. Go figure.
-
Zewa
senior tag
válasz
s7evcsenko #85499 üzenetére
#85439-ban írtam hogy " Pécsett nem könnyű jól fizető állást találni. (nettó ~1500+ /óra)".
A beszélgetés folyamhogy sok. Ennek folyománya képen jegyeztem meg hogy egy frissen felvett, bolti eladó a Lidlben is megkap, 1ában ebből lett 250-ből lett 300k nettó, amire jött a reflektálás Torma részéről 140forint nettót oránként, akkor az 1500 igazán nem elrugaszkodott...a2d2: Nem teljesen. A 8 osztálynál alacsonyabb végzettségüek 22%-a volt munkanélküli tavaly. (8 osztály: 10%, szakiskola: 3,6%, éreccségi: 3,9% "OKJ/FSZ" 2,8%, felsőfokú: 1,45%) Darabszámot tekintve ca 4%-t ad a 8osztály> végzettségüek, 31% a 8o, 27% a szakmával rendelkezőek, 13%éretségi, 15% érettségi+szakma, 5,5% fősuli, 3,5%egyetem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- Honda topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged