- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
válasz
XboxGamePass #84499 üzenetére
Nincs erre valami szabaly hogy a hiba eszlelesetol kezdodoen hany napod van ertesiteni a szervizt?
Vagy ez csak reges reg volt ? -
XboxGamePass
senior tag
Elküldenek a fenébe, ha 16 nap van vissza a laptopom garanciájából és most küldeném el a gyári hiba miatt?
A kijelzőben gyárilag van egy szösz. Jeleztem nekik amikor megvettem, szóval van akkorról bizonyíték.
-
IO.sys
őstag
Na akkor villantok.
Rendszergazdai cmd-be:
cleanmgr /sageset:1
Bepipa mindent, kivéve letöltéseket.
cleanmgr /sagerun:1A csillagharcos szintűek csökkentett módban (/minimal) csinálják.
-
emre
veterán
Compaq 615, ház elemek, kijelző (még nem tudom mi kellhet hozzá) akadna még valakinél?
A napokban egy indítás után elment rajta a kép és ha lehetséges szeretném működőképessé tenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyik előző munkahely céges, eredeti Windowsos gépe volt olyan, hogy egy pont után nem tudta frissíteni magát. Megpróbált feltenni 60 valamennyi frissítést, 30 körül azt mondta ő ezt nem tudja megcsinálni és visszaállította az addig feltetteket is.
Erős IT kontroll volt a cégnél, csak célprogramok voltak a gépen, így még a user error se igen jöhet be a képbe. Megoldás nem lett a problémára...A te esetedre annyit tudok mondani, hogy eseménynapló feltúr, sfc ellenőrzés lefuttat, telepített programok erős átnézése, normális virkert alaposan végigtolni a gépen és külön trójait is keresni, fájlrendszer hibakeresést futtatni, ezek eredményével meg kérdezz rá az adott Windózer topikjában. Bár megoldást szerintem ott sem fognak tudni találni.
- ez egy remek alkalom elengedni a Windowst...
Ance: szilícium. Akkor se lesz baja egy procinak, ha 0..24-ben 90 fokon használod. A proci körüli kondenzátorokra előbb fog kifejteni némi negatív hatást a rájuk fújt meleg levegő, mintsem a szilíciummal történne bármi.
-
stfx
aktív tag
futtasd le rendszergazdai command promptba:
dism /online /cleanup-image /scanhealth
ha talalt hibat akkor:
dism /online /cleanup-image /restorehealth
egy sfc /scannow se art.
Ezen kivul meg a windows update reset segithet, ha nem akarod kezzel cmd-be egyesevel irogatni (mert sok lepesbol all) akkor a wureset.com-rol letoltheted. Mar sok win10-et javitottam amin nem ment az update egyaltalan, ezekkel a modszerekkel. -
válasz
Sir Riccio #84489 üzenetére
Akkor a proci se lesz meleg
-
-
a2d2
addikt
Van még itt valaki aki olyan szerencsétlen a windows frissítésekkel mint én?
Gyakorlatilag minden egyes frissítés azt játssza hogy fél óráig telepíti magát aztán visszaállítja a windowst az előző állapotra. Többszöri próbálkozásra is ezt csinálja és már vagy a 3.-4. frissítés ilyen hülyén működik.
Valami nagyon inkompatibilis hardver összeállításom van vagy ennyire félvállról tesztelnek a Microsoftnál?
Általában egy hónapon belül valamit javítanak, vagy nem tudom, de később már minden gond nélkül tud települni a frissítés. -
válasz
Sir Riccio #84483 üzenetére
Szerintem is teljesen jó. Nyáron lesz mondjuk 80, amikor már nem tudsz megmaradni a szobában, olyan meleg van. Semmi baja nincs ettől a procnak, pl. az Intel alaplapok BIOS-a is elég magas hőfokot (60C) tartott a P4 érában, az volt az alapbeállítása - terhelve folyik az áram, az meg melegíteni fog, az a dolga a procinak, hogy számoljon, nem az, hogy hideg legyen
.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sir Riccio #84483 üzenetére
Na, ez teljesen jónak tűnik levegővel attól az elég combos procitól.
-
Sir Riccio
addikt
Itt lakom, de közben már kaptam egy nagyobb tubus MX4-et egy baràtomtól, amit vissza is adtam.
Bocsi!
Újrapasztáztam MX-4-el, a Performance Enhancert (ha jól láttam akkor ez gyakorlatilag nem csinál mást Auto-ra állítva mint megtolja a Vcore-t, ilyen 1,5V-okat kapott a CPU amikor Auto-n volt) Default-ra állítottam (teljesítményen nem látszik) és kapott -0.1V offsetet a CPU Vcore is meg a SoC is.PBO maradt bekapcsolva. Így most kb. 10 perc prime95 large ffts után 75,4 a tctl. -
newwave0507
aktív tag
válasz
IO.sys #84479 üzenetére
Nekem procin MX4 van mindíg, szerintem tökéletes. A 7700K-m is így volt, CLU + MX4, 20 fok körül javult.. simán, és ez alsó hangon
! . VGA-n pedig a Kryo. rengeteget segített! Én csak a saját tapasztalatot mondom el, az pedig tényleg az hogy a kettő állaga abszolút eltér egymástól. Az MX4et én úgy szoktam felvinni a procira, hogy szépen középre egy normál csepp forma, majd ujjal egyenletesen felviszem a felületre. Na, hát ugyan ezt megpróbáltam a Kryo.-val elsőre, nem kellett.. tényleg ilyen masszás állaga van.
-
a2d2
addikt
válasz
Sir Riccio #84453 üzenetére
Ha még itt laksz a rózsadombon akkor beszállnék egy hűtőpaszta rendelésbe én is (de én mondjuk keletről rendelnék mert ráér és nem mindegy hogy 200Ft a posta vagy 1200).
-
-
IO.sys
őstag
válasz
newwave0507 #84476 üzenetére
Nekem nem sikerült kenni egyáltalán, úgyhogy életemben először rajzoltam a procira egy nagy X-et. Korábban akkurátusan ujjal elkentem.
-
IO.sys
őstag
válasz
newwave0507 #84476 üzenetére
-
-
Balu77
őstag
válasz
newwave0507 #84471 üzenetére
Így van, a clu kupakra nem megy, ott csúnya dolgokat művelhetne.
De a grizzly kyro attól függetlenül hogy az egyik legjobb, állagra nem nagyon különbözik a többi pasztától, csak drágább max. nem kell hozzá külön tapasztalat, vagy szakértelem, így bármely átlag user számára ajánlom.
Én maximalista vagyok és grizzly-t tolom, de kinek ahogy a pénze engedi. -
hattrickuser
aktív tag
válasz
Sir Riccio #84461 üzenetére
Nincs már Pécsen Merlinhardver? Mióta?
Pont ma néztem ki egy házat náluk a webshopban. -
newwave0507
aktív tag
válasz
Balu77 #84469 üzenetére
Átlag használaton belül gondoltam. a Grizzly Kryo.-val inkább a kicsit tapasztaltabbak szoktak foglalkozni, a nagyok kimondottan azt mondják hogy a - fokokban hoz pluszt, átlag felhasználás mellett az MX4el kb. megegyezik. A CLUt pedig kupakra amúgy sem tesszük, csak kupak alá, arról kár is beszélni , mert más a felhasználás célja. Én erre gondoltam Uram
.
-
Balu77
őstag
válasz
newwave0507 #84450 üzenetére
A grizzly egyáltalán nem extrém, a Clu, na az már igen! Igaz az áramot is vezeti, így csak nagyon óvatosan vele, de megfelelő helyen kiváló, mint pl. nálam is a cpu kupak alatt egy delid után.
Az MX4-ről én speciel olyat hallottam hogy viszonylag hamar kiszárad. Persze a fórumokon sok mindent hallani.De hogy adjak egy támpontot:
-
Sir Riccio
addikt
válasz
fudi2002 #84464 üzenetére
Alpenföhn Glatteis. Nem tudom mi a gond, vagy van-e gond, én azt gondolom ennyire nem kellene melegednie. Jártam már a CPU topikjában is. A linkelt hsz-ben benne van minden.
-
dunc
nagyúr
válasz
Dluinet #84460 üzenetére
Így is minden vicces dupla ár
(menjen be a tulaj, ne csak az alkalmazott vérét szívja, kicsit dolgozzon is. ) Pl imádom amikor felhívom az info*** nevű számtech boltot, és ha véletlen fel is veszik a telefont
És kérdezek valamit akkor Don Corleone hangon beleszól rekedtesen megrendelés, nincs készleten. Persze olyan áron, hogy szerintem nincs olyan hülye akkor a felárért náluk rendelik meg a terméket....
Másik vicc szombaton szerettem volna venni egy darab szabvány autóba való izzó foglalatot, felhívtam pár "szuper" autósboltot, 10 ból 6 bezárt, és a maradék négyből 2 szellemi fogyatékos volt, kettő meg...
Nincs polcon megrendelésre....
A Trucker shopba minden volt, polcon, korrekt kiszolgálás, rendes árak....
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Sir Riccio #84451 üzenetére
Nem lehet hogy nem csak a pasztával lesz gond? Az a hűtő sem túl acélols...
Milyen paszta van most? -
IO.sys
őstag
válasz
Pécsben egyedül az építészet és a természet jó, amúgy élhetetlen. Ezt asszony mondja, aki már sokat látott, de egyet kell értsek vele.
-
válasz
Merlin kínálata még MO viszonylatban is réteg.
COUGAR 200K magyar kiosztással csak ők forgalmaztak, amikor vettem.
(akkor még Pécsen voltak) -
dunc
nagyúr
válasz
Sir Riccio #84458 üzenetére
Vicc ez a város, egy sz@ros pasztát vagy bármi alapvető apróságot, úgy kell szerezni, rendelni....szombat az meg szent nap ,mert olyan jól megy ez a város, hogy zárva tarthatnak boltok! Grizlynek +1!
-
IO.sys
őstag
válasz
Sir Riccio #84456 üzenetére
Feltüntetik gr és ml fotmában is. Amúgy 1gr 2000 HUF. És ahogy írták, rohadt nehéz felvinni, olyan, mint a nyers tészta.
-
IO.sys
őstag
válasz
Kryo van nekem de nagyon drága grammja, tuning vashoz való. Kipróbálni valami jobbat mindenképp az MX-et ajánlanám én is, sajnos nincs.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Az MX4et könnyebb is felvinni a felületre, a Kryo ilyen massza szerű..
-
IO.sys
őstag
válasz
Sir Riccio #84449 üzenetére
Azért ajánlja mindenki, mert azt ismerik, populáris. A régi grafitzsírt váltotta.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
newwave0507 #84450 üzenetére
Nem vagyok kibékülve az R7 2700X hőmérsékleteivel, azért akarom felpasztázni rendesen. Egy Alpenföhn Matterhorn hűti két 120-as ventivel.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Sir Riccio #84449 üzenetére
MX4 a legelterjedtem, a Grizzly-t inkább extrém körülményekhez szokták venni a nagyobb tunerek. Nekem a VGAmon Grizzly van, 1080Ti , a procimon MX4 i9 9900K . Mind a kettő tökéletes.
-
Balu77
őstag
válasz
Sir Riccio #84447 üzenetére
Nem az MX4 a legjobb, hanem a Thermal Grizzly Kyronaut. Az MX4 ahhoz képest még a sarkon sincs.
-
Sir Riccio
addikt
Van esetleg valakinek eladó MX4 hűtőpasztája ma? Mindenki azt mondja, hogy az a legjobb, adnék neki egy esélyt.
-
-
-
samu2062
senior tag
Na mégegyszer,mert a rendőrsztori közepette szerintem senkit nem érdekelt.
Van egy eladó,olcsó előerősítő/riaa korrektor-om lemezjátszóhoz.
Nem nagy szám,de árához képest szépen teszi a dolgát és megy 9v-os elemmel is,ami azért jó,mert biztosan nem lesz brumm-os.Bár nálam hálózattal sem volt igazán.
[link] -
UHHH
őstag
Szia, s megnézted a jármű szolgáltatási platformon?
-
válasz
Bigemperor #84436 üzenetére
Ja, nálam az autó volt 20 év körül, nem az olaj a váltóban.
10 évesen vettem, akkor teljesen nulláról felépített új váltót kapott, mert a kedves vásártéri nepper átvert :S Az autó maga 25 éves koráig volt nálam, és csak azért nem maradt, mert elrohadt az alvázszám
Amúgy ja, főleg a régebbi automaták nem szeretik a szmötyit az olajban, eltömődik a pneumatikus vezérlés, csók. -
válasz
Bigemperor #84431 üzenetére
Megköszönném az infót, ha van időd felkutatni. Néha szoktam járni Bp-re, tavasszal tervezzük a gyerekkel, lehet akkor megcsináltatnám. Köszi!
-
válasz
Bigemperor #84432 üzenetére
Az "élettartan töltet" a gyártó szerinti élettartamra van, ami nem annyi, amíg használod
Érdemes cseréltetni minden váltóban néha olajat.
Totalcaron volt pár éve egy cikk, hogy a Swift I-II váltója pl. szeret meghalni, ha nincs cserélve.
Az előző autóm váltójából is voltak furcsa hangok úgy 20 év körül, olajcsere után elmúlt. -
newwave0507
aktív tag
Valakinek esetleg eladó asztalhoz szerelhető PC mikrofon állvány ?
-
Bigemperor
senior tag
A gyárak teljesen idióták szerintem mindenhol, olyan csereciklusokat írnak elő automata váltóolajra, hogy iszonyat. Gondozásmentes, vagy 100-150e km, ilyenek a gyakorik. Na akkor tuti kinyiffan max 150-200e km-nél és felújíthatod, vehetsz bele újat, nyilván nem véletlen ez alapján az ajánlás.Általában 2év/40.000km-t javasolnak a hagyományos automatáknál.
-
a2d2
addikt
Katasztrofálisak a márkaszervizek is, legalábbis a Renault az volt, ők is csak azt hajtogatták hogy nem kell olajat cserélni az automata váltóban!
Mondjuk ez az egész Renault-Nissan automata váltó koprodukció katasztrófa volt a köbön.
Most Toyota CVT van, majd meglátjuk ez mit bír. -
A2d2 & Winlord: köszi a tanácsokat. Próbálkozom velük. Sajnos Pécsen ebből a szempontból katasztrofális a helyzet. Eddig 3 helyről küldtek el azzal, hogy ha ki kell cserélni, azt megteszik, de ha csak ellenőrizni kell, vagy váltóolaj csere lenne, akkor nem vállalják. A márkaszervíz egyszerűen meg azt mondja ezekben nem kell olajat cserélni, ezzel el van intézve. Biztos a kezelési útmutatóban azért írták le, hogy kell, mert nem kell.
-
Balu77
őstag
Eladó 2db 320GB HDD: [link]
-
Exian
addikt
Munkalehetőség! Megbízható, korrekt embert keresünk könnyű fizikai munkára. Termek berendezése a feladat rendezvényekhez, székek, asztalok pakolgatása. Hátha van az ismerősi körötökben olyan, akinek ez jól jönne.
Érdeklődni privátban.
-
Pécsett hova érdemes vinni automata váltós autót ha problémám van a váltójával? Köszi!
-
Attix70
aktív tag
-
Silenzio
addikt
Kompakt méretű 1060 sok garival Pécsett eladó.
Sandy Bridge HP munkagép is eladó lesz a napokban. i5 2400, 2x4 GB Ram, 120-as SSD+300-as HDD, DVD-ROM, 300W-os 80+ Gold táp. 35K. Pontos típust és adatokat később tudok megadni.
-
Sz7Cs
aktív tag
-
Exian
addikt
Számtech guru kollégák: melyik progival, vagy milyen cmd paranccsal tudom előcsalni a Win7 kulcsát? Ami tuti biztosra ugyanazt a key-t dobja ki, mint ami az eredeti matricán lehetett. Tehát egy működő rendszer licenszkódját szeretném előcsalni, mert lepokott a gépen a matrica, de mindenképp kellene az eredeti kódja.
Tud valaki tutira működő megoldást? Próbáltam jópárat, de valahogy nem akar összejönni. Régebben ismertem valami spéci programot, amivel ment, de egyszerűen nem találom...
-
Bandus99
őstag
oke de egyreszt ez csak egy vedelem 20k ert 200L/perc ehhez meg kell egy szivattyú is.
Amit en vettem az 1800ft es nem kell hozza semmi plusszban igaz 14L/perc de a celnak megfelel, nem hangos.
Az altalad javasolt megoldasbol kb 20 evig ellennek evente vasarolva ezeket a kis vackokat.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #84397 üzenetére
-
a2d2
addikt
Lejjebb vittem az árát, topiklakóknak 33e: [link]
-
Exian
addikt
válasz
Laca1212 #83637 üzenetére
"Azért majd írd be ha szó nélkül cserélik az akkud 2 év múlva gariban.”
Nem is kellett 2 évet várni. Igaz nem az enyémben, de családban valakinek szó nélkül kicserélték múlt héten a közel 2 éves Honorjában (ami ugye szintén Huawei) az akkut. Pedig nem is volt annyira rossz. Csak gondolta megpróbálja, beküldte a szervizbe, és cserélték. Úgyhogy akkor ezzel érdemes próbálkozni hüvelyéknél. Persze műszeresen azért bemérik, de ha egy bizonyos szint alatt van az akku, akkor cserelik. Neki ezek szerint már határérték alatt volt, de használatban nem volt még nagyon érezhető. Így lett az amúgy csak 1 év akku garidő helyett 2 év az akkura is, mivel a felhasználó által nem cserélhető.
-
a2d2
addikt
válasz
Bandus99 #84406 üzenetére
Ez kb az a kategória amit szezononként cserélni kell.
Csepegtetős rendszerhez én mindeképp hidrofor tartályt javasolnék mert sima szivattyúnál kicsi a vízáram és túlhevül a szivattyú. A tartályos megoldásnál pedig szakaszosan jár csak a szivattyú amíg újra beállítja a nyomást (Vagy esetleg valami gravitációs rendszert. Csak akkor lehet hogy a nyomásod lesz túl kicsi a csepegtetőhöz).
Mondjuk annak is megvannak a maga buktatói, ha belevegősödik valami miatt a rendszer akkor leég az egész szivattyú ott is, ezért váltottam egy ilyenre: Pedrollo Easypress II
Ez gyakorlatilag egy szivattyúvédelem, pár éve fent van és azóta teljesen gondozásmentes a rendszerem.
Nálunk is van a kertben csepegtetős rendszer, de 3db 4m-es ágyás van végigcsövezve, szóval nem olyan kicsi a vízelvétel hogy túlmelegedne a szivattyú. -
Bandus99
őstag
Szeretnek segitseget kerni, ha jol emlekszem masok is hasznalnak hasonlo rendszert itt.
Mar a masodik szivattyút dobom ki szezon vegere, mert tonkremegy.
Esővizet gyüjtöm össze es esténként fél órát megy a csepegtető. Nyár végére annyira beragad hogy nem üzemel.
Mi javasoltok, mert szezononként venni 1 darabot annyira azért nem jó móka.
Másnál is hasonló a helyzet? -
XboxGamePass
senior tag
Lakótársat keresek uránvárosi lakásom nagyobbik szobájába. Teljesen felújított modern lakás. Érdeklődni privátban.
-
-
Exian
addikt
Arra jöttünk haza nemrég, hogy nincs net digin. Se wifin, se kábelen. Routert újraindítottam és azóta van. Szóval valami lehetett, nem szokott ilyen lenni.
Dluinet: délutáni szunyókálás: hát ez van, erre még 4 gyerek mellett is kell lehetőséget biztosítani
persze nem mindig jön össze, de amikor igen, akkor az nagggyon jó
-
Keresek Sony DSC-H50 HIBÁS fényképezőgépet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BMW topik
- Anime filmek és sorozatok
- Motoros topic
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Battlefield 6
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest