- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
Srácok a Laptopszalonak tényleg annyi?
-
-
Exian
addikt
Tudna valaki kölcsön adni egy-két napra egy akármilyen halszem optikát Canon bajonettel? Szűk helységeket kellene fotóznom, kevés a 18mm, az alatt kellene jóval.
-
nesa
veterán
Van valakinek csak egy próba erejéig hogy felmegy-e 5x108-as felnije 15" és 63,3 agyméret.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok gondoltam teszek egy próbát, monitorral vagy anélkül érdekel e valakit a komplett PC m.?
Monitor nélkül ár alatt 100K!
-
-
-
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Vasárnap estére tervezném akkor az SD rendelést. Aki szeretne valamit szóljon.
-
válasz
Sir Riccio #87479 üzenetére
Csak ha kihajtani nem tudsz, akkor intézkedik a rendőr.
Ha beállni nem lehet, az nem gond. -
Sir Riccio
addikt
Totál más helyzet mint a fent leírt, ha nem tudsz Tőle ki-beállni a saját területedre, arra amúgy is simán tudsz rendőrt hívni ha nem rakja odébb senki akkor is, mert szabálytalan. A KRESZ szerint tilos várakozni ott, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza.
-
samu2062
senior tag
Ez már csak azért is érdekes, mert az anno eleve parkolónak épült. Aztán kitalálták, hogy ideigkenesen ott lesz a buszpályaudvar, amíg nem készül el az állandó. Na ez az ideiglenesen kitartott kb. 20 évig. Aztán mikor végre elkészült egy normális állandó, nem hogy visszadták volna parkolónak, hanem beépítették, majdnem az egészet.
Oké, mert szép, meg kell a zöld felület és park is, de az alsó rész értelmetlen azokkal a lépcsőzetes elemekkel. Az helyett még lehetett volna parkoló és a kecske is jól lakott volna, meg a káposzta is megmaradt volna. -
lacib
tag
válasz
Sir Riccio #87464 üzenetére
Családi házas rész. Keskeny utca. Megáll a kapummal szemben, nem tudok beállni.
Este 7. Eladó autó ,rajta a telszám. Nem veszi fel.
Elküldhetem a jó édes a.....ba ? Egyik közvetlen szomszédnál sincs.
Én álljak 5 szomszéddal odébb ? Tudom közterület .
-
válasz
Sir Riccio #87474 üzenetére
Nagy a család, sok kocsi kell és a bankkártyában sem bíznak.
Ennyike.
-
válasz
IO.sys #87453 üzenetére
Ezt akartam korábban kinyögni, csak nem jutott eszembe
@a2d2 : + . A vélemény meg még szabad.
"zen az alapon neki kell állni boszorkányüldözni, meg "bíromazilyet"-ezni. Mert nekem meg erről van meg a véleményem. "
Csak nyugodtan, szóval se mondta senki, hogy neked nem lehet.
Illetve! A parkoló egy ház mellett válhatőleg ahhoz a házhoz lett kialakítva. Általában azért kicsi, mert anno nem gondolták, hogy ennyi autó lesz.
Jogilag persze, hogy nem a házé (de van, amikor azé), de azért lehet tudni, hogy azért került oda, hogy az ott lakók tudjanak hol parkolni. -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #87468 üzenetére
Natessék...
Jövök haza, erre tele van ültetve fával a placc...
Ennyit a bérelhető parkolókról.... ezek tuti olvassák a fórumot... -
a2d2
addikt
Ez nagyon kemény. Srác azért kicsit összecsokizhatta az alsóját mikor bement a kommandó.
Nem tudtam beazonosítani a környéket.
A max 20 évből lesz jó magaviselettel 10 azt "leülik a WC-n". Utána kiássák a maradék pénzt papa kertjéből és a gyerekeknek sem kell soha az életben dolgozni. Tiszta happy end. -
Sir Riccio
addikt
válasz
s7evcsenko #87468 üzenetére
A Fagyöngy utca túloldala is parlagon hever (már ahova nem építettek garázst). Elvileg valami OTP-s érdekeltségű cég tulajdona, de már mi is felvetettük, hogy simán leszórni kaviccsal is érdekes lehetne. Bár amúgy most, hogy így gondolkodom rajta, mintha nyírnák a közteresek..márpedig akkor gondolom közterület. Fene tudja. Meg hát, azért az akárhogy nézzük, zöld terület, kár lenne piszkálni.
-
s7evcsenko
addikt
Nálunk 17h után kezdenek elfogyni a helyek a parkolóban, ami néha engem is zavar kicsit, de ettől függetlenül én sem értek egyet ezzel a véleményetekkel.
Persze jogotok van hozzá, hogy így lássátok, csak ugyan így nekik is joguk van ott állni akár 5 autóval is és rosszallóan nézni rád, mert az a véleményed, ami.
Én ha nagy csomaggal futok bele helyhiányba, akkor lehívom asszonykámat a ház elé, kipakolok a kocsiból, és elmegyek a kocsival helyet keresni egy másik utcában, persze ez csak akkor játszik, ha asszonyka épp hadra fogható.Fent rózsadombon a postával szemben/átlósan kicsit a város felé csináltak 2 db kutyafuttatót nemrég.
Onnan lefelé egészen a domb aljáig nagy füves placc van kihasználatlanul...
Ide miért nem lehet parkolókat létesíteni? Akár olyat, amit esetleg bérelni kellene a várostól, hogy nekik is megérje?
Persze akkor már mindjárt kellene gyalogátkelő helyet is felfesteni néhány helyre (de ez mondjuk már most se ártana) -
Bird
addikt
Nem tudja valaki, hogy kik voltak?
-
Sir Riccio
addikt
Nem érted. Nem (csak) a jogi oldalát nézem, csak nem látok semmi morálisan kifogásolhatót abban, ha valaki ott parkol ahol helyet talál az úticéljához/lakhelyéhez legközelebb (amíg az szabályos) és és nem gondolom, hogy ezen az alapon neki kell állni boszorkányüldözni, meg "bíromazilyet"-ezni. Mert nekem meg erről van meg a véleményem.
-
csucsbicep
nagyúr
Keresek 10k-ig hangkártyát!
-
a2d2
addikt
válasz
Sir Riccio #87458 üzenetére
Ejha, neked rendesen elgurultak a gyógyszereid ma. Vagy valóban megállt az ész az első kommentjeid környékén.
Te továbbra is csak a jogi oldalt nézed és azt hajtogatod hogy a közterületen az áll meg aki csak akar.
Nekem van jogom hcl-el együtt érteni? Van.
Van jogom rosszallóan nézni azokra akik 3 autóval állnak a házuk melletti KÖZTERÜLETEN úgy hogy mások a házból távolabb kapnak csak helyet (elfoglalva mondjuk más ház előtt a KÖZTERÜLETI helyeket)? Van.
Van jogom leírni hogy minket hogyan érintene az ilyen dolog amennyiben hazaérkeznénk munka után a családdal ebbe a FIKTÍV szituációban? Van.
Van jogom kikérni magamnak hogy irígységgel vádolsz (ismétlem fiktív szituáció okán)? Van.
Egyéb kérdés? -
Bird
addikt
válasz
Sir Riccio #87458 üzenetére
Való igaz, hogy új kertváros tervezésekor sem igazán gondoltak arra, hogy mi lesz/ lehet évtizedekkel később. Sem a csomópontok, sem az állóforgalom elhelyezésénél nem volt szempont a jövő. Kivétel talán a Maléter Pál utca melletti hosszú zöldterület, ami alá sugárutat vizionáltak az akkor pártkáderek. Aztán tavaly előtt jött a nagy ötlet, legyen itt a kertvárosi templom, de azt a labdát a szakmának sikerült visszaütni..... Nagyon pufferterületek sincsenek további parkolók létesítése, a keretes, megnyitott keretes beépítések ezt már nem is teszik lehetővé. Tegyük azonban gyorsan hozzá, hogy ennek van pozitív hozadéka! Nincs még egy ilyen ligetes, egységes zöldfelületi rendszert alkotni tudó biológiailag aktív zöldterületeket egységesen tartalmazó lakótelep. Vannak olyan állatfajok amik a városban szinte csak itt megtalálhatók. Énekes madarak, apró békák...
Szóval mindennek ára van, de én azt mondom inkább legyen ilyen, mint egy Havanna lakótelep!IO.sys: Én nem alkotmányos jogról beszéltem, hanem az Étv.-ről, OTÉK-ról. A közlekedési terület előírásairól, szakmai szabályairól. Persze lehet így is, de azt kihagynám. Sorry....
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Az a baj, hogy azt hiszitek, hogy 60 lakásra van 18 parkoló, a valóság ezzel szemben az, hogy az egy közterületi parkoló. Szerepel a tulajdoni lapon? Meg van határozva, hogy ki mekkora részben használhatja, mondjuk tulajdonarányosan? Nincs, mert közterület. Nem a házhoz van. Ahogy az út, a játszótér és a ház aljában található kisbolt sem lesz közös tulajdon attól, hogy közel van a házhoz. Ész megáll komolyan. Amúgy meg megbocsáss, de kb. senkit nem érdekel, hogy hány gyerekkel vagy mennyi csomaggal közlekedsz, ahogyan Téged sem érdekel, hogy a három autó tulajdonosából melyiknek fáj a lába, melyik mozog gyerekkel, vagy csomagokkal és ahogyan itt se érdekel senkit, hogy vagy húszkilónyi cuccal kell felmásznom a harmadikra egy esküvő után hajnalban mert beállnak a helyekre. A helyek feltelnek érkezési sorrendben és ennyi. Ha valaki elmegy felszabadul egy hely.
Egyébként nem szép dolog az irigység, elbújtatni valami duma mögé a jó modorról meg az együttélés vélt szabályairól meg pláne nem az.(#87457) Bird: Pont így.
-
Bird
addikt
válasz
Sir Riccio #87455 üzenetére
Tanulságos eset a közelmúltból:
"Először is a nyers tények: Centrum parkoló 13 óra: a hatos útról az Árkád felől közelítettem meg a két parkoló hellyel ellátott elektromos autók részére kialakított töltőt. Az alsó hely üresen állt. Leparkoltam, kiszálltam az autóból és indultam a töltőért, amikor meglepetésemre egy nem kedves középkorú férfi a töltőt szorongatva közölte, hogy ő volt ott előbb. Az út szélén szabálytalanul megállva. Megpróbáltam meggyőzni, hogy az nem a töltésre kijelölt hely, ami üvöltözésbe torkollt. Ezután közöltem, hogy rendőrt hívok, ha nem áll odébb, amire ő szólt a sofőrnek, hogy álljon be a parkolóba, viszont a kábel mellől nem mozdult és folyamatosan azt bizonygatta, hogy ő volt ott előbb. Azt gondoltam már kialakult az elektromos autók töltésének kultúrája, de sajnos amíg nem a megfelelő kultúráltságú agresszív emberek nyers erejük fitogtatásával érvényesülnek itt is, addig nem beszélhetünk kultúráról. Köszönöm a Vöröskereszt munkatársának, aki volt annyira úriember, hogy szerzett pár bosszantó percet, órát!!!"
A közterületet pedig bárki a rendeltetésének megfelelően korlátlanul használhatja, kivéve ha arról a képviselő- testület másképp nem rendelkezik (korlátozott használatú közterület). Ebből következik, hogy aki ott lakik és 3 autóval rendelkezik annak nem lehet megszabni, hogy hova álljon. Rengeteg az önkéntes rendőr kertvárosban, sokan a magyarorszag.hu-ról azt is megnézik, hogy adott autó kié...
-
a2d2
addikt
válasz
Sir Riccio #87455 üzenetére
Azt nem írtam hogy azok anyáznak akik a töltés végeztével átállnak normál parkolóhelyre.
Lehet hogy az anyáz aki előtte egy napig ott állt a kocsival.
Csak azt akartam ezzel jelezni hogy a jogon kívül van egy bizonyos etikett is akár elektromos töltőnél akár társasház előtti parkolással kapcsolatban. Én egy nyugodt ember vagyok de lehet hogy én is kitérnék a hitemből ha valóban 60 lakásra 18 parkoló jutna és ebből hármat elfoglalna egy család és esetleg ez miatt napi szinten kellene 3 gyerekkel + csomagokkal távolabbról cipekednem. Az a véleményem hogy ha megengedhetnek maguknak 3 autót akkor kibérelhetnének legalább egy garázst is. -
Sir Riccio
addikt
Szóval jó modor kérdése, hogy egy háromfős családból ahol három autó van, ketten sétálnak-e, hogy másnak ne kelljen. Értem. Ja, nem. Meg azt sem igazán, hogy ha leállítom a villanyautómat tölteni és van egy négy órás elfoglaltságom akkor ha az autó hàrom óra alatt feltölt akkor nekem miért kell egy órával előbb kirohannom egy tárgyalásról/esküvőről/fogászati kezelésről stb...
Az a baj, hogy a magyar embernek megint minden jár. Nem fizet és nem fizetett a társasháznál lévő parkolóért de neki akár mások hátrányára is jár, hogy szabad helye legyen, akkor is ha a másik ért haza előbb. A villanyautós/hibridautós nagyon jól tudja, hogy ritkás a töltőhálózat (a folytonos f@szverésről a vélt környezetvédelmi felsőbbrendűségéről nem is beszélve), aztán csodálkozik ha nem dob el mindenki mindent, abban a szent percben amikor neki töltő kell, hogy Ő azt megkaphassa, fotóz, hisztizik, anyáz, közszemlére tesz. Gyönyörű, tényleg! Mondjuk ezek mellett a jó modort emlegetni...
-
Exian
addikt
"Itt kertiben mozgolódok csak, napi szinten kell vinnem fiamat ANK-ba, nálam ez a jelenlegi csúcs"
Ezt mi sem értettük, amikor ~10 éve csinálták a nagy átalakításokat a Nevkó körül. Hogy miért nem tudtak ahelyett a nagy zöld füves terület helyett, vagy legalább egy részén parkolót csinálni, az felfoghatatlan...
Viszont múltkor megírtam privátban, hogy esetleg hol találhatsz helyet, ahová nyugodtan odaállhatsz
-
IO.sys
őstag
Azért születnek egyre hülyébb és szigorúbb szabályok, mert vannak olyan szociopaták, akiknek a morál és az etika csak gyengeségek. És van, hogy te normálisan járnál el, de nem lehet, mert valahol valami hülye precedens értékűt produkált. Tipikusan azok a helyzetek ezek, amikor a könnyű és jó módja valaminek törvényellenes.
-
a2d2
addikt
Gyorsan végigfutottam a parkolás témát, hcl-el értek egyet.
A jog és a jómodor két totál külön fogalom.
Bent vagyok pár hibrid autós csoportba. Ugye zöld rendszámmal totál jogosan állhat egy autó akár napokig is a töltőhelyen, mégis ha töltés után nem áll el a kocsijával az illető akkor tűzzel vassal égetik ezekben a csoportokban (fénykép, rendszám megosztás, anyázás, ...).
Még anno 20 éve a belvárosban nekem is gondjaim voltak a parkolással, akkor még nagy divatja volt a rokkantkártyás visszaélés és minden nap 3-4 kört kellett mennem a tömbben mire találtam helyet. Elsőre elfogadta a rendőrség a sorban végigfotózott 20 rokikártyás autót, másodikra fizetnem kellett mert rossz helyre álltam.
Amúgy nekem úgy tűnik hogy ezt a mocskos visszaélést sikerült elég jól visszaszorítani. Legalábbis a totál zsúfolt parkolókban is mindig szabad marad a rokkantparkoló és a szélvédők mögött sem látok már hasonló kártyákat (de lehet hogy csak azért mert digitális úton megy nem tudom).
Itt kertiben mozgolódok csak, napi szinten kell vinnem fiamat ANK-ba, nálam ez a jelenlegi csúcs problémám parkolás ügyben. Nem értem hogy miért nem lehetett itt jobb oldalon is még két métert lecsípni a parkból és mindkét oldalon parkolóhelyeket kiépíteni:
[link]
Párszor elkéstünk már a körözések miatt úgyhogy mostanában be sem megyünk már ide dühöngeni hanem megállunk még kint az utcán. -
válasz
s7evcsenko #87450 üzenetére
Akkor meg a k*** anyjáért áll oda.
Nálunk tényleg az volt, hogy semmi, még úgy sem, hogy a kis bekötőkön is álltak. A közeli Széna téri is meg tudott telni, csak ott azért lehetett találni 1-1 helyet éjjel is. -
s7evcsenko
addikt
Hely az lenne, csak gyalogolni kellene 100m-t.
A normálisabb tud sétálni ennyit.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha egy ilyen miatt kitolom az orrát a kocsinak, mert nem látok semmit és takarásból belém jönnek, akkor vajon előveszik a szabálytalan parkolót?
Vagy enyém minden, miért toltam ki, ha nem látok?
Holnap lehet felhívom a rendőrséget, ha megint ott áll.
-
válasz
Sir Riccio #87447 üzenetére
Én sosem álltam ezekre a helyekre (inkább elmentem a közeli ingyenes parkolóig, pedig volt parkolási engedélyem a fizetős zónánkra). Pont azért, mert nekem is kellemetlen volt. Ugyanakkor, ha kihívjuk a köztereseket, sem lett volna jobb semmi, mert hely nincs :S
-
Macka
veterán
válasz
s7evcsenko #87442 üzenetére
Rendőrség. Közúti közlekedései szabályok kisebb fokú megsértése. Szabálysértésnek minősül.
-
válasz
Sir Riccio #87444 üzenetére
Mert különben még annyira sem férne el öbb autó
Ahol ezelőtt laktunk Fehérváron, az is ilyen volt, 2 sorban a padka mellett álltak, aliglehetett kiállni, de sosem büntettek senkit. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nálunk itt [link] szokták leparkolni a kocsikat a kép szerinti bal oldalon, időnként 3-at is amiből 1-2 valami legalább 10 személyes utasszállító rettenet és az olaj is csöpög belőlük. Jellemzően aki szemből jön, az az itt parkoló autóktól nem lát semmit az Y lenti ága irányából.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Ez egész Uránvárosra jellemző, sőt, az egész városra. Elvileg szerintem a rendőr büntethet érte, de, hogy miért nem teszi az számomra is rejtély.
-
válasz
Sir Riccio #87441 üzenetére
Az egésszel az a bajom, hogy ha már tart egy csapatóst, akkor ne egy 18 helyes parkolóban tárolja, mert mondjuk a többi ott lakónak is pont ugyanannyi joga van ott parkolni. Pl. tartsa egy olyan helyen, ahol nincs folyamat tömeg, béreljen garázst, vagy amit akar.
Amúgy félreértés ne essék, nyugodtan tarthatja ott is, csak a többi lakó nem fog neki örülni. Nem az volt a bajom, hogy ott parkol, csak azt akartam kifejezni, hogy számomra ez nem pozitív dolog, illetve levágtam, hogy milyen embertípusra gondolt aki említette, és azt nem szeretem (azt meg még szabad).
-
s7evcsenko
addikt
Ha már parkolás...
"az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül" tilos megállni...
Ezen probléma kihez tartozik?
Rendőrség vagy közterület?
Csak mert nálunk van egy renitens, aki folyamat leparkol közvetlen a sarkon és semmit nem lehet látni tőle, amiből előbb-utóbb baleset lesz.
És most már kezdik a többiek is átvenni tőle ezt a nem túl okos szokást...
Nem szokásom feljelentgetni, de ez iszonyat zavaró tényleg és ha lehet megelőzném a bajt. -
Sir Riccio
addikt
Szóval lusta aki nem akar messzebb állni, de nem lusta aki rosszallja, hogy messzebb kell állnia mert más már ott áll? Nézd, ott vannak mondjuk tegyük fel ketten, három autóval mert Apa tart egy csapatóst (tegyük most félre, hogy miből, meg minek, meg szemétláda). Anya hazaér, Apa már otthon van, látja, hogy a két ott álló autójuk mellett még van egy hely. Anyának máshol kell parkolnia, hogy ha később más hazaér neki is legyen helye? Ezt Te se gondolod komolyan.
-
válasz
Sir Riccio #87439 üzenetére
Nem kell feltétlen kihasználni, ha van lehetőség valamire. Az esetek 99%-ában egyszerű lustaság szokott lenni az ilyen dolgok mogött.
-
válasz
Sir Riccio #87437 üzenetére
Nyilván, ezért nem törvénytelen, amit csinál. Ezért írtam én is annyit, hogy rosszallásomat kifejezhetem, mert attól még, hogy közterület, stb., a fair use, azaz a közösségi játékszabályok betartása vonatkozik mindenkire (mivel KÖZ, nem kéne aránytalanul használnod - ne már, ha egy törmelékes konténert akarsz letenni, azért meg fizetni kell közterületen is). Nyilván ennek nincs következménye, lehet ott tárolni autókat, de attól még nem mindenki fog szeretettel gondolni rá.
Amúgy magánterületen is törvényesen moshatsz autót.
-
Sir Riccio
addikt
Nem, nem érdekes. A közterületi parkoló attól közterületi, hogy ott autók parkoljanak, nem a közelben lakóké, nem a szomszédban lakóké, nem a Józsié, nem kék, nem piros, nem zöld. Autók. Bármilyenek. Nem hülye, de az, hogy valaki oda parkolja az autóját/autóit ahol a lakásához/úticéljához legközelebb helyet talál az nem mások zavarása, vagy szarás mindenre, simán logikus és ennyi.Nyilván nem pödri közben kapitalista módon a cérnabajszát és nevet sátáni kacajjal, hogy "mwehehe nem lesz helye a parasztoknak mwehehe". Ne kezdjünk már el gazdagkulákozni!
A kocsimosással meg pont arra akartam utalni, hogy azt írtad, hogy kisvárosban a kutyát nem érdekli mit csinálsz az ugar szélén, pedig ott ugyanúgy a talajvízbe folyik a cucc, mint a panel elől, ott mégis oké. Ja nem.
-
válasz
Sir Riccio #87435 üzenetére
Értem, tehát az a fontosch, hogy valakinek élményautója legyen, az, hogy a helyben lakó többiek nem tudnak hol parkolni attól, hogy autóttárolónak használják a parkolót, az nem érdekes.
Tényleg az a hülye, aki gondol arra is, hogy másokat ne zavarva éljen, lassan már ott tartok.(De látod, a kocsimosással már neked is van bajod, pedig hát miért nem szabad szegénynek, mondhatná bárki.)
-
Sir Riccio
addikt
Na, de várj, Ők nem szívatnak senkit, csak több autót tartanak egy családban és azokkal parkolnak ahol helyet találnak, simán lehet, hogy van két felnőtt, de még nem kirepülő gyerek. Ez teljesen normális, ahogy az is ha apuci tart még egy autót. Van akinek a ház a fontos, van akinek meg az élményautó a napi használós mellé, van akinek meg összejön mindkettő hárombeállós garázzsal de az azért a ritkább sajnos. Nálunk is előbb lesz szerintem két autó mint hogy lecseréljük a panelt. Ezek közterületen lévő parkolók, érkezési sorrendben telnek fel. Nincs ezzel szerintem semmi gond. Aki előbb odaér az használja, a másik meg sétál egy kicsit. Aztán lehet, hogy másnap meg fordítva. Panel előtt kocsit mosni az mondjuk szerintem is fura, tö*öm hordaná le a vizet a harmadikról, de igazából ökológiai szempontból ugyanolyan paréj dolog kifolyatni a samponos/mosó(gató)szeres vizet az utcára vagy a saját telkeden kívülre falun, mint ugyanez panel előtt. Mondjuk afelől is vannak kétségeim, hogy egy mosó hova folyatja el, de gondolom az szennyvízként van kezelve onnantól és nem folyik bele a talajvízbe.
-
válasz
Sir Riccio #87430 üzenetére
Nekem sem törik le a lábam, ha odébb kell menni, és tök nem vagyok irigy arra, hogy hány autója van, de
mint mondtam, azért mégiscsak egy közösségben élünk, ahol nem üdvözölendő szívatni a többieket. A városi problémák nagy része ebből ered, hogy valakik sz@rnak mindenre. És már nagyon tele van azzal, hogy aki normális, az viselje el ezeket, ha meg szóvá tenné, vagy kifejezi rosszallását, akkor ő az intoleráns.A két autó azért nem olyan nagy gond, de a "négytagú családnak 3 autója" - akkor azért nekik sem törne le a lábuk, ha valamelyikkel olyan helyen állnának, ahol kicsit több a hely, és esetleg kicsit messzebb van. Meg mondjuk gyanítom, hogy apuci tart magának csak még egy autót, mert miért ne.
A hazaérésről annyit, hogy én ezt hétvégéken szoktam játszani
Itt sincs rendszeresen hely, amikor hazaérek.
@Samu2062 : Nem csak ott, itt Fehérvár belsőbb kerületeiben is katasztrófa.
-
samu2062
senior tag
Ez a parkolás dolog, mindenhol probléma Pécsen. Egész egyszerűen nem ennyi autóra lettek tervezve a lakótelepek. A 60-as, 70-es években tuti nem számoltak vele, hogy idővel ötvenszer annyi autó lesz, mint akkor.
Nálunk is katasztrófa. Két lépcsőházra van 6 hely belül, meg van 8 hely kívül, ami már közös a másik két lépcsőházzal.
Illetve pár alternatíva, a ház előtt, a járdaszegélynél stb. Ezek hivatalosan nem parkoló helyek és ezekkel együtt is 9 hely van összesen, 30 lakásra.
A külsőket ugyanis, javításra váró autókkal, meg félreállított xarokkal foglalják folyamatosan. A szemközti garázssorban ugyanis, műhelyeket működtetnek.
Összességében van, hogy az egész utcában nincs egy darab hely sem. Na olyankor szoktam kicsit dühös lenni. -
Sir Riccio
addikt
Szóval ha a négytagú családnak van három autója akkor parkoljon máshol, hogy a többieknek is jusson hely?
Nemár... nálunk is van, hogy nincs hely, vagy csak a fa alatt van hely a Fagyöngyben, akkor simán megállok az út túloldalán, vagy másik ház előtt ha ott van hely és ennyi. Itt is hőzöngtek páran a lakógyűlésen, hogy miért áll valaki a másik ház elé, de én ezt nevetségesnek tartom. Közterületi parkoló, az áll oda aki akar ha van hely. Ha valaki nekem ezért szól, kinevetem. Ha két autónk lenne akkor a másikkal is a ház előtt parkolnék ha lenne hely, sőt, még az is előfordulhat, hogy lesz ilyen mert a következő terv amit meg akarok valósítani az olyan, hogy amellé kell egy városi rohangálós.
(#87429) köpet: Kapaszkodj meg, milyen szar három táskával, amik húsz kilót nyomnak hazaérni éjjel kettőkor arra, hogy biztosan nincs hely a ház előtt, aztán felcipelni azokat a harmadikra. Oké, hetente max. 2-3 alkalommal van ez csak így, de hát az élet már csak ilyen. -
köpet
aktív tag
válasz
Sir Riccio #87426 üzenetére
Eddig nem volt rám jellemző az irigység, nem az zavar, ha több vagy/és jobb autója van valakinek, vagy ha otthonról dolgozik és van ideje az kocsiját simogatni napközben többször.
Engem csak az zavar, ha meló után hazaérve fél ötkor már nincs hely a ház körül, de amíg mozog a lábam túlélem, ha nem 3 méterre parkolok a kaputól.
Bár jobban meggondolva lehet, hogy mégis irigy vagyok... -
válasz
Sir Riccio #87426 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem az az általános, hogy otthonról dolgozik, mint te
Illetve, ha a 60 lakásra van 18 parkoló, ott azért érvényesülhetne az, hogy nem használ valaki aránytalanul többet, mint amennyi méltányos lenne. Nyilván van, akinek 1 autója sincs, de azért nem hinném, hogy a többi 59 embernek ne lenne 18. Szóval a franc tudja, nyilván nem törvénytelen, hogy 3 autót tart egy panel előtt, de hadd értsem már, hogy miért rosszallják az ott lakók.
Hogy nem 60 lakásra van : nagyjából pedig de. Nyilván, ha nem fizetős, akkor oda lehet állni, de elsősorban az ott lakók számára épült oda. (Pl. hiába közterület, egy hónapnál tovább autót nem is tarthatnál egy helyen.)
-
Exian
addikt
Önkormányzati lakácsere lehetőség!
Ha esetleg van az ismerősi, rokoni, baráti körötökben olyan, aki kicsi (1-1.5 szobás) és/vagy nem jó állapotú önkormányzati lakásban lakik és szívesen cserélne nagyobbra (2 szobás, erkélyes) és/vagy felújított állapotú másik önkormányzati lakásra, akkor szóljatok légyszi, lenne most egy remek lehetőség!
Tehát: nagyobb, felújított önkormányzati lakás cserélhető kicsi, "eredeti állapotú" önkormányzati lakásra.
Annyi, hogy SÜRGŐS lenne a dolog!
-
Sir Riccio
addikt
Az a baj vele, hogy mindig otthon van, vagy az, hogy van három autójuk? Sose értettem, hogy miért gondolja bárki, hogy ott lakóként előjoga van valahol parkolni. A parkoló közterület, az áll oda aki akar, nem hatvan lakásra van, hanem van és pont. Amúgy meg én is folyamatosan itthon vagyok mert itthonról dolgozom.
-
-
köpet
aktív tag
A szomszéd lépcsőházban (Építők útja) egy fószer rendszeresen a parkolóban mossa az autóit (3 tagú családnak van 3, mind bent áll a 18 férőhelyes parkolóban, ami 60 lakásra jut), régebben reggelente még a harmatot is letörölgette róluk, legalábbis a szebbekről (a Daciát nem masszírozza valamiért). Mondjuk ő ráér, nem tudom, miből él, de mindig otthon van...
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Látom páran rendelnetek SD-ről. Küldjétek el mit szeretnétek. Intezheten, ha kell.
-
Én is csak azért járok mosóba, mert egy panel előtt nem tudom lemosni. (Városban meg is vághatnak érte a közteresek.) Mondjuk nálam úgy néz ki, hogy öblítéssel végig rajta háromszor, 6-800Ft-ból tiszta. 20 éves autónak mindegy
Otthon anyámnál ritkán járok, régebben ott kézzel mostuk. Az kisváros, ott kutyát nem érdekli, mit csinálsz az ugar szélén. -
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #87415 üzenetére
Ha esetleg vannak még, akik rendelnének SD-n, jelezzék, hát még ha valaki olyan vállalná az intézését, aki csinált már ilyet, az volna az igazi jóság.
-
Sir Riccio
addikt
Amennyi időt én rászánok (800-1000Ft-ért leveretni valamelyik kézi mosónál, húsz perc alatt) annál Ők jobban megcsinálják. Otthon mosni nincs lehetőségem, max. a szüleimnél a város másik végén de akkor meg ugyanott vagyok pénzben, időben meg hátrébb. Ők le is törölgetik utána, nem marad foltos, csíkos, én ehhez lusta vagyok, míg ott megvárom addig meg simán tudok olyat csinálni telefonon ami itthon a munkától venné el az időt.
-
dunc
nagyúr
válasz
Sir Riccio #87417 üzenetére
Soha nem értettem ha valaki mosatja az autóját, az csak egy dolog, hogy szerintem drága, de semmivel se szebb mintha magad csinálnád! Személy szerint nem bízom, nem bíznám másra!
-
Sir Riccio
addikt
Már egy gépi mosás is meglátszik a fényezésen (pláne a metálon). A Passatomat gépi mosóba hordták, látszik is, pont most fogom elvinni políroztatni (egy pesti társasházról ráesett agy darab vakolat a csomiajtóra, szóval azt cserélni kell és emiatt úgyis kéne polírozni), de utána én sem viszem többet gépi mosóba.
Normálisan lemosni amúgy simán 800-1000Ft egy kézi mosóban is,. akkor meg inkább elviszem a WonderClean-es srácokhoz, Ők meg megcsinálják rendesen, kézzel. Amikor extra külső-belsőt kértem akkor is 5k alatt megúsztam és akkor aztán csillogott-villogott a gép kívül-belül. -
#TOTTI
őstag
Én a két hetes autót beküldtem egy meg nem nevezett kefés mosóba, amikor kiálltam vele majdnem sírva fakadtam, azért nem nevezem meg mert az üzemeltető jól állt hozzá és részben kártalanított.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
freaghill #87412 üzenetére
Ki szól a piszoknak, hogy fáradjék már beljebb?
Ez elmélet. Van piszok, pláne kavics, ami ugyanúgy megülhet a kendő felszínén és ott ugyanúgy karcolhat. Megjegyzem, pl mikroszálas kendőt nem ajánlják plexi és egyéb műanyag törlésére, mert önmagában karcolhat. Húzd csak végig a kezeden. -
freaghill
őstag
válasz
M_AND_Ms #87410 üzenetére
De, igen, felkapja, viszont a mikorszálas mosókesztyűnek hosszú szálai vannak, és a szálak közé, mélyebbre beragad a kosz, míg a szivaccsal ha megtalálsz egy port, vagy egy kavicsot vagy bármit akkor az a felszínére tapad és azzal húzod végig a fényezést.
Ance: Igen, az automata mosók is kárt tesznek a fényezésben. Nézz meg egy autót amelyiket gépi mosóban mosnak, surlófényben. Látni fogod majd a kör-körös karcokat. Barátnőm autóját is oda vitték, fel lett polírozva, még mindig látszik.
-
Most ezt én nem értem. Nem gondolnám, hogy egy ilyen kefétől bármi baja lenne.
Az autómosók keféi is kb. ilyenek, de azok még erővel is csiszitolják, nem úgy mint én.
Ez csak akkor tudná megkarcolni a kosszal, ha a szőrszál végére erősíteném a koszt. Egy szivaccsal vagy kendővel inkább meg lehet karcolni.Persze nekem mindegy, mert nem karcos az autóm.
-
rnrn
aktív tag
válasz
Bigemperor #87382 üzenetére
Ha lenne rendelés, becsatlakoznék!
-
a2d2
addikt
Én otthon mosom a kocsit.
- magas nyomással lecsapatom mindenhol
- utána átállítom mosószerezésre a fejet és behabozom
- felniket lekefélem addig a kasztnin áll egy kicsit a hab
- kicsavart mikroszálas törlővel végigtörlöm a kocsit úgy hogy folyamat tiszta vízzel öblítem a törlőtMondjuk lassan le kell majd engedni a vizet a kertbe és én is mosóba kényszerülök, de ott nem törölgetem a kocsit (nem akarom hogy anyázzanak mögöttem), csak leveretem, habozom, leveretem - mondjuk így rajta is marad a finom kis koszréteg amit a mikroszálas felszedne. Időben mondjuk 20 perc vs 5 perc.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged