Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
válasz
TRob1
üzenetére
Köszi! Van benne GPS, valószínűleg ezért. Pont erre van voltam kíváncsi... Azért ha más is megerősítené, megköszönöm.
Tudtok ajánlani olyan beépített GPS-es és NFC-s fitness karkötőt vagy okos órát, amivel fizetni is lehet? Tehát használnám mindkét dologra. Árban 50 ezer alatt lenne jó, ha megállna. Huawei, Honor és Samsung előnyben, de jöhet más is. Köszi!
-
Exian
addikt
-
-
dunc
nagyúr
Köszi, végül megoldottam, elég új gépem van PTT néven megvolt a biosba, és a boot funkciót is engedélyeztem. Tiszta telepítést csináltam ,nem win. alatt frissítettem. Eddig patent annyira sikerült beállítani, hogy minden programom, stb működik rajt megkezdem az átállást. (két külön ssd win 10+11, de egyenlőre marad a biztonság kedvéért a win. 10 is, ha bejön, akkor rakom fel a win. 11 et az M2 re)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez bármikor változhat. Nem sikerült egyértelmű infót találnom erről tegnap, hogy hosszabb távon is kaptok-e majd frissítéseket.
Mivel M$-ről van szó, így feltételezem a terjedés üteme fogja eldönteni... Ha nem fog eléggé terjedni a W11 akkor nem fogja zaklatni a régi hardvereseket, ha jól fog terjedni, akkor meg szépen majd kitilt titeket. -
dunc
nagyúr
-
Felkészült a rendszer. Kiválasztod az ügycsoportot és kiválaszthatod azt az ablakot is, de foglalható időpont nincs.
Biztos rendkívül bonyis lenne megoldani, hogy csak azokat dobja fel, ahol van olyan lehetőség, ha már időpontot nem ad, mert tudja, hogy az nincs. Kb. 1 plusz sor a programban.Köszi CPT.Pirk, akkor lehet megpróbálja azt. Csak kevés ideje van ilyennel szórakozni.
-
-
-
Exian
addikt
Elvileg: minden lehetséges helyen ki van ténylegesen kapcsolva a narrátor.
Gyakorlatilag: még is pofázik, de CSAK gép bekapcsolás után, a bejelentkező zárképnél, bejelentkezés után már nem szólal meg.
Annyit tudok, hogy korábban ezen a gépen volt valami szöveg felolvasó program használva, de az már le van pucolva a gépről.
Ezért kérdezem, hátha tudja valaki, hogy hol lehet még elrejtve valami ezzel kapcsolatban, ami hatással van a bejelentkező ablaknál a szövegfelolvasásra.
Hcl: jelszó után, bejelentkezést követően már nem beszél.
-
a2d2
addikt
Nálunk is a két kicsi teljesen ösztönösen előkapta a hátizsákját és elkezdtek pakolni pizsamát, pokrócot, kaját, fiam a gitárt is kivitte az udvarra hogy ha összedől a házunk akkor tudjunk az utcán gitározni
Győztük leállítani őket. Ráadásul egyszintes családi házban lakunk. -
-
Nálunk a 8.-on annyira durva volt, hogy én már felkaptam a gyereket és már indultunk le a lépcsőn, de aztán abbamaradt.
Én ilyen durva kilengést még sosem éreztem korábban.
Mondjuk ez egy egylépcsőházas 10-es, így egy kicsit gondolom instabilabb is, mint a dupla.
Komolyan elgondolkoztam most, hogy költözni kellene családiba inkább... remélem ebből nem lesz túl sok a jövőben. -
Fenntartom az állításomat, hogy nem kell hozzá szakértőnek lenni, csak egyszer kell belőle jót fogyasztani.
Igen, nagybátyám 75 évesen ivott életében először jó pezsgőt, az unokatesóim meg 40 pluszosan, amikor egyszer megkínáltam őket.
Mindenki azt mondta, hogy neki csak egy kicsi pezsgőt töltsek, aztán két perc múlva ott álltak, hogy kérnek még, mert ilyen finomat még nem ittak.
Tehát nem kell hozzá szakértelem, belemagyarázás meg sommelier. Ami finom, az szinte mindenkinek ízleni fog és azonnal felismeri. Ha egyáltalán az életében egyszer is találkozik vele.
Amíg nem találkozik vele, addig el sem tudja képzelni milyen, és csak a szarabbnál szarabbakat hasonlítgatja egymáshoz.
Attól meg, hogy valami drága, nem lesz jó. Ez főleg a boroknál tapasztalom. -
Exian
addikt
-
-
Szerintem sem ebből van a baleset, mármint a 60 helyett 70-80 - elég sok autóval be lehet venni 80 felett azt a kanyart, ami arra van méretezve, hogy hatvannal az ólajtó is be tudjon rajta fordulni.
Annyiról van szó, hogy pont lehet tudni hogy ott a tábla, és azért esetleg büntetnek = inkább elkerülöm a büntetést. A másik meg, hogy közösségi közlekedés, és kéne egymáshoz igazodni. Szóval ha a Schumacher-reinkarnáció utolér egy szabálykövetőt, abból is tud baj lenni, pont az Ance által vázolt helyzet miatt.@Ance, Az a baj ezzel a minimum sebességgel, hogy akkor a kombájn hogyan jut ki a földre?
Szerintem tök feleslegesen vannak tele a közutak olyan erős autókkal, amiknek a képességeit kb. pár német autópályán lehet kihasználni, de ha Átlag Béla alatt ott van 150 paci, akkor mindenhol fogja neki tolni, miközben neki is 90 lenne a megengedett. Ha az autója erőlködés nélkül megy 200-at, abból viszont gondok lesznek, mert már a megengedettel közlekedőknél is másfél-kétszer gyorsabb lesz.
Aki lassabban megy, arra általában oka van
-
aneda
senior tag
Ezzel vitatkoznék, szerintem a balesetek nagy része a túl alacsony sebességgel közlekedő, alkalmatlan sofőrök miatt van.
Nyilván a rendőrségi statisztikában az előzést végző jármű gyorshajtása kerül be, nem az, hogy 65-el ment az előtte lévő a 6-os főúton hosszú kilométereken keresztül... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, az a műanyag rettenet az utoljára a gagyibb CRT tévék esetén volt elfogadható...
Amúgy ha használsz ilyen 2..4 leágazású kábeltv koax elosztókat (splitter) a lakásban, akkor azon sem érdemes spórolni, mert amire ilyen 0-900MHz vagy hasonló van írva, azokon elég sok jelveszteséged lesz, annak meg akadozó vagy kockásodó kép lesz az eredménye... Ilyenből a minőségi példányok 2400MHz-ig mennek.
A mai modern TV-k ráadásul a nagy felbontás és képátló miatt különösen érzékenyek a bejövő jelre. -
Exian
addikt
Megcsinálja a Digi. Ráadásul fillérekért, olcsó náluk a kábel és a csatlakozó. Én szoktam is kérni pluszba pár tíz méter kábelt mindig, amikor szerelnek valamit
A kiszállási díj több lesz.De megnézem, én bontottam le egy halom koax kábelt, ami nem fog kelleni. Hátha van olyan méretben készen.
Milyen csatlakozók kellenek a két végére?
-
Írtam egy alkatrészt, ami elég drága szokott lenni, és ha nem is hetente, de valószínűleg akkor fog meghalni, amikor már megvetted a 10 éves autót.
Kollegának van egy 7 éves Pözsó 307-e. 250-nél generátorcsere (annyi a gyári élettartama). Valami 200k egy generátor? Feújított 100 alatt is van...
A kicsivel újabb kiadásban 500k felett van.TC-n amikor látom a használtautó-ajánlókban, hogy mik a gyakrabban cserélendő dolgok, elég érdekes számok szoktak repkedni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egész jó, de kicsit túl édes... Viszont az alföldön van "Kereki meggyes sör" http://www.kezmuvessorok.hu/sorok/kereki-meggyes-sor ha valaki a Cserkeszőlői strandon jár, ott csapolják a strand sarkában lévő kajáldában és nagyon finom!
Ance: az tömény cukor...
-
-
#TOTTI
őstag
Nekem egyszer egy köbés okozott 3 millás kárt a biztosítója több mint kettőt be akart hajtani tőle, tovább már nincs meg a sztori, de soha köbe. Másként működik mint egy Allianz.
Károsította a tagtársait a nagy okozott kárral, ezért fizessen vissza.
És nekem is egy ügyvédi levélre utaltak még 760 ezret, amit az Allianz által fizetett ügyvéd írt. Köbe magánnyomozóit úgy kellett kirugdalnom otthonról.
Szerencsére a bíróság javamra döntött. -
-
-
Exian
addikt
Ahogy írták, ha csak lehet, kábel legyen wifi helyett. Ha muszáj wifi, akkor én rendes PCI/PCIE kártyát raknék, akár valami nagyobb antennával. Ha a router közel van és nincs zavaró tényező, akkor esetleg valami jobb képességű usb-c cucc is jó lehet, főleg, ha 5G-s, meg persze a routered is. Próbára tudok adni kölcsön ASUS nanosticket. Ha azzal megfelelő (számodra) a sávszél, akkor bármilyennel jó lesz.
-
PCIE kártya, ha jó routered van, és tud mondjuk AC sávot is, akkor érdemesebb. Az USB-s wifikből csak a minőségibbeket érdemes, huzamosabb használatban könnyebben kitöröd a csatit, melegedhet, gyenge lehet a jel....
Meg mindennél érdemesebb kihúzni egy UTP-t, az akármilyen wifinél gyorsabb
@Lomha 8V : Kábellel összedugni a routert + a gépet, ha kap IP-t, akkor a gateway címe a router.
-
samu2062
senior tag
-
Bigemperor
senior tag
Nem egészen arról volt szó,amit most önigazolásképp igen leegyszerűsítettél, és de, konkrétan nekem írtad, nehéz lenne elvonatkoztatni,hiszen nekem cimezted,ezzel sincs baj. az általánosítás pedig ebben a helyzetben még nagyobb öngól,pont azért amit írtam ennek kapcsán. Látom feleslegesen írok bármit, pontosan tudom,ki mit írt.
-
Bigemperor
senior tag
"Viszont ezt olyan valószínűleg sosem fogja megérteni aki nem volt ilyen helyzetben."
Ezt akkor szerinted mégis kinek,hogyan kellene értelmeznie?Ez színtiszta demagógia,hogy minősíthetsz valakit, akiről semmit nem tudsz, miből veszed le,hogy minden ügyvéd ezüst kanállal a szájában született és lapatolja a pénzt az irodájában,mert akár így is lehet érteni,amit írtál,holott ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. -
Bigemperor
senior tag
Az a baj,hogy nem volt minek átjönnie abból,amit írtál.Ha párszázezer (amit már javítottál) hiányáról beszélsz,magadnak mondasz ellent,az eleve több tízmilliós ingatlant jelent.arra van pénzed,de az egy százalék,ami a Te biztonságodat is szolgálja,az már "fáj". Úgy tűnik, épp Neked nem jött át a lényeg,nem látod,hogy a szerződés nem a szükséges rossz, hanem a Te érdekeid szolgálja jó esetben,na éppen a jó esetekért érdemes nem csak piaci alapon gondolkodni.
-
Bigemperor
senior tag
Ez nagyon messzire visz,ha ezen elkezdünk vitázni.Ebből a hozzászólásból is látszik,a hozzád hasonló emberek többségének fogalma sincs,mennyire összetett dolog akár egy adásvétel is és itt nem "a pár oldal diktálásáról" beszélek.Láthatóan nem sok területen találkoztál eddig a joggal...az irigység pedig nem szép dolog.
De mindenki úgy csinálja,ahogy neki tetszik, aztán amikor beüt a krach,akkor megint megjelenik nálunk,mert valaki valamit nagyon elrontott, véletlenül vagy kevésbé véletlen módon. Tudnék mutatni abból az időből mikor még nem volt ügyvéd vagy közjegyző kényszer az adásvételeknél pár példát,nem a minőség miatt,hanem hogy nem egyszer maradtak véletlenül valaki fiókjának mélyén, aztán évekkel később a vevő csak nézett,hogy nem is tulajdonos. -
Exian
addikt
Ne politizáljun, de... a nyugdíjrendszer haldoklik, ez biztos. Nem véletlenül tologatják. Az a baj, hogy túlságosan bőkezű és szociális alapú a rendszerünk. A fizetések meg békasegge kategória. Túl sok az ilyen-olyan szociális juttatás, aminek persze én 4 gyerekkel örülök. DE sokkal jobban örülnék, ha ehelyett a "beszedő-felosztó" rendszer helyett az lenne, hogy magasabbak lennének a fizetések, nem lennének alapból járó szoc. juttatások ÉS mindenki arra költene, amire akar. Akinek gyereke van, az arra fodítja a plusz pénzt (ami most a családipótlék, meg perpill nekem a GYED munka mellett, meg a sok ilyen-olyan támogats), akinek kutyája van az arra, akinek hobbija, az arra. Meg a nyudíjas korunkra is tudnánk félrerakni már idejekorán, és akkor egyáltalán nem lenne szükség állami nyugdíjra. Persze ehhez nagyon komoly szemlélet- és rendszerváltásra lenne szükség. Valamiféle minimális szociális rendszer persze kell mindenhogy, de nagyon nem jól vannak kezelve ezek a dolgok, az egészbiztos.
-
Exian
addikt
Én személy szerint egyáltalán nem, de a feleségem néha, meg ha kicsit nagyobb TV lenne, akkor talán én is néznék többet. A projektor mozizni jó, este, full sötétben, de TV helyett nem jó minden esetben. Mondjuk épp most is TV műsort nézünk a projektorral ebben a pillanatban

-
Xray-1
tag
Hmm. Viszont a kár nagysága (>100 milla) nem kicsiről lehet szó, még ha volt is rá 15 éve.
Hol parkoltak elektromos kocsik sporközpont mellett?
Szerk: nah visszaléptem, hogy kijavítsam az elütést, de szerintem így hagyom spórközpont!

Ha nincs rajta kötbér, akkor az havi 650e-es fogyasztást feltételez!

-
-
A check engine általában azt jelzi, hogy nem teljesíti a környezetvédelmi előírásokat éppen a motor. Nézd meg a használatit. Szóval menj vele nyugodtan, ha hosszabb útra mész ki is fog aludni.
Megvan (ha jót találtam). Akkor nincs gáz, ha világít. Ha villog akkor gázos ahogy nézem. 22. Oldal.
Ha sokat megyek városban, akkor nekem is ki szokott gyulladni, de megyek egy kört és kialszik. Mondjuk nálam egyértelműbben fogalmaz a használati, hogy mi a hiba.
-
Poénnak vót

@torma1981 : Azt mondanám, hogy pénzért semmilyet

Én nem pénzért vettem, alsókategóriás Dirt Devil Spider-t (céges jutalompontokból, amiket csak a megfelelő helyen lehet elkölteni). Itthon 30 ezer körül volt, anyit biztos nem adtam volna érte. Ingyen viszont frankó. hivatalosan ez egy atom gagyi porszívó, de kis lakásba elég (50m2 körül, vagy reggelenként bezárni 1-2 helyiségbe). Küszöbön, ha nem magas, átmászik.
A cikk írása óta semmi gond nem volt vele, mostanra használódott el a szűrő, némileg a kefék is, majd cserélem + gyártok újakat. -
-
a2d2
addikt
Lehet hogy a korral jár. Gyerekkoromban eszembe nem jutott volna összeragasztani, sokszor kiraktuk ugyanazt a képet pedig akkor is volt 1-2 nagy darabszámú.
Most azt vettem észre hogy nagy hévvel elkezdték a gyereke, aztán harmadik naptól kezdve szinte csak én raktam esténként. Hiányzik a mai gyerekekből a türelem akár egyszeri kirakáshoz is. (mondjuk a kis darabszámúakat kirakják többször is). -
Vertigo18
addikt
Melyik kérdésed az, amire IGAZÁN választ akarsz kapni?
Igyekszem segíteni, ha TÉNYLEG nem tudod a választ már a kérdés feltevése előtt...
Bird: Mi is a szánalmas?
Mellékesen megjegyezném, nem akarok védeni senkit, de EZER dolog lehet, amiért bemegy egy rendőr egy udvarba. Nincs köztük természetesen a "hatalom", vagy a "bunkóság"...
-
-
-
Exian
addikt
Nem olyan rossz ám ez. Sokat röhögünk ezen a feleségemmel. Ez amolyan harmad-negyedleges számunk, nem az elsődleges. Amolyan ha akarom felveszem, ha akarom nem típusú.
Ha meg olyanunk van, marha jókat szoktunk röhögni, amikor jön egy hívás, hogy "pizzát szeretnék rendelni", én meg lazán rámondom, hogy "francokat pizza, ma csak rántotthúst főztünk bakter", és telefon lerak
múltkor a kocsonya után direkt nem raktam le, megvártam a reakciót... Nem volt benne köszönet.De így járt a kedves kifőzde, ha még mindig olyan balfácánok, hogy a facebook oldaluk ELSŐDLEGES helyén szerepel a szám. Sokadik, rohadtul sokadik levélváltás utan is. Kíváncsi vagyok, még hány évig képtelenek felfogni, hogy már nem az övék a szám.
-
Nemrég Logout-on is volt cikk. hgy a lítiumnak a 60-98% köötti töltötség a jó.
Különben sincs %. Hány voltig, mennyivel töltöd.
A 80% feletti töltéslassulás meg gondolom az akku karakterisztikájához igazodik, esetleg nem szereti, hogy majdnem tele állapotban nagyobb energiát közölnek vele, vagy csak van hőmérsékletfigyelés.
Lemerülni meg nagyon nem szeret a lítium, akkor púposodik. -
UHHH
őstag
Az élethez kell egy kis szerencse!

A túlmerítés sajnos okozhat gondot, Motorola telóknál volt (amiből milliós nagyságrendben adtak el USA-ban), hogy túlmerítette a trehány amcsi, és nem lehetett feltölteni: Szoftveres volt a töltővezérlés, ha nem volt kraft, akkor nem kezdte el tölteni.
Ezért a Verizonhoz ezrével vitték, hogy töltsenek rá egy kicsit külső töltővel. Éljen a Motorola Droid, imádtam azt a telefont!
-
Exian
addikt
A 100%-nál való lehúzás azért biztos segít az akku HOSSZÚtávú kímélésében, hiszen 100%-nál elkezdi csepptölteni, ami mindenképp nyirbálja így vagy úgy az akkut. De ez csak tipp, egyáltalán nem vagyok akkuszakértő
Lehet, hogy rosszul gondolom. Ez is egy örök "vitatéma", meg persze a mai modern akkuk már egész más tészta, mint a régiek. Azoknál volt főleg fontos a 0-ra lemerítés és maxra töltés, lehet, hogy még onnan maradt meg bennem ez a "para".És persze a beragadt app téma sem érint minden modellt és minden verziót, de az én korábbi telefonom tipikusan ilyen volt, a fórumja is tele volt ezzel, hogy be tudnak ragadni töltéskor appok.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Pánik a memóriapiacon
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- SzoftverPremium.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 16 - Black - 128GB - Akku: 100% - ÚJ - BONTATLAN - 1 ÉV APPLE JÓTÁLLÁS - FÜGGETLEN
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Biztos rendkívül bonyis lenne megoldani, hogy csak azokat dobja fel, ahol van olyan lehetőség, ha már időpontot nem ad, mert tudja, hogy az nincs. Kb. 1 plusz sor a programban.

Janoska26