Hirdetés
- Egy korszak vége
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K9
tag
2 kérdésem lenne:
lejárt a kártyám és újat kaptam a bankomtól... Ezt szépen aktiváltam paypalon, előzőt letörőltem.
A státuszom completed és látszólag semmi probléma...
Már négy napja ez a csodálatos üzenet amikor valamit megakarok venni."Return to merchant and try a different payment method
We are not able to process your payment using your PayPal account at this time. Please return to the merchant's website and try using a different payment method (if available)."
Láttam régebbi hozzászólókat másnak is volt ilyen, de ők vártak, és jó lett állítólag...
Nekem már kezd elfogyni a türelmem napján 5x próbálom a véleményem már egyre velősebb a paypalról...
Mennyit érdemes várni?
És hol van az menüpont hogy a fiókomat törlöm a paypalon mert nem találom...
Vagy hozhatok létra újat ugyanazzal a kártya számmal?Újat hoznék létre, hátha..............
-
hidroponi
aktív tag
válasz z123456789 #12296 üzenetére
a havi dij nem minden. nekem is ennyi a havidíjam, igaz hetvegen es munkaido utan nincs ugyelet.
-
hidroponi
aktív tag
válasz z123456789 #12294 üzenetére
szar banknal vagy.
-
z123456789
addikt
válasz Balázs1986 #12293 üzenetére
Ja, azért furcsáltam ezt a dolgot.
Nálam sajna nincs külön számla lehetöség, a többi meg úgy van ahogy Balázs leírta. -
Balázs1986
addikt
válasz hidroponi #12292 üzenetére
KH-nál pl. van sms kód (3D secure a mastercard kártyákra), de az internetes befizetésre-átutalásra vonatkozik (ahol a kártyaadatokat is meg kell adni). A PP-hez hasonló internetes vásárlás (ahol már társítottad a kártyát a fiókhoz) nem tartozik ide, így itt nem használható (amúgy is macerás lenne: át kellene irányítani a vásárlást a KH oldalára, ott hitelesíteni a kóddal, majd vissza az eladói oldalra).
Van viszont olyan opció a KH-nál, hogy eBank-ban limit tehető az internetes vásárlásra. Ezzel lehet esetleg játszani.[ Szerkesztve ]
-
hidroponi
aktív tag
válasz z123456789 #12291 üzenetére
vonatkoztass el a paypaltol. a bankod altal biztositott biztonsagi eszkozoket hasznalhatod kartyas vasarlasnal. pl. cibnel a kartyanak voltegy kuon szamlaja, amire vasarlas elott atvezethettel ingyenesen a fo szamladrol annyi penzt amennyiert kartyaval vasarolni akartal. igy ha vki pl. a paypalod feltori hiaba akarna a kartyad terhere kolteni nem tud, mert nincs rajta fedezet. (aki PP-re hitelkartyat kapcsol annak mar ugyis mindegy)
de olvastam mas bankoknal kartyas fizetes elott smskodot kell jovahagyni, meg vannak tokenek es ki tudja meg milyen biztonsagi eszkozok kartyahoz. -
z123456789
addikt
válasz MasterMark #12289 üzenetére
A váltásra itt az én kérdésem is, és ez pedig elvileg
a válasz(bevallom öszintén mióta ezt beállítottam, azóta nem vásároltam, szóval én nem tudom hogy valóban müködik-e, de az itteni kollégáktól ezt az info kaptam.Bocsi, ez a válsz.
A biztonsági dologra nincs ötletem, és nem is tudom elképzelni amit hidroponi kollega írt.
Ki tudnád fejteni?[ Szerkesztve ]
-
hidroponi
aktív tag
válasz MasterMark #12289 üzenetére
kartyaval kell fizetni es akkor a bankod arfolyama jatszik illetve a bankod biztonsagi eszkozeit veheted igenybe amit a kartyas fizetesre alkalmaz (pl. kulon szamlaszam, smskod, stb)
-
MasterMark
titán
Amúgy rájöttem, hogy ez a Paypal nagyon nem biztonságos, ahogy nekem van.
Egy email, meg jelszó és bárki fizethet vele.
Nincs hozzá valamilyen mobilos, vagy emailes autentikáció? Vagy mit állítsak be, hogy erősebb védelem legyen?
Az átváltást én sem értem, 5 euro-ra 309-es árfolyamon (ezt írta ki) 1640-et vont le. Most akkor hogy vált.
Switch Tax
-
jg0330
csendes tag
sziasztok.
teszteltem ma a paypalos fizetési különbséget.
paypal számlámról 237ft-os árfolyamon vonta le az összeget USD-ben vásároltam
paypalon keresztül a kártyámról 227ft-os árfolyamon vonta le az összeget a kártyámról.(szintén USD)lehet, hogy sokan tudtátok, én sajnos tapasztaltam. Nem is utalok ezentúl a paypallomra...
inkább csak a webkártyámra.... -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha megszüntetem a bankszámlámat, amiröl eddig fizettem paypalon keresztül, akkor van valami teendö amire figyelni kell?
Vagy csak simán leválsztom a kártyát, és kész? -
mrgergoke
aktív tag
Koszonom a valaszokat! Igy mar kezd vilagosodni a kep, kitalalom, mi legyen.
-
axioma
veterán
válasz Balázs1986 #12283 üzenetére
En nem vagyok biztos, hogy a tracking (atvetelt is tartalmazo) eseteben az elado nem elhet ujravizsgalasi kerelemmel... mintha valamelyik forumban valaki eladokent emlegette volna, igaz az nem remlik, hogy elsore is u:gy volt vagy csak hatarido miatt sima keresre refundolt, de aztan me'g utana volt pp tortenes, az remlik.
Ezert tisztabb eladni, es a befolyt penzt (de persze max. az eredeti arat) kiskinainak visszautalni. Akkor nincs etikai kerdes. -
Lajkó
őstag
válasz mrgergoke #12281 üzenetére
Csősz!
Én azt olvastam itt a topikban, hogy érdemes ilyen esetekben videó felvételen rögzíteni a kicsomagolást... Az talán még szolgálhat bizonyítékképp.Mondjuk a rengeteg variálás ellenére szerintem ha meg akarod tartani(tehát ha át akarod venni) a telefont, akkor teljességgel etikátlan lenne ha nem fizetnéd ki az összeget! Én tuti letiltatnám a helyükbe!! Persze 5-10% alku beleférhet, de több nem igen.
IGEN LÁTOM, hogy milyen atrocitás ért, de akkor is! -
Balázs1986
addikt
Az a baj, hogy miután átvetted, már tök mindegy ha féltégla is van benne, a tracking ellened szól (bár a féltégla kicsit húzós példa, mert tömegben eltér a telefontól és tartozékaitól, márpedig a tömeg regisztrálva van ).
Ha a PayPal lezártnak tekinti már az ügyet (és visszafizette a pénzt), szerintem nagy bajod végül is nem lehet, mert ugyanarra a termékre 2-szer nem lehet ügyet nyitni. Ha ez a feltevésem helytálló, akkor kb. az egész ügy kimenetele attól függ, hogy a kínaiak mennyire ellenőrzik az átvételt, illetve mennyire hajlanak alkudozni.
A legrosszabb, amit el tudok képzelni, hogy lopást jelentenek be, és letiltatják az IMEI-t.
Első körön azt kell tisztáznod, hogy átveszed-e egyáltalán. Ha úgy döntesz, hogy átveszed, minden további gondolatmenet annak függvénye, hogy mit találsz a dobozban.[ Szerkesztve ]
-
kaliber
aktív tag
Jó kis dilemma, én mindenesetre megnézném a feladás dátumát, ill. lehet, hogy volt csomó levelezésük és így nem követték a történéseket ill. alkalmazott válaszolgatott aki felületes vagy nem törődöm volt. Ha megkaptad és működik levelezésben írd le, hogy nem ilyen színt kértél eredetileg és vissza szeretnéd fizetni, de csak az ..... százalékát, ha már ennyit kamuztak jár fájdalom díj neked is.
Én 90 nap után is visszafizettem a megérkezett termék árát, igaz előtte nem volt ilyen közjáték.
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
mrgergoke
aktív tag
válasz axioma #12280 üzenetére
Át szeretném venni ettől függetlenül, mert jó áron "vettem" meg. Valamennyit vissza is szeretnék adni a kínainak, viszont még nem tudom, hogy az a készülék van-e a csomagban (azt mondták ugye, hogy egyik szín sincs, erre kiküldték, amikor pénzt kértem vissza), nem tudni, milyen színű, stb.
Át szeretném venni, mert régóta várok már erre a készülékre, viszont tényleg nem szeretném ha bajom lenne belőle, inkább kompromisszummegoldást szeretnék a kínaiakkal, én nem süllyedek le az ő szintjükre, hajlandó lennék valamennyit visszafizetni, de nem a teljes összeget.
A Paypal viszont úgysem nézi, hogy fizettem-e nekik vissza pénzt, vagy sem, az eladótól pedig csak a telefon teljes árára vonatkozó számlát kaptam.
Mit javasoltok, hogy semmi bajom ne lehessen az egészből? Ha lehet, el szeretném kerülni a teljes pénzösszeg visszafizetését. Már nem is a pénzért ugrálok, hanem rohadjanak meg a hozzáállásukkal, és a vásárlókkal való bánásmódjukkal. -
axioma
veterán
válasz mrgergoke #12276 üzenetére
Hat, jo kerdes. Az a baj, ha vamoljak, akkor eselyes hogy nem adod el annyiert (most tegyuk fel, hogy neked mar nem kell es eladnad, ahhoz lehet igazan csak a penzuygeket me'rni). Ha nem fizeted ki a vamot, akkor talan visszakuldik, es legalabb tiszta a lelkiismereted (a postazast meg ilyen trukk utan en siman rajukkennem).
Ha atjonne vam nelkul (ez mikor utoljara olvasgattam, nem volt jellemzo), akkor viszont kapasbol az eredeti bekerulesi arert eladnam (az vsz. azert meglenne), es visszafizetnem neki. Kar nem er csak bosszusag.Persze ha kozben kell a telefon, akkor csak ha szinben is tetszik es a fentieknek megfeleloen (ergo mennyiert tudnad eladni) aron tartanam meg (annyit kapna a kiskinai).
Szivas van akkor, ha nincs a keszulekre merheto kereslet... es a vam se forditja meg. Azt az esetet en is passzolom!
Az biztos, hogy ha tracking-gel jon, es atvetelt latnak, akkor bizony ez valahol felkerul a neved melle, en nem jatszanek vele. Be is terhelhetik a szamladra. [Tegyuk hozza, hogy olvasaselmenyek alapjan a paypal nagyon feluletesen, keves infobol egyen-esetekre osztja be sokszor a vitakat, es ilyenkor szerintem masodjara se biztos hogy elolvassak, csak hogy az aru megerkezett, mit ugralsz...]
-
Istikee007
tag
Sziasztok,olyat szeretnék kérdezni hogyha én paypalhoz csatolom a bánkártyámat és vásárolok akkor automatikusan levonja a pénzt vagy van valamiféle megerősítő opció? (Vagy kell valami kódot beírni amit télóra küldenek?Otp-s vagyok és belépésnél és pénz utalásnál küld kódot és azt kell beírni)
-
mrgergoke
aktív tag
válasz Balázs1986 #12275 üzenetére
Nem, még mindig nem. Még várok rá, most érkezett csak be az országba. A teljes történet az, hogy dec. 9-én fekete színű telefont rendeltem. Vártam egy hétig, nem küldték. Írtam nekik, hogy mi van, hát, hogy fehéret küldenének inkább, mert a beszállító csak egy hét múlva hoz feketét. Jó, nem baj, ezt is nekem kellett megkérdezni, kivárom az egy hetet. Egy hét múlva, hú, hát kéne még egy kicsit várni (még egy hét). Vártam még egy hetet. Megint írtam nekik, hú hát még mindig nincs fekete, de fehér nem jó? Vártam pár napot, hogy lehiggadjak, és kitaláljam, hogy mi legyen. Írtam nekik, hogy jó, t*köm tele az üzleti hozzáállásotokkal, de legyen egy 620. fehér telefonom is. Hú, hát az a baj, hogy fehéret csak egy hét múlva hoz a beszállító (ekkor jártunk 30 nap körül). 33. napon írtam nekik, hogy egy hónap telt el a rendelésem óta, a pénzemért cserébe eddig csak hazugságokat láttam, azonnal adják vissza a pénzem, és tekintsék semmisnek a rendelésem. 3 nap múlva jött a válasz, hogy milyen refundot akarok, ők kiküldték nekem a terméküket. Mondom, mi a tosz, azt mondtam, hogy refundot akarok, erre 3 napig vissza sem írnak, hanem sunyiba' feladják a telefont? Szerintem érthető módon rettentő mérges lettem, nyitottam is rájuk egy dispute-ot, mert kezdtünk kifutni a 40 napból, ki tudja, mit küldenek nekem. Azóta lement a Paypal claim, visszaadták a pénzem, telefonom pedig még mindig nincs, nemrég érkezett be az országba, és most fogják csak vámolni. A mai a 62. nap a vásárlás óta.
Ennek tükrében újra megkérdezem a véleményeteket: ti mit tennétek ilyenkor? Mi a szokásos eljárás? Lehet bajom ebből az egészből? -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi az ekezetekert, telorol vagyok. Paypal claimet az en javamra dontottek el, refundot kapok. A termeket amire nyitottam 36 nappal a rendeles (dec. 9.) utan kuldtek ki (ennyi ido utan postaztak, meg mindig nincs nalam!). Ma erkezett az email a paypaltol hogy refundot fogok kapni, es egy masik is melle, amely egy szamla az eladotol, hogy fizessem ki a termek arat.
Ilyenkor mi van? Ha a PP nekem itelte a penzt, akkor az elado visszakovetelheti azt? Mit kell tenni ilyenkor? Szarmazhat ebbol karom?
Koszi a valaszokat![ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
válasz Stanley-B. #12272 üzenetére
Értem, köszi!
-
Stanley-B.
őstag
válasz Laca1212 #12270 üzenetére
nem, így nem lehet.
Viszont ha így vásárolsz és baj van, a "vendégként" történő vásárlásod adataival ha regisztrálsz egy PayPalt, akkor tudsz már intézkedni. De ha nem regeled be később sem, akkor nincs védelem.Ja és regisztráció nélkül csak 15x vásárolhatsz egy kártyával PayPal-en keresztül.
-
LEGIOX
tag
válasz Stanley-B. #12258 üzenetére
Igazából ez egy webáruház arculat lett volna, de utólag kiderült hogy csak klubtagság, és 30 % kedvezményt jelent az árból.
-
ferke72
aktív tag
válasz Stanley-B. #12265 üzenetére
az szép ezt nem is kérheti a pay pal-tól hogy refundolják mert vitás kérdés alakult ki?
kösziNem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
ferke72
aktív tag
Sziasztok!
kis segítséget kérnék,kint angliában segíteni akartak kifizetni egy telót. mikor utalni akarta unokatesóm a pénzt azt kérte az eladó hogy mint családban lévőnek küldje e-mail címére a pénzt. persze ő kapcsolt és nem tudom most megtette e de megy a morgás mert attól tart így megteheti az eladó hogy nem küld semmit postán. mit tud tenni ? visszakérni az utalást vagy letilthatja valahogy?
kösziNem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
Balázs1986
addikt
válasz Stanley-B. #12261 üzenetére
Ez nem túl jó hír
Köszönöm az infót! -
Stanley-B.
őstag
válasz Balázs1986 #12260 üzenetére
nekem kb 30-35 nap volt mire visszakaptam a pénzem, onnantól kezdve, hogy claim lett a dispute-ból.
-
Balázs1986
addikt
Akinek már volt meg nem kapott termék miatt PayPal vitája nyitva, a Review by PayPal mennyi ideig tartott? (Ez már az Escalation után van, a Close előtti utolsó állapot.) Nálam már egy hete "nézik". Azóta írtam a Contact us részben is külön levelet, de csak ennyit válaszoltak:
"Thank you for contacting PayPal regarding the dispute PP-***-***-***-***.
I have reviewed your PayPal account and in order to help resolve this issue, I have included the information you provided in your email, to your case and I have requested that our dedicated team review your case. They will contact you, via email, to update you.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Agata"
Ez nekem elég sablonnak tűnik, és azóta sem történt semmi változás.
Számomra amúgy egyértelműnek tűnik az ügy: dec.24-i fizetés, a tracking number pedig igazolja, hogy a csomag a mai napig sem érkezett meg.[ Szerkesztve ]
-
b3t3rv
csendes tag
Mit tudok kezdeni akkor, ha a Paypal nem enged fizetni, mert elvileg mínuszban vagyok, de gyakorlatban nem.
A mínusz abból keletkezett, hogy eladásból kérte vissza a vevőm a pénzt, mert nem tudta elküldeni a megrendelőm a terméket. (A vevő fizetett nekem, én pedig a másik eladónak/megrendelőnek, majd vissza)eBay-en való $5.64 értékű vásárlást követő Paypal-es fizetésnél a alábbit látom:
A fizetésre kattintva ebbe a következő hibaüzenetbe ütközök:
Mi tévő legyek, hogy tudjak vásárolni, vagy tényleg mínuszban vagyok így elvben és gyakorlatban is?
-
angclung
csendes tag
válasz Stanley-B. #12256 üzenetére
Ok, kösz. Hát ezek így már nem túl jó hírek, mert akkor simán kijátszható a dolog.
-
Stanley-B.
őstag
válasz angclung #12254 üzenetére
igen, ha bankszámlára szeretné átutalni az összeget a PayPal egyenlegéből, akkor cska sajátra mehet.
Persze ezt könnyen kiküszöbölheti ha van egy kis esze, hogy a saját PayPal account-ról átutalja egy másik PayPal accountra (pl rokon, ismerős), az pedig már utalhatja saját számlájára és kiveheti neki kp-ban a pénzt.
PayPal számláról közvetlenül vásárolhat bármit, ha már rajta a pénz, nem kell használnia se a kártyáját se a számláját.
-
LEGIOX
tag
Üdv mindenkinek !
Csináltam egy paypal számlát, utaltam is 199 dollárt, de a termék nem igazán az, amit szerettem volna. Az eladó 30 napos visszatérítési garanciát hirdet, de még nem utalta vissza. A kérdésem lehet hogy másoknak triviális, de én esetleg visszatudom csinálni valahogyan ?
-
angclung
csendes tag
válasz Stanley-B. #12250 üzenetére
Még egy-két kérdés, ha lehet.
Ha az illető készpénzhez akar jutni, akkor a PayPal számlájáról, csak a saját néven lévő tényleges bank bankszámlára utalhat? Mert ez esetben nyilván rögtön inkasszálnák az átutalt összeget. És ez esetemben jó hír lenne. Vagy simán utalhat más számlára is? Így meg nyilván megússza a dolgot, és röhög a markába.
Egyébként pedig a PayPal-os számláról közvetlenül vásárolhat bármit interneten, vagy bankkártyával?Bocs, hogy ilyen alap dolgokat kérdezek, de nekem nincs ilyen virtuális számlám, úgyhogy csak annak kapcsán jött a képbe, hogy hozzájussak a jogos tartozásomhoz. Így aztán csak most ismerkedek a dolgokkal.
[ Szerkesztve ]
-
FCsabi24
tag
Sziasztok!
Meg lehet-e azt oldani, ha mondjuk be akarok jelentkezni a Paypal-omba, akkor küldjön nekem sms-ben egy kódot, és csak annak beírásával léphetnék be?Szerk.: Esetleg valami más biztonsági megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
angclung
csendes tag
válasz Stanley-B. #12250 üzenetére
Nagyjából így értettem. Az illető ellen konkrétan végrehajtás van érvényben. Persze hivatalosan se tulajdona, se bejelentett fizetése, se pénz a bankszámláin. És azért gondoltam a PayPal-re, mert egyrészt úgy tűnik, a végrehajtás nem zavarja, másrészt korábban itt a hardveraprón is tevékenykedett (ki is lett tiltva párszor).
Persze, az a remény nyilván megvan, hogy valamikor csak lesz valami tulajdona, vagy legalább fizetése.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz angclung #12248 üzenetére
hát, attól függ, hogyan gondolod a kibújást.
Ha úgy, hogy pl van 10 millió ft-ja PayPal számlán és semmi mást nem csinál, és nincs semmilye akkor igen, kijátszotta.
Szóval ez esetben elfelejtheted a jogos követelést.De ha dolgozik és a fizetését kapja szépen minden hónapban, akkor annak egy része (33% ill max 50%) természetesen tiltható.
Ha van a nevén vagyontárgy, akkor szintén nem tud kibújni.[ Szerkesztve ]
-
angclung
csendes tag
válasz Stanley-B. #12247 üzenetére
Jó, rendben. Látom, értesz a dologhoz. De akkor ezzel tulajdonképp azt mondod, hogy egy teljesen törvényes bírósági döntést követő végrehajtási eljárást ilyen egyszerű kijátszani? Kész, ennyi?
És a jogos követelést úgy, ahogy van, felejtse el az ember?
Ha így van, elég siralmas a dolog, mert akkor ezzel gyakorlatilag bárki kibújhat bármilyen tartozás visszafizetése alól, miközben ott a pénze például a PayPal-on. Szóval röhej.
-
Stanley-B.
őstag
válasz angclung #12246 üzenetére
próbálkozhatsz, de a PayPal sokkal komolyabb ügyekben sem működik együtt, mint egy inkasszó.
Egy inkasszót nem fogsz soha az életben elérni PayPal account ellen, innen Mo-ról semmiképp, megpróbálhatod, de csak felesleges időt töltesz el vele.De mondhatnék Payoneer vagy Skrill accountot, azokat sem tudnád inkasszóztatni és akkor még 2 perc alatt létrehozható dolgokról bezséltem, de 1000 másik (és biztonságosabb) megoldás is van hogy ne tudd inkasszóztatni a pénzét
[ Szerkesztve ]
-
angclung
csendes tag
válasz Stanley-B. #12245 üzenetére
Ha ez így van, akkor ez egy elég egyszerű kiskapu a svihákoknak.
Szerintem pedig már többen kerültek ilyen helyzetbe, úgyhogy jó lenne erre valamilyen megoldás.Esetleg nincs valami bankközi lehetőség? Hogy inkasszó alatt lévő számlához ne lehessen rendelni PayPalt, vagy mit tudom én? Alig hiszem, hogy nincs egy ilyen hétköznapi szituációra jogi megoldás.
-
angclung
csendes tag
válasz hidroponi #12243 üzenetére
Ok, forduljak ügyvédhez, de akkor ez tulajdonképpen egy mókuskerék. Ugyanis először van ugyebár a pénzkövetelés, aztán a jogerős bírósági döntés, majd, miután a kezemben a papír, hogy az illetőnek fizetnie kell, akkor jön a végrehajtás. Ez a fázis van most.
És akkor újra ügyvéd, meg bíróság? Vagyis előről kezdeni az egészet?
De ha újabb határozat születik, szerintem annak a végén is csak a végrehajtás van. -
angclung
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Egy illető ellen jogos végrehajtás van érvényben, a bankszámlái inkasszálva vannak. Az inkasszó azonban a PayPal-os számlájára nem terjed ki (A végrehajtó irodát megkérdeztem, ott azt sem tudták, mi az a PayPal. Hm.). Akkor ezek szerint adott esetben hiába van minden számlája inkasszózva, a PayPal-on vígan tud pénzforgalmat bonyolítani?
Ha igen, meg lehet-e ezt fogni jogilag, és ha igen, akkor hogyan? -
Mormotacska
újonc
válasz b3t3rv #12233 üzenetére
Nekem a Payment status oszlopban Held van, Order Status-ban semmi. A történet annyi, hogy eladtam valamit, a vevő által utalt pénz már elérhetővé vált a pay pal-emen. Rá egy órával kaptam egy e-mailt az e-bayről , miszerint vitás helyzet alakult ki, s a vevő visszaküldi az árut az összeg visszautalása ellenében. Így szerintem az e-bay a pénzt automatikusan zárolta. A gyerek nem engem keresett meg személyesen panaszával, szerintem ezért nincs az Issue refund opció nekem. Azt nem értem hogy hogyan nem látta azonnal az árun a leírt panaszait, pl. eredeti doboz , csak napokkal később...de ez még oké (feltételezem továbbadta, s az ő vevőjének nem tetszett valami). Másik , hogy mi van akkor ha az átutalt pénz jóváírtam volna a számlámon..mivel elérhető volt több mint egy órán át, feltételeztem minden rendben van. A srácnak 500hoz közeli eladása volt már ugyanebben a kategóriában, épp ezért mertem belemenni, s ezért gondolom, hogy további eladáskor volt valami.
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
A szakmában jártas kollégáknak szól ez leginkább. Pár napja kidobtak eBay-ről, mert úgy gondolták, hogy valami szabályelleneset csináltam, ami számomra azóta sem világos. Mielőtt bárki azzal jönne, hogy miért segítenétek, ha egy tetű csaló vagyok, megjegyezném, hogy nem csaltam, szándékosan legalábbis semmi szabályelleneset tettem, de nem volt lehetőségem megvitatni ezt a Customer Supportjukkal.
Szóval kidobtak végérvényesen. Amiben a segítségeteket kérem, az az, hogy hogyan tudok olyan új Paypal fiókot csinálni, amit az új eBay felhasználómhoz kötve megint teljes értékű felhasználóként használhatom az oldalt?
A Paypal szabályzata szerint egy személynek 2 business típusú (teljesen eltérő adatokkal), és egy magánfiókja lehet. Nekem most business típusú fiókom van, korábban az eBay-es eladásaim miatt alakítottam át magánfiók állapotából. Most ezek szerint tudok újra regisztrálni magánfiókot. Emellé szeretnék egy új eBay fiókot is.
Hogyan tudom mindezt úgy megtenni, hogy az eBay rendszere ne észlelje az azonosságot a két fiók között? Figyelem! A Paypal fiókomat semmilyen körülmények között sem szeretném "veszélybe" sodorni, ezért csak a Paypal szabályzata által elfogadott megoldásokat keresek! Ebayen már nincs vesztenivalóm, az nem foglalkoztat különösebben, a legbiztosabb megoldást keresem, viszont a Paypal fiókom szabályok szerinti működése nagyon fontos!
Leginkább a Paypal-os adatok megadása, bankszámlákkal való összekötése miatt írtam ebbe a topicba és nem egy eBay-esbe.
Nagyon köszönök minden megoldást! -
Laca1212
őstag
válasz Stanley-B. #12227 üzenetére
Értem!
És így is lehet minden szolgáltatását használni pp-nek? Gondolok itt arra, hogy ha pl. meg kell reklamálni egy vásárlást, stb.? -
hidroponi
aktív tag
válasz Mormotacska #12232 üzenetére
mit ertesz visszautalas alatt? refund a vevonek, vagy hazautalast sajat szamladra?
-
b3t3rv
csendes tag
válasz Mormotacska #12232 üzenetére
Szia!
My Account -> Overview fül alatt lévő tranzakciók Other status/Actions oszlopban találod az Issue refound funkciót ez teszi lehetővé a pénz visszaküldését.
Vagy
Send Money fül alatt megadod a partner Paypalon regisztrált e-mail címét, beírod az összeget, kiválasztod a pénznemet és a küldés módját. -
Mormotacska
újonc
Sziasztok!
Fontos kérdésem van,amire szeretnék sürgős választ kapni.
E-bayen eladtam egy terméket és a vásárlónak nem felelt meg.Természetesen kifizette,én postáztam...Az átvételt követő harmadik napon kaptam egy üzenetet az aukciós oldalról,mely szerint vitás helyzet alakult ki kettőn között.A pénzt amit utalt nem mozdítottam el,így tartja a Pay Pal.
Mindenben megegyeztünk,leleveleztünk.
Ennek ellenére nem tudom visszautalni a kapott pénzt!Kérlek benneteket írjátok meg,hogy lehet a "tartott" pénzt visszautalni?
Köszönöm.
-
ferke72
aktív tag
sziasztok!
egy ideje minden e-bay vásárlásomat pay pal-l fizetem most valamiért nem engedi kifizetni.
mi lehet a baj?van hozzá kártya csatolva eddig számlámról gond nélkül levonták pénzt most azt írja ki pillanatnyilag nem lehet utalnom..
tudtok segíteni megköszönném!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
-
Heavyrain
őstag
Paypalon átutalás esetén a fee-t alapból ki fizeti? Én,vagy,akinek utalok?
-
herdsman12
őstag
Fizetnék 62000 Ft-ot PayPal-al, magyar eladónak, ár Ft-ban van megadva.
A PayPal számlámon van 100 USD, a maradékot a webkártyámról kellene kiegészíteni.
Megoldja automatikusan a PayPal ezt az üzletet, vagy nekem kell valamit akcióznom? (USD váltás Ft-ra, stb) -
BSOD
senior tag
válasz hidroponi #12221 üzenetére
Szia! Nem értelek sajnos. Alapból van egy bankkártyám a folyószmlámhoz, ami nem alkalmas online fizetésre, ezért kellett anno csináltatnom egy elektronikus fizetésre alkalmas dombornyomott kártyát a paypal miatt, ezt szeretném most lemondani. Az elektronikus a dombornyomott kártyához van egy elkülönített számla is, amit fel tudok tölteni, ha vásárolni szeretnék a neten és ezzel regisztráltam a paypal fiókot.
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Kb fél éve csináltam paypalt, azt hiszem hozzárendeltem a bankkártyámhoz, hogy egyszerűbb legyen és ne kelljen utalgatni. Sosem használtam vásárlásra egyébként azóta sem, csak levont valami 4-500 Ft-ot az aktiváláskor. Az accountomon is verified van. Viszont most visszaadtam az OTP kártyámat és lemondtam mindent az OTP-nél. Kérdésem, hogy hol tudom átállítani a paypal accomat a mostani új bankkom bankkártyájára? Másrészt kérdezném, hogy érkezhet-e még paypaltól bármilyen terhelés az OTP-re, mert nagyon nem szeretném, ha még ott utólag bármilyen hátralékom keletkezne, örülnék ha teljesen meg tudnék szabadulni tőlük.
Előre is köszönömSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
BSOD
senior tag
Sziasztok!
Meg szeretném szüntetni az elkülönített számlát, amit a paypal miatt csináltam anno. Akkoriban még kellett a dombornyomott kártya is a nyitáshoz. Jól tudom, hogy erre már nem lenne szükség? Lehet hátrányom belőle, hogy közvetlen a főszámlát kötöm a paypalhoz?Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
aleister
veterán
válasz Winner_hun #12218 üzenetére
Köszi!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Egy gyors kérdés, PP fiókokon keresztül ugye a Send Money funkcióval lehet pénzt küldeni?
Itt simán be kell írni azt a mélcímet, amire a kedvezményezett regelte a PP fiókot, és kész?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Kernel
nagyúr
válasz Koniman #12212 üzenetére
Ha már egyszer utaltál, ami rendesen meg is érkezett, olyankor a bankszámla hozzákötődik a PayPal-fiókhoz. Ebben az esetben a transfer ID hiánya vagy elrontása esetén is csak a társított fiókba tud menni a pénz. Még ha valaki szándékosan egy másik fiók ID-számát írja be, akkor is a saját fiókjába kapja a pénzt, volt erre példa a topikban, sőt szívás miatta.
Más a helyzet, ha első utalás. Főleg, ha a PayPal fiókban manuálisan sem próbáltad hozzáadni a számlaszámot. Pusztán a névazonosság semmit nem jelent, ha a címzett azonosíthatatlan, visszafordítják a pénzt.
Biztonság szempontjából én az utalásos feltöltést választottam, ami az igényeimnek megfelel. Ezzel nem azt mondom, hogy másnak nem lehet jó a kártyacsatolás, csak engem ez nem érint, így nem is érdekel különösebben.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Koniman
tag
Van a kh-nál számlám és kártyám.
Csak ez az egy van, amire a fizum jön és amiről a kártyás fizetéseket intézem.
Erdemes egy másik kártyát csináltatnom, amivel az internetes vásárlásokat intézem (paypal, és ahol kártyaszámot kérnek) vagy ezzel a kártyával is van olyan biztonságos minkét fajta vásárlás, hogy nem nyulják le a pénzemet?
Köszi! -
Koniman
tag
Sziasztok!
Mi van akkor, ha a paypal számlámra utaltam lóvét, de a közleménybe nem írtam de a transfer ID-t??
Köszi! -
lzorka
csendes tag
válasz b3t3rv #12200 üzenetére
b3t3rv Köszönöm a részletes leírást , ez alapján beállítottam én is, amit írtál. (Csak egy elméleti kérdés: ez a limit a fogadásra vonatkozik, vajon miért befolyásolja azt, hogy tudom-e a bankommal végeztetni a váltást? ) A függőben maradt vásárlásomat már sikerült másképpen befejeznem, de remélem a következő tranzakciónál sikeresen funkcionál nálam is a dolog. Köszönöm a segítséget!
-
hidroponi
aktív tag
válasz MasterMark #12209 üzenetére
regebben lehetett keverve. (mostanaban mar en is csak kartyaval vasarolok, mert igy olcsobban lehet kijonni a bankom valtasa miatt)
-
hidroponi
aktív tag
válasz MasterMark #12207 üzenetére
a legegyszerubb ha csatolod a paypal szamladhoz a kartyadat es arrol vasarolsz PP-n keresztul.
-
MasterMark
titán
Hogy lehet a kártyámról a PayPal számlára pénzt tenni?
Switch Tax
-
raven12
senior tag
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Ha van a paypal számlámon egy kevés pénz miért nem akarja használni?
Rendeltem már, mióta paypal számlán van (igaz usd-ben rendeltem és euro-ban van a számlán, de ez nem lehet indok), de nem akarja felhasználni, mellesleg fizetésnél még írja is, hogy credit card-ról lesz, de átböngésztem az opciókat, és sehogy se találtam olyat, hogy paypal számláról közvetlen is(!) utaljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest