Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz hidroponi #12292 üzenetére

Hat akkor en mar mindegy vagyok:) De mondd, miert a hitelkartya a rosszabb szerinted? Mindkettonel a beallitasok szerinti mertekben lehet levonni, es a szumma kartya mogotti penz - kulon netkartya kivetelevel - siman lehet tobb, mint egy gyengebb h.kartya kerete.
    [Jo, nalam ugy van, hogy ugyan neha epp ki van egyenlitve, de altalaban a felhasznalhato egyenleg 50e alatt van. A kartyahoz meg van sms a koltesekrol.]
    Szerintem te nem a beteti / koltesi / hitel dimenziorol akartal beszelni, hanem az elektronikus / dombornyomott tengelyrol, de a neten me'g ez is mindegy, van autentikacio. Amire te gondolhatsz, es regen legalabbis nagy volt a korrelacio, hogy a hitelkartya volt dombor, hogy a "vasalo"-ban is le lehessen huzni (en me'g 2005 korul fizettem ilyennel vmelyik nemet nagyvarosban, de 98-ban a finn piacokon is igy fogadtak el a kartyakat, online kapcsolat nelkul). Ennek oka pont ez volt, hogy a dombornal a bank vallalta, hogy elore foglalas nelkuli fiz. papirokat is az eladonak kifizet, legfeljebb az ugyfelen veri el, ha az eppen nem tart ott annyit. Mara szerintem inkabb presztizs erteku a dombornyomas, esetleg megrogzott utazoknak me'g kulonbseg lehet.

• Balázs1986

őstag

válasz hidroponi #12292 üzenetére

KH-nál pl. van sms kód (3D secure a mastercard kártyákra), de az internetes befizetésre-átutalásra vonatkozik (ahol a kártyaadatokat is meg kell adni). A PP-hez hasonló internetes vásárlás (ahol már társítottad a kártyát a fiókhoz) nem tartozik ide, így itt nem használható (amúgy is macerás lenne: át kellene irányítani a vásárlást a KH oldalára, ott hitelesíteni a kóddal, majd vissza az eladói oldalra).
    Van viszont olyan opció a KH-nál, hogy eBank-ban limit tehető az internetes vásárlásra. Ezzel lehet esetleg játszani.

Új hozzászólás Aktív témák