Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
Most először lesz refundom ebayen. Ha nem regisztráltan használtam a paypalt, hanem csak begépeltem a netes kártyám adatait, akkor arra számlára is fog egyszer visszaérni a pénz ugye?
Kell nekem valamit csinálnom?Köszi,
Ádám -
Allien
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor köszi.

-
Allien
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Allien
veterán
Sziasztok!
Paypal számlámra kaptam vissza pénzt. Ezt hogyan tudom a bank kártyámra rakni?

-
TaaT
nagyúr
válasz
aclandiae
üzenetére
Én is aggódtam ezzel kapcsolatban, eddig egy eladásom volt amit paypal-on keresztül bonyolítottam (autóalkatrészt küldtem Kaliforniába) de minden zökkenőmentesen működött.

Szerintem legrosszabb esetben kapsz pár spam-et az email címedre (ebay-es vásárlás után ugyanez a helyzet)
-
aclandiae
senior tag
Remélem nem lesz ilyen beállítottságú kolléga a kézbesítők között!

Köszönöm a linket!Elég sokat lehet olvasni a különféle csalókról. Elbizonytalanodtam a levelezésünk miatt. Hogyan bizonyosodhatnék meg róla, hogy nem akar átverni?
Végül is attól hogy a PP-hoz használt mail címet megtudja, mit kezdhet vele?
Azt írta hogy fizetné a postaköltséget és az árát előre.
-
Gyula84
veterán
hali
Kínából vette egy helit na most az vám köteles és kérik a számlákat meg miegymás na mármost én ezt paypallal fizettem erről én hogy tudok igazolást kérni vagy számlát? Valakinek volt már ilyen? Lehet hogy rossz helyre írtam

-
Hintalow
senior tag
Azt, hogy honnan szerezték meg az adataidat, valószinűleg soha nem fogják kideríteni.
Nem a paypaltól szinte biztos, ha felnyomnák a paypalt, azzal teli lenne minden.
Valószinűleg nem is a gépedre jutottak be, hiszen attól még nem tudják meg a bk adatokat (paypalra belépve te magad sem látod a bk számot,cvv kódot)
Valószinűbb, hogy valami olyan helyet/adatközpontot/elszámolóházat nyomtak fel, ahol korábbi vásárlás miatt a te kártyád adatai is ott voltak, vagy egyszerűen valahol valamikor lenézték az adatokat. (az a szívás ebben, hogy hónapok, akár év is eltelhet közben, mire akcióba lépnek)
de ahogy olvasom a bankod előzetes jóváírással fisszafizeti. -
Kernel
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
-
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
El kell küldenem Angliába egy tabletet. A dobozába visszacsomagolom, és bélelt borítékba teszem. Kibírja így az utat? Kb. hány nappal számolhatok, mire odaér?
A Díjtáblázatban nézem, 2880Ft lenne nem elsőbbségivel 1000g-ig, + kérnék rá egy tértivevényt arra az esetre ha probléma lenne belőle hogy nem kapta meg... 700 Ft, tehát 3580Ft-ból, kb 12€-ból megoldva.
Működhet így?Ha PayPal-al fizet, milyen adatokat kell megadnom neki, és azokat hol találom a PP accountomon?
Tovább tudom majd a PP számláról utalni a bankszámlámra a pénzt? -
Archer
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem valamit egy német webshopban, paypal-lel fizettem, látszólag sikerült is, megterhelte a bankszámlámat az összeggel, ma meg írt a bolt, hogy ellenőrizzem a fizetést, mert nem kapták meg. Mondom mi van? Megnéztem a számlám és tényleg visszakerült rá a zárolt pénz. Ennyit ír: "Status: Denied" de nem részletezi, hogy miért. Arra tudok gondolni, hogy vásárlás előtt megemeltem a bankkártya limitemet netbankon a fizetett össze fölé, amire azt írták, hogy következő munkanap de legkésőbb két nap múlva fog érvénybe lépni. A vásárlást másnap reggel végeztem, lehet hozzá ennek köze, lehet hogy addigra még nem állították át a limitet (ami így még valóbban alacsonyabb mint a fizetendő összeg) vagy a paypal közvetlenül a számlát terheli?
Hogyan tudom megint elküldeni nekik a pénzt?Köszönöm előre is!
-
-
.mf
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
Egy kicsit félreérted: sosem vásároltam Olaszországból, ~10 éve nem is jártam ott. A számlámon a nem-saját tranzakció egy valamilyen olasz webshopból vásárlás volt. Csak abban reménykedek, hogy valami címre rendeltek, ami alapján valahogy sikerül lenyomozni a mocskokat.
Hidroponi: sajnos nincs ilyen opció, mert a fő-számlámhoz van kötve a kártya; de egy hasonló módszert használtam: a számlámon csak 100k alatti összeg szokott lenni, e fölötti 1-2-3-6 havi lekötésekben van. Így kamatozott is (legalábbis amíg még adtak rá kamatot, mert ami ma van, az egy vicc), de ha kellett, a legkisebb-legrövidebbet feltörtem és volt kp. Pont a hó elején járt le egy 300 k-s betét, s mivel még nem kötöttem újra, ezért tudtak lenyúlni

-
Megoldottam a névváltást. Töröltem (Close) az accountom, és létrehoztam egy újat, gond nélkül ment.
-
sunavlys
őstag
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azért személyazonosító igazolványt kap...

-
Kernel
nagyúr
Az olaszok igen trükkösek, egy eset, amit olvastam, több éve: valaki autót akart vásárolni, de még semmi nem volt, csak valahogy kicsalták tőle a számlaszámát. Ezután elkezdték csapolni a számlát, valami inkasszó trükkel, amit azóta sem értek, de a cikkben el lett magyarázva, hogy ezt Olaszországból tényleg megtehetik, vagy megtehették akkoriban. Elképesztő. Ha én megtudom valakinek a számlaszámát, mire is megyek vele? Semmire.
Az olaszok elérték az is, hogy az eBay-es kínai eladók többségénél tiltólistán van az országuk, a csomaglopások miatt. Vagy simán csak letagadják, lehet tippelni.
Még itt a topikban is láttam olasz átverés áldozatát, néhány hónapja, aki naivan postázott valamit oda, "ajándékba", mert pénze nem lett belőle.
-
.mf
veterán
válasz
hidroponi
üzenetére
Igen, ezek alap dolgok, nekem is eszembe jutottak, de azt hittem, itt is be vagyok védve. Auto-frissülős Kaspersky van a gépen, időnként szoktam full scant is indítani a szokásos háttér-scanes normál védelme felett. Malwarebytes anti-malware-t is futtatom néha. Eddig mindig tiszta volt a keresések eredménye alapján. Emaileket csak ismerteket nyitok meg, programokat is csak megbízhatónak vélt helyekről (sourceforge, cnet, hasonlók) szoktam.
Kártyámmal 3 héttel előtte fizettem utoljára boltban (benzinkút), benzinkutakon kívül legutóbb szept. elején fizettem boltban.
Hátnemtudom -- ez a legrosszabb az egészben, ez a bizonytalanság, hogy honnan, hogyan érkezett a támadás.
-
hidroponi
tag
az csak az egyik oldala a vedelmednek amit irsz.
ha a gepedre bejutottak, akkor hiaba a paypal.
szerintem nezd at a geped keylogger vagy mas trojai utan is.
aztan vannak csalo emailek, de legkonnyebben az ingyenesen
letolheto kis appokkal lehet bejuttatni az ilyen dolgokat.de siman lehet hogy pl.l egy bankautomataban, egy boltban vagy benzinkuton masoltak le a kartyadat.
-
.mf
veterán
Hát basszus srácok

Azt hittem, biztonságosan csinálom a dolgokat: neten fizetés csak paypalon keresztül, semmi más rendszerben; s csak saját gépről.
Tévedtem.
Ma tudtam meg, hogy bankkártya-csalás áldozata lettem. 15.-én ~600 EUR-t húztak le a számlámról sikeresen vmilyen olasz webshopban vásárlással, s még pár tranzakciót indítottak, csak azt már a bank letiltotta és a kártyám felfüggesztette. A bank felhívott, csakhát 16. szombaton hajnal 3 körül tudod ki veszi fel... utána meg elfelejtettem visszahívni.
Most beszéltem a bankkal, kártyám letiltva, kivizsgálást meg rendőrségi eljárást elindítottuk, új kártya 1-2 hét, pénzt előzetesen jóváírják 5 napon belül, de ha nem sikerül bizonyítani, akkor visszavonhatják. -
X_C
tag
Nincs valaki aki miskolci és tudna segíteni egy paypalos rendelést lebonyolítani?
-
X_C
tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Egyszerű banki átutalással tudok bármelyik bankból pénzt utalni a paypal fiókomra amihez nincs semmilyen kàrtya csatolva? Hpgy működik ez? A paypalfiókomnak van egy száma amire utalhatok? Gondolom nem ingyenes ez az utalás. Mennyibe kerül? Jaj, nem láttam az alsó sort. :s Nincs bankszámlám sem:s
-
X_C
tag
Üdv!
Lehet hogy iszonyatosan nagy baromságot kérdezek, nézzétek el. Ha csinálok egy paypal fiókot úgy hogy nincs bankkártyám akkor tudok valamilyen módon vele fizetni? -
t420s
aktív tag
üdv!
vajon mi lehet a kimenetele egy paypal claim-nak?
eltűnt egy küldeményem, az eladó nem akart refund-ot adni "szép szóra".
hát paypal claim-ot indítottam. erre az eladó track number-rel igazolta hogy ő a küldeményt feladta.
és tényleg, a track no alapján látható hogy tényleg feladta.
de egyben az is látható, hogy nem érkezett meg: Item sent abroad az utolsó bejegyzés.na most ott az eladó aki feladta-és igazolni tudja.
és ott a vevő (én) aki nem kapta meg - és igazolni tudja.mi lesz ebből?
-
Bagira01
veterán
Hát elveszett a hitem a paypalba, válaszra sem méltatnak

-
-
Kernel
nagyúr
Ha egy fióknak nincs tartozása, függő ügye, be lehet éppen zárni (close account). Én már csináltam ilyet, de az csak egy próbafiók volt, nem volt csatolva hozzá semmi.
Ha nekem ilyen gondom lenne, szerintem nem állnék le velük kínlódni, várni a bizonytalanra, inkább magam venném kézbe az ügyet. De ez csak egy saját szempont.
-
Nevet akarok változtatni, regisztrációnál, mivel eleve nem otthonra kértem a csomagot, Anyám nevét adtam meg. Azt hittem később könnyű megváltoztatni...ja...
Kérdés. Mi a retek kell hozzá? Addig tiszta, hogy egy fényképes igazolvány (jogsi jó lesz), számla nem volt hozzácsatolva, így az kiesett, de ezt a kettőt nem értem:
A copy of a recent utility bill showing your new name and address exactly as they appear on your PayPal account.
A copy of a recent credit card statement for the credit card listed on your PayPal account (if applicable).
A második, hogy a kártyáról is kér egy szkennelt képet?
Vagy egyszerűbb lenne eltávolítani a kártyát, törölni a fiókot, és újat létrehozni? Vagy ez még bonyolultabb?
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Tomazzo
üzenetére
Ez így nagyon korrekt !

Mert most is van rajta kb. 1.1 USD, de erre nincs szükség, ha majd a vásárlásoknál csak a folyószámlámról szippantódik át a pénz .
Tehát a PayPAL csak egy átviteli csatorna lesz, nem pedig egyenleg tároló .
Mindenkinek köszönöm a segítő info-kat !

Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Szerintetek megoldható-e az, hogy a PayPal számlám, úgy legyen összekapcsolva a forint folyószámlámmal, hogy vásárláskor a forint folyószámláról vegyen le annyi összeget, amennyi a devizás vásárlás értéke ?
A lényeg, hogy átlépjük, kiküszöböljük a feltöltögetős megoldást, mert az átutalások időtartama miatt, ez elég macerás .
Ha ritkán vásárolok felesleges a PayPal-on pénzt tárolni, de mikor éppen azonnal kellene valami akkor meg nem tudok vásárolni .
Van erre megoldás ?
Üdv.
Astra
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
A Paypalon belül hol tudom átállítani, hogy a bankom váltson, és van ennek értelme egy 89 dolláros fizetés esetén?
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok unverified es accról lehet utalni bankszámlára?
-
Bagira01
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ilyen, nem hogy zárták volna érvénytelen nyomkövetési info indokkal. De már küldtem vissza máskor is paypal claim-en belül. Angolul elírogatok azzal nincs gond és értem is, de szóbeli kommunikációba nulla vagyok. A visszaigazolásba az van, hogy max 72 órán belül válaszolnak a levélre. Az egyik levelelt rögtön vasárnap írtam a másikat kedden szóval nem kapkodják el, ha egyáltalán válaszolnak.
-
Bagira01
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ok, de most nem a tudakozvánnyal van a gond, hanem, hogy a paypal zárta az ügyet és nem válaszolnak(hiába kérek tudakozványt, ha a paypal már nem foglalkozik a dologgal). Már küldtem ki több csomagot, egyiknél se volt a célországba elküldve infon kívül más, mégse zárták az ügyet, főleg nem 2 hét után

-
Myers
senior tag
válasz
attilav2
üzenetére
Nem vásároltam még, de addig nem is tervezem, míg nem regisztrálok kártyát.
Ez valóban furcsa. Ha már be van járatva a dolog, akkor is csak napok múlva veszi le a pénzt? Nem hiszem. Minden esetre várok még 1 pár napot, nem sürgős.
Szerintem amiatt szívózik, hogy nem dombornyomott. De akkor mondja azt, hogy nem jó, ne várja a kódot.
-
Bagira01
veterán
Írtam a paypalnak az lezárt claim ügyében, nem hajlandóak válaszolni. A bolt se válaszol, a csomag meg úton van. Azért ez elég szemét munka

-
KTU
addikt
válasz
attilav2
üzenetére
Hangyás bót ,

AntElife kiírom hogy a kereső is megtalálja.
Unboxing videó kötelező!
Bár nem csak náluk.
-
KTU
addikt
PayPal a visszatérítést, kérdés nélkül visszautalta, a több hete leválasztott MasterCard kártyámra.

kb. 2-3 nap míg megjelent a számlámon.Azért nem voltam benne olyan nagyon biztos hogy megkapom.

-
attilav2
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ha haver beregisztrálja a kártyáját, de nem várja meg az ellenőrző kódot, akkor vásárolhat? Vagy ahhoz hogy menjen a vásárlás meg kell várni a kódot? Mert nem vagyok biztos benne hogy ez a kód minden banknál benne van az értesítő sms-ben, és értesítő sms-re sem biztos hogy mindenki előfizetett. Ha olyat fogok ki haveri körből aki nem, akkor meg kell várni a számlakivonatot. Szóval amíg várunk az ellenőrző kódra tudunk e vásárolni?
-
attilav2
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
" A bankszámlás dolog sem igaz, mert elmehetsz személyesen is befizetni egy Unicredit fiókban. Ingyen."
Úgy tudom hogy közvetlen befizetéssel nem fogadja el a PP a feltöltést, legalábbis több magyar tájékoztató
oldalon ezt olvastam. Saját accountra saját számláról enged feltölteni. Valakinek sikerült már sima befizetéssel feltölteni? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attilav2
üzenetére
Macerás?

Szerintem örülni kéne, hogy bizalmasan kezelik az adataidat. Az már nem PP hibája, ha titkos kérdésre adott választ sem tudja a testvéred.
Én kifejezetten örülök neki, hogy boldog-boldogtalan nem tud visszaélni a PP fiókommal.A bankszámlás dolog sem igaz, mert elmehetsz személyesen is befizetni egy Unicredit fiókban. Ingyen.
#11414: Withdraval limit azt jelenti hogy a PP számládra érkező pénzből ennyit tudsz átutalni a bankszámládra havonta. Semmi köze a vásárlásokhoz.
-
attilav2
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
a whitdraval limit per month mindössze 20000ft ez azt jelenti hogy ennyit költhetek egy hónapba? Ez nem valami sok, pl az orosz zenitar objektív nem is fér bele, de egy korrekt kínai teló sem. Az éves sending limit viszont egy korrekt összeg, akkor most melyiket kell figyelembe venni?
-
attilav2
őstag
válasz
sunavlys
üzenetére
Na ezért macerás a paypal. Öcsém regisztrált de elfelejtette a jelszót meg a titkos kérdést is, és nem tud belépni, de újraregelni sem.
Kártyát szerencsére nem rendelt hozzá, látom már ezzel is gond van. Meg az sem tetszik hogy mindenképp bankszámla kell a paypalhoz, nekik kellene menni hogy így hátrányos helyzetbe hozzák azokat az országokat, így Mo-t is, ahol drága a bankolás és nem mindenki engedhet meg magának a számlanyitást. Valami EU-s felügyeleti szervnél be kellene panaszolni a PP-t hogy tegyék lehetővé a bankszámla nélküli használatot, és azt hogy más számlájáról is feltölthessem a PP egyenlegem. A paypal egy nemzetközi internetes fizetési monopólium, így nem szép hogy kizárja azokat akik nem rendelkeznek bankszámlával. Szeretnék én is külföldről rendelni, van több dolog is amit apránként beütemezve, amint összejön rá a pénz megrendelnék. pl zenitar objektív oroszországból, bluetooth gps kínából, jobb négymagos 1 gigás teló kínából. -
Kernel
nagyúr
Csomagjaink átvilágítása, vámolása, akit esetleg érdekel:
-
Myers
senior tag
Tegnap este próbáltam hozzárendelni a Paypalhoz egy bankkártyát - Mastercard, nem dombornyomott, de az sincs ráírva, hogy electron (a régire rá volt).
Ha minden ok lenne, akkor levett volna 400Ft-ot a számlámról, de nem vett le.Ami még rosszabb, hogy most várja a paypal oldalon a 4 jegyű aktiváló kódot, és nem lehet azt mondani, hogy mégsem regisztrálom, vagy másik kártyát akarok regisztrálni. Csak send new code opció van. Szóval mit lehet most tenni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
computerbrot
üzenetére
-
kexksz
addikt
válasz
computerbrot
üzenetére
Igen, lehet.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát ha bankkártyát is hozzárendel akkor már nem lenne unverified, gondolom átutalt rá pénzt és úgy küldené tovább. Unverified addig valaki amíg nem csatol kártyát (állítólag egy idő után így is verified lesz ha sokat költ).
-
Winner_hun
félisten
válasz
computerbrot
üzenetére
Mekkora összegről van szó amit próbálsz elküldeni? 4 számjegyű kóddal megerősítetted a kártyád?
-
Bagira01
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
De ha már látják, hogy küldemény felvéve akkor már mire föl zárják a claim-et. A kínai webshop meg bebök egy nyomkövető számot aztán én meg hónapokig várhatom, hogy megjöjjön a paypal nem zárja az ügyet és nem kapom vissza a pénzemet. Ráadásul nem is válaszolnak a levelemre

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
computerbrot
üzenetére
Próbáltad már?
Nekem már verified ezért nem tudok válaszolni.
Bagira01: ajánlott levélhez pedig tartozik tracking ID külfödön is, csak meg kellett volna reklamálni a Postán, amikor elhagyta az országot és nem frissült.
-
computerbrot
csendes tag
PAYPALON a státusz Unverified, attól még lehet küldeni másik paypal címre pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/