Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Véletlenül én is Erste-számláról szoktam feltölteni régebben. A délutáni utalás még aznap éjfél után odaért. Vagy más fórumozók szerint a délelőtti utalás pár óra alatt.
Hogy neked 14 nap alatt ért oda, csak arra tudok tippelni, hogy a szabálytalan küldés miatt (más nevén van a számla) az automata rendszer átdobta ügyintézőhöz, ami lassabb folyamat. Ennek során az ügyintéző nem utasította el (ahogy szokták ilyenkor), hanem mégis jóváírta. Talán hasonló a név? (Mint Szabó János és Szabó Jánosné).
Hogy legközelebb is ez fog történni, vagy visszadobják, ezt nem tudhatom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Az a szabálytalan utalás visszaküldésére vonatkozott.
Szabályos top up munkanapon 24 órán belül célba ér általában, esetleg kicsivel több.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz
shield
üzenetére
Csak az a bökkenő, hogy nem rendeltem hozzá bankszámlát.
Mindegy, hozzárendeléssel egyenértékű, amikor pénzt utalsz rá és automatikusan megjegyzi a forrásszámlát. Nekem már duplán is eltárolta, noha ugyanazon számláról utaltam:

Másik dolog, hogy amikor regisztráltam a PayPal-t, később vásároltam vele, egy idő után automatikusan ellenőrzött státuszba került a fiók. Figyeli ilyenkor a tranzakciókat, azok összegét, vagy ilyesmi.
(#23907) _stick_
Azt nem ismerem, jelenleg nem is működik a funkció, de bizonyára azért van, hogy elfogadják azt is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87
üzenetére
Épp erről volt szó, hogy egyezni kell a névnek (pénzmosás elkerülése stb.), különben visszadobja, de előbb még levonja a visszautalás, kezelés nem kis költségét is.
A PayPal önmagában nem bankszámla, csak egyfajta "pótzsebnek" tekinthető, ami mögött kell állni valamilyen rendes bankszámlának is, amit valahol személyesen nyitottál, megnézték az igazolványod, be lettél azonosítva.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
Anno (vagy 6 éve) ilyen kártya kellett a paypal reghez, mivel folyószámla, bankkártya nem volt hozzá alkalmas. A másik opció a hitelkártya lett volna. Azóta ez változott?
3 éve semmi kártya nem kellett hozzá. Van egy Erste-számlám, amiről a közüzemi levonások is mennek. Nincs hozzá kártya, mert ez olyan régi számla, hogy még a Postabanktól így került át. Netbankot viszont regisztráltam hozzá.
Tehát erről utaltam a PP-fiókba, így működött sokáig.
-
-
Kernel
nagyúr
Más névről a pénzmosási törvények miatt tiltott az utalás, ezért a PayPal mindig egy személyhez vagy jogi személyhez kötődik, aki a saját pénzét teheti rá. Legfeljebb azt tudnám elképzelni, hogy az előnév/utónév mizériák miatt a sorrendi cserét "elnézi" a rendszer ma már, vagy valahogy lekezeli, de az sem biztos.
Vagy például másik PayPal-fiókból küldhet át pénzt egy másik személy, erre már nem is emlékszem, hogy milyen költséggel jár.
Az elsődleges név átállítása jó megoldás lehet, kártya nem is kell az utaláshoz. Egyébként ilyenkor, ha arról a számláról utalsz valakinek, csak az elsődleges számlatulajdonos neve jelenik meg a címzettnél?
Ez annyiból érdekes, hogy a PayPal is azt "látja", ha utalnál a fiókba.
-
Kernel
nagyúr
Miután megnyertem most egy licitet, én is belefutottam ebbe, a Budapest Banknál:
Hirtelen fel sem tűnt a felső sáv, már majdnem a fizetésre kattintottam. De miután detektáltam, ötletszerűen az alsó linkre kattintottam (piros nyíl), erre rögtön bejött az ismerős ábra:
Természetesen átállítottam a felső opcióra, utána visszajött a fizetőoldal, de már a sárga sáv nélkül.
Így végül sikerült leküzdeni. Fiókból leürítette a maradék 145 Ft-ot, így most 0 Ft a PP-egyenlegem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zsupyro
üzenetére
Régi felületnél így nézett ki (régi hozzászólásomból másolva):
Amikor belépsz a PayPal-fiókba, ilyen formátumban látod:
Welcome, Jakab Gipsz
Haza bankszámla: Gipsz JakabAz új felületen nálam csak keresztneveket mutat (miután kettő van), de azt eredeti sorrendben. Például legyen Gipsz Jakab Jónás, erre azt írja:
Hi again, Jakab Jónás!
Ha viszont a fogaskerék ikonra kattintok:

Itt az eredeti magyar sorrendben látszik a teljes név: Gipsz Jakab Jónás.
Egyébként jó az összefoglaló, most azért tévedtem ebbe a topikba, mert bankkártyát kellett csatolni a fiókhoz. Ez a része ment is könnyen, pár perc (10-15?) alatt megjelent a bankomnál 400 forintos tranzakció is. Megerősítés sikeres.
Utána átállítottam, hogy a bank váltsa a valutát, ezt az összefoglalóban lévő PDF alapján hamar sikerült, köszönöm ezúton is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
albinolynx
üzenetére
Instant annyiból olcsóbb, hogy egy bankon belüli számlára megy (ez a trükkje, így tud gyorsan működni), míg a normál utalás az Unicreditnek, vagyis bankon kívüli utalásnak számít. Hacsak nem náluk vagy véletlenül.
-
Kernel
nagyúr
Senki nem nyel be semmit, a zárolt összeg egy idő után automatikusan feloldódik. Ez véd az ellen is, ha valaki véletlenül rossz bankszámlát ad meg, netán másnak a számát adja meg.
Nem gondolhatod komolyan, hogy bárkinek a számlájáról le lehetne venni 400 Ft-ot, csak úgy poénból, még ha nem is nagy összeg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
greenity
üzenetére
Ha jól értelmezem a külföldi fórumokon írtakat, akkor kifizetetlen tranzakciót csak az eladó törölhet, vagyis neki kell írni ennek érdekében.
Vásárló akkor törölheti, amikor majd "Unclaimed" státuszú lesz, mint ezen a videón is mutatják:
https://www.youtube.com/watch?v=3KR03InkHyo
Automatikus pénzlevételt nem tudom, hogy van-e ilyenkor.
-
Kernel
nagyúr
válasz
aftercooler
üzenetére
Ha a befizető neve azonos a PayPal regisztrált névvel, akkor nem kizárt, hogy több számláról is lehet utalni. Már csak azért is, mert nem ritka eset, hogy valakinek több bankszámlája is van (mint nekem is). Nem hinném, hogy a PayPal ennek útjába állna, miután ez nem illegális, pénzmosásra sem ad lehetőséget.
Csak az nem jó, amikor egy bankszámla már társítva van egy PayPal-fiókhoz, olyankor ne akarjunk másik fiókba utalni, mert nem oda fog menni, hanem a társított fiókba, egyedi azonosítót ignorálja ilyenkor.
Unicredit személyes befizetés külön téma, itt a topikban is valakinek működött, valakinek problémája is volt vele. De a problémás esetnél is például épp a személyi igazolvánnyal, vagyis a névazonossággal volt valami gond.
-
Kernel
nagyúr
válasz
lalakov
üzenetére
Az instant feltöltés csak bankon belüli utalás, mert a szlovák bank úgy oldja meg, hogy mindegyik szerződött banknál nyit egy belső számlát, amiről rögtön értesülnek, amikor pénzt küldesz rá, így tudnak gyorsak lenni.
A normál feltöltést viszont az Unicredit Banknak küldöd, ami már belföldi, bankok közötti utalásnak számít, amennyiben nem Unicredites vagy.
Az utalás szokásos tarifáját fizeted a saját bankodnak, más költség nincs. PP ->>PP utalás ingyenes, ha jól emlékszem, többit most passzolnám, idő hiányában, mivel így fejből nem tudom.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
zoli62
üzenetére
Szerintem neked nem való a PayPal, eBay pláne, mert egy probléma-generátor vagy, aki a kákán is csomót keres, felesleges dolgokon rugózik.
Ennél sokkal nagyobb gondjaid lesznek még, talán még ki is tiltanak az eBayről, ekkora kukacoskodó hozzáállással.
Érdekes, én mielőtt regisztráltam, elolvastam a fellelhető útmutatókat, azt is előre tudtam, hogy van ez a párszáz forintos kavarás, amit a PayPal nem vesz el, nem von le, sajátod marad, elköltheted stb. Nem hiszem el, hogy valaki nem bír leakadni erről a témáról, mintha ez lenne a világ legnagyobb gondja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zoli62
üzenetére
Pont ez a baj, hogy nem ugyanarra a saját virtuális kártyám számlájára refundolták a az ellenőrzési díjat, amit előzöleg megterheltek.
Miután a virtuális alszámlára visszautalni nem is lehet, hanem csak a főszámla érhető el a külső fél által, így újabb felesleges dolgon rugózol.
Egyébként pont azért adtam meg webkártyát, mert az egyenlegemet nem tervezem feltölteni, hogy csak akkor tudjanak Paypalról levonni, ha egy vásárlás előtt a webkártyaszámlámat feltöltöm.
Abszolút felesleges óvatossági intézkedés. Ha a jelszavad félted, arra van más megoldás (generált jelszó + Roboform + mesterjelszó). A Roboform segítségével még az is könnyen megoldható, hogy időnként lecseréld a jelszavad. Budapest Banknál vannak időnként kötelező jelszócserék (addig nem enged tovább, míg nem cserélem le a jelszót), ezzel azt is hamar el tudom intézni, generálok egy másikat, csere, mentés.
Ha attól félsz, hogy valakik (eladók?) pénzt vonnak le a PayPal egyenlegedről, ennek sem látom értelmét. Nekem a virtuális kártya annyit sem ér, amennyit az Erste Bank elkérne érte. Gyakorlatilag a PayPal-fiókot használom virtuális számlaként: mindig annyit utalok rá, amennyit költeni szeretnék.
Igaz, volt már olyan, hogy vagy félévig parkoltattam rajta 12 ezret és akkor mi van... senki nem bántotta, felesleges ilyen dolgok miatt aggódni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Maksifül
üzenetére
Mondjuk nekem sem kellett napokig várni, aznap átment, ami nekem meg is felelt. Viszont a TrustPay érdekessége, hogy valamivel még olcsóbb is, mert ez csak bankon belüli utalás, míg az Unicredit esetén bankon kívüli, amennyiben én más banknál vagyok.
Most már sejtem a működését is. Azért kérdezik, hogy melyik banknál vagyok, mert akivel szerződése van a szlovák banknak, ott mindegyiknél van egy saját számlájuk.
Amikor én utalok erre a bankon belüli számlára, arról ők rögtön tudomást szereznek, ez bizonyára le van szervezve, megoldható.
Utána a szlovák bank mihamarabb jóváírja az összeget a PayPal-en, attól függetlenül, hogy a pénzem még meg sem kapták, az majd átér később. Valószínűleg így tudják megoldani, hogy gyorsan menjen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Maksifül
üzenetére
Mint már említettem, ez egy belföldi utalás, az Unicredit részére, tehát az ennek megfelelő tarifát kell nézni a saját bankodnál.
Azt azonban nem teheted meg, hogy a haverod PayPal számlájára utalsz, mert első utalásnál a PayPal társítja a fiókhoz a bankszámlát.
Ha ezután másik PayPal fiókba akarnál utalni, a pénz akkor is a társított fiókba fog megérkezni, az egyedi azonosító kód dacára, amit ilyenkor egyszerűen ignorál a rendszer.
-
Kernel
nagyúr
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Akár normál utalás, akár instant, szerintem ugyanazt a díjat kell fizetni, amit a saját bankod felszámít egy belföldi utalásért.
Az igaz, hogy egyik az Unicredit bankhoz megy, másikat a szlovák bank intézi, de gondolom, utóbbi is csak belföldi utalásnak számít, mert a partnerbankok ebben valószínűleg így állapodtak meg.
De abban biztos lehetsz szerintem, hogy a saját bankod nem fog ingyen utalni, illetve ez attól függ, milyen csomagod van náluk.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kippedli
üzenetére
Netbankból szoktam utalni (nem instant Top Up), ahol a közlemény rovatba kell írni az egyedi azonosító kódot.
"Leírás száma" nem tudom mi, de szerintem a szlovákok (akik az Instant Top Upot intézik) valami gépi fordítót használhattak, mert akkora baromságot láttam itt is:
https://www.paypal-topup.hu/Faq.aspx
5. Hogyan utalhatok vissza pénzt a PayPal számlámról a bankszámlámra?
Ha pénzösszeget szeretne a PayPal számlájára a bankszámlájára utalni, PayPal számláján válassza ki az 'Eszközök kiválasztása' funkciót. Ez az eszközök kiválasztásának és azoknak a bankszámlájára való utalásának a leggyorsabb módja. Ez az összeg 1 - 2 munkanapon a bankszámlájához lesz írva.Vagyis szerintük: Withdraw = Eszközök kiválasztása. Okos.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mr. Csonti
üzenetére
Nem kell felvenni, kapásból letárolja a PayPal, mint saját bankszámlát. Először én 5 ezret utaltam, de szerintem mehet egy ezres is, nem tudok alsó határról. Utalás költségét ilyenkor te fizeted, elvileg annyit utalsz, amennyit akarsz. (Adószámlára utaltam már olyan kis összeget, aminek a díja többe került, csak a kivonaton az egyik járuléknál volt egy kis hiány, azt akartam kiegyenlíteni.)
Más a Withdraw, amit nekünk ingyenes, de azt a PayPal finanszírozza, így annál szabnak valami alsó határt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mr. Csonti
üzenetére
Csak mert mikor próbálom hozzáadni a bank fiókot, a számlaszámra azt írja ki, hogy invalid...
Ha nem sikerül eltalálni a helyes formátumot, én inkább küldenék rá egy kisebb összeget (Top Up), mert akkor automatikusan felveszi: [link]. Az utalásnak ugyan van egy díja, amit az Erste felszámít (belföldi utalás az Unicredit részére), de az nem jelentős összeg, főleg az 1500 Ft-os PayPal "büntetéshez" képest, amit egy tévedésért kiszabnak, Withdraw esetén. Miközben egyébként a Withdraw ingyenes.
Mostanra az accountom állapota verified, amit igazolványkép küldéssel és bankkártya igazolással értem el.
Nekem ez is kimaradt, második TopUp után verified lett a fiók.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zoli62
üzenetére
A Házibankon ezeknek a tranzakcióknak nem látom a nyomát.
Nem vonja le, csak átmenetileg zárolja, ami később feloldódik. Ez szükséges már csak azért is, mert egyébként bárki regisztrálhatna egy idegen számlaszámot, amit véletlenül megtud valakitől vagy elrontotta stb. Hiába csak párszáz forint, attól még "nem illik" idegen számlára terhelgetni. Zárolás viszont egy idő után úgyis feloldódik.
Ha esetleg találsz valami olyat, hogy zárolt tételek, de én nem ismerem az OTP-s felületet.
A regisztrációnál ugye csak egy rubrika volt az utónévnek, nem kettő, netán három.
De abba az egy rubrikába két utónevet is be lehet írni. Mint említettem, nem véletlenül kreáltam én is előbb egy tesztfiókot, hogy biztosra kipróbáljam, hogyan fog kinézni a végeredmény.
Mindamellett, az Interneten található régi hozzászólások nem annyira mérvadók, mert ma már a számítógépes rendszer állítólag fel van készítve arra, hogy felcserélt név/utónév esetén is fogadja az utalást, sőt olyan vélemény is van, hogy a név nem is számít, csak a számlaszám.
Egyébként 1500 Ft lenne a kezelési költség, amit a PayPal levon magának, visszafordulás esetén.
-
Kernel
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
Utaltál már máskor is, mindent ugyanúgy csináltál? Pénz nem fordult vissza a bankszámládra, amit esetleg nem vettél észre?
Az utalás nem egy bonyolult dolog, de azért néha ott is vétenek hibát emberek. Feladó nevének egyezni kell, bankszámla nem lehet más PayPal fiókhoz társítva.
-
Kernel
nagyúr
Már aki automatikusan regisztrál, én például először csak egy próbafiókot regisztráltam, kamu adatokkal, hogy lássam előre a működését. Illetve kíváncsi voltam a névsorrend, dupla utónév megjelenése, megadása esetleges problémáira. (Plusz mellesleg kaptam egy kis ízelítőt a jelszóemlékeztető válaszok megjegyzésének fontosságáról is.)
Mindezek után készítettem el a végleges fiókomat, de kártyát akkor sem csatoltam hozzá, hanem csak utaltam rá, netbankból.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Heavyrain
üzenetére
Lehet, hogy mindegy is, nekem csak a név szerepel: [link]
Nem én írtam oda, a képen látható bejegyzés úgy keletkezett, hogy amikor először pénzt utaltam a fiókomba, a PayPal automatikusan letárolta a számlát.
OTP-nél ugyanez kicsit másképp működik, ha van főszámla és alszámla (webkártya) is. Utalni csak a főszámlára lehet, ha jól tudom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Shepherdke
üzenetére
Saját fiókodban is például: [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz
kippedli
üzenetére
Ennyi erővel bárkinek megadhatnád a számlaszámod, az sem tud tőled pénzt levenni, mint a PayPal sem.
Egyébként ez az a szám, amit hozzáadni sem fontos (vagy "addolni", ha esetleg magyarul nem bírjuk leírni), mert amikor először utalok pénzt a netbankból (Top Up), automatikusan rögzítődik, így biztosan nem lehet elrontani.
Utána kiválasztom a Withdraw menüpontot és már ott fog szerepelni a saját számlaszámom, maszkolt formában:
-
Kernel
nagyúr
válasz
ferke72
üzenetére
Képen is látható a figyelmeztetés, hogy a bankszámlatulajdonos neve egyezzen a PayPal számlatulajdonos nevével.
Ezen túlmenően, amikor valaki először utal a saját fiókjába, a PayPal társítja hozzá a bankszámlát. Ha az ismerősödnek esetleg már van egy saját, társított PayPal fiókja, akkor meglepő módon a pénz a saját fiókjában fog landolni, az eltérő egyedi azonosító dacára.
Úgyhogy ezzel nem érdemes kísérletezni.
Topikban felmerül időnként a személyes befizetés az Unicredit Bankban, ami egyeseknek működik, noha nemrég valakinek problémája is volt vele. Még ha sikerül is, azt egyébként lassabban írják jóvá, ha jól emlékszem, mint az általam írt utalást.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ferke72
üzenetére
Nem tudom, hol nézted, nekem továbbra is az Unicredit számláját írja ki. Ők a PayPal hazai partnere / számlavezetője, vagyis ha a PayPal-re akarsz befizetni, oda kell utalni.
Ha Erste Netbankból a 16 órai zárás előtt utalok, éjfél után jön a PayPal email, hogy felkerült a pénz, ennél gyorsabb nekem nem kell. Reggel nyitáskor induló pénz is átérhet a délelőtt folyamán.
Az Instant TopUp, ahol még belép a láncba egy cseh bank is, ami erre van specializálódva, hogy gyorsan felrakja neked a pénzt, inkább régebben volt érdekes, amikor még kicsit lassabban működött a hazai bankrendszer. Most már nem biztos, hogy nyersz vele időt, ha mondjuk ott is keletkezik egy kis fennakadás, de egyébként mindegy, szerintem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
adrian87
üzenetére
Azt szokták / szoktuk mondani, hogy ha még ennyi sem megy, akkor jó lesz vigyázni, mert később is gondjaid lehetnek, de te tudod...
Kattintani kell: Link Now, utána megadod a PayPal belépési adatokat, ahogy itt a videóban látható: [link]
Miután sikerült a PayPal és eBay fiók egymáshoz linkelése, így kell kinéznie:
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hintalow
üzenetére
A PayPal elmenti feladó számlaszámát, az kétségtelen, csak még így is kicsit gyanús nekem, hogy amikor visszafelé irányban megérkezik a pénz a magyar banki rendszerbe, ott először is az a kérdés, hogy a számítógép átengedi-e, a kissé eltérő név dacára? Ha nem, akkor átkerül mondjuk manuális beavatkozásra (ami már időigényes is), utána gondolom, egy ügyintézőn múlik, hogy ő elfogadja, vagy visszadobja a PayPal / Unicreditnek. Utóbbi esetben következik az 1500 Ft-os "büntetés".
Esetleg a hazai banknál érdeklődnék, hogy ilyen névhibával jóvá írják-e a beérkező összeget.
-
Kernel
nagyúr
válasz
MrSealRD
üzenetére
Esetleg azt sem árt tudni ezzel kapcsolatban, hogy amikor először utalsz pénzt a PP-számlára (megjegyzés / azonosító kód), a PayPal felveszi a számlaszámot elsődleges bankszámlaként, így a visszautaláshoz is automatikusan azt kínálja fel. (Csak itt az OTP webkártya becsapós lehet.)
De ha utána ugyanarról a bankszámláról, másik PP-kóddal, egy másik PP-fiókba szeretnél utalni, akkor a hozzárendelődés miatt, azért is az első PP-fiókban fog landolni a pénz.
Topikban emiatt szívott valaki, mert az első fiókba már be sem tudott lépni (jelszó gond, vagy tiltás, már nem emlékszem), de azért a pénz ráment, jött róla az email.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hdekakas
üzenetére
Ha meg nem én vagyok, hanem tévesen más adatait adtam meg, akkor tőle levettek 400 ft-ot, és így járt.
Nem hinném, mert mint volt róla szó nemrég is, nem veszi le, csak zárolja. A zárolás pedig idővel így is, úgy is megszűnik.
(#13257) szijartg
Jelszó van csak, meg az email-cím, amivel be kell lépni. Én például generált jelszót használok, amit a Roboform kezel, csak annak a mesterjelszavát kell tudnom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Egyenlegből egyszerűen vissza lehet utalni a hozzárendelt bankszámlára.
Vagy aki kártyát is csatolt, annak gondolom automatikusan is vissza tud menni, de én nem csatoltam, ezért nem mondom biztosra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
...de erről semmit sem kaptam, egyszercsak kb annyival több lett az egyenlegem.
Mert ezt nem is veszi le a PayPal, csak zárolják, amit később feloldanak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Általában mindegy. Az instant utalásnak régebben lehetett értelme, de most már a normál utalás is gyorsan megy, mióta az új Giro-rendszer üzemel az országban.
Például az Erste Bankból a 16 órás zárás előtt indított pénz éjfél után megjelenik, vagy utána a másnap délelőtt folyamán. Ez már elég gyors, nekem legalábbis.
Ugyanakkor volt már olyan is, aki az instant utalásra panaszkodott, mert becsúszott valami gikszer, de általában azzal sincs gond.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Kapsz egy emailt is a PayPal-től, valamint értelemszerűen az egyenleg is megnő a fiókban. Belföldi utalásnak számít, mivel az Unicreditnek küldted, ők hamar jóvá írják a PP-számlára, aznap vagy másnap meg kell érkezni általában.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hun91FaTe
üzenetére
Csak saját valutában lehet lehet feltölteni a PayPal-re. Ez egyértelműen le van írva valahol a fiókban is, meg a témával foglalkozó oldalakon is, csak néha a fórumozók próbálkoznak mással is, rejtélyes okból.
De aki mással próbálkozik, azt az Unicredit Bank azért is átkonvertálja forintra és úgy írják jóvá a számládon.
-
Kernel
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Az OTP Webkártyások tipikus problémája. A webkártya csak egy főszámla alszámlája, a PayPal viszont csak a főszámlára tud utalni. Azt "látja". Ha viszont téves számlára utalsz, a pénz visszafordul, 1500 Ft kezelési költséget számítanak fel.
Normális esetben ez nem így lesz, a visszautalás ingyen működik, miután az is csak egy belföldi utalás, valójában az Unicredit Banktól kapod vissza a pénzed.
Konkrét megoldást viszont passzolnám, nincs OTP-m egyáltalán, csak olvastam erről a témáról. Gyakori szívás tárgya.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mulholland
üzenetére
Ott volt a megoldás a találatok között, valamint azokhoz kapcsolódva is. Nyilván előbb kipróbáltam, csak utána írtam. Pontosan azért, hogy az effajta arcoskodást megelőzzem.
Erre viszont sajnos már nem tudok mit mondani, személyeskedés nélkül, bárhogy töröm a fejem. Úgyhogy: szívesen...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mulholland
üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
Nem tudom, milyen 1,92 euróról van szó, de nincs ilyen. Forintot lehet utalni, amit a PayPal ilyenkor a saját árfolyamán vált, mindig a vásárláshoz szükséges valutára, ami nagyobb összegnél már hátrányos lehet. Kisebb tételnél nem vészes a különbség.
Valuta utalásával (Top Up) nem érdemes kísérletezni, mert az Unicreditnél átkonvertálják forintra és "azért is" forintban rakják fel. Így aztán nem nagyon van értelme. Viszont sokkal később ér oda, bizonyára a manuális beavatkozás miatt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kukacmolnar
üzenetére
Lehet, hogy csak várni kell: [link]
-
Kernel
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Index fórumon, valamelyik PayPal-topikban láttam több elkeseredett áldozatot, a nigériai csalással kapcsolatban. Ők már csak utólag mentek a fórumra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ferke72
üzenetére
126 000 Ft havi limit vonatkozik a PayPal fiókból való pénzküldésre, talán ugyanez vonatkozik az eBay vásárlásra is.
Saját példámat tudnám említeni, először utaltam rá 5, majd 20 ezret, közben volt egy vásárlás 7,5 $ értékben, mindezek után azt vettem észre, hogy verified lett a fiók.
Először biztonsági okból küldtem csak kisebb összeget, mert akkor még új volt a dolog, pénzküldés a virtuális "semmibe". Egyúttal ezzel azt is elértem, hogy a bankszámlámat automatikusan társította magához a PayPal, nem kellett nekem variálni, hogy most vajon milyen formátumban kell megadni, ha elrontom, ráfizetek stb.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Koniman
üzenetére
Ha már egyszer utaltál, ami rendesen meg is érkezett, olyankor a bankszámla hozzákötődik a PayPal-fiókhoz. Ebben az esetben a transfer ID hiánya vagy elrontása esetén is csak a társított fiókba tud menni a pénz. Még ha valaki szándékosan egy másik fiók ID-számát írja be, akkor is a saját fiókjába kapja a pénzt, volt erre példa a topikban, sőt szívás miatta.
Más a helyzet, ha első utalás. Főleg, ha a PayPal fiókban manuálisan sem próbáltad hozzáadni a számlaszámot. Pusztán a névazonosság semmit nem jelent, ha a címzett azonosíthatatlan, visszafordítják a pénzt.
Biztonság szempontjából én az utalásos feltöltést választottam, ami az igényeimnek megfelel. Ezzel nem azt mondom, hogy másnak nem lehet jó a kártyacsatolás, csak engem ez nem érint, így nem is érdekel különösebben.
-
Kernel
nagyúr
válasz
lzorka
üzenetére
Az első sorra rá lehet keresni a neten, csak egy, amit hirtelen kiszúrtam, PayPal_Olivia válasza.
Esetleg megpróbálnám másik böngészővel is, hogy arra mit lép.
-
Kernel
nagyúr
Nekem az alábbiak szerint néz ki. Annyira letitkosította a PayPal, hogy magam is csak ennyit látok belőle, de még ezt sem én adtam hozzá, hanem akkor tárolta le magának, amikor utaltam rá pénzt.
Erre szoktam én mondani, hogy akinek kétségei vannak, és tart az 1500 forintos adminisztratív "büntetéstől", előbb küldhet is egy összeget (Top Up, még mindig olcsóbb) utána Withdraw..
-
Kernel
nagyúr
válasz
mrgergoke
üzenetére
Amit már kézhez kaptál, annál csak visszapostázás után szoktak garanciát vállalni, de az is egyeztetés után megy, vagyis előbb megírják, hogy küldd vissza. Másikat nem küldenek ilyenkor, visszafizetni sem szokás, ha jól tudom, ez csak a postán elveszett áruk esetében van.
Itt ugyebár a kellemetlenség, hogy neked kell fizetni a postát, ami olcsóbb dolgok esetén nem éri meg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sir Sparrow
üzenetére
A PayPal feltöltése egy belföldi utalás (a tarifa is ennek megfelelő, amit a saját bankunk felszámít érte) ami az Unicredit egyik számlaszámára megy. Utána ők ráteszik a PayPal-re.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sir Sparrow
üzenetére
Nem működhet szerintem, mert az Unicredit, mint a PayPal magyarországi partnere, csak forintban tölti, illetve töltheti fel az összeget.
Épp ez volt az előző hozzászólásom lényege, hogy ők meg is tettek minden tőlük telhetőt. Nem fordították vissza a pénzt, inkább átkonvertálták, de a feladatot "azért is" elvégezték.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Sir Sparrow
üzenetére
Nem láttam még leírva a feltételeket, de a második utalás után verified lett a fiókom, közben volt egy vásárlás is.
Valutával való feltöltést rendszeresen kérdezik itt. Egy fórumozó viszont meg is írta, hogy jó nagy késlekedéssel megérkezett neki a pénz, miután az Unicredit átváltotta forintra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Lengyi
üzenetére
Miután párszor szóba is került a topikban, hogy nem postán küldött, "megfoghatatlan" dolgokkal lehet a legkönnyebben szélhámoskodni. Bár azt is javasolták már, hogy postai úton, papíron kell kérni ezt is, követési számmal, de az sem garancia, illetve már nem is emlékszem pontosan, hogyan gondolták ezt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Assimilator
üzenetére
Edit / Remove lehetőség nekem is ott van, láthatóan nincs akadálya.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Assimilator
üzenetére
eBay eladók jobban szeretik, vagy ragaszkodhat is hozzá, hogy csak a PayPal címre postáz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
INFINITYzz
üzenetére
Azt épp azért passzoltam másnak, mert én ezzel nem foglalkoztam.
-
Kernel
nagyúr
válasz
INFINITYzz
üzenetére
Szabó János Péter esetében, ékezetekkel:
János Péter Szabó
Ahol értelemszerűen a Szabó a Last Name.
Számlaszámmal én azért nem szórakoztam, mert először is a saját bankszámlámról utaltam a PayPal-re, ami a feladó számlát automatikusan rögzítette. Kétségek esetén az is egy módszer, hogy először lehet küldeni valamilyen összeget, utána vissza.
A belföldi utalásnak (mivel az Unicredit részére megy) van egy díja, ami bankfüggő, de nem nagy összeg, visszafelé ingyenes.
OTP számlánál nem mindegy, hogy webkártyáról küld valaki, mert az egy alszámla, a PayPal viszont csak a főszámlára tud pénzt küldeni. De nem vagyok OTP ügyfél, így csak azt írom, amit valahol olvastam.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Nem tudom, de valahol mintha arról lett volna szó, hogy akit egyszer kitiltanak, jogtalan használat miatt, azt később sem engedik vissza.
Általában a telefonos ügyfélszolgálat mondja meg a biztosat, csak persze angolul.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kinnikinnick
üzenetére
A PayPal fiókban János Szabó formátumban legyen, ami a bankszámlán Szabó János, és ennyi, így működik. A régi, mára elavult tanácsokkal nem kell törődni.
Postal code: négy számjegy
Country: Hungary (ezt automatikusan kitölti)Én azonos lakcímet adtam meg (vagyis bankszámlán is szereplő címet), noha a Top Up menüben például csak az azonos név feltételére hivatkoznak.
Egy fontos dolgot nem értek, ha lehet úgy is fizetni paypalon, hogy nincs regisztrációm akkor az nem jobb?
PayPal nélkül is tudsz bankkártyával fizetni az eBay felületén. PayPal nincs regisztráció nélkül, ez értelmezhetetlen.
Aktiváláshoz 400 forintot zárol a bankszámládon, ahol majd megjelenik a négyjegyű kód is. De hétvégén nem tudom, mennyire működik-ez. (Én az utaláshoz vagyok szokva, ami csak munkaidőben indul el.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
niggaz.
üzenetére
A PayPal-re alapesetben csak a tulajdonos saját, azonos néven futó bankszámlájáról lehet utalni. Idegen utalás még helyes transfer ID-vel is szabálytalan, bizonytalan az érkezése, általában visszafordítják.
Transfer ID nélkül már-már vicc kategória, hogyan találna oda? Ha még a név sem egyezik, ráadásul.
Akkor talál oda, ha a küldő bankszámla már korábban a PayPal-fiókhoz lett társítva, olyankor viszont még eltérő / hibás Transfer ID-vel is csak oda megy, ahová társítva lett.
-
Kernel
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Ha jól emlékszem, többször is le volt írva a topikban, a PayPal fiókban kell beállítani, csak nem jegyeztem meg, mert én utalással szoktam feltölteni.
(#11993) z123456789
Nem a csatoláson van a hangsúly, hanem a verified státuszon, amit kártya csatolása nélkül is el lehet érni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Ha csinálok egy otp-és folyószámlát, azt hozzá tudom adni a paypalhoz, de hogyan tudok a folyószámlámról a paypalra fizetni?
Még csak hozzá sem kell adni, utalni kell rá, a netbankos felületről. Számlatulajdonos neve legyen azonos, a PayPal automatikusan rögzíti a feladó számlaszámot. Kétszeri utalás után elvileg ellenőrzött leszel (nálam legalábbis így ment).
Egyébként tegnap is láttam az érthetetlen hozzászólásodat, de látom, mára apránként elszórtad azokat az információ morzsákat, ami fórumozók által nem kitalálható. Vagyis Unicredit személyes befizetés volt, ezért nem lett verified, minden jel szerint. Jó esetben csak ezért fagyasztották be, mert a vásárlások viszont valamiért gyanút keltettek.
Akkor viszont nem fontos bankkártyát igényelni, elég egy számla, netbankos hozzáféréssel.
Bár a topikban írt már olyan, aki általában csak személyes Unicredit befizetéssel vásárolt, de nem említette, hogy ilyen akadályba ütközött volna (fagyasztás).
-
Kernel
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Nyithatsz olyan számlát is, amihez nem kérsz kártyát, én is egy ilyen Erste közüzemi számla Netbankos felületéről szoktam utalni a PayPalre.
Először küldtem rá 5000, majd 20 ezret, közben volt egy vásárlás 7,5 $ értékben, mindezek után azt vettem észre, hogy verified lett a fiók. De elvileg nem szükséges ennyit sem utalni, talán csak az aktivitás a lényeg, ezt így utólag már nem tudom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Hellas
üzenetére
Az a gyanúm, a hiba az Edigital rendszerében van, nem csak azért, mert ott írja ki a hibát, hanem a PayPalnél ilyen hiba nem jellemző, ugyanakkor az Edigitalra mintha már más is panaszkodott volna. Talán őket kellene felhívni, megkeresni.
Esetleg olyan szokott előfordulni, hogy a PayPal szerverei átmenetileg túlterhelődnek, de olyankor egy PayPal ablak jelenik meg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
alratar
üzenetére
Ez egyéni szempontok kérdése, aki gyakran ad-vesz, praktikusabb lehet neki a csatolás.
Nekem meg simán megfelel, hogy utalok rá, így lehúzni sem tudnák a bankszámlámat, ami megnyugtatóbb érzés.
Vagy van olyan is, akit idegesít, hogy venni akar valamit és pont nincs egyenlege. Engem ez sem érdekel, azért annyira sürgős nem lehet egy eBay-vásárlás, hogy 4-8 órát ne tudnék várni, míg odaér az utalt pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 5
- HBO Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Ingatlanos topic!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest