Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Köszi, bár nem biztos hogy van PP-s ismerősöm..
Még egy kérdés: ha összekapcsolom a VISA kártyámmal, akkor ki tudom venni ATM-ben a PayPal-on lévő összeget vagy fizetni vele boltban ? (úgy, hogy közben a VISA-hoz tartozó belföldi bankszámlán inkasszó van, tehát nem enged semmilyen kifizetést)

-
-
SamSem5812
újonc
-
csababarca
őstag
válasz
hidroponi
üzenetére
Tavaly limitálták le, amikor kint voltam szintén,és rendelgettem pár dolgot. 5-5 dolláros telefontokokról van szó,képeslapok stb...komolytalan összegek.
Nem értem ebay miért ragaszkodik ennyire ehhez akkor,ha ennyi panasz van. Főleg hogy fütyülnek a felhasználóra,nem segítenek...
Gondolkoztam hogy egy másik kártyát rendelek az accounthoz,de nem biztos hogy van összefüggés... -
-
MobileSz
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Mázli, tudom én, de azért sok munka van emögött, nem volt kis meló kierőlködni a csalótól, hogy legalább PayPal-on küldje vissza... dehát úgy tűnik a saját fegyverével le lehet győzni... most persze legszívesebben fel is jelenteném, de mit érnék el ezzel??? Csak az időmet pocsékolnám, Ő meg "dolgozik" tovább...
-
válasz
hidroponi
üzenetére
Én ezt értem, hogy csaló, de ugye addig nyilván Ő sem ad ki semmi igazolást arról, hogy az adósa rendezte a sarát, amíg ő maga hozzá nem jut a pénzéhez! Ez kb.olyan, mintha valamiféle értékpapírban kapná meg a tartozást, aztán a kasszánál derül ki, hogy sz@rt sem ér egyik se! Nyilván ott is akkor ismerem el a tartozás rendezését, ha a pénz a kezemben van, és nem akkor, amikor holmiféle értékpapírokat kapok! Ez esetben is le kell rendezni az adóssal, vagy jelen esetben a harmadik féllel, aki az ő adósának az adósa, hogy igenis a pp megkeresésére tanúsítsa ő is, hogy a pénz jogosan a fentebb szóló fórumtársat illeti!
Na de mindegy, nem vitát akartam én indítani ezzel, csak tényleg nem értem, hol ezzel a gond! Ha a pénz küldője egyszer majd elismeri a pp-nek is, hogy a pénz igenis a fórumtársé, akkor ő hozzájuthat majd ahhoz, és onnantól vissza sem követelheti azt a feladója! A tartozás rendezéséről pedig nyilván csak ezeket követően adnék ki bármit is!
-
MobileSz
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Hát ettől félek én is, de az nem lehet fogóckodó, hogy 2-szer direkt azért utasítottuk vissza a pénzt, mert a subject-be nem azt írta, hogy "refund", most viszont az van írva... Csak a buzi mégis vásárlást állított be gondolom, mert azt persze a címzett nem látja! Hihetetlen, hogy a pénz minket/engem illet, és...

Egyébként átutalási bizonylataim vannak, de ugye nem annak konkrétan, aki a PayPal-on küldte a pénzt, hanem az eredeti cégnek... sok csaló... Mindegy, ha valakinek van ötlete várom! -
aytukabozs
addikt
válasz
hidroponi
üzenetére
Nem is jóslást kértem hanem tippeket

Ezenfelül a bizonyítékaim megvannak ahogy írtam is, ennek köszönhető hogy egyáltalán szóbaálltak velem.
120-nak a fele amúgy nem 50, és azért indítottam olyan magasról hogy elérjem a 20-25-öt ami szerintem korrekt, az itt felsorolt anomáliákat számbavéve.Mindenesetre köszönöm a tippeket!!
-
-
Dizhin1
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
azon nem látom mert ott csak az pénzt látszik amit a csajtól kértem az adás vételért.Még csak az van letétben.De nem fogom átutalni pénzt,mert utána velem fizetettné a rezsit is és ott lenne talonban vagy 100 dollár.De már írtam az ügyfélszolgálatnak azt írták válaszolnak 24 órán belül.
-
aytukabozs
addikt
válasz
hidroponi
üzenetére
a CLAIM az már az fokozott változat, a dispute 'eszkalálódtatható' ide.
bár őszintén szólva az nekem sem tiszta hogy mtibi55 csak dispute-ot nyitott csak vagy már eszkalálta is.mtibi55 (#12955)
Ha dispute-nél tartunk akkor 20 napotok van megegyezni, és ha az eladó nem reagál NEKED kell lépned, mert különben bezáródik a dispute és NEM nyitható újra.
Ha még itt tartotok akkor a dispute (megbeszélés) ablak fölött vastagon szedve jelzi a Paypal (dátummal) hogy mennyi napod van még megegyezni, vagy a következő fokozatra lépni.Ha már claim az ügy, akkor lép csak közbe valójában a PP (addig csak a felületet biztosítja a beszélgetéshez, illetve logolja is azt hogy később egyik fél se tudjon félrebeszélni).
Bekérhetik mindkettőtöktől az igazatokat alátámasztó bizonyítékokat, és ~30-on belül döntenek.
Ha claim szakaszban nem reagál az eladó akkor általában a vevő javára döntenek. -
azakiazaki
újonc
válasz
hidroponi
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Még annyit kérdeznék, ha legközelebb vásárolok, fizetek valakinek, akkor
onnan lemegy ez az összeg? ha nem, akkor hogy tudom a PP-ről a bankomhoz visszautalni?
lépésről lépésre elmondanád? tényleg zöldfülű vagyok , nem szeretnék valamit elrontani...Az miért van, hogy egyszer úgy jött a refund, hogy azonnal a számlámra ment, máskor meg fogadnom kell.
Ezt a fogadást véletlenül vettem észre, mert a PP figyelmeztető levelet küldött, hogy fogadom
vagy visszautasítom... -
mtibi55
tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Az előbb beléptem a Paypal oldalamra megnézni hogy mi újság és nagyon ideges lettem, a megnyitott claim eltünt. Az oldal szerint nincs megnyitott se lezárt se semmilyen ügyem. Ilyenkor mi a p.csa van. Először be sem tudtam lépni vagy 5 percig mert nem jött be az oldal most meg ez van. Más minden stimmel de ez nem.
-
-
kirket
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Hát majd meglátjuk, de a fiókban mért nem tudták megmondani a terhelés részleteit

Mindegy mert most meg ez van:You have reached the limit of attempts allowed to confirm your card. If you'd still like to use this disabled card with PayPal, we need you to send us some documents.
Please upload the following documents:
A valid photo ID (front/back copy)
A recent card statement showing the last four digits of the card, your billing address and your full name as registered on your PayPal account
The documents uploaded should be in English or translated into English and certified by a government agency. We'll contact you within 7-10 business days to complete the procedure. If you have any problem uploading the file, please contact our Customer Support for help.Jól értem kérik a személyit meg egy kivonatott a számlaforgalomról?
-
Outlander
addikt
válasz
hidroponi
üzenetére

Ha otthon vagyok akkor Hungarian az ip címem, ha a munkahelyen, ami egyébként 2 kmre van, akkor meg német IP-m lesz (ip alapján közel 1200 km a különbség)... már jó pár éve így használom, sőt néha telóról is belépek, akkor meg Hungarian 3gs az ip címem... mindezt úgy h akár 5 percen belül mind 2 esemény megtörténhet.
Soha semmi baj nem volt ezzel...kopp-kopp. -
-
-
russel87
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Sziasztok!
Már sok terméket rendeltem az Ebayról! A paypal számlámra be van regisztrálva a bánkártyám, tehát ha vásárlok valamit az Ebay-on, akkor ezt azonnal ki tudom egyenlíteni. A minap egy megrendelt termék nem érkezett meg. Kértem az eladót, hogy a pénzt térítse vissza. Ezzel nem is volt probléma, de amikor beléptem a paypal-ba , akkor látom, hogy az egyenlegem nulla. Láttam, hogy az eladó visszaküldte a termék árát, de aznap az összeg levonásra került. Ebben kérném a segítséget, hogy mi alapján vonták le tőlem ezt az összeget. Tartozásom elméletileg nincs , soha nem kaptam semmilyen formában ennek ellenkezőjéről.ha kartyaval fizetsz, akkor a refund a kartyadra megy vissza nem a PP egyenlegedre. par nap amig megerkezik.
A pénzt március 3.-án vonták le! A mai napig nem érkezett meg a számlámra a pénz. Ez normális? Kb. mennyi idő az átutalási idő?
probaltam visszanezni, de neharagudj, nem ertem mi a problemad.
-
maestro87
őstag
válasz
hidroponi
üzenetére
Na ma megérkezett a paypal számlámra a feltöltött összeg, de még ezt írja ki: "Status: Unverified Get verified"
Ha ellenőriztetni akarom akkor kéri a kártya adatokat. Most akkor ha még egyszer feltöltöm, akkor már ellenőrzött lesz? Nem ellenőrzött számlával is lehet már vásárolni?Ja, igen ebay-jel történő összekapcsolásánál igaz ennyi a lényeg:
"Your eBay account is linked with your Paypal account: x...y@gmail.com" ? Vagy kell még valamit csinálni vele? Vagy már küldhetem is a kínaiaknak a lóvét?
-
repvez
addikt
válasz
hidroponi
üzenetére
És nekik tudsz valami elérhetőséget?
És az mitől van, ,hogy egy ismerősőmnek szinte az egérkattintással egyidőben már jelez is a rendszer , hogy a tranzakciót engedélyezze? Nálam is van sms értesités minden pénzmozgásról,de eddig csak arról kaptam sms-t, hogy ráutaltam a webkártyás számlára összeget arról nem, hogy a 400ft-t leemelték és hogy hagyjam jóvá.PEdig az egyenleg már ennyivel csökkent. -
-
w.miki
veterán
válasz
hidroponi
üzenetére
köszi!
szóval nyugodtan kössem össze a kártyámat a PayPal-lal
azt hol tudom beállítani, hogy a bankom váltson devizára?
PayPal-on váltsam át az alapértelmezett devizát Dollar-ra a Huf-ról, és akkor a bank váltja át?
Vagy azt máshol kell, és hagyjam HUF-on az alapértelmezett devizanemet? -
axioma
veterán
válasz
hidroponi
üzenetére
Es ebben hol olvastad, hogy a normal szamladon levo penzt ES a hitelkeretet is el lehet rola kolteni?
A hitelkartyahoz teljesen kulon szamla tartozik, 0-rol indul, koltesz, majd visszafizetsz. Elvileg sose kell pozitiv egyenlege legyen, 0-ra erdemes hozni a kamatmentesseg miatt (bar ez se szo szerint kell, de most hagyjuk a spec. eseteket). Jelenleg van 5 + 2 fel hitelkartyam folyamatos hasznalatban (a felek kozul az egyik felmondas alatt, a masik a Raiff okoskartya, ez egy kombinalt debit+credit amivel mondjuk tenyleg meg lehetne csinalni amit mondasz, csakhogy annak esetemben csak egy ures, technikai okokbol szukseges folyoszamlaja van mindossze). -
axioma
veterán
válasz
hidroponi
üzenetére
Hat akkor en mar mindegy vagyok
De mondd, miert a hitelkartya a rosszabb szerinted? Mindkettonel a beallitasok szerinti mertekben lehet levonni, es a szumma kartya mogotti penz - kulon netkartya kivetelevel - siman lehet tobb, mint egy gyengebb h.kartya kerete.
[Jo, nalam ugy van, hogy ugyan neha epp ki van egyenlitve, de altalaban a felhasznalhato egyenleg 50e alatt van. A kartyahoz meg van sms a koltesekrol.]
Szerintem te nem a beteti / koltesi / hitel dimenziorol akartal beszelni, hanem az elektronikus / dombornyomott tengelyrol, de a neten me'g ez is mindegy, van autentikacio. Amire te gondolhatsz, es regen legalabbis nagy volt a korrelacio, hogy a hitelkartya volt dombor, hogy a "vasalo"-ban is le lehessen huzni (en me'g 2005 korul fizettem ilyennel vmelyik nemet nagyvarosban, de 98-ban a finn piacokon is igy fogadtak el a kartyakat, online kapcsolat nelkul). Ennek oka pont ez volt, hogy a dombornal a bank vallalta, hogy elore foglalas nelkuli fiz. papirokat is az eladonak kifizet, legfeljebb az ugyfelen veri el, ha az eppen nem tart ott annyit. Mara szerintem inkabb presztizs erteku a dombornyomas, esetleg megrogzott utazoknak me'g kulonbseg lehet. -
Balázs1986
őstag
válasz
hidroponi
üzenetére
KH-nál pl. van sms kód (3D secure a mastercard kártyákra), de az internetes befizetésre-átutalásra vonatkozik (ahol a kártyaadatokat is meg kell adni). A PP-hez hasonló internetes vásárlás (ahol már társítottad a kártyát a fiókhoz) nem tartozik ide, így itt nem használható (amúgy is macerás lenne: át kellene irányítani a vásárlást a KH oldalára, ott hitelesíteni a kóddal, majd vissza az eladói oldalra).
Van viszont olyan opció a KH-nál, hogy eBank-ban limit tehető az internetes vásárlásra. Ezzel lehet esetleg játszani. -
angclung
csendes tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Ok, forduljak ügyvédhez, de akkor ez tulajdonképpen egy mókuskerék. Ugyanis először van ugyebár a pénzkövetelés, aztán a jogerős bírósági döntés, majd, miután a kezemben a papír, hogy az illetőnek fizetnie kell, akkor jön a végrehajtás. Ez a fázis van most.
És akkor újra ügyvéd, meg bíróság? Vagyis előről kezdeni az egészet?
De ha újabb határozat születik, szerintem annak a végén is csak a végrehajtás van. -
BSOD
senior tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Szia! Nem értelek sajnos. Alapból van egy bankkártyám a folyószmlámhoz, ami nem alkalmas online fizetésre, ezért kellett anno csináltatnom egy elektronikus fizetésre alkalmas dombornyomott kártyát a paypal miatt, ezt szeretném most lemondani. Az elektronikus a dombornyomott kártyához van egy elkülönített számla is, amit fel tudok tölteni, ha vásárolni szeretnék a neten és ezzel regisztráltam a paypal fiókot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Gigabyte B450 Aorus Elite - Leírást olvasd el -
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Samsung UE55TU7102KXXH 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

"

A Pay pal oldalon is látom a kártyát, hogy hozzá van rendelve

V/