- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stockbauer79
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Na akkor pontosítsunk. Van a páromnak egy Erste-s számlája. Paypal én nevemen van. Erstes számláról netbankkal küldtem át pénzt paypalra topup adatok alapján.
Ez májusban 14 napot vett igénybe.
Most akkor mi lesz?1. pénz visszaérkezik Erste-hez
2. Megérkezik paypalra(valamikor a remélhetőleg nem túl távoli jövőben) -
_stick_
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Kérdés, Én 4-5 éve, mikor nyitottam a PP számlámat, akkor hozzárendeltem egy MKB-s webkártyát. 2 éve viszont megszüntettem az MKB-s számlámat és töröltem PP-ról a kártyát. Azóta (még előtte is) csak top up-al toltam a pénzt a számlára és azzal fizettem. Nem lesz ebből előbb-utóbb gond, hogy nincs számla vagy kártya csatolva a PP fiókomhoz?
-
-
válasz
Kernel
üzenetére
Erről írtam, hogy célszerű egy pillantást vetni az összesítő oldalra, ha a Payment method alatt a kártyánal nem csak a deviza összeg látható a kártyaszám után, hanem a PayPal Conversion Rate as of Jun 11, 2016:1 Hungarian Forint = 0.00306287 Euros kiírás is akkor amit te ötletszerűen csináltál és amit én ebben a tegnapi hsz-ben írtam, segít a dolgon.
-
zsupyro
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Basszus tényleg az én nevem van rosszul megadva,most már értem.
Ha most haver nem jár így és kér meg hogy nézzek utána én is bebuktam volna a "top up"-al most hogy a másik megszűnt. 
Most változtathatom meg a nevemet.. már csak azt nem értem haver feltöltése miért nem lett jó...még nem küldte át az utalásról az adatokat hogy meg tudjam nézni... -
zsupyro
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Na most nálam teljes a káosz.. sorry.. Szóval mobilról vagyok, majd csak este tudom megnézni az asztali nézetet, de itt úgy van ha belépek és rányomok a menü ikonra megjelenik fent a nevem alatta az email. Vezeték név, kereaztnév a sorrend, ha belépek a fogaskerék, profilba ott pedig keresztnév, aztán vezetéknév van, így használom 2 éve de eddig nem volt vele gond, barátomnak viszont fordítva van a név ezért gondoltam hogy nála ez lehet a baj, este átküldi nekem az utalás részleteit akkor megnézem hogy elírhatott e valamit. Addig is köszi a segítségeket, és bocsi az értetlenségemért.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ahogy írtam is, nekem az volt a furcsa, hogy a válasz alapján én azt szűröm le: megírták neki, hogy nem látnak semmit

Már az is elég furcsa, hogy nem látszanak sehol a tranzakciók (soha nem láttam még ilyet) de hogy a paypal support sem látja, az már elég gáznak hangzik. -
aytukabozs
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
nem tudom mennyire gyakori név(?) ez az szlittle, de én egyszer vettem ebay-en tpu tokot egy szlittleping nevű eladótól...
-
TheWich
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Köszi!
Már látom. Van Top Up Account (instantly)
Ahol öt bank megtalálható:
1. OTP Bank
2. ERSTE Bank
3. Raiffeisen Bank
4. K&H Bank
5. UniCredit BankViszont gond van / lehet a névegyezéssel. Bár egyezik a név. Csak a paypal adatoknál fordítva van a nevem. Bár jónak látszik. De a first névnél a vezetéknév szerepel..
És nem tudok adatmódosítani, max egy két karakterelütést enged korrigálni "gyors" eljárásban.. -
zoli62
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Az rendben van, hogy alszámlára nem tudnak visszautalni, az 1 USD authorization fee-t azonban mégis kénytelenek lesznek oda visszautalni, De ez nem is jó szó rá, mert a bank gyakorlatilag csak zárolta ezeket az összegeket a számláról, tehát klasszikus visszautalásról nem lehet beszélni. A kérdés az, hogy a
Paypal miért gondolja azt, hogy azzal, hogy az előre levont 400 HUF ellenőrzésui díjat az ügyfél újonnan létrehozott saját Paypal egyenlegére utalja vissza, az illető egyből is akar vásárolni a számlájáról. Lehet, hogy csak regisztrált, és majd egy-két év múlva akarja használni a Paypal fiókját, addig meg ezt a díjat , ami mögött nincs szolgáltatatás, a Paypal levonta tőle. A Microsoftnál hasonló esetben termék megvétele előtti ingyenes kipróbálási időszakra való regisztrálás esetén a megterhelés 14 nap múlva visszakerül az ügyfél bankszámlájára, és eleve nincs kettő díj. (bankkártyahitelesítési és ellenőrzési). -
-
Maksifül
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Köszi!

Egyébként a Send Money-vel akartam a pénzt küldeni, de mivel nincs az egyenlegen ennyi, így a bankszámlát is igénybe kell venni. A Send Money opció kiválasztásánál ezt a lehetőséget is lehet választani:
I'm sending money to family or friends
0 HUF fee if you use your PayPal balance and/or a bank account.
XXX HUF fee if you pay using your credit or debit card.De hiába akarom a bank account-ot használni, valahogy mégsem engedi ezt az opciót a későbbiekben, csak a fizetős "credit or debit card"-ot.
Tehát így akartam/akarnám a saját egyenlegemet feltölteni, nem a cimborám PayPay egyenlegét feltölteni, hanem pénzt küldeni neki a saját PayPal egyenlegemről és a számlámról együttesen, csak ne használja a PayPay a költséges bankkártyás opciót.

-
ferke72
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő infót!
Más paypal számlájáról ha indít utalást mennyi idő alatt ér a saját számlámra?
És már csak azt kell kiderítenem megint mi a baj a kártyámmal ami hozzá van kapcsolva?!...23án még rendben elindult vele utalás és most 11ét írunk már valami baja van vele....
-
ferke72
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem csak ha ismerős utalna mi a menetrend?
Ezeket az adatokat amit bemásoltál átküldöm neki és ez alapján ha nem én vagyok a küldő nem saját számláról megy akkor jóváírják?számlámon most van egy kis fennforgás..ma is kibabráltak velem ráutaltattam hogy indítok paypal utalást az axáról erre a biztosításom lecsapták..guta üt meg..
köszi -
Csongii
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Az UniCreditnél nincsen bankszámlám, csak be megyek meg adom a transzfer id-t meg a számla számot és fel töltik, eddig már vagy 20x csináltam és a papíron minden adatom egyezik a korábbiakkal, olyanra is volt példa hogy el írták a ID-t én sem vettem észre, mégis rajta volt a pp fiókomon párnap múlva. Az a baj hogy hiába írok a ppnek nem is válaszolnak.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ebben a kérdésben mindig az érdekelt, hogy a paypal hogyan, min keresztül küldi a pénzt withdraw esetén?
Valaki aki rendszeresen szokott lekérni pénzt a számlájára, megnézhetné, hogyan jelenik meg, sima utalásként?
Mert ha a paypal csak simán utalja giron keresztül az unicreditnél vezetett szlájáról, akkor a néven tuti nem fog fennakadni senki, mert nem is ellenőrzi a rendszer. -
Hun91FaTe
csendes tag
válasz
Kernel
üzenetére
Így már értem

Sajnos általánosítottam azt a kijelentést, hogy saját bankkal jobban megéri átváltatni a pénzt és ezért gondoltam, hogy utalásnál is így működik.
Most már csak azt kell kiderítenem, hogy hogyan járok a legjobban. Visszautalás és bankkártya csatolása vagy átküldöm a még hiányzó 1-2 ezer forintot és átváltom paypal-en.
Ha valaki tud segíteni abban, hogy milyen díjat számol fel a paypal, ha visszautalok forintot magyar számlára. Illetve a bankkártya csatolásnál a saját bankkal történő váltás esetén milyen tranzakciónak minősül az hogy a paypal dollárba von le (csak hogy melyik kondíció szerint történik a levonás, hogy tudjam a végösszeget). -
Mulholland
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Akkor linkeld ide ami szerinted a választ adja drága kioktató. személyeskedés nélkül.
akkor valóban köszönöm. Egyébként te meg szerintem a kérdést nem olvastad el 
Vagy elég az is ha megmondod, hogy melyik sorszámú hozzászólás tartalmazza szerinted a választ. Ha valóban az ami a kérdésem, akkor meghajlok szellemi nagyságod előtt

-
Szabikaa20
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Ma már a 4 email jött minden ki a notebook utan erdeklodik!A banki adataimat kérik hogy átutalhassa a pénzt!Nem adok meg semmit,irtam neki nincs üzlet!
Good to see your reply. I will pay through the fastest and the most
secure means, the money transfer. All i need from you now is your full
banking details for the transfer, as given below:Account HOLDER name:
Account number:
IBAN:
Bank name:
Country:
Total Cost:Get back to me as soon as possible so that i can proceed with the
transfer tomorrow.Erre irtam higy nem adom meg az adataimat nincs üzlet!

-
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ja, hogy az Unicrediten mindenféleképpen keresztül megy a dolog, még akkor is ha nekem nem ott van folyószámlám? Azt hittem, hogy csak akkor van az amit írtál, ha Unicreditbe fizetek be (mint a PayPal "magyarországi számlavezető bankja") vagy ha Unicredites lennék, akkor az ottani folyószámláról utalok a PayPal-os egyenlegemre.
-
Sir Sparrow
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Értem akkor marad a HUF átutalás, bár mostanában megyek a bankba, uh azt hiszem meg is kérdezem, hátha mondanak vmi okosat, hogy működik-e az USD-s átutalás is minden gond nélkül. Ha mákom van vmi fiatal ügyintézőt csípek el, akinek van némi PayPal-os tapasztalata is...

Aztán lehet ha van vmi Webkártyás vagy virtuális számlás megoldás az E*ste-nél, ami nem vagy alig jár plusz költséggel, akkor lehet a későbbiekben nem utalgatnék...
Ha kapok vmi használható infót megírom majd!Köszi az segítséget!

-
INFINITYzz
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Egy kérdés lemaradt, a másodikra kapott válasz meg nem igazán megfelelő

Szóval, ha a OTP a bank, mit írjak a "Bank name"-hoz, illetve a számlaszám (Account number) kötőjelekkel kell-e?
Idáig csak a kártyámat aktiváltam, amiről ugye levont 400HUF-ot, aztán jóváírta, de kártyára nem lehet utaltatni

-
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Nekem le van fagyasztva a számlám, pedig elég nagy szükségem lett volna most rá, szóval én hiába utalgatok rá (amúgy is most utaltam rá nyolcezret, erre meg lefagyasztják), nem hiszem hogy engedélyeznék..
Marad az a lehetőség hogy csinálok bankkártyát, melyik lenne a legolcsóbb, és menyi idő alatt készül el a kártya?
-
atala
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Nálam van az, hogy a feleségem nevén van az unicredites számla, de az én nevemen van a paypal. Nekem a webshopból szoktak fizetni, és én azt a pénzt át tudom utalni a magyar számlára, és oda is ér. Elvileg azonos névnek kell lennie, de valamiért mégis átmegy. Lehet, hogy azért, mert van egy bankártyám nekem is, és ha a számla nem is az én nevemen van, de szerepel a banknál az én nevem is. Ja, és a paypal-nél beírtam a számlaszámot, mint saját számla.
-
Karima
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
Köszi. Az első linkeddel kapcsolatos az én bizonytalanságom is, mert a PayPal-nál webszámlaszámom van regisztrálva, de ha azt mondod, hogy a regisztrált számlaszámon kívül is megadhatok bármilyet, amire az utalást kérem, akkor nincs gond.
És akkor nem egyből akarják továbbítani a beérkezett összegeket, hanem ott gyűjtik, és csak akkor utalják, ha én kérem?
-
zenefan
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ácsi, nem a levegőből vettem az eddig írtakat:
A PP-t verifieddé lehet tenni bankkártya nélkül is, elég hozzá egy bankszámlaszám. Ahhoz hogy ez működjön, a PP leemel 2 "teszt összeget" róla, ezt a két értéket kell később megadni a PP oldalán.
Mivel a hivatalos PP tutorial is így magyarázta, azt hittem itthon is így működik. Ezért kérdeztem rá itt, hátha más is így kezdte és nem úgy, hogy első körben bankkártyát regisztrált be. -
zenefan
aktív tag
válasz
Kernel
üzenetére
Szerintem tud levenni a bankszámláról is, mert több helyen is olvastam, hogy ha nincs valakinek bankkártyája, akkor bankszámlát is hozzárendelhet a PP fiókjához és szerintem akkor történik ez a 2 terhelés a számlán, amit aztán a verified folyamatnál meg kell adni. Persze lehet ez esetben, korlátozott lesz a vásárlási lehetőség a PP-al.
Sőt ha jól olvastam, akkor bankkártya nélkül, nincs pénzvisszatérítési (dispute) lehetőség! Jól sejtem?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
ez azt jelentené, hogy 126 ezerért vásárolhatok évente unverified accounttal is? vagy a sending csak a PayPal felületén indított átutalásra vonatkozik, és vásárlásra nem?
(#11624) tonyrulez: köszi. De mi az, hogy "pár"? Nyomatok topup-ot egymás utáni napokon 3x, aztán meg veszek 3 pár dolláros vmit és kész ia a verified státusz?
-
.mf
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
Egy kicsit félreérted: sosem vásároltam Olaszországból, ~10 éve nem is jártam ott. A számlámon a nem-saját tranzakció egy valamilyen olasz webshopból vásárlás volt. Csak abban reménykedek, hogy valami címre rendeltek, ami alapján valahogy sikerül lenyomozni a mocskokat.
Hidroponi: sajnos nincs ilyen opció, mert a fő-számlámhoz van kötve a kártya; de egy hasonló módszert használtam: a számlámon csak 100k alatti összeg szokott lenni, e fölötti 1-2-3-6 havi lekötésekben van. Így kamatozott is (legalábbis amíg még adtak rá kamatot, mert ami ma van, az egy vicc), de ha kellett, a legkisebb-legrövidebbet feltörtem és volt kp. Pont a hó elején járt le egy 300 k-s betét, s mivel még nem kötöttem újra, ezért tudtak lenyúlni

-
-
attilav2
őstag
válasz
Kernel
üzenetére
a whitdraval limit per month mindössze 20000ft ez azt jelenti hogy ennyit költhetek egy hónapba? Ez nem valami sok, pl az orosz zenitar objektív nem is fér bele, de egy korrekt kínai teló sem. Az éves sending limit viszont egy korrekt összeg, akkor most melyiket kell figyelembe venni?
-
törölt tag
válasz
Kernel
üzenetére
kettő gépen próbáltam, többször is, a jelszót volt úgy, hogy jegyzettömbből bemásolva "írtam" be.
friss Chrome-on és szintén friss Firefox-on próbáltam, cookiek engedélyezve voltak.a kísérleti célok alatt az érthető, hogy ellenőrizzem, hogy a fiókom "bugos" vagy máshol keressem a hibát?
-
.DLL
veterán
válasz
Kernel
üzenetére
Én hasonlóan csináltam, de olcsóbbnak láttam kp-t kivenni egy ótómatából és bevinni személyesen az Unicredithez. Így pár nap alatt meg is jött egy nagyobb összeg, és már volt is 3 vásárlás, de még unverified vagyok. Most ez vagy azért van, mert:
-nem bankszámlától utaltam át pénzt, vagy
-csak egyszer történ eddig befizetés. -
pifu76
tag
válasz
Kernel
üzenetére
konkrétan a PayPal-on, nincs csatolt bankkártya.
ezelőtt amikor ezt írogatta ki, másnapra megjavult, most megint elkezdte.
teljesen mindegy hol akarok vele fizetni ez a hibaüzenet jön vissza

már teljesen tanácstalan vagyok.............

ja és eddig normálisan működött, ezt kb. 1 hónapja kezdte el, hogy ezt írja ki, de ezelőtt mondom megjavult magától, vagyis egyik nap nem tudtam vásárolni, másnap reggel működött..
-
Fürkész
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Közi a választ!
Nekem mondjuk nem a folyószámlás kártyámhoz van hozzárendelve, hanem egy másikhoz, annak meg szerintem le fogom vinni a napi limitjét pár ezer forintra, úgyis csak ritkán szokok drágább dolgokat vásárolni neten, akkor majd felemelem.
Gyanítom, különben, hogy ha nincs elég pénz a számlán akkor simán , a hozzá rendelt számláról veszi le a maradékot. Konkrét írást ugyan nem találtam, de az alábbi mondatból erre következtetek:
Ha van egyenleg a Paypal számládon és vásárolsz, akkor először mindig a Paypal egyenlegedet vonja a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha most haver nem jár így és kér meg hogy nézzek utána én is bebuktam volna a "top up"-al most hogy a másik megszűnt.

akkor valóban köszönöm. Egyébként te meg szerintem a kérdést nem olvastad el
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cibes Mastercard. Két lehetőség van, egyik a PP acc-al, másik ha megadok kártyaszámot, stb, de az is PP-n keresztüól megy. Úgy is visszadobja.

V/