Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoli62
üzenetére
-A kártya hitelesítése és ellenőrzése a kártya hozzáadásakor automatikusan egy meghatározott összeg foglalásával majd később feloldásával történik az első lépésben.
-A második lépésben a 400Ft-os terhelés és a biztonsági kód elküldése történik, amit a felhasználónak kell kezdeményeznie.Az előbb még azt reklamáltad, hogy te nagyon nem szeretnéd, ha a beleegyezésed nélkül megterhelnék a kártyádat, most meg az a problémád, hogy miért nem egy lépésben történik mindez.

(Azért nem mert így a felmerülő hibák egyértelműbben elkülöníthetőek: kártya alkalmasság, biztonsági kód, egyenleg, jogosultság stb., és a terhelés is csak akkor történik ha a felhasználó kezdeményezi.)Nem azért írtam én és a másik fórumozó, hogy nem neked való mert nem értesz vele egyet, hanem azért mert látszik, hogy problémáid lesznek az el nem olvasott, nem értelmezett leírásokkal.
-
válasz
zoli62
üzenetére
", ugyanis nem vártam el, hogy levegyenek azért 400 Ft-ot a bankszámlámról, és a beleegyezésem nélkül töltötték fel ennyivel a Paypal egyenlegemet holott" bla bla bla
"After you click Continue, we'll charge this card 400 HUF or equivalent to make sure it's yours. We'll refund the money into your PayPal account within 24 hours after you confirm your card."
Kár, hogy az állításod nem igazán felel meg a valóságnak.
A Paypal előre tájékoztat, hogy mi fog történni, az hogy nem tudsz olvasni vagy szöveget értelmezni, nem az ő problémájuk.Ráadásul pont az általad igényelt biztonságos vásárlás miatt van erre a műveletre szükség. Hiszen itt beterhelik a kártyát és csak a terhelés közlemény rovatába illesztett biztonsági kód megadása után tudja teljes értékűen használni a kártyát, a tulajdonosa.
A fenti biztonsági lépcső nélkül, csak próbaterhelés alkalmazásával, a kártyád lefotózásával és a kódok beírásával bárki szabadon vásárolhatna a Paypalen.
Összességében én is egyetértek az előttem válaszolóval, inkább ne használd se az ebay-t se a paypal-t mert nem neked való. Lehet, hogy be kéne vezetni egy angol szövegértési tesztet, amivel ki tudnák szűrni a hozzád hasonlókat.
-
válasz
laci06
üzenetére
És nem is von le semmit közvetlenül a bankszámládról.....
Ha regisztrált hozzá bankkártyát és van rajta fedezet, akkor a regisztrált bankkártyát terheli meg és arról egészíti ki, ha nincs regisztrálva más fizetési eszköz, akkor természetesen nem jön létre a vásárlás hibaüzenetet fog kapni.
-
A miértjét elég nehéz kideríteni, bármi előfordulhatott:
1, -a vásárló hazudott a bankjának
2,- ellopták/lefotózták a bankkártyáját
3,- saját ismerősi körében élt vele vissza valakinincs valami megerősítés, ami megelőzné az utalást
Pl. a hazai bankkártyák 99%-val bizonyos összeghatár alatt simán el lehet kezdeni vásárolni a neten, ha valaki megszerzi a kártyára írt adatokat. Olyan megerősítésről ami a hagyományos bankkártya netes vásárlása elé pin kódot/megerősítő SMS-t tesz, egyelőre csak a K&H-nál tudok. (Verified by Visa/Mastercard Secure Code a technológiák neve) -
A tranzakciót végrehajtó banknál reklamált a számla/bankkártya tulajdonos és jelezte, hogy a tranzakciót az engedélye nélkül hajtották végre. Ebben az esetben a Paypal köteles visszaadni az összeget a vásárlónak, csak akkor nem vonják le az összeget a számládról, ha jogosult vagy a Paypal seller protectionre.
-
A USPS First Class Mail-t az amerikai nemzetközi kicserélő pontokig követik, ahol a csomag elhagyja az USA területét általában repülővel.
Ilyen pontok pl.
-New Jersey
-Los Angeles
-New York
-Florida stb.Kérdés, hogy ha te USPS First Class Mail-el, nyomonkövetés nélkül rendelsz egy csomagot, ami bizonyíthatóan elhagyta az USA területét, akkor miért az amerikai eladótól követeled vissza a pénzed, a nagy valószínűséggel Magyarországon ellopott/eltűnt csomagért?
Esetleges vita esetén sok tényezőtől függ a reklmaáció kimenetele (pl. milyen módon fizettél a termékért a Paypal-en belül, az eladó mennyire együttműködő a Paypal-el, mutat-e be feladóvényt stb.):
-már itthon is van olyan bankkártya ami információt közöl a lakcímedről és confirmed addresst biztosít, ebben az esetben lehet, hogy a feladóvény bemutatása után az eladónak adnak igazat
-egyéb esetben lehet, hogy visszaadják a pénzt az eladó számlájáról
-bizonyítható csomag eltűnés esetén megkérhetnek, hogy tegyél hivatalos feljelentést az ügyben, és csak ezután adnak vissza pénzt a PaypaltőlSajnos úgy tűnik, lehet, hogy visszaüt, hogy szerettem volna másodjára egy kicsit spórolni a postán....
Személyes élő tapasztalat a hazai viszonyokról:
-Ha USPS First Class Mail-el rendelsz öt csomag elektronikai alkatrészt, amely átlag ember számára nem használható semmire a csomagok megérkezési aránya közel 100% lesz.
-Ha USPS First Class Mail-el rendelsz öt csomagban márkás ruházati cikket pl. egy-egy pólót, akkor ugyanez az arány kb. 40-50%-ra fog csökkenni. Lehet tippelni, hogy miért.........
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
Ha kötőjelet teszel akkor a Paypal törölheti a kötőjeleket vagy a számlaszám utolsó 1-2 karakterét is.
-Ellenőrizd, hogy a számlaszámod tényleg 7252-re végződik-e?
-Én az OTP Bank Nyrt. helyett simán OTP vagy OTP bankot töltöttem volna ki bank névnek.Egyébként jónak tűnik mert az OTP számlaszámok 16 számjegyesek.
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
Írd be a topicba az OTP-s számlaszámodat úgy, ahogy megadtad a Paypal-nek. (
Pár számot cserélj ki másra, hogy ne a valós számlaszámod legyen.) -
válasz
Sterilzona
üzenetére
-
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
-
válasz
vidaila
üzenetére
-szerintem a név sorrendje nem számít pénzkivételkor sem
-valószínűleg az ékezetek sem
-OTPHa biztosra akarsz menni akkor írj a Paypalnak úgy, hogy bejelentkezel a fiókodba, contact us és küld el nekik a személyidet, hogy javítsák ki a nevedet. (bár kétlem, hogy ékezetek javításával foglalkoznának)
-
válasz
a. sándor
üzenetére
A bankkártya hozzáadást a my account / profile / add or edit credit card / add a card menüpont alatt tudod elindítani.
meg kell adnod a következő adatokat:
-bankkártya típusa MasterCard/Visa/Maestro/Amex stb.
-bankkártya száma (előlapon)
-bankkártya lejárata hónap/év
-CSC kód a hátlap utolsó három számjegyeEzután a következő terhelések fognak jelentkezni a kártyán:
-A Paypal zárolni fog 1USD-t a számládról próbaterhelésként, ezzel ellenőrzi, hogy a kártya működik-e. A zárolás lejárta után ezt a hatalmas összeget automatikusan visszakapod a bankszámládra.
-Ha szeretnéd megerősíteni a kártyádat (miért ne szeretnéd, ha használni akarod a Paypallel?) akkor a Paypal 400Ft-ot levon a bankkártyádról (kártyás vásárlás). Ezután a bank kártyaőr SMS üzenetében, vagy az internetbank számlatörténetében (banktól függően lehet néhány nap mire megjelenik) ki kell keresned egy négyjegyű kódot (a PP* felirat mögött van), majd ezt be kell ütnöd a Paypal-on (enter verification code). Ezzel igazolod, hogy valóban te vagy a bankkártya tulajdonosa.
Ezt a 400Ft-ot sem veszted el, hanem a Paypal jóváírja a Paypal egyenlegeden, így a következő Paypal-es vásárlásodnál már el tudod költeni.Rakjál pénzt a webkártyához tartozó számlához mert a fent leírtakból egyik sem fog működni.
-
Ilyen kevés infóval mit segítsenek?
Keresd meg a Paypal alatt a vitatott tranzakciót, ott kattints a details-re, nyomj rá egy printscreent és tedd ide be a részleteket, hátha kiderül mi volt a gond.
Tippjeim:
-bankkártya regisztráció során elvégzett próbazárolást hozzáadtad a vásárolt termék után levont összeghez
-nem 8,89 USD volt a termék amit vettél -
válasz
ForRedGlory
üzenetére
-
Szerintem a webkártyához tartozó számlaszám egy belső OTP-s virtuális számla, ami kívülről nem elérhető.
Ez a számla csak arra alkalmas, hogy a bankon belül mozgass oda-vissza összegeket a saját számládról a virtuális webkártya számládra. Lehet, hogy ez volt a probléma, innen azt biztos nem tudom megmondani, hogy a többi adatot helyesen adtad-e meg, szerintem az OTP elegendő a bank névhez. -
1, Elindítottál egy 400Ft-os átutalási műveletet (withdraw) a Paypal számládról az OTP-s bankszámládra.
(Feltételezem, hogy a kártya megerősítés során jóváírt 400Ft-ot szeretted volna visszautalni a bankszámládra, amit egyébként az első vásárlásodnál amúgy is automatikusan levásárolhattál volna.)
2, Az átutalást visszautasították, mert nem megfelelően adtad meg a bankszámlaszám adatait, ezért levontak 1500Ft kezelési költséget a számládról, ahogy arra fel is hívták a figyelmet azon az oldalon ahol indítottad az utalást.
If your bank information is incorrect, your withdrawal will be returned and a fee will be charged.
3, A Paypal egyenleged nulla alá csökkent ezért felszólítottak rá, hogy töltsd fel az egyenlegedet legalább nulláig. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez nem vasút.

Ha a Paypal alá beregisztrált bankkártyával vásárolsz az internetes bankkártyás vásárlásnak minősül.
-
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Kérdezze meg a bankját.
-
Ha a kibocsátó bank nem engedélyezi az adott Maestro kártya internetes használatát, akkor a Paypal rendszer sem fogja tudni hozzáadni a kártyát a Paypal regisztrációdhoz.
-
A Top Up menüpont alatt szereplő angol szöveget kell lefordítani magyarra, majd elolvasni a "read more" után megjelenő ismertetőt:

Why must my PayPal account name match the name on my bank account?
So that PayPal can identify you, the name on your bank account must match the name on your PayPal account. If we can't identify you, there will be a delay in PayPal completing the payment transfer and we may have to return the money to your bank account.
If your PayPal account name does not match and you would like to change it you can do this online. Close this window and go back to the page you were on. Type 'name change' into the search box at the top right of the screen. Follow the online instructions.
-
Az eladó nem gyakorlott Paypal felhasználó ezért nem "refundot" azaz pénzvisszatérítést küldött neked, amiből a Paypal nem von le semmilyen kezelési költséget, hanem normál Paypal tranzakcióként átküldte a számládra az összeget amiből a Paypal természetesen levonta a pénzfogadás jutalékát.
Pénz visszautalása magyar bankszámlára: a visszautalás ingyenes, de a devizakonverzió a Paypal saját árfolyamán történik; Paypal tranzakciók
-
A devizaátutalás még drágább.
Ha sokat vásárolsz akkor egy, jó devizaárfolyamokkal rendelkező bank bankkártyáját kell regisztrálni hozzá és megfelelően beállítani. Ha nem akkor meg nem kell foglalkozni vele.
Ez a banki utalásos Paypal feltöltögetés csak egy szükségmegoldás, a bankkártya használata sokkal kényelmesebb.
-
Nem olyan egyszerű mint gondolod.
Az adásvételi szerződésen szereplő adatoknak teljesen egyeznie kell a Paypal fizető adataival, de ebben az esetben is szükség lehet reklamáció esetén hiteles angol nyelvű fordításra az adásvételiről, vagy akár legrosszabb esetben feljelentésre (szintén angol nyelvre fordítva), ahhoz hogy 2-3 hónap alatt visszakapd a pénzed.
Én azt tanácsolom, hogy mivel nem vagy gyakorlott Paypal használó (a kérdéseid alapján), szerintem nem feltételnül egy kocsi eladásán kellene gyakorolnod a használatát. (Én már bőven túl járok az 1000 tranzakción, elég sok mindenbe belefutottam már, és nem adnék el autót Paypal fizetés mellett.)
-
Egyszerű átverés.
Ugyanezt csinálják műszaki cikkekkel és bármilyen egyéb eladó termékkel is.
Az átvétel után reklamációt indítanak a Paypalen keresztül, ezután neked kell (angol nyelven, dokumentumokkal, hitelt érdemlően) igazolnod, hogy a terméket postáztad a vevő részére, ellenkező esetben a pénzt visszautalják a vásárló részére. Vagy a fent leírtakkal próbálnak átverni. -
Paypal / Resolution center / Dispute Transaction / kiválasztod a tranzakciót, majd ezután jön egy választómenü, ahol a vita okát kell megadni: Missing contents from the package vagy valamilyen hasonó indokot kell keresni. Ezután az üzeneteknél pedig linkeld be a képeket mint bizonyíték, írd le: a fotókon látható trackinges csomag mérete önmagában kizárja, hogy a rendelés minden tétele elférjen benne.
Alul jelöld be: Partial refundot elfogadsz a hiányzó áruk értékében.
-
válasz
factory01
üzenetére
Általában a Paypal kétféle levonást csinál a bankkártyán.
1, lefoglal egy min. összeget, hogy a kártya működik-e, engedélyezi-e a bank a használatát
2, megterheli a kártyát a kártya megerősítéséhez, ahol a terhelés közleményéből kell a megfelelő számokat visszaírnod a Paypal-nek, így igazolod, hogy valóban a tiéd a kártyaEbből már az első sem működik, ha nincs pénz a kártyához rendelt számlaszámon.
Ráadásul a bank által kipostázott bankkártyák általában nem aktívak, az első pin kóddal azonosított kp. felvétellel vagy netbankon keresztül aktiválható a kártya.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Az USA-ban és Angliában a confirmed address bankkártya alapú szolgáltatás.
Fizetéskor a bankkártya kiadja a vásárló banknál regisztrált címét, amit összehasonlítanak a Paypal-en regisztrált címmel, ha a kettő megegyezik akkor a cím megerősített lesz.
Emellett még lehet papír alapon is címet megerősíteni a Paypal-al levelezve. (gondolom bankszámla, ID stb. kell hozzá)Elképzelhető, hogy a hazai bankok is elkezdték bevezetni ezt a szolgáltatást.
-Milyen bankkártyád van és ki a kibocsátója?Most néztem meg a legutolsó Paypal+bankkártyás vásárlásom és megjelent benne egy olyan mező, hogy Card Address, tehát valószínűleg a fent leírt bankkártya alapú címmegerősítést kezdik bevezetni a bankok.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az alkalmazott devizaárfolyam nem a bankkártya típusától hanem a banktól függ.
Vannak olyan bankok ahol általában nagyon rossz deviza árfolyamok vannak emiatt ezeknél a Paypal a jobb választás mint pl. Unicredit, Citibank, meg vannak olyan bankok ahol általában jobb a bank árfolyama pl. Otp vagy MKB.
-
-Ha ebayen vásároltál és az eladó a hirdetésében elfogadja/bekonfigurálta a paypal fizetést, akkor egyszerűen a my ebay alatt a pay now-ra kattintva kifizetheted a terméket.
-Természetesen ha akarod, lehet bonyolítani a fizetést az ajándékként való pénzutalással, de arra szerintem a vásárlói védelem nem vonatkozik.
-
A Resolution Centerben az Escalate To Claim-ra kell kattintanod, majd a reason-nél beállítod, hogy "other reason", bepipálod, hogy "I only accept full refund." alul pedig beírod a következőket:
"Dear Paypal Support,The seller indicated that he is not able to send the ordered product.
So I would like to get my money back.
Please help me resolving this problem.Regards,"
-
válasz
DrSquirrel
üzenetére
Igen, mindig az adott országhoz tartozó belföldi számlákra enged kiutalni a Paypal.
A Paypal átvezetésnek lesznek költségei. -
válasz
DrSquirrel
üzenetére
-
A nemzetközi IBAN számlaszám egy HU előtétkódból és a bankod azonosítókódjából valamint a hazai 24 számjegyű GIRO számlaszámodból áll.
A Paypalon a hazai GIRO bankszámlaszámodat kell megadni, ahogy azt már párszor belinkeltem:
http://prohardver.hu/tema/paypal/hsz_5554-5554.html -
válasz
Stalker-2572
üzenetére
-
válasz
MONCSI0713
üzenetére
Ez annyira alacsony összeg, hogy lényegtelen mit csinálsz vele.
A bank ilyen kis mértékű pénzmozgást nem jelent senkinek.
Ha a NAV esetleg ellenőriz majd téged, akkor nem emiatt a tranzakció miatt fog ellenőrizni, hanem ettől függetlenül.Azt, hogy legyen-e adóbevallásod szerintem nem mi fogjuk itt eldönteni, ha kiderül természetesen büntetést kell fizetni a nem adózott jövedelmek után.
-
válasz
Predator2
üzenetére
-Az olcsóbbik árfolyam a Paypal dollár vételi árfolyama. (ha dollár egyenleget konvertálsz forintra akkor érvényes)
-A drágábbik árfolyam a Paypal dollár eladási árfolyama. (akkor érvényes ha dollárban vásárolsz és a Paypal végzi a devizakonverziót)lletve mind a két vásárlásomnál nem mutatta a pp h mennyiért vált át!
Természetesen a bankomét használtam de akkor is kíváncsi vagyok.-Ha megnézed a fórumozó képét láthatod, hogy neki a Paypal saját maga végzi a devizakonverziót, így a természetes, hogy tudja a végösszeget, hiszen a Paypal már Ft-ban terheli meg a bankkártyáját.
-Ha nálad a bank végzi a devizakonverziót, akkor pl. USD vásárláskor a Paypal X dollárral terheli meg a bankkártyádat, és később a bankod meg a kártyatársaság váltja át Ft-ra a tranzakciót a saját árfolyamán. Ehhez a Paypal-nek semmi köze és nem is tud róla semmit.
A saját bankod számlatörténetében tudsz tájékozódni arról, hogy mennyiért váltott végül a bankod. -
válasz
attiati
üzenetére
-Amit írtam azok a Paypal rendszerben alkalmazható feltöltési/pénzkivételi tranzakciók, nincs más pénzügyi művelet, nincs bankkártyára való pénzkivét sem. (illetve van még az USD utalás: , de ez egy spec. eset és már írtam korábban)
-
-
válasz
Anthony001
üzenetére
Banki átutalással töltsd fel a Paypal számlád, és utánna refundolj.
-
válasz
pumatom
üzenetére
-A nemzetközi IBAN számlaszámodat kell megadnod, amely az itthoni belföldi számlaszámodból itt kalkulálható: [Nemzetközi IBAN kalkulátor], illetve a legtöbb banknál a netbank felületen is megtalálható a részletes számlainfók között.
cím: -Formalitás a nemzetközi tranzakciókhoz, a bankod székhelyének a címét, ha nincs meg akkor a bankfiókod címét.
-Termékkód vagy név amit az utalás közlemény rovatába ír, hogy tudjad miért kaptad az utalást.
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
-
-
válasz
Mr. Teddy
üzenetére
Akkor a deviza átutalás árát sem sikerült megnézned a CIB-nél, mert a netbankon keresztül indítva az is olcsóbb:
-Forintátutalás külföldre
CIB Internet Bank, CIB Házibank: 0,15% min. 10 USD, max. 367 USDA német ebayen tényleg vigyázni kell mert sok eladó csak banki átutalást fogad el.
-
válasz
lacko81
üzenetére
1, http://prohardver.hu/tema/paypal/hsz_5554-5554.html
http://prohardver.hu/tema/paypal/hsz_5556-5556.html2, Nem ajánlanám a kerülőutat, nem véletlenül van ott az a limit. Esetleg ha van Paypales ismerősöd akkor rajta keresztül, de minden egyes továbbutalás után újabb költségeket vonhat le a Paypal.
3, Nekem 2005 óta van Paypal regisztrációm több mint 650X volt rajta azóta pénzmozgás, még sohasem tiltottak le semmit.
Nem akarom összekötni semmiképp ezt a számlaszámot a kártyával.
Ugyanígy azóta van hozzákapcsolva a bankkártyám is a Paypalhez. -
Van FHB számlám, nem jobbak az OTP-nél. Gondolom valamilyen más árfolyamot néztél náluk (Kereskedelmi deviza árfolyamok), ennek semmi köze nincs egy Paypal vásárlásnál alkalmazott árfolyamhoz.
Számlakonverziós árfolyamok
Bankon belüli eltérő devizanemben vezetett számlák közötti deviza-átvezetések, illetve bankkártyával végzett tranzakciók elszámolásai ezeken az árfolyamokon történnek.Jegyzése: 2012.01.02. - 08:29
318,89 -
Az OTP az egyik legkedvezőbb devizaárfolyamokkal dolgozó hazai bank.......
Egyáltalán nem illik az Unicredittel egy listában emlegetni ilyen szempontból.Unicredit
Jegyzés napja: 2012/01/02
Deviza eladás/magánszemély
1EUR 323,28506OTP
2012.01.02/2.
Deviza eladás/magánszemély
1 EUR 318,4 -
Rengeteg félreértés van a Paypal témában alkalmazható pénzügyi tranzakciókról, meg a bankkártyák működéséről is általában.
A következő három tranzakciót használhatod a Paypalhez:
1, Bankkártya regisztrálása Paypales vásárláshoz. (Profile / add credit card)
Ilyenkor a Paypal számla alá beregisztrálod a bankkártyádat a rajta szereplő bankkártya adatokkal (név, lejárat, bankkártya szám a hátulján levő 3 vagy 4 digites verifikációs kód).
Ezután ha a Paypallel vásárolsz, akkor az egy internetes bankkártyás vásárlásnak minősül, és a bankkártya mögé regisztrált folyószámládat fogja megterhelni vásárláskor a Paypal. Előnye, hogy gyors, azonnal tudsz vásárolni, a fizetés előtti adatlapon a conversion options megfelelő beállításával pedig választhatsz, hogy a bank (Bill me in the currency listed on the seller's invoice) vagy a Paypal végezze a devizaváltást.2, Paypal egyenleg feltöltése bankszámláról való átutalással. (Top Up)
Ebben az esetben a bankszámlaszámodról kell indítanod egy átutalást a Paypal magyar bankszámlaszámára, fontos, hogy az átutalás közlemény rovatába be kell másolnod az egyedi azonosítódat (transfer id), fontos, hogy a bankszámla tulajdonos és a Paypal számla tulajdonosa (neve) ugyanaz legyen. Hátránya, hogy körülményes, lassú 2-3 munkanap is lehet mire jóváírják az összeget a számládon, előre kell tudnod, hogy mennyit fogsz feltölteni, csak a Paypal saját devizaváltását használhatod.3, Paypal egyenlegben szereplő pénz átutalása egy magyar bankszámlaszámra. (Profile / add bank account majd withdraw)
A Paypal egyenlegünkről szeretnénk pénzt visszautalni a bankszámlánkra. Csak magyar Ft bankszámlára utalhatunk, a Paypal maga fogja konvertálni a devizát forintra az átutaláshoz.
Először hozzá kell adnunk egy bankszámlát a profilunkhoz, ehhez meg kell adnunk a bank nevét (egyszerű formátum pl. OTP bank; MKB bank), eztuán pedig a magyar 16 (OTP) vagy 24 jegyű bankszámlaszámunkat (egyben, kötőjelek nélkül). Ha a bankszámla adatait elmentettük, akkor utánna már kiválaszthatjuk a withdraw menüpont alatt, és megadhatjuk, hogy mekkora összeget akarunk visszautalni. Az átutalás általában 2-3 munkanapot vesz igénybe. (hátránya a visszautalásnak, hogy ha elrontod a bankszámlád adatait, akkor a Paypalnek manuálisan kell feldolgozni a tranzakciót, vagy a tranzakció létre sem jön, ebben az esetben a Paypal akár több ezer forintos kezelési költséget is felszámíthat) -
válasz
andromedae
üzenetére
Nincs.
-
válasz
engine88
üzenetére
-HSBC bankkártyád van ami feltételezhetően nem Magyar.
-Így az itteni fórumon levőket csak összezavarod, főleg úgy, hogy nem is írtad, hogy pl. angol bankkártyáról van szó.
-Egyértelműen oda van írva angolul, hogy a te esetedben a két 0.xx fontos terhelés mennyiségét kell visszaírnod a két tizedes-százados jegy formájában. Ezekből épül fel az azonosításhoz szükséges négyjegű hitelesítő kód. -
Itt olvashatsz a vita és reklamáció módjáról:
http://prohardver.hu/tema/paypal/hsz_3958-3958.html-Ha valóban escalate to claim státuszba került a reklamációd (megnyomtad ezt a gombot), akkor a Paypal elbírálja és valószínűleg visszakapod a pénzed.
-Ha csak megnyitottál egy vitát és hagytad, hogy automatikusan lezáródjon, akkor nem kapod vissza a pénzed. -
válasz
baluka26
üzenetére
-Kettő nappal a reklamációs határidő lejárta előtt (45nap) belépsz a paypalre, a resolution centerben elindítasz egy reklamációt, amiben leírod amit az eladó mondott és hogy még nem kaptad meg, de továbbra is vársz a termékre.
-Ezután a reklamáció lezárása pár héttel kitolódik, addig nem kell tenned semmit.
-Ha megkapod a terméket lezárod az esetet, és nem történik semmi.
-Ha nem érkezik meg a termék 50-60 napon belül sem, akkor escalate to claim. -
válasz
jooker82
üzenetére
Elsősorban nem az ebaynek kell írni, hanem a Paypal-nek a megfelelő felületen, ahhoz hogy visszakapd a pénzed. [link]
Kezdőként, zéró angol tudással, meg úgy általában, ha ez az egész netes fizetés/bankkártya téma kínai neked, akkor kisebb pár dolláros termékekkel kellene elkezdeni az ismerkedést a rendszerrel, vagy messziről elkerülni az egészet.
-
válasz
andromedae
üzenetére
Rosszul gondolod.
-Ha magyar Paypal regisztrációval rendelkezel, akkor a számláról csak forintban tudsz pénzt kivenni egy magyar bankszámlaszámra.
-A bankkártyát felesleges a témába belekeverni, a bankkártya az egy fizetéshez használható eszköz, amit hozzá kell rendelned a bankodnál egy bankszámlaszámhoz, pénzfogadásnál ő nem játszik.
-A Paypal számlán összegyűjtött 500 dollárodat a következő módon tudod haza bankszámlára utalni: Paypal főoldal, withdraw, Withdraw funds to your bank account/név és magyar 24 számjegyű bankszámlaszám megadása.
-A kifizetés általában 1-2 banki munkanap, és forintban történik, a devizát a paypal a saját árfolyamán fogja forintra konvertálni. (a főoldalon lehet, hogy a primary balance-t dollárra kell majd állítani)-Másik lehetőség, hogy a Paypal számládon levő dollárt, levásárolhatod, ha van olyan USD-ben fizethető termék ami kell neked, ekkor el tudod kerülni a konverziót.
Nyitottam egy dollár-számlát, lévén dollárt fogok kapni nem akarom, hogy a bank önkényesen váltogasson és amúgy is dollárban szeretném tartani a bevételt.
Az általad leírt esetben a pénz visszautalása így nézne ki a dollár számládra:
500USD -> Paypal saját vételi árfolyamán konvertál forintra -> utalás a magyar deviza számla felé forintban - a számlavezető bank a saját forint-USD vételi árfolyamán konvertál dollárra és jóváírja az összeget dollárban.
-
válasz
Baleroo1
üzenetére
-Te magad írod, hogy nem végezted el a bankkártya ellenőrzés folyamatot, így a Paypal számlád sem 'verified' státuszú, hanem korlátozott: [link]
The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.
Itt sem kell új dolgokat feltalálnod. A Paypal annyit ír, hogy átmenetileg nem elérhető a bankkártya ellenőrzés, próbáld meg később beütni a kódodat. -
Bonyolultabb picit a téma:
1, Amennyiben a Paypal végzi a devizakonverziót és FT-ban terheli meg a bankkártyádat, akkor refund esetén is ugyanannyit fogsz visszakapni a bankkártyához tartozó számládra mint amennyit fizettél.
2, Ha a bankod végzi a devizakonverziót akkor refundnál ugyanannyi devizát kapsz vissza a számládra mint amennyit fizettél, így a FT-ban jóváírt visszatérítés összege az aktuális devizaárfolyamtól függ. (akár több is lehet mint amennyit fizettél, ha az adott deviza árfolyama felmegy)
3, Vannak olyan bankok amelyek a fenti 2,-es pontot még megfűszerezik azzal, hogy refund esetén a visszakapott deviza összeget csak vételi árfolyamon számítják be a visszatérítés összegébe. Így ebben az esetben az árfolyamváltozás kockázata mellett a bank deviza eladás és vételi árfolyama közötti marzsot biztosan bukod refund esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

V/