Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

- 

LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

aclandiae

üzenetére
						Melyik PayPal lett választva a listából?
Egyenleg vagy bankkártya a fizető eszköz?
Ha egyenleg akkor amiben fizetnél az a deviza egyenlegen leegyen a pénz és az legyen az elsődleges. Ha bankkártya akkor lehet-e banki korlátozás ami nem az összeg, hanem a vásárlások darabszáma - 

válasz

aclandiae

üzenetére
						Igen erre gondoltam. Egy apróhirdetési oldalon sajnos nincsenek eladó védelmi lehetőségek, még eBay-s eladóként is nagyon körültekintően kell a hirdetést megfogalmazni, annak ellenére hogy ott van az eladónak is védelme.
Én jártam úgy hogy rendesen felújított laptopot adtam el. A vevő nem nézte meg a használati utasítást amit elküldtem neki, ennél a gépnél a bios-ban kapcsolható volt, hogy a tapi pad vagy egér működjön.
Az egér nem működött, ezért szétszedte a gépet és állítása szerint egy új panelt szerelt be, az átvétel után 7 nappal, persze a szétszedés után reklamált, a vételárat és az az új panel árát kérte.
Természetesen nem adtam rá garanciát, de a szövegben leírtam, hogy tökéletesen működik, az esetleges megbontásra és azért mert használt sem visszaküldés sem garancia nincs.
Rákérdeztem, hogy át lett-e állítva a bios, nem volt a válasz, hogy miért nem azonnal reklamált az átvétel után nem volt ideje
 , de érdekes módon 1 napon belül vett hozzá tapi panelt (vasárnap!), mert nekem hétfőn írt.
Emlékeztettem a hirdetés szövegére, elküldtem a videolinkjét a laptopról ahol az állapota és működés -a tapi pad-é is- látható, a vége az volt hogy becsomagolom abba a dobozba amiben megkapta.
Nem ment tovább case-re a dolog. - 

válasz

aclandiae

üzenetére
						1. Sajnos előfordulhat.
2.Attól függ hohy milyen országból van a vevőd.
Itt válaszd ki a vevő országát és látod a jutalék összegét.
Bankszámládra küldés esetén nincs jutalék, csak ha más devizában van mint forint -gondolom magyarországi a regisztrációd- akkor a balance konverziós árfolyamon számolja át forintra és úgy megy ki a számládra. - 

tonyrulez
őstag
válasz

aclandiae

üzenetére
						Amikor fizetni akarsz akkor lesz ott egy link, ott lehet beállítani a pénzváltást. Egyszer elég beállítani, legközelebb ugyanazzal fog váltatni.
 - 

laci06
senior tag
válasz

aclandiae

üzenetére
						Szia!
Alapból nem tudom, hogy hol van, de ha vásárolsz valamit, akkor amikor fizetni akarsz, akkor mielőtt a "pay now"-ra kattintasz, ha jól tudom ugyanazon az oldalon ott lesz hogy milyen kártyával fizeted, milyen névre és címre rendelnél, illetve lesz egy olyan, hogy "other conversion options" (asszem így írják). Ha arra rámész, akkor feljön a két opció, ahol be lehet állítani, hogy a kártyát az forintba terheljék, és a PP váltson, vagy pedig a vásárlás devizanemében terheljék, és majd a bankod vált. Ott biztosan be lehet állítani, és tudtommal azt el is ment a PP a későbbiekben.
Remélem tudtam segíteni!

- 

zenefan
aktív tag
válasz

aclandiae

üzenetére
						"Amikor folyószámlát adok hozzá ott miért nincs kb. 400Ft-nak megfelelő hitelesítési díj mint kártyánál?"
Na ez az, én is ezt vártam, mikor hozzáadtam a számlaszámomat. Azt írták valahol, hogy 2-3 munkanap után kellene a számlakivonaton megjelennie 2 összegnek, amik kellenek a későbbi PP-on történő ellenőrzéshez.
Az a gyanum, hogy mivel első körben a bankkártya volt regisztrálva (és úgy verified lettem) és csak utána lett a bankkártyához tartozó bankszámla, ezért az első hitelesítettségét vette figyelembe és ezért nem emeltek le ellenőrző összeget a bankszámláról. Vagy lehet, hogy ők le tudták ellenőrizni a "háttérben", hogy a bankkártyához tartozó számlaszám amúgyis egyezik az add a bank account szekcióban megadott számlaszámmal. Ez lehet a magyarázat?
(#11660) Zh1k
PP-on keresztül a PP egyenlegedre tudnak utalni pénzt, mivel gondolom 1 bankszámla regisztrálva van a PP fiókodhoz.
 - 

Samus
addikt
válasz

aclandiae

üzenetére
						Igen, az lemaradt, mint ahogy írták, hogy csak akkor tudsz választani, ha bankkártyával fizetsz. Paypal egyenleggel (Paypal Balance) nincs ilyen beállítás, azt feltöltöd forinttal, és majd ő elintézi a többit. A számládon belül át tudod váltatni másik valutára, de nem sok értelmét látom. Esetleg valaki elmondhatná, mi értelme van neki.
 - 

TaaT
nagyúr
válasz

aclandiae

üzenetére
						Én is aggódtam ezzel kapcsolatban, eddig egy eladásom volt amit paypal-on keresztül bonyolítottam (autóalkatrészt küldtem Kaliforniába) de minden zökkenőmentesen működött.

Szerintem legrosszabb esetben kapsz pár spam-et az email címedre (ebay-es vásárlás után ugyanez a helyzet)
 - 

TaaT
nagyúr
 - 

Samus
addikt
 - 

hidroponi
tag
válasz

aclandiae

üzenetére
						valoszinuleg az ellenorzeskori 1$-os proba tranzakcio nem sikerult.
nezd meg, hogy volt-e penz a kartyahoz tartozo szamladon (banktol fugg, hogy a kartyaszamla azonos-e a bankszamladdal). ha latszolag minden rendben, akkor tenyleg erdeklodj a bankodnal. mondjuk szerintem nem annyira erzekeyn info hogy melyik banknal vagy, szoval lehet hogy egyszerubb lett volna segiteni ha leirtad volna. - 

Kernel
nagyúr
válasz

aclandiae

üzenetére
						Én legalábbis kártyával nem foglalkozom, csak az átutaláshoz tudok hozzászólni.

Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.

Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - További aktív témák...

- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
 - Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+

- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
 - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
 - PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
 - Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de érdekes módon 1 napon belül vett hozzá tapi panelt (vasárnap!), mert nekem hétfőn írt.

V/