Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
skul0
aktív tag
Üdv! Mekkora probléma az, hogy a "videókártyán" van egy fólia, ami alá be van folyva a hővezető paszta?
kép -
daniel20
tag
Battlefield 3 + Premium eladó 10.000 Ft
-
daniel20
tag
Szia!
1. Amikor megvettem szétszedettem egy hozzáértővel kb ezt fel lehet fogni takarításnak
2. Nem érzem hogy helyenként süvítene a levegő, szépen egyenletesen jön.
3. Igen kéne egy szerelési útmutató mert már nem állok kapcsolatban ezzel a hozzáértővel.
4. Hányszor, hányszor ... hmm kb 1x ha előfordul egy nap. Lekapcsol, leteszem tálcára a gémet hogy ne használja a GPU-t várok kicsit vissza teszem teljesbe és innentől megy szépen, semmi gond nincs.
5. EVGA Precision, megy folyamatosan mert azzal mérek fps-t is.
6. Hát ez az ... -
wdtwrd
tag
válasz
daniel20
üzenetére
Üdv,
Mikor volt utoljára kitakarítva?
Ha pörög a ventilátor és a kimeneti nyílásnál kezeddel érzed vagy valamit odatartva látod, hogy erősen fújja a levegőt, akkor nem feltétlenül kell tisztítani, de emellett a hűtőpaszta csere is szóba jöhet.
Persze csak ha találsz megfelelő szétszedési útmutatót/videót.
Hatékony-e a hútő? Ha forognak a ventilátorai akkor teszi a dolgát... (Ha használatbavétele után tapasztaltál javulást, akkor annyi a hatékonysága.)Nem írtad hányszor és milyen gyakran kapcsolt le, de nem tesz jót az alkatrészeknek, ha rendszeresen fordul elő.
Egyébként milyen programmal nézed a hőmérsékletet és állandóan fut-e?
w.ui: Az furán hangzik, hogy régebben 82 foknál kapcsolt le és később meg 76 foknál.
-
csepelball
tag
Sziasztok!
A Packard Bell F3715, az más néven DOT S? Szeretnék venni egy Packard Bell F3715-ös netbookot, de nem találtam róla semmi különös információt. Viszont DOT S néven megtaláltam egy kísértetiesen hasonló gépet, azonos paraméterekkel. A lényeg, hogy windows 7-et szeretnék rajta futtatni, természetesen úgy, hogy legyen mindenhez(hang,wifi,ethernet, stb) driver! Ha jól olvastam, win 7 fut a DOT S-en!
Üdv,
Laci -
daniel20
tag
Sziasztok!
Vettem kb fél éve egy Coolermaster laptop hűtőt (NotePal X-slim). Szépen végezte a dolgát 5-10 fokot fogott a gépen, de mostanában azt veszem észre hogy a gpu alacsonyabb hőmérsékleten is lekapcsolhat (példa: a hűtő előtt 82 fokon kapcsolt le most már akár 76-74 fokon is lekapcsolhat). Tehát olyan mintha alatta sem lenne a hűtő. A hűtő nem elég hatékony, vagy már a gépet kellene alaposan kitakarítani?
-
Winnie The P
őstag
Sziasztok!
Erről a gépről mi a vélemény? Netezésre és filmnézésre lenne használva. [link]
-
Luffancs
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek/ tapasztalatotok erről a laptopról?PACKARD BELL EasyNote TV44-HC-345HG
[link a gép adataihoz] -
-
alienpapa
senior tag
válasz
gerner1
üzenetére
A boot az érezhetően rövidebb a win7-nél. Semmilyen drivert nem kell telepítenem, mindent felismer magától - még az integrált Radeont is.
Egy kattintással át tudsz lépni a metro felületről a klasszikus windows nézetre. Mondjuk nincs start menü, de ez engem egyáltalán nem zavar. Nekem összességében tetszik a win8. Meg kell szokni egy pár dolgot, de egyébként teljesen használható. -
gerner1
nagyúr
válasz
alienpapa
üzenetére
alienpapa
Gratulálok a sikeres megoldáshoz ! Már gondolkodtam, hogy írjak-e pár sort a BIOS -sal kapcsolatban, amely az lett volna, hogy ha a meglévő BIOS-sal jó volt azelőtt, akkor nagy valószínűséggel jónak kell lennie jelenleg is .... De ez tárgytalan lett

A Win8, a configodon mennyivel gyorsabban boot -ol be, a win7-hez képest ? A másik kérdésem, hogy a win7 -es hardwaredriver -eket csont nélkül elfogadta? Bonyolúlt beállítani, hogy a klasszikus winfos asztalt lássam a csempék helyett ?
Köszönöm,
-
alienpapa
senior tag
Halaluja! Megoldódott a probléma.
A win 7 újratelepítése nem segített, viszont Ubuntu alatt nem jelentkezett a fagyás. Így gyanakodtam valami driver hibára. Telepítettem egy win 8-at és úgy tűnik nem fagy ki a gép.
Köszönöm mindenkinek aki segített! 
-
wdtwrd
tag
válasz
alienpapa
üzenetére
Üdv,
Ha usb-s másolásnál mindig előjön a hiba én kipróbálnék valamilyen hordozható/live rendszert. Például ubuntu vagy egyéb linux live verzióját vagy a hiren's mini windows-át. Ha ezeknél gond nélkül másol, akkor hardverhibának kicsi az esélye, akkor gondolnék windows problémára.
Ubuntu live alatt akár pár órát is használhatod, mert internetes böngészőt és sok egyéb programot is tartalmaz. (hiren-nél kábelesen könnyű, wifinél nem tudom mennyire körülményes a netet belőni)
Szóval egy próbát megér, mert a live rendszerek a vinyóhoz nem nyúlnak.
w. -
alienpapa
senior tag
Bocs, a duplázásért, de már nem tudom szerkeszteni az előzőt.
Szóval letöltöttem egy BIOS-t. Van egy win alól futtatható verzió is benne. Ez most komoly? Merjem lefuttatni? Ha bajt csinál, akkor vissza tudom állítani a régit valahogy? -
alienpapa
senior tag
válasz
gerner1
üzenetére
Nos az akksi valóban nagyon gyenge. Kb 10 oercet bír. Így a gép egyfolytában tápról megy, szóval ezt kizárnám. Kivettem a ramokat egyenként. Az 1 gigásal is fagy, meg a 2 gigással is. Szóval valószínű nem ez a baj. Holnap Leforázom a vinyót, újrapartícionálom + új win7 és meglátjuk mi lesz.
Arra is gondoltam, hogy frissítenem kéne egy biost. A packard bell oldalán találtam is hozzá valót, csak nem tudom hogyan kéne hozzákezdeni. Kellene egy kis segítség.

-
gerner1
nagyúr
válasz
alienpapa
üzenetére
alienpapa
Nos, amennyiben a winfos újratelepítés sem hozott eredményt, akkor én első körben pormérgezésre, és melegedésre tippelnék ( elöregedett paszta a CPU - VGA - Chipset -en ). Alapos tisztítás, újrapasztazás, és ezek után egy tiszta winfos telepítés, gyógyírként hathat.
Amennyiben ezek sem segítenek, akkor lehet haldokló akksi is. Ezt kizárhatod, akár már most is, hogy a gépet akku nélkül üzemelteted. Ezen kívül, lehet még haldokló tápegység is, bár ez esetben, az akkunak is haldokolnia kell, mert más esetben egy 5-6 percet bíró akku is áthidalja az ilyesmiket. De volt már példa hasonlóra RAM , és HDD hiba miatt is. -
TamasM
csendes tag
válasz
alienpapa
üzenetére
En latod annak nem hinnem. nekem volt mar memoriaproblemam, semmi sem jelzett hibat. Kicsereltem es stabil lett a gep.
ugyhogy ha ketto van en nem vetnem el azt, hogy kiszedem az egyiket ideiglenesen.HDDre a HDD Scan szerintem meger egy probat. asszem most valahol 3.3-nal tart.
-
alienpapa
senior tag
A memória valszeg jó, mert lefuttattam a win7 beépített memóriatesztjét, és a memtest86-ot is és egyik sem jelzett hibát. Én is a vinyóra gyanakodom. A hd sentinel 100/100asnak látja a vinyót, mondjuk az a progi szerintem nem valami jó. Kéne valami komolyabb free tesztelő program. Eseteleg valami ötlet?
-
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a tm81-es gépem random mód lefagy! Kb naponta 2-3szor. De pl ha pendrivera akarok felrakni egy másfél gigás filmet akkor tuti hogy 2szer lefagy, mire sikerül. Mi lehet a gond?
-
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kéne.
Kint voltunk külföldön, ahová vittem a laptopom és a routert is.
Wifin keresztül használtam a gépet és tökéletesen működött.
Itthon a router valamiért betegeskedett és ezért újra konfiguráltam.
Az asztali gépen most már jól működik a net, de a laptomon nem.
Katasztrofális internet sebességeket mérek.
Csatlakoztattam madzaggal a routerhez és úgy semmi baj a sebességgel.
Kipróbáltam a wifit a nejem tabjával és az jól működik.
Vagyis úgy néz ki, hogy a laptoppal van valami,de nem jövök rá, hogy mi.
Órák óta szarakodom ,de semmi.
Mit nézzek meg?
Mit állítsak?
Előre is köszi!Packard Bell Easynote F4085-GN-556HG
-
Gkrissz
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van vkinek tapasztalata a következő notival kapcsolatban?
[link]Üzemidő, elégedettség/saját vélemény érdekelne, mert laptopvásárlás előtt vagyok, s ez jó vételnek tűnik ezzel a spec.-val.
Köszi előre is, búék!

-
manien22
csendes tag
Sziasztok.
Minap vásároltam egy Packard Bell EasyNote TK37 PEW92-es notebookot.
Intel GM45 videókártyával.
Memóriája maximum 1308 mb,minimum 64mb.
Youtubeon néztem,ugyan ilyen configgal (cpu,vga,ram) FIFA12 szinte akadásmentesen fut,nekem a 09-es FIFA
majdnem a legalacsonyabb beállitáson akadozik-laggol.
Minden drivert felraktam amit a géphez kaptam cd-röl.
Call of Duty 2 szintén 50-60 fps DirectX7-ben 1280x720as felbontásban,mellete minden off-on van.
Valaki tudna segíteni?
Mert szerintem valami nem okés a géppel:/
Előre is köszönöm.
Boldog Újévet!
-
gabe_
őstag
válasz
citromocska
üzenetére
Használd egészséggel.

-
citromocska
csendes tag
Köszönöm, sikerült letölteni és telepíteni. Így már müködik.

-
gabe_
őstag
válasz
citromocska
üzenetére
Alapból nekem sincs, de az enyémhez tudtam letölteni (TK81). Própáld meg, hátha jó a tiedhez is...
-
citromocska
csendes tag
De ha van beépített kamera, azt külön is tudnom kéne használni. nem csak a skype-nal. És a webkamerának lennie kell valami kezelőfelületének. Mert akkor akár vehettem volna olyat amibe nincs beépítve és külön tudnám csatlakoztatni, és kezelni mindenféle csevegő fórumokon kívül is.
-
laszlo168
senior tag
válasz
citromocska
üzenetére
De mire akarod használni?
-
citromocska
csendes tag
A honlapról letöltöttem, de a telepítés végén azt írja ki, hogy kapcsoljam be az eszközt.
De ha nem tudom, hol kapcsoljam be?? Semmi nincs a gépen ami a kamerára utalna, de skype-n tudom használni. Kamera van, de hogy használjam?? -
gabe_
őstag
válasz
citromocska
üzenetére
A packard bell honlapjáról töltsd le a gépedhez való kamera progit ha a cd-n nincs rajta.
-
citromocska
csendes tag
válasz
citromocska
üzenetére
Hali.
Telepítő lemez volt a géphez, de nincs rajta a webcamera driver.A gép felismeri az eszközt, mert az eszközkezelő azt írja, hogy az eszköz megfelelően működik.
Ennek ellenére nem tudom bekapcsolni, mert semmi ikon nincsen és nem is találom a gépen, hogy hol lehet. -
laszlo168
senior tag
válasz
citromocska
üzenetére
Lemezt kaptál a notihoz?
Mert azon rajta van a megfelelő driver a kamerához, amivel az asztalon be lehet kapcsolni. -
citromocska
csendes tag
Sziasztok!
Van egy EN _F4085-GN-475HG tipusú PB laptopom. Van egy beépített webcamera, skyppal működik, de külön a laptopon nem tudom bekapcsolni. Ehhez kérnék segítséget. -
TamasM
csendes tag
Sziasztok,
Van egy PB TM85-os laptopom es a recovery particiojanak annyi.
Valaki tudna segiteni, hogy hogyan tudnam visszaallitani a win7-et? ott van az aljan a matrica. A PB 20k-ert akarja visszallitani az eredeti allapotot, DVD-t nem ad. Ezt viszont nem szivesen fizetnem ki, foleg, hogy az adataim is rajta vannak egy masik particion es gondolom csak egy dd-t csinalnanak.koszonom,Tamas
-
daniel20
tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt így utólag is.
Arra tud valaki valami okosságot hogy GT540Mnél nem kapcsolnak az órajelek úgynevezett "3D" módba. Pl nem kapcsolnak a beállított órajelekre (750/1500/1800) hanem ezeken marad: 205/405/324 en maradnak.
Restart után megy minden rendesen, de néha csak sokadik restartra( Windows 8). REMÉLEM csak windows gond. -
WolfLenny
senior tag
Egyik ismerősöm vett egy PB Easynote TV44-es laptopot. Feltettem rá egy W7-et, de az Atheros wifi nagyon lassú. Néha felgyorsul normál sebességre, de alapvetően kb. 2Mbit/sec. Legutolsó wifi driver van fent. Ötlet?
-
gerner1
nagyúr
válasz
genius5000
üzenetére
"genius5000"
Amennyiben valóban dot s, akkor ebben a leírásban
http://tim.id.au/laptops/packardbell/dot%20s.pdf
a 44. oldalon azt mutatja a kép, hogy a notinak, alul, 2 db "szervíz" fedele van. A kicsi arra szolgál, hogy a RAM -hoz hozzá lehessen férni. A nagyobbik alatt van a HDD, és elvileg a WiFi modul is, amely a 47.oldalon van taglalva, tehát Te magad is jól láthatod, hogy miről is van szó, mit kell keresned.
Nyisd fel a nagyobbik "takaró" fedelet, és készíts 1 jó minőségű, makrós felvételt a gépedben figyelő WLan kártyáról. Töltsd fel valahová a képet a lehető legnagyobb méretben, hogy elemezni lehessen milyen gyártmány, és típus. Elvileg csak b/g -s, de nem lennék meglepve, ha N -es volna, vagy nem is WLAN, hanem WVAN figyel benne ... Esetleg, nincsen benne egyik sem ....
A RAM fedél eltávolítása biztosan nem jár garanciavesztéssel ( ha még az ), a nagyobb fedél pedig csak akkor, ha az az egyik rögzítő csavarnál le van ragsztva egy plomba matricával, vagy ki van öntve egy speckó anyaggal a csavarfej felett ....
Ezek után már könyebben lehet segíteni, hogy milyen driver installálásával próbálkozz....
Az sem kizárt, hogy valamit már helytelenűl letárolt a gépden futó winfos, és ezért a hozzá való driver -t sem fogadja már el. Ilyenkor sajnos, legegyszerűbben, a komplett win újratelepítése segít.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
genius5000
üzenetére
Tuti hogy sima dot s ?
http://www.packardbell.hu/pb/hu/HU/content/download
-
genius5000
tag
Hali.
Van egy ilyen gép...
Istennek se tudok tenni Wifi Drivert, Lan drivert rá.... Esetleg valami tipp?? már próbáltam a saját oldalát, meg mindent, amit találtam...VGA drivert meg se emlitem...egy Win 7 32 bit van rajta....
-
gerner1
nagyúr
flash-
Packard Bell típusok ACER -rel vannak rokonságban, amióta az ACER felvásárolta a PB -t. Ezen kívül elképzelhetőnek tartom más márkákban való előfordulását is, mert az ACER -t birtokló vállalatcsoport az egyik legnagyobb "barbone" noti gyártó .... Azaz, másoknak is "gyártanak" .... Az újabb PB notik pölö kísértetiesen hasonlítanak az egyik "kétbetűs" termékeinek egy részére ...
Alaplapot keresni, csak úgy érdemes, hogy a gépet szétszeded, és az alaplap pontos - egyedi típus azonosítóját használod a kereséshez. Hangyabránernyi eséllyel találsz "elfogadható" áron alaplapot.... Szerintem, sajnos drágább lesz, mint gondolnád. Én hasonló okoból bontottottam szét az egykori ACER 5520G notimat, mert 28-37e -ért venni egy alaplapot valamibe, ami éppenhogy ennyit ér működőképessen ... - szvsz , mindenki maga behelyettesíthet ide egy megfelelő "jelzőt"...

Sajnos egyre gyakrabban vannak hibák, és hibás szériák, most már intel chipset -es alaplapokkal is. Gyakran javítható a hiba, amely vagy az északi-híd cseréje ( AMD -s gépeknél ) vagy VGA chip újra forrasztása, és/vagy cseréje a megoldás. "Tarlósfalván" van cég, amely foglalkozik ilyen javítással. Mindezt azért gondoltam, mert a hsz -odból nem derült ki a pontos noti típus -illetve- hogy ez utóbbi kört már lefutottad-e, vagy sem ....
-
flash-
veterán
kéne cserélnem a packard bell notin az alaplapot.
de a noti pontos tipusát a keresőbe beirván csak gateway és asus alaplapot találok.
az elvileg ugyanaz mint a packard bell nem?tehát gateway alaplapnak is mennie kellene packard bell gépben? -
daniel20
tag
Enyém is jól szuperál, eddig nem volt vele gondom.

-
Firehand
tag
sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Packard Bell gépek mennyire problémásak? Mert gép vásárlás előtt állok: [link] és nem igazán tudok dönteni

-
bull84ghia
őstag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Holnap reggel minden kiderül mer ma este kikapcsolom 4 nap után és reggel megpróbálom bekapcsolni. Majd kiderül.
-
nagypasztor
tag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Szerintem elképzelhető. Biztosan van valamennyi tágulása ezeknek az érintkezőknek is, és ha nem terheled, akkor lejjebb megy a hőmérséklet. Úgy pedig szerintem összébb megy, aminek érintkeznie kell! Ha lehűl a noti, akkor nem indul normálisan? Vagy ha mondjuk alátámasztod középen a gépet, akkor nem érintkezik? Mert nekem is hasonló hibát produkál egy ilyesmi gép és ha alátámasztom, akkor megy gond nélkül. Gondolom addig, amíg túl nem tágul...
De mindenképpen szervizbe vidd! Egyébként meg ha a vidókártya a gond, nem fognak a merevlemezhez nyúlni. Szerintem a képeknek nem lesz semmi baja!
-
Imy
veterán
válasz
bull84ghia
üzenetére
Háát lehetséges. Akkor lehet nem az a rossz?
-
Richard!
addikt
üdv!
easynote tv-n hogy kell bekapcsolni a wifit? fn+f3-mal nem működik.vadi új laptop.win7 prof.
-
gerner1
nagyúr
válasz
bigyo108
üzenetére
bigyo108
Nem biztos, hogy a megnevezések téves info-k. Pusztán a laptopokba szánt változatból is volt többféle ......
""The GMA X4500 and the GMA X4500HD for desktop[15] were launched in June 2008.[16] The GMA X4500 is used in the G43 chipset[17] and the GMA X4500HD is used in the G45 chipset.[15] The GMA X4500 is also used in the G41 chipset,[18] which was released in September 2008.[19]
"".... The GMA 4500MHD for laptops was launched on July 16, 2008. Featurewise, the 4500MHD is identical to its desktop cousin, the X4500HD.[citation needed] It had been previously rumored that a cost-reduced version, the GMA 4500, was to be launched in late 2008 or early 2009[20] and was to be used in the upcoming Q43 and Q45 chipsets.[18] But in practice the Q43 and Q45 Chipsets also use the GMA X4500.[21]
The difference between the GMA X4500 and the GMA X4500HD is that the GMA X4500HD is capable of "full 1080p high-definition video playback, including Blu-ray disc movies",[15][22] "" ..... - Wikipedia
Ez jelzi , hogy mi is van pontosan a gépedben : http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Mindenesetre, a VRAM kezelés szempontjából, számodra teljesen mindegy, hogy melyik mobil (M) eszközökbe gyártott változat van, ez tény.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
gerner1
üzenetére
Igazából ehhez pont nem akarok nyúlni.
A magyar oldalakon hol
GMA X4500 vagy 4500MHD -nek írják és néhol GMA 4500M -nek .Hihetetlen, hogy mennyi a téves info .
http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html
Úgy gondolom ezen a BIOS piszkálás nem segítene :
The chip has no dedicated graphics memory, but takes dynamically an amount from the main memory (up to 384 MB). The graphics card is also called Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family in the Intel drivers.
De szóljatok ha tévedek .
-
5000watt
aktív tag
Sziasztok.kaptam egy P.B laptopot újratelepítésre úgy hogy nem jó a sajàt billentyűzete.Itt a csattanó mellr az elvileg nem működő bill. Telepítésnél (xp) nyom egy gombot és a helyreállítás menübe dob be .mit tudnék tenni hogy legalább feltudjam tenni rá az xpét ?biosb nem lehet ezeket letiltani ilyen esetekre gondolva ?válaszokat előre is köszönöm.szép napot.
-
Code: 47
tag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Akkor megerett egy pucolasra es ujrapasztazasra! Nekem kb -20 fokot eredmenyezett!!!
-
bull84ghia
őstag
-
Code: 47
tag
válasz
bull84ghia
üzenetére
És úgy sem indul el, ha leveszed az akksit?
-
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Érdekes dolgot vettem észre, ha nem is kapcsol be csak világítanak a ledek és megy a venti és ebben az állapotában hagyom hogy kikapcsoljon amikor lemerült utánna indul szépen a gép. Erre varjatok gombot

-
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Vidd el garizni.
-
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Elkiabáltam megint nem kapcsol be, tegnap egész nap ment hiba nélkül most megint nem indul.
-
gerner1
nagyúr
válasz
bigyo108
üzenetére
bigyo108
TJ65 -t , 6 különböző konfigurációban gyártották. Amennyiben, neked intel GMA 4500M grafikus chip változat van, akkor az, az alaplapi memóriából vesz el magának. A Dedikált video chippel szerelt változatok (Ati, nVidia) készültek VRAM -mal .
Megkockáztatom, hogy feljebb (64MB -nál , az intel GMA 4500M esetén) a BIOS-ban lehetne állítani, amennyiben arra van opcionális lehetőség. Nem tartom kizártnak, hogy a BIOS, a rendszermemoria méretének függvényében állítja be a maximumot. A TJ65 4GB -ig bővíthető, s a NET -en fellelhető infók szerint 4GB rendszermemória esetén 870MB videoRAM lehetséges. Ez esetben, 3GB rendszermemória marad a winfosnak .
Tehát, vagy a BIOS-odban nincs beállítva a beállítható maximum ( lehet, hogy nem beállítható.... nem tudni, mert ilyen részleteiben nem ismerem ) vagy nagyon kevés RAM van a gépedben, és ez utóbbi miatt nem enged többet a BIOS. Ezeket neked kell tudni, mert te látod magad előtt, hogy mivel rendelkezel.
Dedikált VGA változatoknál VRAM-mal, 4GB RAM esetén, 32bit -es winfost használva, a rendszer memória 3,4 GB lesz, mivel a 32 bites oprendszer nem tud 4GB-nál több RAM -ot megcímezni, amelybe a VGA memóriája is beletartozik. 64bit -en ez utóbbi nincs, hiszen pölö win7 ultimatyi 192GB-ot tud megcímezni.
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
Packard Bell TJ 65 - MS 2273 -as gépen tudom a video memory-t feljebb állítani ?
Kicsit keveslem a 64 MB -ot , annyira azért nem öreg a kicsike.A Bios elég puritán és nem férek hozzá, hogy átállíthassam.
Előre is köszi .
-
bull84ghia
őstag
60 fok a maximum. Reggel óta gond nélkül megy
-
Imy
veterán
válasz
bull84ghia
üzenetére
Hát ez lehet valami kontakt hiba, vagy BGA forrasztási hiba, egyszer eléri a padet, egyszer nem azaz szakadás van, és nem érintkezik. Egy resoldering lehet segíteni rajta. De hagyd addig amíg teljesen be nem adja a kulcsot. A VGA chip szokta beadni a kulcsot.
-
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Monitorozd a hőmérsékleteket, van rá progi, abból kiderül. Ha még garis és hibás, akkor egyértelmű, hogy szerviz. Még a takarítás is.
Pláne ha a fontos adataidat biztonságban tudhatod... -
bull84ghia
őstag
Nagyon nem nyúlkálok bele mert 5 év gari van rá és 2 éves.
De a helyzet a következő: Kivettem a vinyót átraktam egy másik laptopba és csökentett módban leszedtem a számomra fontos dolgokat(képek,dokumentumok stb), 1 napig nem volt benne az akku sem. Most összeraktam és elindul és minden gond nélkül működik. Mitől lehetett ez az egész? Túl melegszik vagy mi? -
gabe_
őstag
válasz
bull84ghia
üzenetére
Egy hozzáértő általi szétszerelés-takarítás-újrapasztázást kellene eszközölni a laptopon, és ha utána is fennáll a hiba, akkor nagyobb lehet a baj.
fecke78: akkor részemről passzolok.
-
bull84ghia
őstag
Van egy 2éves packard bell laptopom, ami egyik napról a másikra nem kapcsol be. Világít a kék power led és a wifi jel, ventilátor pörög(változik is a fordulatszám) a meghajtó is dolgozik. De a hdd led nem villog és fekete a kijelző. Mi lehet a gond? Utóbbi napokban jobban melegedett mint előtte.
-
Imy
veterán
válasz
nagypasztor
üzenetére
Akkor a VGA chip (BGA) forrasztása lehet hibás.
Garis még?
Ha nem, akkor jó lenne újramegegíteni a chippet, kicsit aláfluxozni, az esetek 80%-ban megjavul. Csak kellene ely olyan valaki, akinek van fineplacere. -
nagypasztor
tag
Üdv!
Ti találkoztatok Easynote SJ81 Orion AP-nél szériahibával? Egyik napról a másikra olyat csinál, hogy be sem kapcsol a gép. Mikor elindítom, felpörög a vinyó, aztán megáll. Se kép nincs, se egyéb. Viszont ha felveszem a kezembe, és középen alátámasztom, akkor elindul a Win betöltése is! Alaplaphiba lehet? Mert valami hasonlót produkált az MSI laptopom, és az alaplapos volt! Azt elfelejtettem írni, hogy ha véletlenül megmozdítom olyankor a kezemben, a kép elkezd csíkozódni, meg eltűnni!
Gyakori ezeknél az alaplahiba? Igazából ez lenne a fő kérdésem!
-
fecke78
senior tag
Sziasztok
Aszonynak kb fél éve vettem egy Packard bell dot-s neetbok-ot
Amin win 7starter volt , Napokban lecseréltem win 7 hom-ra ,de van egy két problémám vele
A wifije nem mindig csatlakozik (valamikor nem is látja ) csak ujrainditás után ,Broadcom wifije van feltelepitve ?
Ezt ,hogy tudom megoldani ?
Más drivert is rakhatok rá ,vagy esetleg valaki meg tudja mondani melyiket ?
És ha esetleg veszek hozzá egy USb-s wifit akkor megoldodok a problémám , vagy a driverekkel probálkozzak?
A másik ,hogy nem látja a beépitett kártyaolvasoba dugot sd kártyát , régen látta ?
Köszönöm a segitséget -
gerner1
nagyúr
válasz
fifi1216
üzenetére
fifi1216
Elvileg neked B980 prockó figyel a gépben. Ebben az esetben ( sandy-bridge - socket G2 ) az alábbi CPU-k jöhetnek számításba :
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html
A B980 35W TDP -s, ergo a listán szereplő CPU -k közül a 35W TDP -vel rendelkezők azonos hőmennyiséget termelnek, azonos táp teljesítményt igényelnek. Azonos TDP -vel rendelkező CPU csere esetén, a meglévő hűtőrendszer teljesítménye biztosan elegendő lesz, mint ahogy a meglévő 65W -os tápegységedet sem kell cserélni.
A listán szereplő 35W TDP - nél magasabb TDP értékkel bíró CPU-k esetén, a meglévő hűtőborda, és ventill kombó már elképzelhető, hogy gyenge lenne. Illetve a tápegységet is cserélni kellene nagyobbra, mert terhelésen a 65W -os standard táp, nem tudja kiszolgálni a mögöttes architektúra igényét. 90-100W-os szükségeltetik 45-55W TDP-hez.
Amire figyelni kell, hogy olyan CPU-t választva, amelyben nincsen integreált GPU ( ilyen pölö a.... - Core i5-2550K (3.40GHz, 4 cores, 6MB cache), i5-2450P (3.20GHz, 4 cores, 6MB cache), i5-2380P (3.10GHz, 4 cores, 6MB cache), Celeron B815 (1.60GHz, 2 cores, 2MB cache), Celeron B720 (1.70GHz, 1 core, 1MB cache), M867 (1.30GHz, 2 cores, 2MB cache), M797 (1.40GHz, 1 core, 1MB cache) ) stb.... problémák adóthatnak CPU upgrade esetén, mert a legtöbb BIOS nem támogatja az efféle CPU -khoz a rendszer konfigurálását.
Pontos infót nem találtam az alaplapodon figyelő HM77 -es chipset CPU támogatásáról (http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/index.html ). Gondolom , majd felkerül ide is. Ezt azért jelzem, mert az első link -en, szereplenek Ivy-Bridge -es CPU-k is. Ez utóbbiakat, szerintem, egyenlőre ne vedd számításba.
-
fifi1216
csendes tag
Üdv egy Ilyen gépem lenne és azt szeretném kérdezni hogy nagyob vagy erőseb cpu tudok e belle rakni?
Packard Bell 15,6'' HD LED EASYNOTE F6211-HC-845HG
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest