Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel20
tag
Sziasztok!
Nah, fölteszem a kérdést negyedszerre is hátha végre kapok választ (értelmeset remélem).
Adott egy Packard Bell TK85ös gép, hardver szerintem mindegy. Amikor frissen vettem 80 fokon lekapcsolt a GPU mert ugye túl melegedett, vettem alá egy hűtőpadot, megoldotta.
Aztán így is előfordult, nosza, kitakarítottam a ventilátort meg amit kellett. Minden szép és jó.
Most már 72-75 fokon kapcsol le a GPU viszont alkalmazás függő (pl. BF3 multi 72-75 fok körül kapcsol le, de GRID 2 80 fokon megy jó sokáig)
Szóval a kérdésem: ötlet?
megjegyzés: pasztázás még nem volt, nem értek hozzá
-
daniel20
tag
Sziasztok. Packard Bell TK85höz kellene SOSben egy LCD tápcsatlakozó! Csak a csatlakozó + egy kevés vezeték. A csatlakozó egy 4 pines kb 8 mm széles csatlakozó, nem értek ezekhez ezért pontosabbat nem tudok mondani. Képet tudok esetleg ha végkép nem tudja senki, hogy miről beszélek. Előre utalok, de SOSben lenne rá szükségem. Pesten keletiben még át is veszem.
-
daniel20
tag
Sziasztok. Közel jövőben beruházok egy laptop takarításra. Ehhez keresek egy jó és lehetőleg olcsó pasztát. Mit tudtok ajánlani?
-
daniel20
tag
Battlefield 3 + Premium eladó 10.000 Ft
-
daniel20
tag
Szia!
1. Amikor megvettem szétszedettem egy hozzáértővel kb ezt fel lehet fogni takarításnak
2. Nem érzem hogy helyenként süvítene a levegő, szépen egyenletesen jön.
3. Igen kéne egy szerelési útmutató mert már nem állok kapcsolatban ezzel a hozzáértővel.
4. Hányszor, hányszor ... hmm kb 1x ha előfordul egy nap. Lekapcsol, leteszem tálcára a gémet hogy ne használja a GPU-t várok kicsit vissza teszem teljesbe és innentől megy szépen, semmi gond nincs.
5. EVGA Precision, megy folyamatosan mert azzal mérek fps-t is.
6. Hát ez az ... -
daniel20
tag
Sziasztok!
Vettem kb fél éve egy Coolermaster laptop hűtőt (NotePal X-slim). Szépen végezte a dolgát 5-10 fokot fogott a gépen, de mostanában azt veszem észre hogy a gpu alacsonyabb hőmérsékleten is lekapcsolhat (példa: a hűtő előtt 82 fokon kapcsolt le most már akár 76-74 fokon is lekapcsolhat). Tehát olyan mintha alatta sem lenne a hűtő. A hűtő nem elég hatékony, vagy már a gépet kellene alaposan kitakarítani?
-
daniel20
tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt így utólag is.
Arra tud valaki valami okosságot hogy GT540Mnél nem kapcsolnak az órajelek úgynevezett "3D" módba. Pl nem kapcsolnak a beállított órajelekre (750/1500/1800) hanem ezeken marad: 205/405/324 en maradnak.
Restart után megy minden rendesen, de néha csak sokadik restartra( Windows 8). REMÉLEM csak windows gond. -
daniel20
tag
Enyém is jól szuperál, eddig nem volt vele gondom.
-
daniel20
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy a GT540M nem kapcsol be? Úgy értem, hogy játék alatt nem kapcsolnak be az órajelek
pl.: a beállított órajelek 750/1500/950 - tartósan tunninggal használom - de játékok alatt csak 203/405/324 en jár a gpu???? ez mi ???
u.i.: restart megszokta oldani ... de azért zavaró amikor nem számít rá az ember
-
daniel20
tag
eladó gamepad
-
daniel20
tag
Nem kell valakinek Guild Wars 2?
-
daniel20
tag
Hali! Tuningolnám GT540M gpumat. TK85ös lappal szerelt gépről van szó és nem igazán tudom meddig mehetek el stabilan.
Olyan véleményére vagyok kíváncsi aki már tuninggal használja ezt a gpu-t, tartósan és persze gondok nélkül. Szóval az érdekelne: mivel húztad? meddig húztad? hőmérséklet hogy változott? és használsz e külső hűtést? -
daniel20
tag
válasz
PLaci58 #1500 üzenetére
Hali.
Olyan gondom lenne hogy a laptopom hangszórója ( az az egy ) sistereg amikor hangot ad ki és a hang megszűnése után is sistereg még egy pár másodpercig.
Példa.: óra mellett a hangerősávon kattintok valahova akkor alapértelmezés szerint pittyen egyet a windows nah ez a pittyenés megszűnik, leáll az effektus és a hangszóró sistereg még egy pár másodpercig.
-
daniel20
tag
válasz
nagysandor88 #1428 üzenetére
Nekem ez az első notim ... ezen nincs ilyen grafikus felület ... kösz hogy hülyének nézel
-
daniel20
tag
de van
Óra mellett "Hangszórók"on jobb klikk és "Lejátszó eszközök"
"Lejátszás" fül és "Hangszórók"ra kattintasz azután lent "Tulajdonságok" gomb
"Javítások" fül
és itt megtalálsz mindent ha a megfelelő drivert raktad fel
laptopon ne keress olyan külön realtek programot mint asztali gépeken -
daniel20
tag
kipipálod a rublikát és next gomb
-
daniel20
tag
válasz
gjoni78 #1388 üzenetére
Érdekes dolog van most a laptopommal. Csináltam neki hűtést hogy egy jó másfél centiméterrel magasabban legyen a gép az asztaltól jobb is lett a hűtése 39 fokon kezdi a napot nem 46-51 fokon de most egy utazás után nem tudom mi lett vele 51 fokon kezdi a napját és játék alatt iszonyat hamar túlmelegszik, fps zuhanás szokásos eddig minden oké volt...
-
daniel20
tag
válasz
WolfheartGR #1374 üzenetére
http://www.packardbell.hu/pb/hu/HU/content/download
kiválasztod hogy notebook aztán easynote és az product modelnél szerintem neked is a TK85 kell mint az enyémhez de biosban megnézed milyen alaplapod van és az adja a típust
és itt megtalálsz mindent
amúgy meg mellékelt lemez és GOOGLE is your FRIEND! Szép napot! -
daniel20
tag
[link]
Ajánlom figyelmetekbe és tényleg működik ... -
daniel20
tag
Igen ott az a gond hogy minden csavart kiszedtem ,de tényleg és valahol valami tartja azért nem akartam bele menni nehogy letörjön valami pöcök de tárgytalan holnap viszem takarítani.
Most klaviatúra kellene mert a szerelés alatt kiakadt/kitört az F10 és F11 gombok. Nem letörtek meg lehet használni csak valami tartón lógnak, de most így alap helyzetben nem feltűnő, csak ha vinni kéne rendes szervízbe nehogy belekössenek.
Max 2000Ft... -
daniel20
tag
Sziasztok 459HG szétszedéséhez és portalanításához szeretnék segítséget kérni. Mármint hogyan kell csak addig szétszedni hogy lehessen portalanítani, odáig magamtól eljutottam, hogy a billentyűzetet kibírom szedni
-
daniel20
tag
Sziasztok!
Szeretném kicsit tuningolni a laptopom CPUját (i3-370m). F4085-459HG(GH?) notiról van szó. A BIOSban nem találtam rá lehetőséget. A PB honlapon van hivatalos friss bios de nem nagyon értek én a flasheléshez és nem szeretnék kísérletezni. Szóval ami érdekelne hogy szoftveresen van valami lehetőség hogy tuningoljam a procit? Nem sokat mondjuk 2,4ről 2,6-2,7 GHz re.
-
daniel20
tag
Igen gémelni minimum egy 459GH kellett volna
-
daniel20
tag
válasz
Gutenberger #1291 üzenetére
Ha windows 7-ed van akkor lent az óra mellett az internet ikonra nyomsz egy jobb klikket "Hálózati és megosztási központ megnyitása" bal oldali sávban "Adapterbeállítások módosítása" itt a Vezeték nélküli hálózati kapcsolat (nálam ezt írja) azon jobb klikk és Engedélyezés/ vagy Tiltás helyzete adja.
-
daniel20
tag
Sajnos nem ... tényleg minden csavart - amit látok
- kiszedtem de valahol valami még tartja
Annyit tudtam csak hogy a szellőző nyílásokon befújtam kompresszorral alacsony nyomással
halkabb működést sikerült csak elérni ... a hőfokok nem nagyon változtak, de lehet újra kéne pasztázni majd valamikor beviszem egy szervízbe -
daniel20
tag
válasz
gabee919 #1252 üzenetére
Enyémnek is ez a baja de csak Battlefield 3nál. Eléri a CPU a 100% os kihasználtságot, túlmelegszik és a rendszer így védi. Ezt tudod kiküszöbölni vagy késlelteni, hogy: jobb sarokban az akksi ikonra kattintasz, "További energiagazdálkodási beállítások"
Azon belül kiválasztod a kiegyensúlyozottat, és mellette hogy "Séma beállításainak módosítása" lent "Speciális energia beállítások módosítása" Ezen belül megkeresed a "Processzor energiagazdálkodását" plusz jelet megnyomod, azaz kibontod, és "Maximális processzorteljesítményt" is és itt a hálózatról való működésnél beállítod olyan 80% körülre ... nekem ezen megy amikor BF3azom, és a probléma megszűnt. Remélem segítettem. -
daniel20
tag
Én Packard Bellem 45 fokon kezdi a napot
(F4085-459HG). Szerintem normális de enyémet is kéne portalanítani, de kiszedek minden csavart az alsó borításból de valahol mindig tartja valami
-
daniel20
tag
Sziasztok!
EasyNote F4085-459GH notebookon szeretném teszt jelleggel kikapcsolni a hyper-threadinget. Tudtommal ezt biosban kéne de a gyárin a boot szekvencia és időbeállításon kívül nincs más opció. Más módszer nincs erre? Vagy tud valaki valami bios frissítést hozzá? -
daniel20
tag
Hali!
Olyan gond támadt az f4085-459gh laposommal, hogy megcsináltam registryben egy processzor thread korlátozás feloldást. Pár hétig csak úgy hasított a rendszer, minden gém jobban ment, de pár napja Battlefield 3-nál előjött egy probléma, miszerint kb 10 perc játék után megszokott 35-40 Fpsről leesik kb 5-10re. Volt már ilyen probléma, az CPU gond volt, 100% cpu használatot eléri a gém és akkor is leesett az Fps de azt egy "játék tálcára helyezése és vissza" megoldotta csak megint kezdődött. Ezt már megoldottam. Ennél ez a metódus nem segít. Szerintem nem hardwares gond mert több óra wow, skyrim, metro 2033 kombó után nem jött elő, csak a BF3.
Remélem tud valaki valami okosat. -
daniel20
tag
Hi! Aki gondolja ebből a 11-est és 19-es pontot nyugodtan kipróbálhatja.
Észrevehetően jobban futnak a gémek, miután kipróbáltam. Battlefield 3 simábban megy, Skyrim pár FPSel gyorsabb + simábban megySok sikert hozzá
-
daniel20
tag
Persze a másik nagyobb problémával nem foglakozik senki
mármint hogy sárgák az utak
de amúgy a 80 fok tényleg nem vészes már megérdeklődtem a márkaszervíztől
-
daniel20
tag
Nekem a 459HG-m hűtése hát nem tudom hogy jó-e még, a cpu hőt nem tudom, de a gpu ilyen 65fokon kezdi aztán 2-3 óra után felszalad 80köré
De pl battlefield 3 75-80fok körül mozog, skyrim 70, wow 60
bár mostanáság észrevettem hogy mintha hamarabb melegedne, lehet kéne takarítani és pasztáztatni
És még annyi hogy a Battlefield 3 multiban a földutak sárgák és láttam videót más laptopokon amikben ugyanúgy gt540m van és érdekes ott nem fordul ez elő
itt van mire gondolok:
http://kepfeltoltes.hu/120107/bf3_2012-01-07_13-32-58-04_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ezen látszik hogy a hiba csak egy bizonyos távolság után jön elő
http://kepfeltoltes.hu/120107/bf3_2012-01-07_13-33-31-87_www.kepfeltoltes.hu_.jpglegújabb driver meg minden és tessék, utolsó patch óta szörnyű a játék ...
remélem tud valaki valami ötletet -
daniel20
tag
Sziasztok!
Olyan érdekelne hogy valamilyen USB-s 5.1 átalakító, hogy laptopról lehessen élvezni az 5.1 et, na szóval hogy tud valaki valami ilyesmi ketyerét?
-
daniel20
tag
Olyan dolog merült fel hogy lehetne e egy i3-as laptopba i5ös procit tenni??
-
daniel20
tag
Lehet meg van a probléma, játék alatt egy idő után megugrik 100%ra a cpu használat az fogja vissza gémet valakinek valami ötlete a proci tuning helyett? mert laptopon nem nagyon akarok tuninggal kísérletezni
-
daniel20
tag
Gyerekek, van olyan aki eredeti Battlefield 3 at nyomat egy F4085-459GH-n? (i3, GT540M)
Nekem olyan gondom van mint az eredeti Bad Company 2 vel, hogy 5-10 percig nagyon baresz, aztán a GPU használat leseik 99%-30%ra :S és csak egy game restart oldja meg ... Remélem valaki tud segíteni -
daniel20
tag
Megkaptam egyik barátom eredeti Bad Company 2-jét, felraktam csilli-villi minden, annyi bajom van hogy gpu használat 4-5 perc játék után vissza esik 95-99%ról 45-50re és ugye ezzel az FPS is. Próbáltam Control Panelben a power menedzsmentet maximális teljesítményre állítani de nem javított semmit. Ötlet? GT540m ...
-
daniel20
tag
-
daniel20
tag
Ma reggel a masina ébresztet
Reggel félkómásan bekapcsoltam és nem bootolt hanem HANGOSAN sípolt
Restart és el is múlt de nem volt kellemes élmény
-
daniel20
tag
Nem tudom ki honnan szerezte a Skyrimet
de nVidia vezérlőpultnál külön be kell állítani hogy ne az integrált vgat hanem a gt540et használja, úgy hogy a program listához hozzá adod a Skyrim.exet NEM A LAUNCHERT!!. Amúgy látod az optionsben hogy éppen melyik VGat használja a játék. Ha így sem jó akkor globális beállításoknál kell hogy minden program a GT540et használja. Plusz Teljesítményre van állítva a VGA a vezérlőpultban és kiegyensúlyozott energiában van
Ha nem megy valami akkor szóljatok.
U.i.: Csekkoltam én voltam hülye a shadows és a decals valami van highon minden maxxon minden csúszka akadásig, víz mindent tükröz
-
daniel20
tag
Hát Shadows és Texture highon amúgy minden maxxon és 720p-ben 35-70 FPS (kinn a vadonban 35-40 épületekben dungeonokban 50-70) xD
-
daniel20
tag
Friss tesztek. Dead Space 2 maxon 720p 30Fps de ez minden gépen ennyi, Crysis 2 Hardcore 720p 35Fps, BF3 High 720p 35-25Fps ... álomgép xD Dragon Age 2 DX11 High 720p 35Fps
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest