- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár plusz infó
1. ha garanciális még a gép, akkor jó ha tudod, hogy a CPU és táp cserét csak szervízben lehet elvégeztetni, egyéb esetben azonnali garanciavesztéssel jár.
2. "Na meg mostanság jön képbe a 3D tervezés, úgy hallottam ahhoz is erős vas kell..."
nem tudom mégis milyen kategóriájú 3D project-ekkel szeretnél foglalkozni, én tavalyig foglalkoztam CAD-el(AutoCAD), legyen annyi elég, hogy 64G RAM, 2 db 2 magos Opteron, meg kb 3500 dolcsis videokari és 1300W táp volt a gépben. Volt olyan project(videobejárást kellett készíteni), amit így is 2 napig renderelt(FullHD, 25Fps, RAW)... Szóval ha nagyon alap dolgokkal szeretnél foglalkozni 3D-ben még akkor is erősebb lapos kell/célszerű, ha már izmosabb project-ek is képbe kerülnek, akkor a power/extreme felső kategóriás laposok jöhetnek csak szóba, a fennemlített "durvább" projecthez(ami azon a konfigon is 2 nap volt) meg a legerősebb laposok is felejtősek. -
gerner1
nagyúr
skul0
Nem, nem ajánlatos . Legalább is köznapi értelemben. Mindenki sk dönt arról, hogy az igényeinek megfelelőt miként alakítja ki. Az elmúlt 1 évben én 23-25 db, főleg subnotebook, és netbook -ba cseréltem CPU-t lényegesen nagyobbra. A normál notebook-ok esetében (15,6" kijelző ) nem tudok semmiféle meghibásodásról (eddig !!!!
). 6 esetben azonban (netbook) tápegységet kellett cserélni erősebbre, mert a gyári nem tudta hozni a stabil 60W körüli teljesítményt (a 35W TDP -s prockónak) , ezért állandóan lefagytak az első terhelésnél. 1 esetben (netbook) pedig új ventillátort kellett beépíteni, mert a meglévő már a CPU csere előtt is hangos volt, amit jeleztem is a tulajnak, még az upgrade előtt.
Elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy az a 10W TDP különbség a teljes rendszerteljesítményt igénylő alkalmazásoknál (kemény 3D játékok főleg) számottevően igénybe veszi a coolerfan -t. Ugyanakkor, normál használat mellett, amelynél a használat ~20% -a átlagosan az extrém igénybevétel, szerintem nem okoz gondot. De ez az én véleményem. Ismétlem, hogy cél-sofware -rel nem mértem hőmérsékleteket, de normál használat mellett, a notebook (nem netbook!) esetében, ugyan az a ventill zaj mint előtte volt a kisebb CPU -val. De az is elképzelhető, hogy pusztán én vagyok siket, és azt a néhány dB különbséget nem veszem észre, ami egyébként van. Ezt is aláírom.
Amit én nagyon fontosnak tartok, az a megfelelően letisztított core felület, és maga a hűtőborda CPU-val érintkező felületének a tisztasága, és elfogadható minőségű hővezető paszta alkalmazása. Én OCZ pasztát használok, nem kommersz, de nem is kiálltanám ki a legjobbnak! Egyszerűen teszi a dolgát. Fontos még a noti rendszeres tisztítása is, amit én javaslok havonta 1x megejteni akkor is, ha nincsen "tuning" vagy CPU upgrade .... -
Tombi
őstag
Persze hogy ajánlatos, nézz meg proci teljesitmény teszteket. Én egy P6100-es 2 magos butitott i3-at (2000MHz) cserélek le i7 740QM-re ami 1.73GHz és 4 mag ! 6 mb l3 cache!
Rengeteget számít játékban, megrendeltem a procimat ebayről, már csak kellene valaki aki már szedett szét acert, packard bellt és be tudja nekem rakni. persze nem ingyen kérném -
gerner1
nagyúr
skulk0
Szerintem kb ua. mint a márkatársnak. Forrás lehet ebay, hardverapro.hu, használt notebook alkatrészekkel kereskedő üzletek, stb.. Nem lehet egzakt választ adni, mert nagyjából mindenki máshol találja meg a számítását. Keresni kell, előbb-utóbb lesz is. Feladni hírdetést, hogy keresel megvétere xxxx -t, stb. Én is innen, az apróhírdetések közül választva vásároltam.
-
Rambi
tag
A régi pasztát le kell törölni, de vigyázz vele, mert nagyon kemény, törlés közbe nehogy megugorjon a kezed, mert akkor kárt tehetsz a lapban. Gyógyszertárba kapni 90%-os alkoholt, egy vattapamacsot átitatsz és megtörlöd a procik felületét és a hűtőét is. Azután nyomhatod rájuk a friss pasztát.
Milyen pasztát akarsz használni?
-
DJGABI
addikt
Persze, teljesítményben bőven elég lenne nekem is az i3 (még a Pentium B950 is, csak amellé nem nagyon tesznek GT540-t, de ez más tészta), tényleg inkább az energiagazdálkodása ami kíváncsivá tesz... Volt egy Llano-s gépem, tudott 6-8 órát netezéssel, alacsony-közepes fényerőn. Persze a proci nem is volt benn ilyen erős.
#1060 Ez a 3 óra ezzel a 4400mAh-s akksival, végül is ja, ennyi az annyi. -
daniel20
tag
Nem tudom ki honnan szerezte a Skyrimet
de nVidia vezérlőpultnál külön be kell állítani hogy ne az integrált vgat hanem a gt540et használja, úgy hogy a program listához hozzá adod a Skyrim.exet NEM A LAUNCHERT!!. Amúgy látod az optionsben hogy éppen melyik VGat használja a játék. Ha így sem jó akkor globális beállításoknál kell hogy minden program a GT540et használja. Plusz Teljesítményre van állítva a VGA a vezérlőpultban és kiegyensúlyozott energiában van
Ha nem megy valami akkor szóljatok.
U.i.: Csekkoltam én voltam hülye a shadows és a decals valami van highon minden maxxon minden csúszka akadásig, víz mindent tükröz
-
Atomreaktor
csendes tag
Szia!
Én is ezt a gépet néztem ki, miután a geforce 540m-es acerek 140 alatt eltűntek
Mit kell tudni erről a gépről? Mennyit bír az aksija? Lehet azért játszani is vele?
Ha nagyrészt otthon lenne használva, akkor hogyan lehet az aksiját kímélni?
Köszi előre is az infókat
Van egy olyan érzésem, hogy mostanában már nem fognak csökkeni a laptop árak, úgyhogy lépnem kellene
-
Rambi
tag
-
Rambi
tag
no megjött a kicsike, külsőleg nekem tetszik ez a matt fekete, meg jó ez a fa mintázat benne.
a csatlakozók sztem jó helyen vannak, a billentyűzet kiosztás is nagyszerű, elfért szépen a numerikus billentyűk is. Bár ez a lebegő billentyűzet nagyon nem tetszik,hajlanak a betűk meg hangos stb... -_-"a táccspad viszont tök jó, van rajta csúszka is ^^
nosza jöhet a telepítés :S
-
Rambi
tag
Holnap estefelé már fel lesz az enyémre is minden telepítve, gta4, crysis2, bfbc2, bf2 először ezeket a játékokat fogom megnézni.
Elvileg kéne mennie a gta-nak szépen rajta, 1.7es patch kell neki és akkor fut szépen (legalábbis az asztali gépemen) /mennyi fps neked, milyen beállítás mellett? screenshotot kérünk/
nincs rádugva a gépre gamepad, vagy kormány? attól szokott forogni néhány játék
-
MokiSenpai
csendes tag
Köszi, meg is van.
A GTA4 patchek után minden high-on, 720p-ben tökéletesen megy. A draw distance 80-on van, mert úgy van 100 mega szabad vram, de azon kívül minden high-on van és 30 fps alá nagyon ritkán esik. Patch előtt viszont nekem is akadt, azaz így random időközönként belassult úgy 10-20 másodpercenként.
Ezeket próbálgattam eddig:
Rage, 1080p-ben, 80x élsimítás, tükörsima. Gondolom ez még a patch utáni low textúráknak köszönhető.
Bulletstorm 1080p, élsimítás nélkül, 30 fps. 720pben még élsimítással is tökéletes. Az U3 engine-t nagyon szereti
Starcraft 2 720p, ultrán 30-40 fps.
Black Ops, 720p, minden maxon, 60 fps felett... 1080p-t viszont nem szereti.
Settlers 7, 1080p, minden maxon, maxra scrollozásnál kicsit belassul, 720pben tökély.
GTA4 már volt.
Deus Ex Human Revolution. 720pben, dx11-el tökéletesen fut, sok fps... 1080p-t nem szereti.
Crysis 2, extrémen 720pben 40 fps körül, ultrán pedig 30 fps.
Dragon Age 2, Dx11-el szaggat, bármit is csinálok vele. Szerintem ez a Bioware oldalán valami gáz. Dx11 nélkül viszont szalad, mint a meszes.
Dead Island 1080p-ben, minden maxon, tükörsima.
Super Street Fighter 4 AE, 1080p mellett is tudja a stabil 60 fps-t, élsimítás nélkül. 720pben viszont minden maxon, gond nélkül megy. Ezt sokat teszteltem. Nulla input drop, tökéletesen tükörsima.
Ezek voltak az usb-s winyómon így hirtelen, szal ezeket tudtam kipróbálni. Hihetetlen jó a masina.
Frapsom nincs, szóval nem tudok screenshotokat lopni, de remélem a szavamra így is adtok valamicskét.
-
Spriteboy
csendes tag
Gép hátulján a középső cimkére mi van írva? Mert ott van a wlan cuccos neve... Hát nem hiszem, hogy használt, pc-webshopból van, annyiból tűnt fel hogy vki használta hogy a telepítő cd fel volt nyitva, meg csodálkotam h nem tölt tovább a gép
felformázta az aksit azt mondja mert sokan elbasszák... bár litiumos nemtom mit kell rajta formázni
-
DamonBounce
tag
Win7 32bittel hasít, tényleg gyors, 1-2 éves játékok szépen mennek rajta.
Elírtam a leírását, 2,3 ghz-s.
Külsőre szép, az erezetes burkolat nem koszolódik egyáltalán, nem marad ujjlenyomatos, semmi. Billentyűzete lebegős, úgyhogy friss zsömlét nem ennék felette :/
Amiket eddig láttam azokhoz képest vékonyabb, laposabb.
Csak azért cseréltem le, mert garira visszaküldtem, és munka miatt nem maradhattam gép nélkül, és attól féltem hetekig tart a javítás, erre 5 nap alatt meglett. Ha ezt tudom nem cserélem le
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IU Gamer laptop
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,16GB DDR5 RAM,512GBnVmeSSD
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest