Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gerner1 #2398 üzenetére
Elírtam bocsánat. i5 2520M van rajta! Most ezüst színű pasztát használok, fecskendős kiszerelésben, márkát most nem tudok mondani, csak otthonról.
(ha ez is fémes paszta: én capton szalagot nem használok hozzá, de nem is vettem észre problémát.)
csak hogy tisztázzuk, úgy gondolod a paszta lehet probléma és nem a venti sebessége?
-
kovimre
tag
válasz
gerner1 #2369 üzenetére
Szia! Nem játékra lesz, csupán netezésre. SSD-t ma fog kapni, illetve, ha visszakapom a gépet, próbálkozom egy BIOS frissítéssel is. Intel Core 2 Duo T8300 elmenne vele? Ezeket AIDA-ból szedtem ki:
CPU Mobile DualCore Intel Pentium T2310, 1466 MHz (11 x 133)
Alaplapi lapkakészlet SiS 672(FX)
Alaplap tulajdonságai:
Gyártó PACKARD BELL BV
Termék PE1
Verzió SI94B-20+SI96A-33
Sorozatszám QPCPDB74510321
Rendszermemória 1920 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
2x Micron 8HTF12864HDY-667E1
BIOS típusa Phoenix (01/09/08)
BIOS verzió PE14A03
Videokártya SiS Mirage 3 Graphics (128 MB)
3D gyorsító SiS 351 Mirage 3 IGP
HDD ST9120822AS ATA Device (120 GB, 5400 RPM, SATA) -
TraBandee
csendes tag
válasz
gerner1 #2363 üzenetére
https://ark.intel.com/m/products/59836/Intel-Pentium-Processor-B960-2M-Cache-2_20-GHz#@product/pcnmdds ez van most
http://ark.intel.com/m/products/64895/Intel-Core-i5-3360M-Processor-3M-Cache-up-to-3_50-GHz#@product/pcnmdds ez meg a kiszemet.
Szetszedtem a laptopot és cserélhető a proci, csak nem tudom , h ez határoz e vmit -
fonseca
tag
válasz
gerner1 #2328 üzenetére
Nos furdalt a kíváncsiság,szétszedtem. Kivettem belőle az elemet. Egyébként rém egyszerű volt,közvetlenül a billentyűzet alatt található. Több mint 1 órát állt elem nélkül,és mielőtt visszatettem az alaplap érintkezőit is összezártam biztos ami biztos. Összeraktam,és sajnos ugyanaz a jelenség. Rögtön jelszót kér..
Egy másik vélemény szerint :
"A laptopok ún NV Flash-ban tárolják a jelszavakat. Ez egy nemfelejtő memóriatípus. Így az áramelvétel, akkumulátor kivétel és hasonló praktikák nem játszanak"Akkor ezek szerint sakk-matt? Nincsenek jó tapasztalataim a márkaszervizekkel.
-
-
lala42
őstag
válasz
gerner1 #2282 üzenetére
Ez a p970 érdekes, de basszus ennyit nem ér az egész laptop.
A procicserés cikket én is olvastam, hát ezzel a lapossal nem igen menne a ClOD. ( cliffs of dover) De arra ott a nagyobbik gép.
Most van szétszedve egy takaritásra. Postalanitás,pókháló eltávolitás és pasztázás. -
lala42
őstag
válasz
gerner1 #2276 üzenetére
Talán ezek szóba jöhetnek ?.
Athlon II P320 2 2 2.1 GHz 1MB 25W +
Athlon II P340 2 2 2.2 GHz 1MB 25W +
Athlon II P360 2 2 2.3 GHz 1MB 25W +
Turion II P520 2 2 2.3 GHz 2MB 25W +
Turion II P540 2 2 2.4 GHz 2MB 25W +
Turion II P560 2 2 2.5 GHz 2MB 25W +
Phenom II P650 2 2 2.6 GHz 2MB 25W +Phenom II P920 4 4 1.6 GHz 2MB 25W +
Phenom II P940 4 4 1.7 GHz 2MB 25W +
Phenom II P960 4 4 1.8 GHz 2MB 25W + -
-
Pocee
senior tag
válasz
gerner1 #2169 üzenetére
köszi,közben eszembe jutott,hogy everest vagy aida megmondja.és úgy is lett.easynote bg46,a vicc,hogy úgy indul mint egy vista,betöltés után win7et látok sajátgépen jobb gomb úgy is aktivált win7et mutat,az aida viszont azt mondja xp media center servicepack 3 van rajta...nem tudom ki volt ez a mágus,vagyis tudom,ráadásul számtechbolt...egyszerűen nem tudok rá internetet csiholni,szal nyilván format c lesz a vége szűz win7tel.a másik probléma hogy a hivatalos oldalon csak bg35 illetve bg48as támogatás van,melyiknek a drivereit próbáljam hozzá leszedni?nyilván a win7 sok mindent felismer de ha valami nem menne kelleni fog a gyári driver.
és köszönöm előre is!
-
HellGreg
őstag
válasz
gerner1 #2092 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igazából nem annyira fontos a frissítés, hogy végleg elrontsak valamit. Igen, van telepítve intel vga driver is, váltható grafikai rendszer van. Egyszer régebben próbáltam frissíteni, de nem sikerült , ha jól emlékszem. Úgyhogy inkább nem kísérletezem vele, nehogy baj legyen belőle.
Lehet hogy később leformázom az egészet, és rakok rá teljesen új rendszert. Ki lehet-e ez esetben iktatni az intel grafikai megoldást, hogy csak a radeonnal működjön minden (ne kelljen folyton konfigurálni programonként)?
Köszi -
V.L.
aktív tag
válasz
gerner1 #1979 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Ez az alaplap és cpu kombináció van most benne. Vásároltam itt a PH.-n egy használt P8600-as cpu-t amivel nem indúl a laptop. Most ez a ram van benne. Ez van most abban a foglalatban ami közelebb esik az alaplaphoz, ha ezt át teszem a másik foglalatba már nem indul el a gép. Ha ezek a plusz infok esetleg segítségedre lennének, hogy mi lehet a galiba kérlek oszd meg velem.
-
olywer.smith
csendes tag
válasz
gerner1 #1964 üzenetére
Kedves Gerner1 !
Köszönöm gyors és részletes válaszodat, ennek alapján most neki is kezdek az újratelepítésnek.
A notebook pontosan Packard Bell EN TE11HC-B962G50Maks (NX.C1FES.056) és az összes drivert a pb oldalról szedtem le tegnap, mivel a csomagolásban gyári driver cd nem volt. Azt hiszem a sorrend is hasonlatos volt az általad leírttól, abban mindenképpen, hogy a chipset driver ment fel elsőnek (én is így szoktam), a többi sorrendje nem biztos. DE ! Nem szoktam és most sem indítottam újra a gépet egy driver után sem, csak az utolsó után. Nem is volt ezzel problémám soha sem, de igazad lehet és ez is okozhatja a problémámat. Az ördög nem alszik!Még egyszer köszönöm a segítséget, hamarosan jelentkezem az eredménnyel, hátha másnak is hasznos információval szolgálhatok.
-
myke009
csendes tag
válasz
gerner1 #1929 üzenetére
Szia köszönöm a segítséged de nem lehet szétszedni 3 hetes a gép !Próbáltam életmentő dvd vel ami ramból indit egy csökkentett módú winfost ,de az kékhalállal végződik ( màsik gèpben működik)a telepìtőm is jól müködik másik gépen ! Vissza adtam a tulajának hogy vigye vissza gariba! De köszönöm a segítséget!
-
myke009
csendes tag
válasz
gerner1 #1927 üzenetére
szia köszönöm de ezt már megcsináltam egy partició maradt és arra telepítettem ! Előtte linux volt rajta és már úgy kaptam hogy win7 volt rajta ,de majdnem lejárt a 30 nap azt monták hogy tegyek fel nekik egy új op rendszert ami win7 home premium legyen! formatáltam a vinyót és azóta ezt csinálja ! Olyan mintha nem tudna indulni mintha nem lenne semmilyen driver rajta
-
-
wdtwrd
tag
válasz
gerner1 #1812 üzenetére
gerner1
Köszönöm!
Letöltöttem, de sajnos úgy elkezdett BSOD-ozni visszaállítás alatt is, hogy újratelepítés lett belőle, és a 8-at úgyis ki akartam próbálni, így most ez lett feltéve.
Drivereket még nem frissítettem (2012.06 haviak), egyelőre a videokártyát 7400M szériásnak ismeri fel. Az élményindexet a rend kedvéért lefuttattam, RAM, HDD nem változott, CPU 5.5-ről 5.1-re csúszott, VGA 6.2-ről 6.1-re, de nem nagyon érdekel. A driver frissüléssel biztos ugrik egy-két tizedet.
A többi majd alakul.
(A rendszer kinézete teszik is meg nem is.)Becksman:
Letöltöttem az SNS-t is. Ki fogom próbálni. Köszönöm! -
wdtwrd
tag
válasz
gerner1 #1800 üzenetére
Itt is ilyen gép van mnt Becksman-nek:
Sajnos ha az AMD oldalról akarom letölteni a drivert
(Notebook Graphics -> Radeon HD Series -> Radeon HD 6xxxM Series -> Win7 64bit)
akkor egy AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool-t tudok letölteni ami ezt írja ki:Vagy te az asztali/desktop verzióra gondoltál? (még nem próbáltam, de ismerősök laptopjaira nem fogadta el, csak ha ATI Mobility Modder programmal lett módosítva, sajnos ez egyelőra HD 4xxx-esekig jó, újabbakra nem)
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #1797 üzenetére
Valami lemaradt....
A TM85, win8 -nál, a telepítést követően, megnéztem az eszközkezelőben, hogy kb hány db hardware -t nem tudott ellátni driverrel, maga a win8 telepítő. 1db volt, a bluetotth (mint kiderült). Én csak az intel, az ATI drivereket nyalattam fel vele ( pedig a listában rendben voltak) illetve a Packar Bell oldalról letöltött bluetooth driver-t. Kifogástalnúl müxik minden. A webcam is. Éppen most vitte el a tulaja.
-
Becksman
őstag
válasz
gerner1 #1797 üzenetére
Ati Hd 6470em van...
A hdd 100%os állapot/ kondiciós...(hard disk sentinel alapján).
Egyébként ez a gépem:
AMD P360 Proci
3GB DDR3 ram
512mb radeon hd 6470( ennek illesztőjét nem tudom meiket használjam, a gyártó (packar bell) oldaláról szedjem le a hd6650ét amivel ezis megy, vagy a CDn lévő drivert tegyem fel)
500 gb western digital vinyóDriver Geniussal felfrissítettem mindent amit lehetett.( cam drivert nem tudtam )
-
m3ss
veterán
válasz
gerner1 #1704 üzenetére
igen igazad van, koszi a segitseget...F4211 a tipusszam, F van is a driverkeresoben..legalabb a wifi driver mukodik onnan, viszont a chipset, audio, modem, lan egyik sem passzol, nem akar felmenni...win updaten se talalja oket...
szerk: ja azt hiszem meg is valaszoltad a kerdesemet az elozo kommentben. azert elmehetnek ezek a fenebe ezzel a szamozassal, hogy igy kell kitalalni hogy mi a szeriaszam...meg a driver lemezuk hianyaval is...
-
alienpapa
senior tag
válasz
gerner1 #1687 üzenetére
A boot az érezhetően rövidebb a win7-nél. Semmilyen drivert nem kell telepítenem, mindent felismer magától - még az integrált Radeont is.
Egy kattintással át tudsz lépni a metro felületről a klasszikus windows nézetre. Mondjuk nincs start menü, de ez engem egyáltalán nem zavar. Nekem összességében tetszik a win8. Meg kell szokni egy pár dolgot, de egyébként teljesen használható. -
alienpapa
senior tag
válasz
gerner1 #1680 üzenetére
Nos az akksi valóban nagyon gyenge. Kb 10 oercet bír. Így a gép egyfolytában tápról megy, szóval ezt kizárnám. Kivettem a ramokat egyenként. Az 1 gigásal is fagy, meg a 2 gigással is. Szóval valószínű nem ez a baj. Holnap Leforázom a vinyót, újrapartícionálom + új win7 és meglátjuk mi lesz.
Arra is gondoltam, hogy frissítenem kéne egy biost. A packard bell oldalán találtam is hozzá valót, csak nem tudom hogyan kéne hozzákezdeni. Kellene egy kis segítség.
-
válasz
gerner1 #1633 üzenetére
Igazából ehhez pont nem akarok nyúlni.
A magyar oldalakon hol
GMA X4500 vagy 4500MHD -nek írják és néhol GMA 4500M -nek .Hihetetlen, hogy mennyi a téves info .
http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9883.0.html
Úgy gondolom ezen a BIOS piszkálás nem segítene :
The chip has no dedicated graphics memory, but takes dynamically an amount from the main memory (up to 384 MB). The graphics card is also called Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family in the Intel drivers.
De szóljatok ha tévedek .
-
-
skul0
aktív tag
válasz
gerner1 #1518 üzenetére
De ajánlatos egy ilyen csere? Úgyértem nem több a negatív hatása (pl melegedés, amit nem tud kellően elvezetni a gép), mint a pozitív? Igazából egy játékra is alkalmas gépet szeretnék, amin elfut a Battlefield 3 multi, mert jelenleg ez az i3 a kevés szerintem. Ha ezzel meglehetne oldani, hogy ne keljen gépet összeraknom, erősen elgondolkoznék.
-
skul0
aktív tag
válasz
gerner1 #1516 üzenetére
Hali!
Látom benne vagy a témában, lenne hozzád nekem is pár kérdésem. Az ilyen noteboookba való processzorokat honnan lehet külön megrendelni? Keresgéltem, hogy megnézzem milyen áron vesztegetik őket, de nem találtam. Egy ilyen vasnál is megoldható a nagyobb/erősebb processzorra való csere? Mik jöhetnek szóba? -
Tombi
őstag
válasz
gerner1 #1514 üzenetére
Szia!
Üdv és köszönöm a választ!
A chipset intel HM 55 Express.
A ram ami a gépben van 1333-as, és ahogy néztem a 4 magos procik 45wattosak.
A tápegység cserét még bevállalnám ahhoz, hogy müködjön.
De mennyi arra az esély, hogy maga a bios nem támogatja a procit..
Ezért érdekelne valami tapasztalat -
Gutenberger
tag
válasz
gerner1 #1479 üzenetére
Köszönöm a választ, ami biztató
Tehát megoldás lehet, ha veszek bele 2x4gb ramot. Ezzel kapcsolatban tudnál esetleg tanácsot adni, hogy milyet vegyek és hol, ill. én is tudnám-e cserélni (hasonlóan az asztali gépekhez), vagy vigyem szervízbe és akkor persze hova érdemes?
Bocs a sok kérdésért, csak szeretnék javítani a helyzeten...
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest