Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #116416 üzenetére
"A teszt időtartama alatt minden tévét az adott modellhez ajánlott előkalibrációs beállítások szerint állítunk be, de maximális fényerővel. Minden tévé napi 20 vagy 15,5 órán át, összesen heti 126 órán át fog működni, naponta nyolcszor kikapcsolva"
A kiragadott idézet miatt az eredmény részigazságokat tartalmazhat csak. Ezt az igénybevételt semelyik technikával rendelkező (edge/direkt/miniLED-LCD, WOLED, QD-OLED) normál konzum televízió nem bírja sokáig. A grafikonokat átnézve látszik, hogy általában az alacsony fényerejű (LCD pl. Hisense A6H és OLED is, pl. LG A1) TV-k bírják fényerő csökkenés nélkül (vagy csak kismértékű csökkenéssel). Ebből is arra a következtetésre lehet jutni, hogy "értelmes" fényerővel jóval hosszabb ideig bírják a kijelzők. Pl. az A1 SDR 100%-os ablakban ~17000 üzemóra elteltével sem veszített a ~130 nit-ből.
Az SDR (eredeti) szabvány szerinti 100 (120) nit-en üzemeltetve az OLED TV-t (HDR/DV teljes fényerő) fényerőcsökkenési, beégési problémával nemigen kell szembenézni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi #116416 üzenetére
C1 -et fényes nappaliban használtam WBE -vel, ami 3 évig volt a készülékben. Oké, nem volt egy magas nites Mini LED, de azért kiszolgált. Fényerő csökkenést én nem vettem észre, ha volt is, akkor nem jelentős.
Mellette QD OLED -volt, nagyjából állandónak tűnt a különbség a két TV között.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 2042
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest