Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Pont mondtam ezt neki. Ezt simán cserélik azt mondta. Nekem pixel hiba volt. Csak én azért vacilláltam mert nagyon tiszta volt a panel. Ez meg nagyon csúnya egyelőre még a ps5 menüjében is látom, de bízon benne a szokásos 12 óra/3 konpwnzációs plusz egy pixel megoldja.
-
alaves
addikt
válasz
Gulyopapa
üzenetére
A fotón látszik, hogy nem teljesen szemből készült (csak majdnem). Próbáld meg cseréltetni. A szervizes ember hozzáállásától függ, hogy cseréli-e. Azt kell tudni, hogy több év óta főként a 65"-esek érintettek a titing-ben, azt nem tudni miért. Ha olyan lesz a csere kijelző is, akkor 65S90D.
(65"-esre váltásnál ez volt az egyik szempont, amiért S90C és nem C4. +két fő szempont: QD-OLED, kijelzőszéli sokasodó halott pixel). -
Sasi001
őstag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Javulni nem fog. Sajnos nem csak a havas tájnál látható, focimeccs -sivatag stb. Én nagyon sok helyen láttam szemből, ezért cseréltek anno panelt kétszer a c1-ben utánna kaptam csereutalványt mivel a csere panel is ilyen volt. Hihetetlen, hogy még most is jelen van a pink tint.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Teljesen mindegy ARC-vagy eARC
A furcsa benne hogy eltelik 2 perc megy a film némán, és egyszercsak "kattan" az erősítő és megjön a hang. Bár az hogy kattan nem igazán értem hogy miért van.
Ez nem C hanem G széria. Nem tudom hogy a HDMI panel különbözik vagy sem.
Illetve onnantól kezdve stabilan szól. Ha kábel hiba lenne akkor úgy gondolom sosem szólalna meg az erősítő.
Már az is megfordult a fejemben hogy az erősítőnél kell valamit átállani, de szinte már minden kombót kipróbáltam.
Megpróbálok egy SoundBart kölcsönkérni hogy esetleg azzal is csinálja. -
igorguzmov
tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Vagy esetleg ha samsung is szóba jöhet akkor ajánlom a samsung webshopot. Ott nekem decemberben 77s90d 525000- re jött ki. Shopapp 5%, Crp 5%, Rdd 15%, olcsó soundbar 15%, Erste 10%. Igaz ez woled, de ennyiért bestbuy volt szerintem.
a soundbar elment 40-ért , 62 meg jön vissza az erstétől, netbankba már visszaigazolták. -
Tyrone89
senior tag
-
Szatura
aktív tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Szerintem engedd el.
A soundbarok azoknak tuti akiknek nem volt még rendes házimozi rendszerük, neked bármit veszel visszalépés lesz.
Nekem is öreg 5.1 van, mikor akciós volt a bose legdrágább soundbárja rendeltem egyet, gondoltam felszámolom a régiséget, kicsomagoltam bekötöttem meghallgattam...ment is gyorsan vissza,nagyot nőtt a szememben a régi cucc. -
Tyrone89
senior tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Egy szimpla soundbarhoz képest, mivel itt vannak hátsó sugárzók is, így biztos hogy sokkal jobb. Egy normális 5.1 rendszerhez viszont valószínű hogy nem ér fel. Ha már így kérdezted..elfogadhatónak biztos hogy elfogadható, sőt ettől a szinttől még lehet jobb is, de mindenképp helyén kell kezelni azért.
-
nickjames
tag
-
nickjames
tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Hát oda én már a 77-est venném. Ahogy néztem, az alacsonyabb felbontású tartalmakat a B4 rosszabbul kezeli, ha sok ilyet nézel, akkor talán jobb a C4. Nem tudod valahol megnézni mindkettőt élőben? Hasznosak a tesztek, de azért jobb látni. Ha meg tudod nézni többféle tartalommal a B4-et, és tetszik, akkor vedd azt. talán kicsit sötétebb lesz a képe, ez lehet "zavaró", ha világos szobában tévézel, de azért besötétíteni egy jobb élmény érdekében nem akkora dolog...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Annyira azért nem jók az áraik szerintem. Legalábbis olyan TV-knél, amik még vannak hivatalos forgalmazásban is. Pl egy 65" B4-es újonnan 480.000, itt meg 440.000. Akkor már inkább az új.
C4 meg G4 még nincs náluk, azért ezt hoztam példának.
Olyanoknál akadhatnak jó áraik amik már kifutottak a hivatalos forgalmazásból. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Olyan nincs. Ami közelíti, olyan van, de a szervize egy vicc pl. TCL. Ha meg jó a szervize, pl. Philiips, az meg drágább az olednél. Én emiatt (is) maradtam oled vonalon. Épp most vettem a 6 éves, nem beégett FHD oledem helyett egy LG C2-t. Ég és föld különben. Nem gondoltam volna. És HDR-t még nem is néztem rajta.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Hello, ha az oleddel nem is azonos szinten, de a mini led tv-k elvileg nagyon jók lettek. Pl TCL C835 vagy C935, a 835 modellről Vhiktor fórumtárs youtube csatornáján láthatsz tesztet is. Akár Samsung vonalon is vannak jó televíziók, de Sony, Philips és persze Panasonic oldalon is találsz nagyon nagyon jó készülékeket. (Egyébként szerintem ha a beégés miatt váltanál másik technológiára, az oled is fejlődött rengeteget az évek során, normális használat mellett nem nagyon kell tartani a beégéstől manapság. Persze a kockázata mindig ott lesz, de nem számottevő)
-
Partz
senior tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Például az újabb felső kategóriás lejátszóktól, a szóban forgó Pana UB900 is 12 bites jelet küld, ez sok korábbi uhd tévének gondot okoz.
Joshi
Én úgy tudtam csak a Pana UB900-on vannak analóg csatlakozók. Oppo 203-on 7.1-ig, de például az Atmost már nem támogatja analóg módon, 205 fogja. -
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Jó én 65"-os méretről beszélek ami tény és való hogy soha nem volt olcsó, de azért egy TV-ért 2 milla az egy kicsit erős. Pont azért írtam azt, hogy jót tenne ha jönne egy kínai oled gyártó. Addig amíg az olyan gyártók jelentik a konkurenciát akik az LG-től veszik a panelt nem lesznek normális árcédulák.
ui.: azért többen ki tudnak fizetni 200-250k összeget valamiért, mint 2 millát. Nem azonos árkategóriáról beszélünk.
-
claire78
senior tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Ugyanezt tudom én is elmondani. Tartottam tőle nagyon, de nem lehet észrevenni tv-zés közben.
Hülyeség, h a tenisz meg focinál görbe lesz a vonal. Nem lesz, csak kicst át kell gondolni mi görbül, merre.
Dizájnra meg nagyon is jól néz ki. Valószínű ez is volt a terv vele.
-
-
Joshi
titán
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Pont az árakkal van a gond, ugyanis egy lcd ugyan úgy nem ér 1-1,5 millát mint a 65G6V 2,5-öt. Azért egy homogén háttér világításos Sony 55X8505C-t meg lehetett venni 330k-ért ami nem hulladék kategória akár hogy is nézzük. Persze köze nincs az oledhez, de teljesen vállalható. Az LG most nyeregben van.
(#1400) Ijk én pont az ellenkezőjét vallom, már rég el kellene felejteni a 24p és hasonló sz@rságokat. Semmi gondom a sok fps-el sőt, egy gyors mozgású jelenetnél csak előny.
-
Joshi
titán
-
qqzs
őstag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
A tv hdmi bementere kell engedelyezni hdr modot ha jol emlekszem
Nekem atvalt usbrol is es netflixrol is de youtubon nem. De youtubon se desktopon se a teven nem latom hog yHDR egy video vagy nem. Yuotubon nekem megjelent egy video stream info gomb a more options alatt miutan frissult ma a youtubom, lehet mar ott volt en most vettem eszre, ott aztan mindent kiirt de a hdr rol egy mukkot nem lattam ott sem pl errol a videorol ami egyertelmuen hdr-nek kene lenni. mondjuk a szemem szerint HDR

ja most meg ezt talaltam, hoppa: "YouTube’s HDR streaming is available on the new ‘Chromecast Ultra’ and “soon” on Samsung 2016 “SUHD” and UHD TVs. If you have any other device you are out of luck for now but Google says that it “will work with partners to enable streaming of the HDR version”.
-
claire78
senior tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Tegnap hazahoztuk..e volt a reakció:

Pedig már láttunk OLED-et boltban korábban.
Pont ez az a fekete amire vágytam.
Nem volt még időm végig nyomogatni, de annyit vettem még tegnap észre, hogy 24p filnél Truemotion sima beállításnál olyan volt, mint amikor pc-ről játszol le filmet és éppen a windows frissít.
Szóval egy mp-re belassul a lejátszás. Éles-re állítva semmi gond nem volt. -
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Azért a tudatos vásárlást és használatot ne nézzük már le
Olyan vagy mint a főnököm, aki plusz 130.000ért megveszi a 100mhzel nagyobb órajelű cpu boostot laptophoz, mert h az a csúcs
nincs ezzel baj, főleg ha tényleg tök mindegy mennyibe kerül, de lehet ezt ésszel is... Attól még h valami épp csúcstechnika, lehetnek hátulütői (nyilván lesznek is) amikre lehet érdemes figyelni. Sőt, elárulom, h az épp új technológiáknak van a legtöbb gyerekbetegségük, míg az olcsóbb de már régi technél azokat már rég kiküszöbölték, uh valahol azért fizetsz pluszt, h bétatesztelj. -
nokia123
aktív tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Nincs hova tenni egyenlőre a tv ahol lesz a tv csak szekrény sor van. Minden ki lett paterolva a szobából. Holnap jön a fali konzol a fúró kalapács szerda mivel panelban lakom(beton) szekrények is holnap lesznek elrendezve. Teljesen át lesz alakítva a szoba a tv miatt de nekem megéri a fáradságot és a türelmet,igaz már nem sok van belőle

-
Strezi
őstag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Lírtam, de akkor részletezem: Egy PC-ről mozizok, ott MPC-HC programmal. Abban pedig a View opció alatt van egy Pan opció ami a Touch Window Inside. Ez mindíg a képernyő teljes felületére nagyít minden anyagot. Filmeknél értelem szerűen levágja a széleket, de leszarom! Nekem nagyobb élmény a teljes képernyő.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Pedig nem árt szakmai fórumon valami tudományosabb megközelítés.
Neked jó, lehet hogy még a nagy többségnek jó, aki meg tanácsot kér lehet hogy neki pont nem jó. Meg kell nézni elsősorban ezt írtam én is.nobeige: Van 40"-os UHD VA monitorom és plazmám. Az előbbin nézegettem már filmeket, szerintem 10 percet összesen, 24p-ben sokkal jobb az impulzusos megjelenítő nekem. Magas framerate-nél meg a VA lassú válaszideje probléma, ami ugye OLED-nél szerencsére nem áll fent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem, nyilván nem. Csak elég nehéz elhinni hogy az LG-nek ezt sikerült kiadnia a kezei közül..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én kizárólag 65"-os méretre váltok 4K felbontással, ez alá nem adom. Persze nem zárkózom el egy 7-800k árcédulás 65E6V-től sem mondjuk jövő év második felében.

Vhiktor