- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
Hirdetés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor #93049 üzenetére
De itt nem erről van szó, hogy más színt kapsz, mint amit kértél. Hanem hogy ha a usernél egy kicsit másképp néznek ki a színek, mint a referencia (vagy mint a valóság), akkor az vajon ördögtől való probléma-e vagy sem.
Most nagyon leegyszerűsítem, de hogy ha egy adott árnyalatú kék helyett én egy másik árnyalatú kéket látok a tévén mindig, akkor az muszáj-e, hogy zavarjon (nyilván egészen addig, amíg nem lesz totál szar a világ valós színeihez képest). Úgy érzem, hogy ez sokakat csak "mentálisan" zavar, tehát nem is az eltérés zavarja, hiszen nem is tudja, mi a referencia, hanem csak az a tudat kell neki, hogy márpedig az övé kalibrált, ami pedig nem kalibrált az egy fostenger.
Megint hülye példa, de ha én a szememmel mondjuk zöld helyett kéket látok, de számomra ez az észlelt szín van megszokva mint zöld, attól semennyire nem lesz rosszabb az életminőségem. Nyilván ha a tévén fekete helyett szürkét látok vagy fehér helyett sárgát, az zavarni fog, de egyéb színek közti árnyalatkülönbségek kevésbé vehetők észre.De mindezt tényleg leegyszerűsítem és nem is értek hozzá, pontosan miben hozhat még változásokat a kalibrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest