Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
Kérdés, hogy a koaxon tényleg jön -e valami. Milyen a box? Mert ha multimédiás, akkor lehet koax sem kell neki, csak rádugják, de nem úgy jön rá az adás.
A TV -n CI kártya nélkül is meg kell találnia a csatornákat, csak nem mindegyiket tudod nézni nélküle. Tehát ezzel nem mondtak akkora hülyeséget. De CI -vel is lehet keresni, nem kell ennyit variálni.
Meg tudod nézni valamilyen másik TV -n a koax kábelt? Vagy nem csúszott szét valahol?
Illetve nem tudom fejből hogy néz ki a B9 menüje, mindent jól állítottál be?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
Ha van időd vagy kedved beugrani valamelyik ismert műszaki boltba, akkor szerintem magad is látod a különbséget a két TV között. Főleg, ha viszel magaddal pendrive -on valamilyen anyagot. Szerintem még otthoni körülmények sem kellenek hozzá.
Bár nem tudom mennyire piszkálták el a boltban a beállításokat...Filmmaker -ben kellene nézni.
Tavaly az LG bejelentette, hogy 5 év WebOS támogatást fog nyújtani a ezekre a TV -kre is. Tehát minden évben érkezni a fog a friss főverzió. C4/G4 így 2029 -ig élvezi majd a támogatást. Remélhetőleg 5 év után is meg tudják oldani úgy a nagy frissítéseket, hogy ne lassuljon be a TV. Szerintem ez a nagyobb rizikófaktor.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz
máyköl
üzenetére
Akkor adódik a kérdés, miért nem használod csak kijelzőnek, ha elégedett vagy vele? és minden mást futtatsz egy arra alkalmasabb eszközön?
Nekem 77G3 van, de az LG menüjével és rendszerével annyit találkoztam, amíg beállítottam a Filmmaker módot (némi személyre szabással), átállítottam a hangkimenetet eARC-ra és kikapcsoltam az energiatakarékos cuccokat... minden másra van sokkal jobb megoldás (kivétel a kábel TV, de az felénk amúgy sem létezik, így nem is játszik, a STB meg HDMI-n van az erősítőn). A médiaplayer közvetlenül csatlakozik a TV-re, mert az erősítő nem tudja a DV-t és a 4K-t, emiatt kellett az eARC. Sajnos emiatt nem tudom elrakni a távját, mert a bemenetválasztásnál kell (még, mert nem volt időm átprogramozni a Logitech-et). -
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
Streamingnél nem sok jelentősége van, ha a fenti használati szokásaidat nézem. Meg nyilván anyag is kell(ene) hozzá, hogy fontos legyen. Egyébként Netflix -en már van HDR10+. YouTube -on pedig nincs DV.
Samsung -on próbáltam légegeres távirányítót, de sajnos ez a funkciója nem sokat ért. Meg úgy általában droidon kívül elég korlátozott módon működtek ezek a 3rd party eszközök. Ha valaki találkozott olyannal, ami működik is, majd kijavít. Nekem még nem volt hozzá szerencsém.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
G4:
- jobb hang
- az alap 3 éven felül további 2 évet kapsz a panelre. Ebben a kapcsolódó komponensek (ha szükséges) és a munkadíj nincs benne. Azt ki kell fizetni. Persze a húzós költség általában pont a panel.
- előfordulnak panel problémák, de általában jó a garanciális ügyintézés
- DV
- DTSS95D:
- Samsung shop -ban mostanában jól le lehet kuponozni az árát. További infó a Samsung topikban.
- QD OLED
- eddiek alapján kevesebb probléma a panelekkel. Pl. tinting nem jellemző, ahogy a panel rohadás sem. A panel általában egységesebb, homogén.
- matt réteg, hogy kevésbé tükröződjön. Ez van akinek előny, van akinek hátrány, de a keresőt használva sok infót találsz róla.
- szubpixel elrendezés miatt nem túl ideális PC használatra. Ami jellemzően nem játéknál vagy filmezésnél jelent problémát, hanem akkor, ha valaki dolgozik is a gépen. Bár ezt sem mindenki veszi észre. -
hyppo!
aktív tag
-
hunspikey
őstag
válasz
máyköl
üzenetére
ha nagyon félsz tőle akkor használd az én jól bevállt módszeremet.
Szépen elmész a legközelebbi építőanyag forgalmazó telepre, pl Újház centrum, akármi, de egy standard tüzép telep is megteszi és veszel magadnak a projekthez 2 cm vastag XPS lábazati hőszigetelő lapot. Elég 4 db bőven. Vegyél még un. vastag betonfóliát illetve kérj kartonlapot is ha van, mondjuk ez utóbbi már nem minden esetben szükséges.
A fóliát szépen rászabod a kijelzőre, hozzáragasztod hátul átlapoltan a költözős széles szalag ragaccsal. Ezután felpakolod az XPS lapokat szépen késsel beszabva. Egyenlítsd ki a vékonyságát a kijelzőnek, hogy végül az egész TV lehetőleg egy hasáb legyen. Ragaccsal szépen mindent mindenhez hozzáragasztasz, hogy ne mozogjon.
Az XPS meglehetősen kemény és még valamennyire a pontszerű terhelést is oszlatja, szóval remek anyag erre.
A karton ha van, menjen a végére, hogy ne baszd össze a kék XPS lapokkal a kocsit, mert forgácsolódik sajnos és mindenre rátapad a pelyhe., illetve körbe is lehet kartonozni, így kvázi egy kb gyári dobozt kapsz.
Hajrá!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
máyköl
üzenetére
Amikor Németországból költöztem vissza, akkor telepakoltam a kisautómat műszaki cikkekkel. ( Hangfalak, erősítő , NAS , stb... ) Az egész tetejére egy szétszedhető , nagy meretű íróasztal lapját tettem , azt letakartam egy pokróccal és arra fektettem az 55"-s TV-t , amit megint letakartam egy másik pokróccal.....1400 km-t autóztam vele és most is megy a TV.
Ennek már vagy 6-7 éve. -
bghistvan
senior tag
válasz
máyköl
üzenetére
Értem, ez elég kellemetlen.... sajnos én nem tudom egyébként, hogy korábbi verzióra vissza lehet-e menni.
Az viszont elég zavaró, hogy minden egyes bekapcsolásnál erőlteti a frissítést, én mondjuk figyelek rá szintúgy, de nálunk is megvan az esély arra, hogy valaki véletlenül rányom.
-
-
elbandi2
tag
válasz
máyköl
üzenetére
Én hétfőn rendeltem ugyanezt a tv-t, elvileg e hónap végéig volt rajt extra online kedvezmény. Végülis én se vettem meg, mert az előfizum megújításával, online megrendelést végig vezetve előleg nélkül adták. Másnap hívtak, hogy fizessek be 360k előleget.. Mondtam hogy köszi, ezt így most nem kérem. Aznap este újbóli tesztnél már kosárba rakásnál kiírta hogy előleg szükséges, előtte nap még nem kért. Az az érdekes, hogy most már drágább a tv, és ismét kapnám előleg nélkül...
Mindegy, inkább vettem egy 65S95B-t a Vodafone-tól az otthoni tv-net előfizum mellé, 80-al olcsóbban, mint a T-nél lenne. És adták vacakolás nélkül. Meg is lepődtem, mert a T-nél ez lett volna a sokadik ilyen konstrukciós vásárlásom, mindig flottul ment, ellenben a Vodánál még nem vettem semmit eddig, és az online felületük sem megy jól, de telefonon 5-perc alatt lebonyolítottam. -
Danex
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
Legtöbb webshop ászf-jében benne van, hogy elárazott terméket stb esetén egyoldalúan visszamondhatják a rendelést. Addig amig ez nem mindennapos szerintem el kell fogadni, hogy hibázhatnak ők is és, hogy erre van egy védelmük, illetve te oldalad se "szent" mivel egyértelműen elárazásról volt szó és ezt kihasználva okoztál volna nekik "anyagi kárt".
BestBuy topicban 2 naponta van ilyen, 1-1 néha átcsúszik és kimegy. -
Celtis
veterán
-
-
törölt tag
válasz
máyköl
üzenetére
Pár ritka, különleges kivételtől eltekintve az összes mai konzumer tévé falra szerelhető. Ezt egyébként a tévék kézikönyvében is leírják, az alkalmazott furattávokkal és menetekkel együtt.
Van külön fali konzol topik a PH-n. Arra figyelj, hogy a fix "slim" tartókkal nehéz hozzáférni a tévé csatlakozóihoz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
máyköl
üzenetére
Na ezzel beszopódtam én is a költözéskor. Bárhogy próbáltam az 55 B7-et képtelen voltam úgy visszatenni, ahogy kiszedtem.
Ráadásul egyedül kellett szétszednem és beszuszakolni a dobozba... Feszült is valahogy az egész, nagyon para volt. Ötletem sincs, mit rontottam el...de már leragasztottam. Aztán bedobtuk az Opel kombiba és imádkoztam, hogy túlélje. Hálisten nem lett semmi baja.
Ha jól rémlik unboxing videókat néztem, visszafelé...
Csak óvatosan, és NE egyedül csináld mint én... -
-
Fisha
őstag
válasz
máyköl
üzenetére
Érdemes az rtings-es beállításokból kiindulni. Aztán ízlés szerint finomítani, ha kell.
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b9-oled/settingsNe feledd, hogy minden bemenetre külön be kell állítani a dolgokat. Hogy pontosan mit jelent egy bemenet, azt azért nem mindig olyan egyszerű eldönteni. Szóval, ha eleinte agybajt kapsz, hogy minden "visszaugrik" az eredetire, akkor ne félj, nem vagy egyedül, túlleszel rajta.

Bejáratás kicsit mítosz is. Javulhat a képe az elején, de ha nem vadászol direkt bendinget és tintinget, akkor nem is fogod észrevenni. Lehetőleg azért változó tartalommal használd az első 10 órákban, a legjobb, ha full screen. Pl 16:9-es sorozat.
A regenerációt magától csinálja, csak ne áramtalanítsd soha lehetőleg.
OLED fényerőt SDR-nél én 30-ra vettem vissza. Ezt érdemes megtenni, mert alig lesz tőle sötétebb, de az élettartamot állítólag jelentősen növeli. HDR maradhat 100-on.
-
válasz
máyköl
üzenetére
Beégés ügyileg ugyanúgy, jól viselik, persze észszerű határokon belül kell használni. Napi 6-8 óra statikus tartalom még alacsony fényerőnél is be fog égni.
Egyébként a döntéshez segítség:
E9 vs CX: link
Én ebből az E9-et venném, főleg, hogy bő százassal olcsóbb és említetted az árat, mint kritériumot. Ha viszont PS5-öt tervezel venni, a CX jobb választás lenne. Az E9 viszont tud DTS-t, CX-ből (idei modell) kihagyták.
Aztán itt a E9 vs B9: link
Itt is az E9 nyerne nálam. A design-ja is sokkal szebb mind a CX-nél, mind a B9-nél. (Daneel:
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- További aktív témák...
- Creality Nebula Camera
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
- Razer gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vhiktor