Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Hali.
Szvsz. azert az erős túlzás szerintem, Hogy kenterbe verik.
Nekem c3 van és egy zidoo z9x...hát szép lassan el is hagytam a zidoo-t....képvilagban ugyan az! Két estét szántam rá, totál megkülömbözhetetlen.
Sőt...zidoo dolby vision eseteben se "fel" se "cmv4.0..."
Belső lejátszó legalább cmv4.0 támogatása van.
Viszont a hybrid realseket "csak" hdrben viszi.igazabol ennyi hátrányt látok.....egyébként egy ilyen tvhez nem kell sajnálni a külső média player ha úgy adódik!nálam is maradna a zidoo, ha nem fasza a belső m.player.
-
hunspikey
őstag
Mert szép is. Igazi sallang mentes, túlzásoktól óvakodó, abszolút nyugodt, profin behúzott képe van. Végig toltam a négy részét, a történet sem rossz bár kicsit giccses persze, mindegy, viszont a képi világába egy jelenet esetén sem tudnék belekötni. Nekem rohadtul bejön.
A második epizód éjszakai pajta jelenete, amikor a vak lány az apjával egy kis tábortűznél beszélgetnek mindent elmond: részlet van a tűz lángjában és ráadásul a pajta leghátsó részei is megjelennek, számomra ez a HDR.Egyébként méltán lehetünk más okból is büszkék a produkcióra: iszonyú mennyiségű honfitársunk munkája, megnéztem a stáblistát, még az általam nagyon nagyra tartott Ekler Viktor is szerepelt - aki nem ismeri, ő vitte Szentendrén az Ekler bisztrót, kiváló séf - szóval a stáb kb 90% magyar - le a kalappal!
A Colorist feladatot a méltán híres Skip Kimball látta el, aki nem kisebb cuccokat adott nekünk mint a Logan, vagy az Avatar, Indiana J. 5, Gyűrűk Ura, A Hatalom Gyűrűi, és persze a Stranger Things, hogy a többi 30 húzó tételt ne kelljen legépelnem - egyszóval nem egy hülyegyerek tette az asztalra ezt a látványt...
-
hunspikey
őstag
Pont úgy! Teljesen szubjektív!
De egyébként lehet sehol sincs meghatározva hogy mi az a referencia kép - mármint művészeti szempontok alapján.
Ez kb olyan mint az Oscar díjas film kérdése : tényleg az a legjobb? Aligha.
Csak akartam egy ajánlott tenni mivel szerintem borzasztóan szép munka.
Egyébként belenéztél? Vélemény?
Szerk: illetve azt is gondolom hogy a dolby által előírt dolgok nulla hatással vannak a tényleges expozícióra, derítésre, fényelésre, ezek rendezői / fővilágosítói döntések sorozata
-
hunspikey
őstag
Na ez egy nagyon jó kérdés!
A video minőségnek van mérhető és mérhetetlen része.
Mivel ez egy streaming, a mérhető részéről a tömörítés miatt nem érdemes beszélni.
A mérhetetlen része a kép dinamikája, a tónusgazdagság, a kép szinte három dimenziós tapintható mivolta, a színek korrekt ábrázolása, fényes /sötét árnyalatok helyes megjelenése, kontúr szeparáció, helyes expozíció a becsületes világosítás és még vagy egy tucat egyéb paraméter ami végeredményben nekem azt mondja hogy ez közel referencia szintű képi anyag. Számomra. Egyszerűen tisztességes aprólékos gyönyörű munka.
De mond ha neked gondod van vele, érdekel hogy adott esetben neked miért nem tetszik vagy mely anyag sokkal jobb számodra.
-
hunspikey
őstag
Én ezt ne nevessetek ki de pont a tavalyi EX paneles Philipsen láttam egy barátomnál.
Lehetetlen megfogalmazni, de valahogy kontúrozza az objektumokat és azok 3D-s érzést adnak. De ez nem egy pár pixeles fals kontúr amit pl a túlzott sharpening okozna - nem az volt mert láttam a menüjét semmi ilyesmi nem volt agyig húzva. Egyszerűen tónus árnyalásokat csinál, de nem tudom hogy. Ezért kérdeztem Vhiktort, hogy ő neki mi a véleménye, mert szerintem vannak olyan képi, a mi megítélésünket befolyásoló algoritmusok a TV-kben valahol mélyen a gépház alatt ami adott esetben nem mérhető azzal, hogy mennyi a fényerő, meg mekkora a színtér stb. Egyszerűen valahogy élt a képe. Az LG C9-em hozzá képest unalmas volt, bár nem volt diszkós az is igaz. Én az LG képét végül is nyugodtabbnak és filmesebbnek találtam, de a nejem imádta a philipset - szerinte sokkal inkább élt a képe. Nem tudom - ezek nehéz dolgok. A G3 képén is azt látom, hogy nagyon profin, higgadtan, nyugodtan tolmácsolja a képi anyagot, mindenféle csitti-fitti mentesen.
-
-
Mathiask
senior tag
"Nekem is ez jött le annó már a 706 nál is. Anniyt hozzátennék, hogy szerintem a fekete közeli zajosodás megszűnése nem feltétlenül az új széria miatt történt mert a régebbi modelleken is sokat javult,( eltünt?) szerintem szoftveresen léptek valamit ez ügyben."
Tegnap néztem meg a Babylont (856-on, 30Gb-os file 25mbps), amiben sok a sötét jelenet és eléggé sokszor látszódott ez az overshoot jelenség. Érdemi változást én nem tapasztaltam a frissítésekkel. Egyedül a minél nagyobb bitrate segít. -
hunspikey
őstag
Ezt így teljesen értem és még igazat is adok, kicsit lehet "bold" volt a mondatom.
Viszont a különbség marginális - és ezt nem én mondom, hanem Vincent Theo akit ezért általánosságban el lehet ismerni, mint hozzáértő szakit - fogalmazzunk úgy hogy nem laikus.
Ebben a videóban boncolgatja a különbségeket, és bár nyilván látni, ahogy én is látom, de gyakran hangzik el a "marginal difference" "from normal viewing distance it is very hard to tell" stb mondatok ami szerintem részint megnyugtató, hogy nem annyira rossz a streaming. És hát ne feledjük, hogy a UHD bluray is egy tömörített anyag....
Ehhez sajnos hozzá teszem, hogy alapvetően intézményileg én is amellett lennék, hogy vegyünk fizikai médiát, mert ezzel elősegítjük a filmstúdiók, szinészek, stb pénzhez jutását, ami előnyös a jövőbeli tartalomra nézve. De az emberek elfordultak a fizikai adathordozótól és a streaming mindent földbe döngöl. És a streaming ebből a szempontból még mindig jobb mint a torrent utca 2. ugye...
Ja 3:40-nél ne igyál mert a röhögéstől kiköpöd

-
-
sfefe
addikt
Telón nézem de hasonló...
Fal is néha kásás.... Az arc is olyan rajzfilm szerű néha...de csak sötét helyeken...Nvidia beállítást megnézem de azt hiszem így van beállítva..
Rtingsen kalibrálció után kicsit csökkent a pontszám. Itt PH-n is mondták, hogy oledet nem muszáj kalibrálni... Hát nem tudom.
VGA nem kevés hozzá?Tv-n ilyesmit nem látni....
-
Vhiktor
Topikgazda
Lehet, hogy a 444 chormara gondolsz a pc mód alatt?
Egyébként lehet az A80J 4k 120Hz mellett csak felezett vertikális felbontást tud. De ebben most nem vagyok biztos.
Sonyknal elég nagy butaság, hogy szórakozni kell a HDMI beállításával attól függően, hogy VRR-t, 120 HZ-et vagy DV-t szeretnél.
-
bigdigit
addikt
Ez ismét csak samsung hate. S8 ultra,S9 ultra,S21 ultra,S22 ultra és S23 ultra topikokban végig követtem. Semmi garanciális tipródást nem olvastam. Persze mindig csak váltásig voltam jelen. Itt egy hét alatt több LG panel hibát olvasok mint ott egy év alatt hibát. Kb 10 év alatt 2x intéztem garanciát 1 porszívót és egyszer asszony telefonját de mind normálisan le lett rendezve. De lehet tovább dobálózni.
-
polonic
félisten
A 65-ös Telekom webshopban 880 ezerért van fent. Lg webshopban pedig 1,2 millióért.
Atyaég, mire ez a különbség.
Még a 20 %-os akcióval is jóval drágább.
Bár a Telekomnál meg nem lehet pont most kapni. Remélem, ez változik hamar. És bár ellenzem alapból a hitelt, de most részletre itt jó lenne elhozni. Ilyen környezetben inkább nálam álljon az ő pénzük és később fizetem ki a cuccot, gyakorlatilag olcsóbban. -
wallace 234
őstag
Nem is említi az Ászf-jük, hogy mi vonatkozik a kiállított termékre. Viszont online vásárlás esetén 30 napon belül elállás náluk. Egy biztos saját garanciával adták így rajtuk áll a javítás. És szerintem meg is teszik. Így szerintem felesleges is a Samsunggal civakodni. Amúgy se egyszerű velük.
-
woodyka
csendes tag
Kedves b. és kolosszus87!
Így már értem és nagyon köszönöm a részletes és tényleg szuper informatív segítségeiteket.
Igen 500000 a limit, így most már hajlok a 807 felé, még annak ellenére is, hogy nagy favorit volt nekem a Sony Xr-55A90J, mert eddig egy Sony LCD-m volt és tökéletes.
Viszont most a Philips lehet, hogy befut előtte.
Köszi
-
Vhiktor
Topikgazda
Köszönöm

Még annyival kiegészíteném, hogy ami az egyik nézőnek világos, vakító, az a másiknak sötét, ez jól megfigyelhető itt a fórumon is függetlenül attól, hogy kalibrált-e a tv vagy sem. Sokan megelegszenek 500 nitel, és el nem tudják képzelni hogy lehet nagyobb fényerővel nézni, míg másnak a 2000 nit is kevés.
De a referencia az referencia, nem ízlés kérdése. Az már ízlés kérdése hogy tetszik e vagy sem.
SDR ebből a szempontbol sokkal jobb, mert minden az adott max fényerőhöz és min feketeszinthez igazodik, relatív, nem abszolút. Így ott lehet vele játszani. HDR esetében a tone mappingel lehet jatszani. Ez bántja a szemét már a kezdetektől fogva HDR esetében Steve Shaw-nak is, meg jó pár szakmabelinek is.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem. Az tökéletes lett, mérések és szemmel történő ellenőrzés alapján is. Minden külön lett kalibrálva. Külön lett calman kalibráció minden módra és teljesen külön manuális kalibráció minden módra. Éppen azért hogy a lehető legjobb legyen kihozva a tv-ből. Kalibrálás után kb fél órát, de van amikor 1 órát is eltöltök filmek nézegetésével hogy minden rendben van e. Addig nem jövök el míg nincs a max kihozva.
Én garanciát vállalok rá, 1000%, hogy a legtöbb lett kihozva belőle(bármikor szó nélkül visszaadom a kalibráció árát).
-
viera
őstag
Nálam is sötétebb DV alatt és nincs semmi elállítva.
Vhiktor kalibrálta be, én bízok a szakértelmében.
Nekem jobban tetszik sima HDR10-ben mert világosabbak a filmek.Nekem túl sötét DV alatt,pedig max-on van a fényerő is.Ezért is gondolkodom most,hogy a G3 helyett inkább S95C lesz.
-
glocker
tag
valamit én is látok kikapcsolt állapotban... (de talán kikapcsolt állapotban nem kéne vizslatni
)próbáltam felvételt készíteni, elég béna lett... de én látom "a jelenséget"...
(képen jelöltem, hogy kb. hol kell nézni a felvételt...)folyamatos lejátszásnál jobban kijön... (másként töri a fényt)
ha ez lesz a legnagyobb problémám ezzel a (LG OLED55C22LB) TV-vel, most aláírom

-
rendon
tag
Dolby Vision számomra ugyan az mint a HDR. Legalábbis B7 tv-men nem látok külömbséget.
Samsung ügyfélszemléltete addig nem zavar, míg nincs gond a készülékkel. Csak azt előre nem tudjuk, hogy mikor lesz baja a tv-nek. Meg előttem írták hogy a QD panel érzékenyebb a beégésre. -
máyköl
veterán
Köszönöm.
Egy 3-4 évvel ezelőtti B9 -hez képest jelentős lehet a G2 előnye?
Olvastam feljebb, hogy sok LG tulaj lecseréli a távirányítót azonnal. Milyenre szoktátok? A Magic funkciót imádja az egész család, a kialakítást és az anyaghasználattól a falra mászok például, de a gyakran használt gombok is teljesen elkoptak ennyi idő alatt, kicsit igénytelen látszatot kelt.
-
wallace 234
őstag
Nem is vitatom a képük minőségét e két gyártónak! Tisztába vagyok a tudásukkal! Igen vannak akiknek nem probléma a különbség. De az lehet, nem is nézi, hogy jobb a kép! Tisztelet a kivételnek! Hanem csak az árát nézi, mint az autóknál. A lényeg, hogy régen a Sonynak voltak jó ár érték arányú kategóriájuk, de egyszer csak meg szüntette. Lowe tvk nem voltak rossz, főleg a képcsöves tvkbe! Nemvéletlen kerültek a tönk szélére!
-
wallace 234
őstag
A csúcs soha nem az ár/értékről szólt."
Azért írtam, hogyha lentebb venne az árból, más lenne a piac! De az is igaz, hogy van aki akkor érzi jól magát, ha 3 szoros áron vesz egy tvt, ami nem sokkal jobb mint egy LG vagy Samu csúcs! De az érzés, hogy megtehette megfizetettlen. Ezt jól tudják egyes gyártók, mint pl Lowe. Bár az utóbbi időben annyira nem volt jó ez a stratégia! Nem véletlen kerültek, majdnem a sülyesztőbe. Ha nem lett volna az oled technológia, szerintem már a Panasonic sehol nem lenne. -
kolosszus87
senior tag
Kérdés mi lesz a különbség az MZ700 és 800 között, mert valaminek kell lennie. MZ700 lehet a full belépő, az MZ800-nak többet kell adnia. Azért fura mert LZ800 most is létezik bizonyos piacokon ami közel azt tudja mint az LZ980, csak gyengébb hangrendszere, meg még egy-két sallangban kevesebbet nyújt.
-
alaves
addikt
Egyéntől függ, én semmilyen problémát nem látok az 55"-en (~75 cm-ről), ezzel a beállítással:
PC: PC-3840x2160/120Hz/G-Sync:be/10bpc/RGB/Teljes/win10 méretezés - 150%; ClearType: be (a felajánlott beállításokon); chrome nagyítás: 150%; win10:SDR-ben
C1: 'Játékoptimalizáló' képmód + 'Játékoptimalizáló: be' (alapon), OLED fény:35 -
xedamen
senior tag
Igen, ahogyan az S95 is
Túl sok különbséget nem találnak a teszterek sem, LG-nek a peak brightness magasabb, viszont a color brightness alacsonyabb és így tovább. Elég kiegyenlített küzdelemnek tűnik ez most. Az a bajom, hogy ha várok november-decemberig, amikor 1.2/1.3 millióra lemegy az ára, mint tavaly a G2-nek, akkor meg már mindjárt bemutatják a G4-et és pár hónap alatt 20%-ot esik az ára, ahogyan most a G2 már csak 1 millió.Leonidas89 esete azért elgondolkodtató, de közben a többi user, aki tavaly B szériát vagy szintén C szériát használ nem tapasztal hasonlót... Félek berendelem, legrosszabb esetben 14 napban visszamegy
-
junkpod
nagyúr
A kalibració fényerő beallitasahoz kötött?
Érdekes, én inkább relatív fényerőhöz kötném, hiszen az emberi szem is relatív fenyesseget érzékel hiszen a fényerő függvényében szűkíti a pupillát.
A nyomdaiparban szabvány megvilágítás melletti sziningert merünk. Hogy van ez az additiv szinkeveres esetén? Környezeti megvilágítás nem számít? -
junkpod
nagyúr
De hát pont a külső fényesség függvényében érdemes szabályozni a fényerőt.
Pont ettől lesz elég fényes nappal és szem kímélő éjjel.
Van valahol teszt fényerő mérés külső megvilágítás függvényében?
(Én a régi plazma és az új oledet is így használom és egyformán jól látható a kép nappal és éjjel is.) -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alienware 17r4 olvass
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SDR-t nem nézek rajta se streaminget.

Még a 20 %-os akcióval is jóval drágább.
streamingnel nincs hang? Vagy csak a belso lejatszo dobja el a pottyost. Elnezest a buta kerdesert.

Vhiktor