Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Miért is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fogadjunk hogy egyik sem tálalt
Várjunk csak, a film szerintem az emlekmas
Vagy a franc se tudja, de cseszi az agyam a helyes megoldás
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szerintem is BABA, bár a filmet nem láttam csak az másik kettőt...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
BABA avagy baba?
-
majorbe
csendes tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Na gyorsan rákerestem. Tényleg úgy dobják utánad. Valamely oldal fórumán olvastam hogy a gyors mozgasokkal bajlodik(pl motorverseny) plusz a vonalak focinál görbék. A mozgást meg csak-csak elhiszem de hogy görbe legyen vonal????
Te raktál fel képet, azon nem ez látszik.😊 bocs ha sokat kérdezek de nem egy kiflit veszek kakaóval. -
majorbe
csendes tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Köszi. Mondjuk aszonypajtásnak tetszik az ívelt, mer olyan kva "dizájnos". Hát nem tudom. Nekem anyira nem jön be. Bár meggyőzhető vagyok.😊
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez mekkora tv?
Én a 110" vetített képet látom ekkorának ~3,5m-ről! -
daneel_hu
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez pontosan optimális nézőpont ívelt képernyő esetén.
Nekem nem is ezzel van a bajom, hanem amikor nem teljesen szemből nézed.Azt javasoltam neki, menjen nézze meg élőben.
Ezt tettem én is, nálam nem ment át az ívelt képernyő.
Mozira pl pont teljesen fasza lesz. -
allein
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem vagyok az

-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Akkor most én leszek a legpontosabb: " Korm. rendelet is 14 naptári napban határozza meg a fogyasztót megillető elállási jog határidejét."

Szóval ja, van idő tesztelni akkor bőven... Amúgy köszi az észrevételed. -
Zjunior
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Én nem rosszmajusagbol irtam, csak regebben olcsobbak voltak otthon a muszaki cikkek mint kinnt...

-
index31
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez csak szerinted ( szerintem
)Egy csomagolássérült magyarán használt vagy kiállított darab az pont ugyanolyan jó tud lenni, mint az új leszámítva, hogy esetleg van rajta egy két karc vagy nincs szépen becsomagolva a távirányító, cserébe jóval olcsóbb . Úgyis cserélni kell itt a Tv-t 3-4 évente
Akkor az újnak a felárát ne fizessük már ki. Persze kinek a pap kinek a paplan.Ezt az ajánlatot annak szántam aki esetleg jó áron akar használt OLED-et venni, mert amik a jófogáson vannak árak azok nem túl reálisak. Kb a használt árak itt tanyáznak, sőt még a magán felhasználónak még olcsóbban kell adni, mert itt van hova visszavinni esetleg ha baj van.
-
index31
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy Full HD Oled-et nem vennék, mert már a vásárlás pillanatában elavultnak számít hiába Oled. A 4K HDR Oled az igen azt megvenném de csakis 65'-ba mivel nekem is ilyen méretű Tv-m van és 49'-ről amikor váltottam akkor az élmény megfizethetetlen
De akár mennyire is szeretem a technikát azért 800-900 ezret kiadni egy Tv-ért kb 3-4 évente, ha valaki lépést akar tartani a fejlődéssel az problémás lehet. Persze nem mindenkinek 
Én 280-ba vettem a 65KS8000-met újracsomagoltan.
-
index31
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Megkérdezném, hogy láttál már " agyontömörített " YouTube HDR-t ? Feltételezem ha láttál volna akkor nem állítanád, hogy minek . Ugyanis nem csak a HDR de még a 4K is erősen kijön a Full HD ellenében. Szóval butaságot ne. Káprázatos YouTube HDR-ek vannak.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ebben igazad van, de én meg úgy vagyok vele, hogy ha már YTot nézek épp a tévén, s annak adása van hdrben is, akkor a hdr kijelzőm játsza mán le

Amúgy hdmi 2.1 miért hiányzik? 4k@60hz sztem elég a 2.0tól, talán a dinamikus hdr-ek nem férnek át rajta?
De az se hiszem hogy szempont lenne, ha pl a dolby vision elterjed.., akkor elég a 2.0 is a dinamikus hdrhez... aztán a fene se tudja, nincs itthon olyan bd lejátszóm amivel ezt tesztelhetném, lehet a DVhez is kellene hdmi 2.1, bár kétlem...
Another advantage of Dolby Vision is that the metadata is embedded into the video signal, meaning it can run across ‘legacy’ HDR connections as far back as version 1.4b. Despite only using static metadata, HDR10 requires HDMI 2.0a compatibility.
Szóval akkor végképp nem értem a 2.1 miért hiányozna?de miután a kijelző amúgy sem tudja a hfr-t, ami még nem is létezik, és nem is 8ks, valamint nem hiszem h sokaknál szempont a 4k@120hzen való kompetitív játék, ezért nem érzem nagy érvágásnak...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
+3ds plusz hajlított (előny vagy hátrány ki ki döntse el) +tavaly a B6 kapott egyedül más chipet, ami nem kap meg minden featuret...
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Beletrafáltál, mert a C6 most olcsóbb, és az edigitől gyári garis lenne, a Mall-al ellentétben.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Igen, a 65C6 most 899k, de lehet, hogy éjféltől lejár az akció. Ezeknél gyorsan változik.
-
allein
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Annyi van, hogy egy nagyobb készüléket szeretnék. 55" már kevés

C6 meg B6 is van a Mall.hu oldalon.
(#3652) Pumma - köszönöm szépen, marad az LG. Android annyira nem jön be, 2 frissítés után már be van lassúlva a szoftver.
(#3653) Nemir Ombe - nézem a side by side oldalon, de ez nekem idegen nyelven van

C6 - 950.000 HUF, B6 - 980.000 HUF. B7-et nem nézem, millión felül van

-
allein
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Tudsz írni konkrét típust?
(#3649) Madwe - 3D nem érdekel, mostani 930V is tudja de nem használom
ívelt képernyővel nincs gond, mostani is az és meg lehet szokni 
Akárhogy nézem, 1 misi körül van az ára

-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Amikor elkezd lejátszani egy 3D filmet, na, onnan indultunk.
Utána jönnek a képmódok, amiről az eredeti kérdés szólt. Itt több lehetőség is van. Pl. a bemenet átnevezése, másik ikon vagy név választás. Vagy mikor elindítasz egy HDMI2-ről, vagy DLNA-ról, stb. mondjuk amit még nem használtál, az egy ahhoz tartozó alap profilt fog használni, talán Eredeti, Színház, Eco, stb. de tudsz helyette a gyors menüből egy előzetesen beállított pl. Expert2 vagy Mozi,stb. társítani. Vagy csak az első alkalomkor elkezded az adott bemenetet a saját szemedhez beállítani. Én ilyenekre gondoltam. 
Mod
Várj, mert lehet, hogy mégis csak gyári 3D elindításáról van szó
, hogy jó-e ha a tv átkapcsol 3D-be és maga választja ki a formátumot, de az jól van úgy. Vagy amit automatikusan elkezd a lejátszáskor, mert ott is van mélység, élesség stb opció, de ezeket sztem nem nagyon érdemes kézileg szabályozni, de mindenki döntse el maga... -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Még mindig nem érted.
. Szerintem is a kép beállítási profilokat kérdezi(pl. Expert1), és nem a 3D verziókat, mert olyanokkal már rendelkezik tapasztalatokkal az előző 3D tévéje miatt. Meg amúgy se történik semmi, ha a verziókat végigpróbálja valaki.
Hogy melyik mit felez, vagy nem felez, az egy másik téma, de arról is van ismerete, mint tudjuk. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Mint ah ezt már előtte meg is írta partizán kolléga.

De állítani semmit sem kell, csak remux-ok esetében érdemes az OU verziót szedni, mert az nem felezi tovább a felbontást.
No, csak meglesz ez.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
4k esetén nem negyedel a halfsbs csak felez amúgy, a bd pedig rendes 1080p, míg ugye 1080p esetén felezett, mint a halfou. de a framepacked a legjopbb 4 sure. ő egyébként ezt em vitatta, a képprofilokról beszélt. kicsit az az érzésem az előző pár hsz egymásnak szólt mindenkinél, de mindneki tök másról beszélt

-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szuper, elküldted milyen 3D technológiák léteznek, ez megvan köszi.
De még mindig nem értem, mit kell állítgatni..?
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem értem, hogy miről beszéltek.
Mit kell állítgatni, főleg a halfou verzióknál? -
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Haveromnak multkor tartottam hdr demot, mert neki is 4k hdr lgje van otthon csak kb a legolcsóbb ips paneles, s mondta h utálja h netflix automatikusan hdrben játszik le mindent mert milyen szarul néz ki.
Na lejátszottam neki pár részt, s teljesen odavolt, mondván h ez dúrva, de filmeknél ez nem előny h ilyen szép. Mivan
? Beraktam neki egy hdr filmet, s rájött butaságot beszél, ott is előny, csak nyilván nem mindig tolják a képedbe, nem úgy mint egy 2 perces demonál...Nade a lényeg, hétfőn átjött Trónok Harcát nézni, s a nyitó mezős jelenetnél kifakadt, h nem is tudta, h GoT is hdrben jön: hát nem is drága barátom, az meg csak a sötét fekete miatti végtelen kontraszt amit látsz

Szóval baromi hasznos a hdr, de már maga az oled is akkora ugrás, h aki csak fhd hdrmenteset vesz, az is baromi jó vételt csinál.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Értem, miért írtad ezt a hasonlatot.
Ezek szerint neked még mindig nem esett le én mit próbáltam elmagyarázni. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Épp írni akartam neked, de látom befutottal

Igen, a masiknak tökéletes volt a fekete szine, viszont az egy pixelre jutó szin mennyiség alacsony volt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No, ez most felcserelodott
No elpakolom a régit, ezt véglegesítem es beallitom a képet. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Most meglepodtem.
Holnap reggel hatkor indul a srác Győrből es ceges kocsival hozza a csere tévét személyesen.
No ilyet sem tapasztaltam még egy webshoptol sem...
No majd beszámolok mi lesz a vége
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
SDR Peak 2% Window : 1116 cd/m2
SDR Peak 10% Window : 1332 cd/m2
SDR Peak 25% Window : 723 cd/m2
SDR Peak 50% Window : 528 cd/m2
SDR Peak 100% Window : 532 cd/m2Mi ez ha nem ABL? (Jó tudom, sokkal kevésbé agresszív)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hogyne lenne, már több éve van, ennek a cikknek a fórumában! Ja, vagy várjunk csak

-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Tényleg az jó lenne
Miket is írnak hozzá? Van talán Q hang, Q fényerő, Q színek, stb, de lehet a talpa is Q talp? Ezért lehetne akár QkuriQ LED topik a neve. 
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Neem, szigorúan millak felett keresgélek

Belépő ide vagy oda, eddig oled tvt csak a MMban láttam.
Most végre otthon is lesz egy...
És amúgy is allamtitok hogy mit veszek
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"Inkább azért kerül ennyibe, mert a "legbelépőbb" oled-nek is jobb képe van, mint bármely más egyéb ma kapható TV-nek .... a gyártó(k) meg nem hülyék"
Ezt mondják/mondták az idei samu qled-re is, aztán mégse és még drága is = oled áron.
Nem a gyártók hülyék, hanem a fogyasztók, amit a gyártók ki is használnak.

"kb. mint a Forma1-es autók: a legsz...abb közülük is jobb, mint bármi más egyéb autó .... "
Attól függ mire + rövidtávon igen.
Az oled nincs maxra kihegyezve(igencsak szopacs lenne az üzemideje), mint egy forma1-es autó.
Teljesen más a kettő, szóval ez a hasonlat ...
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"Nem lenne egyszeűbb, ha kiegyeznéték a "kategóriájának belépő modellje" kifejezésben "
Hiszen éppen erről beszéltem én is: "[..]az LG 2016-os, viszonylag szűk OLED tévé palettájáról az volt a belépő szintű "4K HDR" modell."
(Mert a 2016-os LG OLED-ek közül az a legkisebb tudású 4K HDR tévé. Így az a "belépő" modellje a 4K HDR OLED LG tévéknek.)
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kontraszt: tesztábrával néztem, 95-nél még nem clippeli fehér átmeneteket, lehet hogy a whiter than white már clippelődik de limited RGB-vel etetem a tévét szal ez pont mindegy. 80 alá nem mennék, döglött hal lesz a képe. A Kontraszt és az Oled light együtt is dolgoznak, van aki leveszi a kontrasztot egész 40-50-ig és kimaxolja az Oled Light-ot, megnéztem úgy is, nem láttam különbséget, kb ugyanaz a kép.
Fontos persze hogy panelről panelre változik az optimális beállítás, de nekem ezek a szempontjaim:
Fényerő: szvsz az alap 50 is töri kicsit a feketét, nálam 52-54 körül (gammától függően) volt a "helyes" beállítás, ahol már a 17-es szürke elkülöníthető a feketétől. DE az utóbbi időben visszavettem 50-re, az árnyékok bizonyos részletei így elvesznek, cserébe nem zizisedik csúnyán near-black-nél (mert betöri a francba a feketébe)
Szín: Tesztek alapján + egy korábbi panelem gépi kalibrációja során is látszott hogy a színeket nem kell piszkálni. default 50 pont jó, ha lejjebb veszed mindent alulszaturál.
White balance: Warm2 a jó, ezt nehéz volt nekem is meglépni (egy darabig Warm1-el használtam) mert elsőre sokkoló, de a Warm1 még mindig túl hideg, emiatt kicsit pontatlan. Már nem tudnék visszamenni (Warm2-ről).
Gamma: 2.2 alá sosem mennék, elveszti a kép a dinamikáját. Nappal 2.2, este 2.4/BT1886.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"Lehet velem van a baj, de nem igazán értem ezeket a "demonézegetési" szokásokat ..."
Nincsen "baj" veled, mindössze másak a preferenciáid.
Az a helyzet, hogy a SONY tévém kapcsán még mindig az "újdonság varázsában tobzódom", de... Nem csak emiatt szeretem ezeket a filmeket nézegetni.
Amikor van egy kis tévézésre szánt időm, és éppen nincsen nekem tetsző dokumentumfilm, akkor jó ezeket megnézni. Egy-egy ilyen, gyönyörű tájakat bemutató, megfelelően komponált zenével párosított film maga a nagybetűs "STRESSZOLDÓ"!

Megnézek akár csak fél órát ezekből, és teljesen ki tud kapcsolni.

"annak látnám értelmét, ha már olyan hsz-ekkel lenne tele a topik, hogy pl. "a héten (is) már a hetedik 4K HDR filmet néztem meg éppen és ez is teljesen rendben volt" ..."
Rendben, majd írok hamarosan ilyet is!

Viszont az a helyzet, hogy ha évente egyszer, a házimozira szánt időben meg tudom nézni az örök kedvenc "Fantasztikus Labirintus", vagy a "Legendás állatok és megfigyelésük" 4K HDR Blu-ray lemezeimet, akkor már megérte egy 4K HDR televízióra beruházni.
Ugyanis attól még a Full HD tartalmakat, illetve a tévé Full HD képességét sem kell "kidobni a kukába". A 4K HDR egy plusz. Nem is akármilyen.

-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Veled...

-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Pontosan, de szerintem nem is az 1$ tévénkénti nyereségről lehet szó, mert nem gondolom, hogy több 100ezret eladnának a FHD oledből, hanem inkább azért, hogy a magasabb, drágább kategória felé tereljenek. Vagy a régi alaplapokat használják fel, de azt nem hinném, hogy egyébként ne bírná el a hw a webos3-at. De persze tévedhetek is
. -
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Mobilok helyzete annyiban más, hogy ott ezerféle hw van, s egy os rárakása nem csak annyi, h engeded h felmenjen, hanem debuggolni is kell rá. Azért lgnél nem hiszem h olyan sokféle chip lenne.
Valószínű régi hwt kapott belül, nem akarták optimalizálni, nyertek rajta 1 dollárt eszközönként így.
Mert azt nem hiszem, h a webos-sel akarnák megkülömböztetni a fhd 8bit és 4k10bites paneljeiket
az azért bőven elég nagy különbség... -
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
8bites panel, stb...
Én azért nem értem a webos2t, mert semmi pénzbe nem kerül a 3.0 rárakása, ha már egyszer kész van. Persze ha gyenge proci van benne, mert azon akartak spórolni 10centet, akkor nem szóltam

-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Respectfully, de... nehezen hiszem el, hogy nyugat-európában az átlagos felhasználó éppen ezt a minden szempontból elavultnak számító modellt fogja megvenni.
Amikor (pláne EURO/Font/Dollár-ban) szinte ugyanannyiért egy 55C7V-t kap. "Nem szükséges 4K" ide, vagy oda...
Mindegy, nem kell egyetértenünk.

-
Dniel
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Abszolút +1 !
-
junior11
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nekem is úgy rémlik, hogy említették a későbbi frissítést Sonyék, majd meglátjuk.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Oké, de megér kétszer annyit egy 55uh770v hez képest?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Persze hogy drága, 2 milla egy 65"-os TV-ért? Akkor inkább építek egy moziszobát.
Majd ha 600k lesz visszatérünk rá. -
Solesz84
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Tehat akkor ez megfelelne nekem?
[link] -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
A HDMI-t úgy tervezték hogy lehessen dugdosni, konkrétan a 19-es számú a HPD tű a csatlakozóban. Közben rövidre zárni is nehéz, lásd a specifikációban, 4.2.12 Robustness Requirements (PDF).
A tárgyalókban ennek megfelelően kap is rendesen, még viccnek is rossz lenne hogy emiatt kikapcsolgassuk az eszközöket. Gagyi elektromos hálózat persze okozhat meglepetéseket, de az ennél kellemetlenebbeket is. Ettől eltekintve lehet azt dugdosni.

Verziója tényleg nincs a kábeleknek, de típusa van. A Premium High Speed HDMI Cable (with Ethernet) az, amin garantáltan megy a 4K@60 jel, de persze mehet egy normálisabb high speed kjábelen is. Nekem is ilyenből van kettő, immáron 6 évesek, működnek szépen.

-
envagyok
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Inkább a PC vagy tv/avr romlik el, nem a kábel
-
gerii
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
szűkítés =/= keresés
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Enyim ilyen régióccó 910-es, de ahogy olvasom az IR kb hasonló inkább a near-black uniformity meg peak brightness az amit fejlesztenek évről évre (+ gamut).
Nappali fényben aki észreveszi az IR-t az azonnal mennyen a Navy Seal-be mesterlövésznek mert top 1 ezrelékes szeme van. Fullsötétben 35 Oled light (olyan 120-130 nit), 90 kontraszt, itt észrevehető.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Az ir függ az oled light, contrasttol, sőt, ha napfény éri, akkor is hajlamosabb rá. Valamint gondolom minél későbbi évjárat, annál kevésbé érzékeny rá...
-
allein
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Akkor mégis helyes amit beírtam korábban

-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jogos, amit mondasz. Az itt elhangzottak alapján, valóban nem akkora kockázat az ilyen vásárlás.
Mindenesetre az egészben már az pozitívum, hogy végre jelentősen 1 millió forint alá csökkent egy 65 colos, 3D-s OLED TV ára.
Alakul ez majd szépen, fokozatosan. A boltokban még mindig kapható szinte az összes 3D-s modell (LED és OLED), ami 2-3 hónapja is, amikor jött a hír, hogy egyetlen cégnek sem lesz már 3D-s televíziója idén...
A kereslet is belassult (ezt forgalmazói oldalról is megerősítették), így nem késett még el senki a vásárlással.
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"A kalibrálással többnyire az a legfőbb probléma, hogy mindenki a saját ízlésének/elképzelésének megfelelő képet szeretné látni, de a kalibrálással nem biztos, hogy azt kapja ..."
Ebben látod nagy igazság van! Az egyéni ízlése pedig mindenkinek más és más... így a kalibrálás jó eséllyel a legtöbb ember számára kevésbé tetsző végeredményt fog adni.
Más kérdés... hogy ha valakinek tetszik, amit saját maga "kikevert" a beállítások segítségével, akkor nem érdemes kalibráltatnia. Nemde?

"A demo darabbal meg mi gond lehetne, ha adnak hozzá rendes garanciát .... !!??
(ha valami nincs rendben hívod a szervizt)"A garancia megléte nem minden. Ki szereti javíttatgatni az alig pár hónapja vásárolt "új" készülékét?
Arra gondoltam egyébként, hogy ez egyike az első tömeggyártott LG OLED-eknek... talán 2014-2015-ös gyártás, még inkább talán azóta folyamatosan demózgat az Euronics polcán, napi 8-9 órában, heti 6-7 napban.
Azért az elég rendesen "elhasznált", nem?
Mi a helyzet a kék szubpixel-ek 2-3 év alatti gyengülésével?

Ezeket a modelleket még érintette? Reális esély, hogy ennél is előfordul? (És a korábban tárgyalt "sávosodás", "vignyetta" issue...!?)
-
torma1981
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Lol. Milyen igaz. :-)
-
Chaser
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
megpróbálom majd megnézni valahol lcd mellett, nekem smart sem 3d se kellene, még hangszóró se
csak minél olcsóbb legyen minél jobb panellel, aztán ha addig gondolkozom míg kifut így jártam, majd leeseik a helyére másik kifutó modell -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez pontosan így van...
Tudni kell a sorok között is olvasni, mikor olyan a helyzet... -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Pont erre vannak a fórumok...

-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szerintem nekünk, tudatos fogyasztóknak, nem a mesterségesen kialakított kategóriákat kell összehasonlítani, hanem a képminőséget.
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Annak a B6-osnak pont olyan képe van, mint az E6-osnak...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szerintem csak szar a szeme
Öcsém egyébként hádésítő berendezésnek hívta a szemüvegét, amikor kereste filmnézéshez
-
Chaser
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
ha már nincs más választék akkor nyilván kénytelen lennék azt venni, attól független nem kellene hogy érdekeljen
én csak pár filmet akarok tv-n nézni, 1-2 játékkal bohóckodni, ennyi -
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kontent 90%a 720pben pörög nálunk a mai napig, normális távolságból a FHDt sem látom. Miért váltanék 4kra? (Mondjuk 77 collon már érteném az igény)
Szerk: kontentre értem, egyetértek h egy idô után már a mikorón is 4k kijelzô lesz. Hozzátenném h a mai napi csinálnak (és vesznek) hdready készülékeket.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hát egy 65ös z9d 1.250.000 míg egy 65ös b6os "csak" 1.140.000, ok, az e6os 1.500.000 körül van

(#2761) Partizan182 Engem tényleg nem érdekel a betekintési szög, én szemből nézem, máshonnan sose
Ha már nézem, nézem rendesen, s a kanapéból. Ha 4en nézzük még akkor is jó, ok, szgép asztalnál ülve el kéne forgassam, de akkor max a hang megy (szó szerint, tv ki van kapcsolva, csak erősítő megy
) ha épp háttérzaj kell...
Pontosan nem mértem le hol kapcsolt ki, de 30% körül lehetett valahol. Ettől függetlenül a feketéje hiányozni fog, ha végül lcdnél kötök ki, az biztos, de még nem kiabálok el semmit, az még nem érkezett meg
(#2763) Partizan182 4k bizony sok helyen felesleges, ez biztos. De a hdr már bármilyen nézési sávnál kijön! Nomeg a távoli jövőről beszélünk, azért ha figyelembe vesszük h 10 éve a 40 col volt a "nagy" tv a háztartásokban, 20 éve meg a 20colos kb, ma pedig a 65ös, akkor simán lehet h 10 év múlva még itthon is a 80" lesz az elterjedtebb "nagy" tv... A hanyatlóéknál már simán megy a 77es és 100as kategória olyan szinten mint itthon a 65"es...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Azért vannak drágább, vagy legalábbis oled árban árult lcdk, s képminőségben sincsenek feltétlen lemaradva (nyilván feketéje jobb olednek, de egy fald lcd feketéje se vészes, sőt, cserébe nincsenek oled gyermekbetegségei...)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem tök mindegy neked, most mennyiért adják és Ő mennyit szánna rá/mennyit ér neki?
Kereskedő vagy ?
Még jó, hogy nem a megjelenéskori árán adják a 3 éves tv-t.Chaser:
szerintem várj és vedd meg a 2016-os szériát év végén, féláron... -
Chaser
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
nem, 200-ért nem gondolkoznék rajta 2 év garral, de nem 200 ( :
újdonság varázsa árát megfizette aki korábban vett, én meg nem akartam megfizetni:d -
Partz
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem csak a fémszalag a káva, körbe a fekete sáv is a káva része. Ez 1 cm körül mozog, modelltől függően van eltérés. A panel tényleges méretét pixeltől pixelig mérik, ami 55"-nál 138,7 cm. De tényleg kár ezen rugózni, mert valóban mm-es eltérések vannak, nem centik.
Morph76
Ha szemből nézed és közelről, jobban kitölti a hajlított a látóteredet, távolról már kevésbé. Oldalról viszont a sík tölti ki jobban, a betekintési szög viszont kiegyenlítettebb a hajlítotton oldalról is. Ezért baromság mikor azt mondják oldalról nem jó a hajlított, onnan is van előnye. Ami nem jó a hajlítottnál, az a vonal torzítás, ha rendesen szemmagasságban használja az ember a tévét ez minimális. Sík tévém van nem lobbizom a hajlítás mellett, de ez általános geometria.
-
Partz
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Abba belemérted a kávákat, ami modellenként eltérő, hajlított modelleknél általában nagyobb. Maguk a panelek 54,6"-osak 55"-os oled tévéknél, ami 138,7 cm. Gyors fejszámolást követően nagyjából valóban 3 mm eltérés van az 55"-os tévéknél, csak a sík panel javára, centikről nem beszélhetünk. Ahogy a fenti ábra mutatja ez ilyen szempontból nem mérvadó. Gyakorlatban a nézőszög-távolság dönti el melyiket mennyivel látja az ember nagyobbnak. Itt egy cikk, mik az előnyei a hajlításnak.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
95 light, 95 kontraszt, 90 szinmelyseg, 60 brightness.
My eyes are burning!
-
dom1n0
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Bocsanat, valoban, felre ertettem.
Az ertek 90 most egyebkent, ez eleg jonak tunik igy szamomra. -
dom1n0
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Megneztem 0-val is most, 0 erteken konkretan fekete-feher a kep

100-ra feltekerve mar tul termeszetellenes, harsany szinek vannak szerintem. -
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez bizony nagyon így van. Nekem már jópár hónapja megvan a B6, de a sötét színek mélysége mindig lenyűgöz...
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Mert fogyasztói társadalomban élünk....
-
envagyok
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Szerintem sincs értelme a 4knak.
Most kell fhd-t venni akciósan és a félretett 2-300k különbözetből venni egy 65-ös 4k-t venni 4-5 év múlva -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ez nem elmélet, mindig is 65"-os méretben gondolkodtam és természetesen síkképernyőben. Ide csak OLED tulajok írhatnak? Vagy csak pozitívumokkal érvelhet egy fórumozó? Egyébként az árazáson és ívelésen kívül semmi bajom az OLED-el, ráadásul az ívelt kialakítás még csak nem is OLED sajátosság.
(#2563) Pumma megint te akarod belém magyarázni hogy az ívelt kialakítás az én nyűgöm, pedig már itt is írta más is hogy neki se jön be. Egyébként is mindenki azt vesz amit akar. A 2016-os 5 modellből 3 síkképernyős az idei modellek közül meg lehet hogy nincs is, szóval ennyit az ívelésről. De tényleg hagyjuk az ívelést mert már nagyon nem érdekel.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
"akkor miért kell minden nap "elméleteket gyártani" arra, hogy miért nem akarsz .... ??"
Ha csak megemlítem már jön az ellentábor, most se én kezdtem firtatni az ívelés létjogosultságát.
Egyébként meg nincs EG-ből 65"-os ami "olcsóbb" lehetne, a C-B-E-G szériák árát meg tudjuk. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
".... amúgy én sem sok előnyét látom a hajlításnak (bár hátrányát sem)"
Mindent meg lehet magyarázni, de amire nincs szükség arra nincs szükség.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Piftuka
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Arra én is!

Szerk.: Ugyanis én azt írtam, hogy körülbelül 500.000 forintos árkategóriában.

-
Jack@l
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
1 hete még 2500 volt előrendelésben, csak vesz a fene előre zsákbamacskát...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Csak sajnálni tudom akinek az egészből a jó vagy használhatatlan szar a konklúzió. Az egy óvodás szint.
Szerintem teljesen normális dolog hogy az ember mást vár el 300 ezerért, 500 ezerért, 1 millióért. Alsó árkategóriába beleférnek hiányosságok, középkategóriába kompromisszumok, felsőkategóriába esetleg minimális kompromisszumok. Majd mindenki eldönti saját magának neki ez milyen szintű kompromisszum vagy hiányosság. Én kérek elnézést hogy úgy gondolom magam részéről is eldönthetem és ne mások mondják meg nekem mi az ami elfogadható számomra.Madwe: Amikor 3 milla volt a Plazma garantálom hogy ugyanígy megkapta a kritikát. Beégés miatt is garantálom megkapta a kritikát. Nem értem miért pont az OLED-ről ne lehetne beszélni. Nyilván nekem plazma után OLED lenne az ésszerű, LCD-t inkább elkerülném. Ha nem így lenne nagy ívben elkerülném a topikot. Én 75"-os OLED-en gondolkozom, de csak 65" tudok megfizetni. Még a 75" is majdnem kicsi lenne nekem UHD-re.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Pont ezért kérdeztem Ijk-től hogy ő nézett-e már otthoni környezetben OLED-en egy filmet, ugyanis könnyen előfordulhat hogy megváltozna a véleménye a sorfelbontás és a BFI hiánya miatt. Persze ettől függetlenül több mint egy milla tényleg sok egy tévéért főleg akkor ha 1-2 éven belül sokkal jobbat is lehet majd kapni ugyan ennyiért. Ez viszont már a megfontolás/átgondolása a kérdésnek és nem arról van szó hogy sajnálom rá a pénzt. Nyilván minél olcsóbb valami annál inkább hajlik az ember a vételre mert nincs akkora veszteség adott esetben. Itt most nem feltétlenül csak az anyagi veszteségre gondolok.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem, kifzetnék mondjuk 800k-t a 65"-os BFI-s, 4K, 3D OLED-ért, nekem ennyinél nem ér meg többet semmilyen csoda tv 65"-os méretben, de a jelenlegi OLED-ért nem adnék 300-nál többet ha így világos.
nobeige: Persze, persze "lemossa". De azért remélem tudod értelmezni hogy mennyi a különbség szemre az 1:3000-es kontraszt és 1:30.000 között és mennyi az amivel az OLED jobb.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Sőt, ezt kötelező lenne nekik felajánlaniuk, ha van ilyen egy másik üzletükben, de hát...
Piftuka Online elérhető, tehát biztos tudnak másikat rendelni. A tv visszaállítását is csináltad a hiba felfedezése után, vagy most már mindenképpen inkább másikra cserélnéd?
Joshi Tudom, hogy elvileg külön kasszán vannak, de azért a kapcsolat megvan köztük, pl valaki venni akart az egyik boltjukban a helyszínen(csak online akciós terméket), erre az eladóval megcsinálták az online rendelést, bolti átvétellel, és már vihette is. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Anno venni akartam a győri MM-be egy akciós Sony fényképezőt csak itt nem volt, de hiába mondtam hogy a székesfehérvári MM-ben nagyon sok van nem hozattak nekem. Ennek már jó néhány éve, de sajnos hiába ugyan az a cég akkor is külön "kasszán" vannak.
-
jilian
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
És a smart része mennyivel lesz újabb / gyorsabb?
Nincs még több mag, memória?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ebből talán az 1000nit-es fényerő ami érdemi, na meg a széleskörű HDR támogatás de ez egy ilyen kategóriánál alap. Ha beesne egy 65E6 800ezer környékére lehet hogy meggondolnám.
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Illetve a Pixel Dimming a fényszivárgás ellen, nem tudom mennyire marketing...
-
Piera23
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hol van az a gomb?
-
Piera23
tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Köszönöm, bármikor szívesen látlak nálam egy vizuális bűnözésre 😉 http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/color-accuracy
9. helyen bűnözik és a color delta is alacsonyabb lenne ha a pure white (100w és white) nem csúszna el jobban mint maguk a színek, alig lépne túl az 1et. Érdekes hogy a 2016 os széria nem tudja ezt alapból, azoknál viszont az abl később korlátoz, mint az enyémnél.
Nagyon is jó az előre kalibralt színe. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
A plazmától meg kellett válnom mivel szimulátorozok cockpitből, aztat meg nem nagyon szereti a plazma.

A lényeg hogy én még várok hátha, ha meg nem oled akkor valós quantumdot.

-
torma1981
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
A FHD tartalmat is felkonvertálja 4k-ban. Játszani rajta 4k-ban. Stb. Idővel jönnek majd a jobb,több 4k-s filmek is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
OLED-et inkább a Teslához hasonlítanám. Szép, dizájnos, modern, van amiben minden létező technológiát agyonver (gyorsulás-kontraszt), de éppen arra leginkább alkalmatlan amire igazán való, pontosabban kompromisszumos. És legalább rohadt drága.
atom18: Mond hogy nem ezért adtad el az 55VT60-at.

-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Plazmánál volt egy jó mozgásmegjelenítés amit az OLED nem tud, habár a 4K úgy általában nem tudja ami felháborító. Remélem érted hogy gondoltam.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ennyire nem vagyok telhetetlen, 65" méretben egy csúcskészülék soha nem lesz 500ezer ezzel tisztában vagyok. De azt is látom hogy az elérhető árú méret évről-évre növekszik, ahogy az árak is csökkennek.
Egyébként játszottam a gondolattal hogy egy proji esetleg, de ott se lennék sokkal előbbre, mert egy valamire való házimozi proji nagyon drága minden tartozékával, és akkor még meg sem említettem a 4K-t. A másik negatívum pedig a panel lakás. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Te nagyon nem akarod érteni amit mondani akarok. Mennyivel jobb ha azt mondom hogy egy magánrepülőre nem sajnálnám a pénzt csak éppen nem tudok venni. Vagy mire gondolsz? Egy millás tévét tudnék venni de szerintem nem ér annyit és ez igaz is, az újdonságok mindig drágák és a szórakoztató elektronikai termékek gyorsan elavulnak. Értettem tőled elsőre is hogy ennyi erővel a végtelenségig lehetne várni, de erre mondtam azt hogy van az az értékhatár. Ha ma hazavinnék egy OLED tévét pár héten/hónapon belül teljesen általános lenne viszont tudom hogy van számtalan más dolog is amire kellene költenem. Amúgy is van egy aránylag jó tévém amin amúgy is többnyire tévé adást nézek. Leírtam hogy nálam egy OLED 65"-os képátlójú tévé olyan 7-800k-ba lenne elfogadható ami egyáltalán nem lehetetlen árkategória. Lehet hogy nem jövőre, de én bízom benne hogy néhány éven belül ilyen áron fognak menni.
Volt hír hogy az LG nyomtatott OLED gyártósort is indít ami sokkal hatékonyabb lehet. Azért az idő mindenképpen az árcsökkenést kel hogy elhozza. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nekem pl Sony 4K passzív 3D van csak hogy még inkább zavaros legyen a dolog.
Egyébként én semmilyen problémát nem tapasztaltam még, habár ha 3D akkor szigorúan BD50 3D-t nézek.(#2158) Nemir Ombe szerintem sokunknak van értelmesebb dolog is amire el lehetne/kellene költenie több mint egy millát.
-
Strezi
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Végig az lg passzív 3dről van szó. Max te kevered most ide az aktívat!
-
torma1981
veterán
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Nem hiszem hogy olyan nagyon sokkal jobbak lesznek a jövő tv-i mint most. FHD után a 4k nagy ugrás. Látványos különbség. De pl a 8k-nak nem lesz értelme. Max szerintem nagyobb tv-t lehet kapni ugyan azon az áron. Nem hiszem hogy nagyon sokat tudnának fejleszteni. Oled az más tészta. Ott még van mit javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- GeForce GTX 1650 SUPER (OEM HP) -
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
De akár mennyire is szeretem a technikát azért 800-900 ezret kiadni egy Tv-ért kb 3-4 évente, ha valaki lépést akar tartani a fejlődéssel az problémás lehet. Persze nem mindenkinek
Beletrafáltál, mert a C6 most olcsóbb, és az edigitől gyári garis lenne, a Mall-al ellentétben.

.

Vhiktor