Hirdetés
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Óraátállítás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Kontraszt: tesztábrával néztem, 95-nél még nem clippeli fehér átmeneteket, lehet hogy a whiter than white már clippelődik de limited RGB-vel etetem a tévét szal ez pont mindegy. 80 alá nem mennék, döglött hal lesz a képe. A Kontraszt és az Oled light együtt is dolgoznak, van aki leveszi a kontrasztot egész 40-50-ig és kimaxolja az Oled Light-ot, megnéztem úgy is, nem láttam különbséget, kb ugyanaz a kép.
Fontos persze hogy panelről panelre változik az optimális beállítás, de nekem ezek a szempontjaim:
Fényerő: szvsz az alap 50 is töri kicsit a feketét, nálam 52-54 körül (gammától függően) volt a "helyes" beállítás, ahol már a 17-es szürke elkülöníthető a feketétől. DE az utóbbi időben visszavettem 50-re, az árnyékok bizonyos részletei így elvesznek, cserébe nem zizisedik csúnyán near-black-nél (mert betöri a francba a feketébe)
Szín: Tesztek alapján + egy korábbi panelem gépi kalibrációja során is látszott hogy a színeket nem kell piszkálni. default 50 pont jó, ha lejjebb veszed mindent alulszaturál.
White balance: Warm2 a jó, ezt nehéz volt nekem is meglépni (egy darabig Warm1-el használtam) mert elsőre sokkoló, de a Warm1 még mindig túl hideg, emiatt kicsit pontatlan. Már nem tudnék visszamenni (Warm2-ről).
Gamma: 2.2 alá sosem mennék, elveszti a kép a dinamikáját. Nappal 2.2, este 2.4/BT1886.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- Újszerű LG OLED 65C31LA (2027 Áprilisig Garis)
- GRUNDIG OLED !!!( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor