Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
WOLED-nél jó amit írtál. Samsung QD-OLED (egyes QLED és miniLED modellek is, Samsung WOLED-et nem tudni) esetében más. Csekély mennyiségű zsiradékot tartalmazó szennyeződést (pl. tüsszentés pötty, ujjnyom) száraz vagy nedves mikroszálassal tisztítva kékes foltot hagy a tükröződésgátló rétegen, amely csak akkor látszik, amikor a bíbor szerű réteget látjuk pl. oldalról beeső fénynél (optikai tul változás). Ha már ott a folt, akkor akár 2x-3x is át kell törölni 70%-os gyógyszertári adalékmentes etanollal amíg eltűnik. Ezért alapból is azzal tisztítsuk [link]
Először én is a vizes tisztítást próbáltam az S90-nél. Eredmény: gyerek tüsszentés pöttyök után 3 db 5 cm átmérőjű kékes folt, amelyet 3x-i etanolos tisztítás tudott csak maradéktalanul megoldani. -
hunspikey
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Nekem sosem volt philipsem és sosem lesz. A barátomnál láttam asszem 807-es 65 colost - ott volt az ambi kicsit nekem foltos, pacás. de persze lehet csak szar módban volt, mert azt tudom, hogy mindenféle effekt módokat lehet váltani. A képet követte, de nem volt egybefüggő a fénypászmája.
Az egésznek nem az a lényege, hogy engem meggyőzzetek róla, hogy jobb egy natív gáyri megoldás mint egy kínai utólagos, hanem az, hogy aki ragaszkodik az LG-hez, illetve első körben szeretett volna MLA paneles TV-t annak LG-t kell vennie és innen fogva csak utólagos cucc marad ha valaki ilyet szeretne. A feleségem totál rá van kattanva ezért vettem neki névnapjára, de nekem is megtetszett mert kiterjeszti a pici TV képernyőt.
-
VincentVG
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
koszi szepen a valaszt. a PCM atallitast gondolom valahol menuben talalom.
BTW azt csak en erzem h hardcore nehez hagyomanyos vezetekes fullhallgatot csatlakoztatni? en vagyok csak ennyire oldschool es mindenki mas oke a wireless el es/vagy komolyabb hangfalszetten van amugy is? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Hogy ne olvasnám el amit írsz, nekem is ez a kadenciahelyes megjelenítés.
Akkor miért kardoskodsz az ellen, hogy a tv beépített lejátszója nem kadenciahelyes 23.976 Hz-es anyagokkal 5:5 pulldown esetén és miért állítod azt, hogy csak külső forrás esetén kadenciahelyes?
Kérlek erre válaszolj.Persze lehetséges, hogy már keverem ki mit írt, de abszolút nincs kedvem és főleg időm visszaolvasni ennyit.
Én most arra emlékszem, hogy mindig azt írod, hogy a belső lejátszóval nem kadenciehelyes semmi, csakis külsővel.
Még annyit tettem hozzá, hogy valamilyen oknál fogva a legutóbbi philips oled ami nálam volt, annak a belső lejátszója a 25, 50 frames videókat is teljesen helyesen jelenítette meg.
Ha nem ezeket írtad és rosszul emlékszem, abban az esetben elnézést.

-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Magyarazod a semmit tegnap óta...tegnap még nem volt kandencia helyes a 120-5:5pulldown mert a nincs frame váltás...ma már az, de a 120hz 25fps anyagnál nem az..persze H nem.az...nem is mondta senki...ott valszeg le vált a panel 100hzre vagy más pulldown lessz.
Nehéz azt mondani nem hogy fiúk igaz.....
Na én most engedtem el. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Ne haragúdj, de most pont hajszál pontosan annak az ellenkezőjét írtad le ,amit eddig elleneztél, hogy nem úgy van.
72 hz az 3:3 pulldown. Akkor már jobb az 5:5 pulldwon.Vagy most már én nem tudom követni a godnolat menetet.
Szóval a 72 Hz 3:3 pulldownal kadenciahelyes a 120 5:5 pulldownal meg nem?

-
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
De pont ezaz, a némafilmeket moziban nézték, 18fps-sel, 18x másodpercenként meg volt szakítva a fény a shutterrel, míg képkockát váltottak. LCD-n és oleden nincs ilyen. Nincs megszakítva a fény, emiatt nem is vibrál. Kevered a szezont a fazonnal. Persze a legegszerűbb megoldás h "nézz utána én lezártam". A 18 fps néma film a moziban filmről meg a 24hz lcd-n, mint makó jeruzsálemtől.
-
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
"Javaslom, hogy nézz utána, hogy miért nem így működik a videózás." - Ezzel a résszel egyetértek, utána kellene nézned.
Semmi különbség nincs ilyen értelemben telefon meg tv panelek között. Magyarázd el lgyszi imért lenne. Ha Oleden bekapcsolod a BFI-t akkor balóban vibrálni fog, mert megszűnik a sample and hold mivolta a képernyőnek. De alap esetben nem ez van.
-
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
"A 23,976 és a 24,000 esetében a TV-k 24Hz-et írnak, mint külső forrásból bejövő jelnek, ezt nem fogják ilyen alacsony frekvencián megjeleníteni, mert nézhetetlen lenne"
Ez tök igaz a CRT meg plazmákra. Meg a mozira is, ahol két kép között el kell takarni a fényforrást.
De egy sample and hold displaynél, mint az LCD, vagy az oled, abszolút nem igaz. Mi a helyzet az 1Hz-en frissülő always on displayre-re telóknál, szerinted ez 1hz-en villog? Mert nem. Csak simán 1 secenként frissül a tartalom, és ott ennek energia felhasználás okai vannak, hogy lemennek 1hz-re. De az 1 sec alatt folyamatosan kint van a kép, nem csak egy pillanatra mint CRT vagy plazma esetben lenne.
Már értem honnan jön neked a kadenciá kérdésben ez a fura helytelen értelmezésed. Egy LCD frissülhet 5 hz-en is nem fog villogni. A CRT esetében azért volt 50hz a 25 fps esetén, mert a foszfor hamarabb kialudt mint egy frame idő, ezért vibrált volna. Sőt még 50hz-en is ezért vibrált, mert hamarabb kialudt mint fél frame idő, ezt maszkolandóan lett az interlaced megjelenítés. De ez LCD vagy OLED mivel sample and hold, nincs iylen.
-
sub71
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Tudom, mert már írtad korábban is a Gyűrűk Ura DoVi/HDR10+ anomáliádat, amit akkor sem értettem, mert nálam az összes rész Dolby Vision volt...amúgy meg de, kb 95%-ban HDR10+ a saját tartalom (annak az 50-100 sorozat és film alapján, amit eddig néztem)....
Na, jó. Lehet, csak 80%, de még így is kijelenthetjük, hogy túlnyomó része HDR10+ adaptive ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Hiába állítod be zidoon a yuv 422 vagy 420at..4k-hdren nem fog lemenni a zidoo 422re se 420ra..
sajnos...két külön zidoot két külön megjelenítőn is teszteltünk.4 külön fw-vel
Gondolkodtam appletv-n a dolby vision miatt, de elvetettem.ez az az egy amiben különbözne a mostani lejatszotol..
A plex a hybrideket csak hdrben hajlandó.elinditani...de ennyi....
Szerintem ez nekem.nem.er ennyit...én tv gombnyomás után pár másodperc és tudom indítani a filmet plexen amit akarok..mocskos gyors...nem gondolkodik.
Ugyan ez nem mondható el a chromecast-on lévő plexrol...mert ugyebár vettem a dv-miatt...repült is a kislány szobajaba.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nagyon rá akadtál a kandencia helyes szóra.
Akkor ne nevezzük így...
Így már jobb?
Szoval oké szép jó az apple tv, de nekem totál felesleges....
Egy dolog ami tetszik rajta, de szinte totál mind1: az az állitható yuv 422.....zidoon ugye ez hiába állítható, marad a yuv444... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Nem egészen ezt írtam. Külső lejátszó esetében is a 120 Hz-es panel 8.3 ms eltéréssel rajzolja ki az első és utolsó sort 23.976 frames filmek esetében is, miután a tv megkapta a framet. Ha a panel valóban vissza váltana 24 Hz-re akkor 41.6 ms lenne ez az idő.
Szóval attól függ ki mire gondol az alatt, hogy a panel vissza vált 24 Hz-re. -
boborján2
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ha időm engedi majd kipróbálom.
Buta régi tv-n egyértelmű volt. Ott a belső lejátszó nem váltott frissítést. Hdmi-n viszont 24p -re váltott. Egyértelmű lett a jobb lejátszás.
Kíváncsi leszek ,hogy a mit tesz hozzá az új tv-hez az apple cucca.Sőt lesz e egyáltalán 24p mód és észre fogom e venni a különbségeket.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Szóval ha a 180 kép helyes volt, mégsem kandencia helyes?kérlek mesélj akkor mi a kandencia helyes????mivel tesztelnéd te?mert a zidoon tesztelve is hibátlan a 180 kép, és tv-n is plexen is!akkor?
Te mivel nézed ezt meg és állapotod meg?
Igazad van..akkor lehet azt a szót használni, hogy KANDENCIAHELYES ha a lejátszó 23,976ot küld ki, és a fogadó fél 23,976hz-en fut...na ez nincs a c3-on az tuti, mert 120hzen megy...dughatsz te rá barmit, apple, zidoo, ugoos....
Akkor miről beszélünk?... -
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ember ne keverd ide a távoli lejatszást
teljesen más az megoldódott,.kevés a szerver hozzá..de van egy iPad, megveszem ma.direkt az appot, tuti nem fog működni ott sem a távoli meert kevés a szerver...szóval NE KEVERD AZT IDE.XD.
Mégegyszer le írom hátha megérted. TESZTELTEM.
Nem megnéztem 3 filmet...hanem fogtam a teszt videót, le ültem, és lőttem 180 képet...mindd hibátlan volt.
Nem a levegőbe beszélek, ha azt mondom hogy teszteltem akkor nem ranezessel, hanem arra való anyaggal....
Vhiktor a 120hzrol beszélt...a tv nem fog 23,976ra váltani semmikor....az 120hz 5:5 pulldown lessz még zidoon is. -
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
60 képet lőttem, tudja a kandencia helyes lejatszást...keresem a képet, később belinkelem!
Tv nekem 5ghz wifin van a 200as.bitratanal sem reccent meg...nem.tudom.milyen az a bufferelés amiről beszélsz mert én meg nem láttam ilyet pedig nekem a.tv-n van az app.xd.
Én meggyozheto vagyok, de amiket most leirtál, totál az van nálam is csak 60k+ős készülék nélkül...
Pedig eskü megvenném ha valami újat, jobbat nyújtana.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Hidd már el hogy értem...
De akkor leszek tárgyilagosabb. Minek vette meg, ha eleve nem is akarja/akarta orvosolni ezt a "hiányosságot" egy külső lejátszóval, ami tudjuk, hogy nem 150e, hanem akár 15-30e-ből is kijön. Mások rossz döntéséért nem velem veszekedj.
Azt még nem is mondtam, hogy vannak DVD9 koncertjeim is, amiket lehetetlen beszerezni jobb minőségben (vagy más formátumban). Pl. Jean Luc Ponty, vagy Beorge Benson, stb stb.. Ezek, mint tudod, Vob fájlok sokaságából állnak. Nos, ezt sem eszi meg egyetlen tévé belső lejátszója sem...tudtommal. Akkor?
És mondom, értem, de lehetnek/vannak egyéb szempontok is, mint a DTS képesség. Nekem pl. fontosabb a kompatibilitás/mindenevőség és a képminőség. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
"nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t."
Előbb is értettem...
Akkor talán nem kellett volna megvenni azt a tévét. Múltbéli tévedéseket ne nekem hánytorgass fel kérlek.

Ha pedig elég a tévé hangja is, mint fő műsorforrás, az elég szomorú...de tudom, nem vagyunk egyformák.Van pár "erdeti" DB25 koncertem, eredeti formában, tehát m2ts fájok alakjában. Ezt melyik tévé lejátszója eszi meg? Ha tudsz olyat, elfogadom amit írsz...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Sztéttrollkodni? Ne röhögtess már... te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. Én nagyon is értem, mi a hasfájása annak, aki megvett egy DTS-t nem kezelő tévét, de ez meg legyen az ő baja, ha annyira nem képes, hogy ne DTS hangú anyagot kölcsönözzön a tékából.. Melyik rész nem érthető ebből? Én vagyok a troll, csak mert olyanokat védsz, akinek fingja nincs, mit birtokol? Ne szórakozzunk már. Ez valamelyest szakmai fórum. Nem kéne alapvető user errort támogatni azzal, hogy engem cinkelsz más ostobasága miatt. Én is hallgatom a DTS hangját, pedig nincs DTS-t támogató külső erősítőm, csak egy sztereó streamerem, de van mellette még egy boxom, amivel ezt a problémát simán ingorálhatom. Tévéadás meg nincs DTS-ben tudtommal... Még egyszer mondom, qrvára értem mit magyarázol, csak nem értek egyet veled.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
1. Ha fontos a DTS, akkor legyen mellé valami érdemesnek nevezhető hangrendszer.
2. Ha van ilyen, akkor nem kérdés, hogy meg fog szólalni a DTS.
3. Ha nem tudok tévén DTS hangot "élvezni", akkor előtte megnézem a ..rrent infójában, hogy milyen hangot tartalmaz. Ez mindösszesen egy kattintás. Ha ez nem fér bele valakinek, az nyugodtan a kardjába is dőlhet felőlem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
4. Azt írod, hogy "ha megvan az anyag". Ha megvan az anyag, nem figyelt. Ennyi. Ez sem a tévé hibája. Én biztosan nem választanék amiatt másik tévét, csak mert nem kezeli a DTS hangsávot, inkább odafigyelnék, mit kölcsönzök ki a virágboltból. Én meg így gondolom és nem fogsz tudni meggyőzni, hogy DTS nélkül nincs élet és az a tévé, amelyik nem kezeli a DTS-t az szemétrevaló hulladék.....csak mert nem eléggé alapos a gazdája.
5. Ha igényes vagyok a "jó minőségre" és kell a DTS, legalább annyira, hogy szóljon, akkor kell egy külső lejátszó, amin be tudod állítani a DTS konverziót sztereóra. Én is így teszek évek óta. Tudniillik a NODE nem fogad sokcsatornás hangot, aztán mégis szól nálam a DTS LPCM sztereóban. Nem éretm, miért nem fektet valaki némi-minimális figyelmet arra, hogy olyan anyagot nézzen/hallgasson, ami kompatibilis a rendszerével. Nem a tévé a hibás elsősorban, mert mikor megvette is tudta mit vesz. Én meg így gondolom. Emiatt nem kéne telesírni a fórumokat szerintem.Részemről nincs több mondanivalóm.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Roppantul kevés olyan forrással talákoztam, amin kizárólag DTS hangsáv lett volna... 100-ból 1 talán. Ha meg így van, másik verziót kell keresni a virágboltból.... hehe.
Mer' ugye arról beszélünk, hiszen eredeti BD-n sem csak egyetlen DTS hangsáv van/lenne...
Mégegyszer megkérdem, kinek hiányzik tévén a DTS és miért? -
Celtis
veterán
válasz
blakey
üzenetére
"Egyáltalán nem éreztem hiányát még1 külön bekapcsolni való media playernek + 1 távirányítóval!!! - nem szükséges plusz távirányító, a TV sajátjával is irányíthatod.
Ha a TV-den pl. Plexet használsz, és van egy gép, amint fut a Plex szerver, akkor nem kell nélkülöznöd a DTS hangokat sem."Ha tényleg külső lejátszót akarsz használni, akkor sem kell feltétlenül külön távirányító, ha az eszköz HDMI-CEC képes. Az idejét sem tudom mióta nem használom sem a külső box sem a hangrendszer távirányítóit. Lehet meg sem találnám már őket, ha kéne

-
lajbii
tag
válasz
blakey
üzenetére
Mint írtam is "Az elődje B9 volt az mindent lejátszott!!! DTS hangot is!
És nekem pont úgy volt jó ahogy volt!!!
Egyáltalán nem éreztem hiányát még1 külön bekapcsolni való media playernek + 1 távirányítóval!!!Nem gondoltam és nem is reklámozták hogy a "4 év fejlődés" egyben a DTS támogatás megszűnését jelenti!
És ehez tapsolni meg örülni kéne!!!
Ez kb olyan otvar hozzálás az LG részéről mint ahogy a Samsung kihagyja a Dolby Vision támogatását!
-
hunspikey
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Én ezzel azért nem tudok egyetérteni, mert pl ha megnézed a referencia képmódban, tehát LG G3 illetve minden LG OLED esetén dolby vision " mozi" módban (amit egy szoftver hiba miatt a gyorsmenüben színháznak hívnak) a második részt a 46. perctől kezdődően akkor szerintem látni fogod, hogy sérül a néző térérzékelése, az egész kötélmászós jelenet alatt hiányoznak az amúgy mesterien megalkotott fúrógépek struktúrái, az idő által végzett lerohadás, a fúrófejeken ottmaradt föld stb, a kép egyszerűen belevész a sötétbe. Más módokat használva (nem élénk na, azt már kitöröltem a tvből
) ezek a dolgok a helyükre kerülnek. Nem az a baj hogy az egész egy rettenetes low key műsor, az oké - van egy hangulata, nem kell elbarmolni. De a látványtervező szép munkát végzett, öröm nézni ha látod...
Szóval igazából el kell döntenünk hogy mikor merünk beszólni a Michelin csillagos étteremben, hogy "Séf úr, minden respekt az öné, de az étel sótlan"
-
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs rendben.
Csak annyit mondtam, hogy a TV -n elérhető streaming hordoz bizonytalanságokat, mint az ingadozió és usertol független, akár régió specifikus sávszélesség és tömörítés arány, a tv beépített lejátszó képességei.
Míg ha letoltesz egy műsort, az lehet hogy jobb, mert a forrás nem ingadozó es/vagy ultra nagy sávszélességű streaming vagy legjobb esetben BD. Ha ezt egy dedikált jó minőségű lejátszó teszi ki a tv-re, máris lehet jobb minőségű. -
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Köszi ez hasznos info valami ilyesmit olvastam ma és ez megerősít hogy valami összeakadt. Annyi volt a különbség tegnap hogy először a dac távirányítóval optikaira tettem usb-ről mielőtt a tévét hdmi pc kimenetről netflixre válottam volna. Mindig forditva szoktam. Ez is ki lesz próbálva. Illetve azt is olvastam hogy ujra szinkronizálni kell őket gondolom hogy újra összehangolodjanak vagy valami ilyesmi.
-
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Kiprobáltam reggel alapbol ugye automatikuson volt ami az áthaladás nálam. Eddig jó volt a hang 40-es hangerön néztem este volt dinamikája meg minden. Most ezen zug pattog kellemetlen. Ha átállitom PCM-re akkor van hang de hogy ugyanazt a hangerőt elérjem már 70-80-ra kell állitanom a DAC-ot és ugrott a jó dinamika ami eddig megvolt. Az az érdekes hogy semmi fizikai behatás nem érte a rendszert se frissítés se álligatás nem volt. A DAC az előző tévémmel hibátlanul müködött azon se frissült semmi. Ez vajon változhat egy következő frissítéssel? Vagy hívjam az lg szervízt vagy mit tanácsoltok? Hozadéka a helyzetnek hogy felfedeztem hogy mehet a tv hangszórója meg a hangfalak egyszerre ami poén de a teljesen átmenő hang a dac-ba azért összeségében jobb hangzást biztosit szóval nem akarom elengedni a témát akkor se ha csak este nézem elalváshoz mert amúgy végig gépről megy a tv előtte. De a lényegen nem változtat kell az átmenő hang ami eddig hibátlanul müködött. Nem lehet csak a hang beállításokat visszaállítani gyári értékre? Nem szívesen állítanám vissza az egész tévét most jól be van lőve minden. Meg ugye lenne e értelme mert ha igen akkor kevésbé fájna újra zongorázni az egészet de ha nem változna semmi akkor az fájna.
-
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Mióta meg van a tv automatikusan használtam eddig jó volt. Ja és akkor is zug sistereg ha nem megy videó. De csak ha direktbe optikai van. Ha vegyes optikai+tv hangszoroa állítom akkor meg nem zúg. Ezért gondolom hogy szoftveres és valami összeakadt. Eddig produkálta a kezdetektől csak optikain hogy néha elment egy pillanatra a hang de nem sűrűn így nem foglalkoztam vele. Most meg máskép sistereg miközben mászkálok a hang menüben.
-
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Igen ez a nagy dilemma. Várni a bizonytalanra vagy 420 körül venni egy b3-at. Mert ha egy hónap múlva tegyük fel lesz c2 450 alatt akkor az már esélyes lenne feltéve ha addig nem fut ki persze. Egyenlőre úgy néz ki 420-ba lesz 65b3. Többet nem is tudok jelenleg kiadni meg többet nem is szeretnék b szériára mert egy hónap múlva biztos lesz nagyobb választék lehet olcsobban is. De ha meg nem akkor meg szivnám a fogam miért nem vettem meg ezt 420ért. Igazából a b3 is elég ütős ahogy néztem. Kéne már az ujdonság de igazából elvagyok a 4 éve használt philipsemmel is még nem éget a vásárlás.
-
válasz
blakey
üzenetére
Az EVO elméletileg jobb, minta régi panel. A régit már nem gyártja az LG állítólag.
Szóval elméletileg mindenkinek már csak EVO-t szállítanak, legyen az Sony vagy Pana. Csak annyi hogy azonos modelleken belül amelyik 2021 ben jött le a sorrol az nem Evo ami meg 2023 ben az Evo de, nincs különbség fényerőben meg tudásban köztük.( elméletileg) -
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Elvileg a b3-ba is ugyanaz van csak nincs felturbozva mint a c szériában. Nincs ilyen vagy olyan mind egyforma. Azt még elképzelhetönek tartom hogy emiatt nincs is annyira csucsra járatva és talán kevesebb a beégés veszélye. Tudtommal az evo is visszavesz egy idö után ha elkezd melegedni mint ahogy telefonokba is. Miközben néztem a médiába a c3-at meg a b3-at dumáltam egy 50 éves eladoval aki elléggé vágta a témát. Ö azt mondta hogy ö azt venné ami jobb árba van mert hétköznapi környezetben nincs szinte különbség. Azt mondta ha már 60-70 ezerrel lenne a b3 akkor nem fizetne többet a c3-ra. Gyönyörü volt mindkettö képe. Mintha egy hajszállal erösebb lett volna a c3 fénye egy két olyan jelenetnél de arra se mernék megesküdni. A héten kiderül mi lesz pontosabbat majd csak akkor irok ha itt lesz a tv. Eddig a c2 a befuto nálam ár értékben de ha lesz olcsobban b3 akkor az lesz mert nekem a hang nem szempont mivel két 8" adam audio monitorom van. Monitorként fogom használni filmet is gépröl nézek mpc+mad vr komboval szoval hogy most milyen a proci meg a felskálázás nekem az is mindegy meg ahogy néztem Vhiktor videoját youtube-on ott kb minden ki van kapcsolva szóval az lesz ami a legjobb ár értékbe lesz persze normál garival.
-
válasz
blakey
üzenetére
A Philips 706 ra is mega 806 ra is azt írták, hogy nem EVO, aztán kiderült hogy azzal is meg ezzel is szerelik őket mert nem gyárt már az LG mást. szóval vegyesen van de nincs benne booster meg az elektronika ugyan úgy kezeli, mint a másikat szóval nincs igazán különbség. Itt [link] írtak róla tulajok, fényképezték, volt aki meg is bontotta és van akinek EVO van benne főleg az újakban, már nincs régi OLED panel.
-
Yodamest
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Neten egy olyat találtam az app hibára, hogy a "gyors indítás+" featuret ki kell kapcsolni, mert az okozhat ilyet. Kikapcsoltam, majd a tv-t is egy percre és hoppá utána már sikerült is a youtubet frissíteni és elindítani.
A villódzásnál meg próbálkozom még, most a HDMI kábelt kihúztam teljesen és kifújogattam mindkét végét, olvastam hogy akár a belement por is tud ilyen jellegű villódzásokat okozni. Egyelőre így állok most. Visszaküldeni végső esetben szeretném csak, mert macera, nekem kell állnom gondolom a visszaküldés költségét, illetve jó áron akcióban tudtam venni és már nem él az akció, szóval már csak drágábban tudnék ugyanilyet rendelni.
-
-
Male
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Vagy akár a win képernyővédője... amit azért OLED-nél szerintem ajánlatos is használni (ha elég sötét, akkor a fogyasztás is jelentősen leesik... a gyári Mystify-t használom, gyak. annyit eszik vele, mintha lekapcsolom a kijelzőt... vagy mint az LG saját képernyővédője esetén, csak ezt be lehet állítani jól, hogy mikor kapcsoljon be
) -
junkpod
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Aki jól akar aludni az úgy tesz mint te, nem rak TV -t meg hangrendszert, stb... a hálószobába. Oda csak ágy való.
Az me ha egy gyártó (kb mindegyik) leírja, hogy használaton kívül aramtalanitani kell, az nem azt jelenti, hogy minden este, hanem ha hosszabb ideig nem használjuk.
Ez egyszerű szöveg nem értés... -
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Egyszerű példa. Berakok egy zenét és kimegyek főzni és a kép úgy marad. És ha rá akarok nézni vagy valamit csinálni nem akarom ki be kapcsolni ezért a kijelzőt.Vagy böngészöben olvasok nezezek bármi és körbe orákig ugyanazt mutatja. Pl alul asztal böngésző kerete stb. Simán belemennek így az órák.
-
Lajmund
őstag
válasz
blakey
üzenetére
A hangfalaimnak benne van a leírásában hogy ha nem használják áramtalani érdemes. Szerintem wifinek is jót tesz ha nem megy 0-24 akkor se ha arra van tervezve jobb ha csak akkor megy amikor használom pl a nap felébe megy. De az nem érdekel igazából meg az a pár w se amit csipegetnek de az igen hogy világitanak. Sokat sportolok fontos hogy rendesen tudjak aludni. Amúgy teljesen sötétben kapcsol ki rendesen az agy meg full csöndbe. Persze bealszol nappal is ha fáradt vagy de attól nem az a jó a szervezetnek hosszútávon.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
Alapos vagy...
24 nekem picit "sok" volt. Hamar bánt sötétben a "magasabb" fényerő. Tudod, plazmán nevelkedtem... Ezért ezt az ajánlást felülírtam, de amúgy még a sokpontos fehéregyensúlyt is hajszálra bemásoltam. Azt a részt ismerem, hogy minden példány egyedi kalibrációt igényel/ne, de a jelenlegi állapot most is bőven kielégítő számomra. Műszerrel biztosan lehetne taláni hibákat, de szemre csodás. -
bigdigit
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Persze én is azt írtam ez egy profi eszköz és nem ez az elsődleges felhasználási módja de van aki csak erre használja. Azt azért kétlem azért fog hamar tönkre menni mert fixen be van építve rendszeres használatra. Videós teszteken mondjuk én is csak azt látom világosabb a kép vele mind sima HDR esetén. De már korábban is említettem valós folyamatos filmnézés közben olyan semmi különbség van dovi és hdr között csak megállítva egymás mellett fog feltűnni egy átlag felhasználónak. Csak birizgálja a csőröm a technika.
-
bigdigit
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ahogy belemerültem egyértelműen kiderült az,hogy DV képes egy tv technikailag egy lepkefing.Ha tud HDR-t már teljesítette is.Innen kezdve a tv-be úgymond épített csoda kimerül annyiba ad egy jelet küldhetsz nekem DV képet. Mást a tv maga semmit nem csinál. De hogy maradjunk itt is minden oled képes rá.
Az már más kérdés teljesen egyik sem teljesíti maradéktalanul. Nincs 12bit és nincs 4000nit.
Végül is akkor a lényegen nem változtat ha te személy szerint nem is ajánlod egy HDfury-val még a Samsung tv is tud DV lenni.Projectorosok használják inkább így yt videók alapján. -
bigdigit
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Az LLD képes lejátszó nem fog egy nem DV képes eszköznek DV képet adni. Pont ez a trükk lényege. A HDfury-t fogja érzékelni DV képes eszköznek. Így DV képet fog kiadni a lejátszó. Állítható sok minden a hozzátartozó appban. Sőt fordítva is működik a dolog. A DV-t is ki lehet szedni hiába DV képes a tv. Így csak HDR10 lesz. A tv ebből a szempontból csak sima megjelenítőként funkcionál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Így kerek egész.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sajnos...két külön zidoot két külön megjelenítőn is teszteltünk.4 külön fw-vel

) ezek a dolgok a helyükre kerülnek.
Vhiktor