Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41334) janos666 válasza alaves (#41323) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Korábban benne volt már itt egy hsz-ben, hogy melyik +/- lépcső kb. melyik gamma értéknek felel meg (de nem emlékszem belőle többre, hogy egyszerűen megkeressem neked).

Még viszonylag új (utóbbi ~10 év, digitális kamerával lőtt, stb) filmek UHD HDR10 Blu-Ray kiadásából is van, amit teljesen elszúrtak, és kb. "double limited" lett a tartomány, pl. Divergent (a magyar magozón csak ezt a hibás verziót találod meg 2160p-ben 2017 óta), de olyan szinten, hogy az alsó-felső fekete keretek is bele vannak kódolva a képbe szürkén (de valószínűleg tényleg nem re-encode, mert ATEME kodek van a header-ben, nem x265).
Az egyik régi kedvencem, az eXistenZ sem kapott soha normális FHD kiadást (bár állítólag UK-ben nemrég kijött egy, ami végre tűrhető és egyértelműen jobb, mint a régi DVD :DDD). Ami most könnyen hozzáférhető Blu-Ray verzió, az fel van húzva szürkébe, sok évvel ezelőtt pedig olyan volt csak elérhető HDTV-ből, ami durván bebukott feketébe és szénné volt zajszűrve.
A LotR trilógiánál pedig úgy rémlik minden DB kiadásnak más a színe (pl. egy sárgás fehéregyensúlya van az egész képnek minden jelenetben). Több most nem ugrik be.

(#41333) labeda - Igen, a "gyári vissza" az törli, de sok minden mást is. Az újabb LG-ken biztos van már uninstall, de nem emlékszem, hogy a régieken is van-e valahol elrejtve.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.