Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Úgy mondjuk tudsz HDR 3DLUT-ot csinálni (és így B8-on is szép additív lehet a színekezelés), ha SDR módban (koppra tolt OLED Fény-el és Kontraszt-al) készíted Wide gamut-ra (és célszerűen gamma 2.2-re), és azt mondod a madVR-nak, hogy 3DLUT-al szeretnél konvertálni HDR-ből SDR-ba.
Ilyenkor SDR módban marad a TV egy HDR film közben is, amiben max ~350 nit a fényerő (vagy még kicsit kevesebben, most fejből már nem rémlik pontosan, hogy ha 85-ről 100-ra húzod a Kontraszt-ot, akkor felkúszik-e a HDR mód szaturált R+G+B értékére az SDR fehér, vagy marad valami kis limit az SDR módon). Így persze nem olyan látványos/vakító a pontszerű csúcsfény, de minden mást úgy csinálsz, ahogy szeretnél, nem vagy ráutalva a TV gyári fix HDR színkezelésére (ami csak a 9-es sorozaton lesz elég szabadon piszkálható ... talán.., elvileg...).Ja, még a BFI... Igen, 24Hz-hez 2:3 juddert tesz rá !
! de 60Hz-es játékhoz ez nem gond és ahhoz szerintem kell (bár én PC-n kikapcsolom a blur effekteket, amit konzolon általában nem lehet, olyankor pedig mindegy lenne) és olyankor abszolút szokható a villogás, max 10-20 percig zavar és csak az első napokban (vagy ha hetekig nem láttál villogó képernyőt. pl. hosszú nyaralás / csereTV).
Az 50Hz sem akadozik (50+50=100Hz), de az tényleg vadul villog, nehéz és sokáig tart nagyjából megszokni (elhiszem, ha valakinek nem is sikerül), de ilyet én alig nézek (koax be sincs dugva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
! de 60Hz-es játékhoz ez nem gond és ahhoz szerintem kell (bár én PC-n kikapcsolom a blur effekteket, amit konzolon általában nem lehet, olyankor pedig mindegy lenne) és olyankor abszolút szokható a villogás, max 10-20 percig zavar és csak az első napokban (vagy ha hetekig nem láttál villogó képernyőt. pl. hosszú nyaralás / csereTV).
Vhiktor