- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
63700 - 63601
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
aktív tag
-
tradeelek11
aktív tag
Nálam nincs rack szekrényben(sőt pont az volt a cél
), én pont azért (is) vettem hozzá a
POE modult mert így bárhova el tudom rejteni ahol van LAN.
(polcra, szekrény mögé mert akár fel is fúrható a falra)
Nekem ezt váltotta: [link]
Nálam csak 3 antenna van, CC2652P + EFR32MG21 + Z-Wave
a negyedik a 4G/LTE modul lenne, arra nincs szükségem.
Tehát modulonként van egy antenna, az első két modul (CC2652P + EFR32MG2)
gyárilag van telepítve, második kettő opcionális mint ahogy a POE modul is.
Igen 5dBi-s antennák.Tisztelettel
-
tototos
addikt
-
TheProb
veterán
Köszi,ez nagyon informatív volt és kb a leírás alapján nagyjából segít is közelíteni a kérdésem megválaszolásában (hogy megéri-e).
Hiszterézis sem volt meg, mint fogalom.A kazánom már nem mai, de ennek kapcsán is szempont tud lenni a választás. Mert ha olyan termo-t veszek, ami jövőtálló és akár egy új kondenzációs kazánt is tudna majd vezérelni, akkor nyilván kisebb szájhúzással adja ki az ember rá a nagyobb összeget.
-
Aszpirin
támogató
A linkelt Honeywell-ek jónak tűnnek, csak az említett keret duplája már. Megérik ezek a felárat?
A "megéri-e a felárat" soha nem jó kérdés, mert lehet, hogy neked nem éri meg, nekem meg igen, és akkor rossz választ kapsz tőlem.
Egyszer nézzük meg, mivel tudnak többet.
A termosztátok többsége ugye fix hiszterézissel dolgozik, amit esetleg állítani lehet. A 0,2 fokos hiszterézis azt jelenti, hogy ha mondjuk 23 fokra állítottad a termosztátot, akkor az 22,8 fokig engedi lehűlni a szobát, ekkor bekapcsol, majd 23,2 foknál kapcsol ki. Csakhogy a dolgok nem úgy működnek, hogy ha kikapcsol, akkor nem is melegszik tovább a szoba, ugyanis ekkor a kazán még utókeringetni fog, a radiátorok vagy padló pedig még mindig meleg, vagyis az is tovább fűt, amíg ki nem egyenlítődik a hőmérséklet. Ez MINDEN esetben "túllövéshez" vezet. Lehűléskor a folyamat hasonló, de sokkal kevésbé drasztikus, adott esetben nem is észrevehető.
Hogy szemléltessem a dolgot, itt van egy 0,2 fok hiszterézissel dolgozó, 23 fokra állított állított termosztát által vezérelt (kiegészítő) fűtés által okozott hőingadozás édesanyám szobájában, az elmúlt 24 órában:
Ez egy teljesen valós kép, Shelly H&T Gen3 okos hőmérővel rögzítve.Jól látható, hogy a 0,2 fokos hiszterézis az elméletileg elképzelt 0,4 fok helyett 0,7 fok hőingadozást okoz. Ez adott esetben konkrétan érezhető is, kérdés, hogy zavar-e.
És itt mondanám el, hogy ezt a hőingadozást NAGYON sok tényező befolyásolja: a radiátorok hőleadási képessége, a kazán utókeringetési ideje, a falak hőtömege, a külső hőmérséklet, stb. stb. szóval nincs két hely, ahol pontosan ugyanolyan a görbe.A Honeywell T6 és T6R ezt a problémát oldja meg úgy, hogy nem csak abban "okos", hogy WiFi-n keresztül vezérelhető, hanem tanuló funkcióval rendelkezik, amivel minimálisra csökkenti ezt az ingadozást. Nem fix hiszterézissel dolgozik, hanem viszacsatolásos folyamatszabályozást alkalmaz a hőmérsékletre VAGY - beállítástól függően - tanulóalgoritmust, ami a "tanuló" fázisban ide-oda tologatja a kapcsolási időket, és megfigyeli, hogy a hőingadozás hogyan alakul, majd szándékosan akkor kapcsol be és ki, hogy ezeket az ingadozásokat a lehető legjobban tompítani tudja. A Honeywell megfogalmazásában "megtanulja a szoba viselkedését" - és ebben nincs is sok túlzás.
Az eredmény, hogy SOKKAL kisebb a hőingadozás ott, ahol ezeket Honeywell-eket hagyjuk szabályozni. Mellékhatásként főleg a tanuló fázisban igen sűrűn képesek kapcsolgatni összevissza, amit a kazán vagy szeret vagy nem, de vannak paraméterek, amivel a sűrűséget korlátozni lehet (ilyen pl. hogy óránként maximum hányszor kapcsolhat, és egy ciklus minimum mennyi ideig kell tartson kötelezően).A honeywellek továbbá Opentherm-kommunikációra is képesek (a rádiós is) a kazánnal, de ez a régi Baxi kazánnál nem biztos, hogy nálad releváns tudás...
nálam modern kazán van opentherm-mel, amit viszont a primer-szekunder kialakítás miatt nem tudok kihasználni, úgyhogy nálam is kapcsolóüzemben vezérli a termosztát a kazánt.
Hogy ez a komplex működési elv, ami illetve az egyéb "extrák" (pl. Apple Homekit-kompatibilitás, ilyenek....) megérik-e neked a felárat, azt Te döntsd el.Hozzátenném, hogy vannak idegesítő dolgai is, nálam egy T6R-es dolgozik van fő szabályozó termosztátként, ha esetleg a leírásom alapján kedvet kaptál rá, akkor keress meg privátban, leírom a hülyeségeit is - amik nem drasztikusak, de érdemes előre tudni róluk.
-
st6969
őstag
"- hogy tudok kapunyitó motorvezérlőt aktiválni GPS adatok alapján Tuya app-ban? Haza érkezés..."
Ezen én is gondolkodtam, jópofa dolog...nak tűnt, aztán tovább gondoltam, és mi van, ha csak azért megyek a ház elé, hogy ledobjam az asszonyt, vagy a gyereket, én meg megyek tovább boltba, vagy bárhova. Vagy épp valahol vagyok, és hazaugrok felvenni őket. Ilyenkor nem akarnám, hogy nyíljon a kapu. GPS zónába érkezés (nálam legalábbis) nem jelenti automatikusan azt, hogy be is akarok állni a kapun. Nálunk pl. bejáró is van, napközben (hétvégén) ha jövök-megyek, ott szoktam hagyni az autót.
Persze, lehet, hogy nálad nincsenek ilyen kivételek, csak azért írtam, hogy hátha erre nem gondoltál...
Ha viszont tudja az autód az Android Auto-t, akkor (nekem ez új...) ki tudod tenni a Shelly, Home Assistant, és a Tuya appot is, és onnan kapcsolod pl. a kapunyitót. Nekem ez így jobb, mert az RF távirányító nem a legmegbízhatóbb (hol nyitja, hol nem, meg csak nagyon közelről), a Hey Google jó lenne, csak épp a zsebemben vagy "meghallja" a telefon, vagy nem, ordibálni kell, az se kényelmes, főleg, ha utasom van
Izzók összekapcsolása: egyik eszközre rámész, azon belül csoportok létrehozása, és hozzáadod a többit.
-
grafnet
veterán
Segítsetek ki kérlek információval:
- hogy tudok push üzenetet kérni egy eszköz állapotváltozásáról a Tuya app-ban?
- hogy tudok kapunyitó motorvezérlőt aktiválni GPS adatok alapján Tuya app-ban? Haza érkezés...
- hogy lehet több okos izzót összekapcsolni, hogy egyszerre működjenek Tuya app-ban? Egyforma legyen a színük...
- ezekből az okos izzókból is érdemes Zigbee-set venni? -
grafnet
veterán
Ez az SMHUB mekkora hatótávot tud azokkal az antennákkal?
-
TheProb
veterán
Mi a baj a tudásával az általam linkelteknek? Illetve amiket te küldtél, azok mivel tudnak többet?
#63690E.Kaufmann: Áh, szóval itt a relék minősége is ennyire nagy szórást mutat? :/
B opcióként esetleg az még működhet, hogy egy Sonoff/Shelly drycontact-os okosrelét berakni a kazánba és akkor valami elemes gui-s esetleg hozzáprogramozni?
Azt nem mondtam, hogy kb ilyen max 30-40e-et gondoltam rá. A linkelt Honeywell-ek jónak tűnnek, csak az említett keret duplája már. Megérik ezek a felárat?
-
_NCT
addikt
Köszi szépen, elolvasom. Habár már a rack szekrényben nincs sok helyem, ezért örülnék a PoE dongle szerű kialakításnak. Valaki írta, hogy ne tegyem Faraday kalitkába; nos nem teljesen zárt, a hátoldala nincs rajta, eleje meg üveg. így pl az Asus Router simán tudja szórni az 5Ghz-es sávon a wifi jelet az 1emelettel fentebb és kissé sarokban lévő szobába is (40cm vasbeton a határolószerkezet), kb 100-150Mbps sebességgel, ami elég a mobileszközöknek. Ha jól tudom 5dBi antenna van rajta, igaz abból 4db.
-
E.Kaufmann
veterán
Már a második Avattoval bajlódok (az első le-lekapcsolt), de lehet, visszateszem a pont ilyen alap termosztátot (régen Computherm volt, de a gombja megadta magát, emagos klón lett helyén egy ideig). Az Avatto ZWT198 pl gagyibb, az is elemes, de nincs elszeparálva a relé meg az elemes rész, elemcseréhez érdemes lelőni a fázist, míg a Computhermben (és a román emagos klónjában) szépen leválasztható az elemes rész, valamint a Computhermben (de a románban is) 8A Omron relé van, míg az Avattóban valami 2A csingcsung relé.
-
Aszpirin
támogató
-
tototos
addikt
-
vampire17
addikt
jo cucc amugy ez is! Aki nem akar interfeszt nyomkodni, hanem inkabb az automatizalas a celja (pl intelligens futesvezerles) annak meg HA sem kell melle

lenyegeben "all in one" benne van minden ami kell (Zigbee dongle+Z2M+MQTT broker+ Node-RED ) -
tradeelek11
aktív tag
-
vampire17
addikt
-
Aszpirin
támogató
-
vampire17
addikt
-
TheProb
veterán
Közben felmerült bennem, hogy mivel ott van mellett konnektor, onnan lehet "lopni" Fázist és nullát.:
Kicsit vésegetni kéne, meg fúrni egy doboznak helyet, de talán ez lenne a legjobb, hosszú távú solution.Ezek a Computherm-ek nekem elég gagyinak és fapadnak tűnnek. Én ezeket néztem:
AVATTO 3A Gas Boiler Wifi Smart Thermostat White - Termosztát | Alza.hu
Meross Smart Wi-Fi Thermostat for Boiler/Water Heating System, fehér 20 940 Ft-ért - Termosztát | Alza.huJa igen, okosítás alatt azt értem csak, hogy appról/HA-ból vezérelhető legyen. Illetve időszkokra tudjak adott esetben hőmérsékleteket beállítani.
-
E.Kaufmann
veterán
A konkrét típust nem ismerem, de webhook URL-ekkel böngészőből tudod a plugokat, ha pl a helyi wifi-re fel van csattanva és tudod a címét:
Relay on:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=on
Relay off:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=off
Relay toggle:
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=toggle
Relay on with timer (in seconds):
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=on&timer=30
Relay off with timer (in seconds):
http://192.168.xxx.xxx/relay/0?turn=off&timer=30 -
vampire17
addikt
a kazanod eleg regi, buszos vezerlest nem tud, de sima on/off ot barmit.
A te esetedben , ha nincs 230 a termosztatnal, ugy szoktak, hogy egy adoegysget tesznek a kazan melle es a vevoegyseget meg a regi helyere a falra.
Okositas alatt mit ertesz? zonankenti vezerles? padlofutesi korok, szivattyu vezerles?
Vagy csak siman annyit, hogy telorol lehessen allitani a homersekletet?
A lehetosegeid amugy eleg nagyok, sok ilyen termosztat van.... amit en ajanlok: [link] [link]
-
vampire17
addikt
tuya ökoszisztema helyett lehet a homey (On prem) alternativa. tehat Tuya gateway es tuya eszkozok, tuya app stb... tobbet tud, mint egy Sima tuya, de nem olyan komplex es ami a legfontosabb, nem igenyel annyi karbantartast mint egy HA...
Illetve, amibe eddig nem gondoltam bele, van az on prem nel havi dij is, ami kevesebb mint 2000 Ft... aki peldaul Nabu casa-ert fizet, az lehet meggondolja a Homey-t ilyen formaban...
-
ViZion
félisten
Nem lehet ebből flame igazán, mert más a célcsoport (részben) szerintem. Ahogy írod is: "Két teljesen külön filozófia"
Van egy kollégám, villamosmérmök, villanyszerelő és programozó. Ebben is dolgozik. De sokáig csak a Xiaomi rendszert használta, mert nincs ideje és kedve otthon is tutujgatni a rendszert. Pár éve vettem rá HA-ra... Nálam még üzemel pár ESP8266 alapú szenzoros cucc, pedig már amikor építettem, akkor is látszott, h az alap kínai szenzoros csodák olcsóbbak, akkusak, jobban néznek ki. De ez az enyém, saját girbe-gurba kis panelkáim.
Szal. flame nem lesz, mert egyértelműen a HA és a DIY a nyerő
-
_NCT
addikt
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretném a gázkazánom (baxi main 24 FI) vezérlését okosítani, viszont nem egyértelmű számomra, hogy lehetséges-e egyáltalán. Jelenleg egy Logictherm C3 termosztát van bekötve, amibe csak 2 vezeték van bekötve. Ez ugye csak a NO/COM, dry contact-os vezérlés. Viszont amiket eddig random néztem okostermosztáto, azoknak fázis és nulla is kéne. Tud esetleg valaki tippet adni, hogy ilyenkor milyen megoldások lehetnek?
-
Aszpirin
támogató
A shelly cuccokat gond nélkül tudod függetleníteni a Shelly Cloudtól, az náluk csak egy opció.
Ha elég, hogy csak egy gombbal kapcsold, akkor vegyél egy Shelly BLU gombot, és mivel a plug szinte biztosan tud bluetooth-ot, hozzá párosítod Component-ként plug WiFi access point felületén a gombot, és ugyanitt készíthetsz "action"-t is, ami a gomb megnyomására be/ki kapcsolja a plugot. Eredeti probléma megoldva.
Ha telefonról akarod vezérelni cloud nélkül, akkor szükséged lesz egy komolyabb okosotthon-vezérlőre, pl. Home Assistant-ra, ld a topik leírását.
SZERINTEM.De azért gondold végig, hogy mi az a hatalmas "baj" a Shelly alkalmazással... Igen, valóban nem szeretjük a cloud-os megoldásokat, na de ez egy olyan egyszerű usecase., amin szinte semmi nem múlik
legfeljebb annyi, hgy ha valami gebasz miatt kiesik az internet, de áram az van, és le kell kapcsolni a karácsonyfa fényeit, akkor te mászol az asztal alá, és nem az asszony 
-
LouiS22
veterán
-
vzozo
senior tag
Teljesen utánajárás és kutatás nélkül vettem egy Shelly AZ Plugot, mivel asszony kiadta az ukázt, hogy ő nem fog az asztal alá mászni karácsonyfafényeket kapcsolgatni...

Szóval overnight shippinggel itt volt, alapvetően működik a Shelly androidos alkalmazással, éppen ezért a nagy kérdés: lehet ezt függetleníteni a Shelly cloudtól, vagy ez ilyen jó vendor lock-ines megoldás?
Nyilván bele kell majd tennem a munkát, főleg mivel Alexával sem volt hajlandó összekötni magát (tipikus "hiba lépett fel" üzenet, hát kösz) - viszont ha van bármi elsőkézbeli tapasztalat vagy csak linkek, előre is köszönöm nektek. -
Aszpirin
támogató
Nem akartam Homey kontra HA flame-et indítani, mert a hitvitákat nem kedvelem.
Én több évtizedes progrsmozói múlttal rendelkezem, nálam nem ez volt a döntő. Ez inkább preferencia kérdése, oprendszer analógiával élve: mit szeretsz jobban: a linuxot vagy a macOS-t. Két teljesen külön filozófia, és nagyon jó analógia a HA vs. Homey Pro történetben. A döntés ízlés kérdése, nem a szakmai ismeretek mélységéé. -
Aszpirin
támogató
A self hosted Homey-val nekem semmi tapasztalatom nincs, és alighanem a amit korábban írtam, az a Homey Próra vonatkozott. A Self-Hosted-et egyszer meg kellene ismerni, és lehet, hogy nem fogja semmi sem indokolni, egyelőre nézzük azt, hogy mi indokolja a saját hardveres Homey Pro esetén a HA megtartását.
Ennek megértéséhez mélyebben bele kellene menni a Homey filozófiájának megvalósításába. Nagyon zanzásítva a lényeg, hogy hiába adja át a Z2M a device-t és a tulajdonságait, a Homey-nak "ismernie" kell a capability-, amit pl a Z2M közzétesz a topikjaiban. Ilyenekről vn szó, hogy "wind_speed", "wind_direction", és ha nem ismeri, akkor az adott tulajdonság, legyen az mért vagy vezérelt, nem használható. Ez azért van, mert a flowcard-ok miatt a Homey a capability-k mögötti tulajdonságnak nem csak a nevét és típusát kell ismerje, hanem a szemantikáját is. A Z2M integrációnak is ez jelenleg a problémája a Homey-vel, amiket ismer, azt megmutatja ls használhatóak, amiket nem, azok nem látszanak. A HA-integrációban viszont ezt a problémát valahogy megoldották, ezért ha a Homey-nak nincs az adott brandhez támogatása, de a HA alá felvehető, akkor a HA-n keresztül megy az automatizálás.
Nálam ez a helyzet a Shelly Ecowitt WS90-nel. Ez egy külön állatfaj, a Shelly és az Ecowitt koprodukciójában született, és sem a Shelly, sem az Ecowitt integrációja a Homey-nak nem támogatja. Ezt persze nem tudtam (tudhattam volna, de felületesen néztem meg a kompatibilitást) mindaddig, amíg meg nem érkezett, és mivel az Ecowitt integrációban van konkrétan WS90-támogatás, azt hittem, ezzel a probléma meg van oldva, a Homey Pro ismerni fogja. Hát nem, és erről írtam itt nemrég egy hosszabb szösszenetet. Négy megoldást vázoltam fel magamnak, ebből az egyik volt az, hogy HA-t használok a Shelly Ecowitt csatlakoztatásához az öjoszisztémámhoz, és akkor a Homey-automaitzálásokba be lehet vonni. Végül ezt vlósítottam meg, és erről is írtam egy szösszenetet.
Tudom, hogy nincs itt most rajtam kívül Homey-s, de azért a jövőben talán ezek a posztok értékesek lehetnek, mert viszonylag könnyű előkeresni ebben a topikban a Homey-vel kapcsolatos bejegyzéseket (tapasztalatból írom
) -
Madwe
nagyúr
-
vampire17
addikt
-
Reggie0
titán
-
Degeczi
nagyúr
Dettó, DSC riasztó, Gree klíma, Bosch kazán, és több saját készítésű ESPHome-os cucc. Igaz a programozás is, az Appdaemon hajlékonyságával nem igen ér föl semmi, és nem egyszer volt már olyan is, h vmi nekem nem ideális integráció működésen azonnal tudtam változtatni, pusztán csak a custom_components mappába kellett másolni a (HA leírások oldalán mindig linkelt!) forrását, módosítani amin kellett, és egy újraindítás után már a saját verzióm dolgozott.
-
Madwe
nagyúr
Szerintem nem a zigbee a szűk keresztmetszet, hanem a wifis eszközök. Pl amiket én ha alatt használok s nem biztos hogy lesz: paradox riasztó rendszer, daikin, ariston kazán, xiaomi okosporszívó, jelenléterzékelőből az everything presence lite, pro…
homey jó azoknak, akik nem rendelkeznek programozói múlttal. Aki viszont rendelkezik - ami ezen a fórumon jellemzőbb lesz - annak a ha open source mivolta, flexibilisebb rendszere szerintem jobb választás -
vampire17
addikt
Ez mar korabban is olvastam toled, de nem teljesen ertem a koncepciot.... marmint sztm itt legtobben HA alatt is (tuya) zigbee eszkozoket hasznalnak. a homey tuya zigbee integraciojanak legnagyobb gyengesege, hogy nagyon keves eszkozt tamogat, uj eszkoz hozzaadasa neha honapok is lehetnek....
Amit nem ertek, mi indokolhatja egy self hosted homey mellett a HA megtartasat? a legtobb nagyobb brandnek (shelly, smartthings etc...) egesz jo homey integracioja van... az "olcsokinai" vonalat kell csak kulsoleg megoldani sztm...
Egy Z2M (ami fut HA nelkul is! mindenki valami "core" ha addonnak tekinti ,de valojaban ez egy kulon project, koze nincs a HAhoz [link] ) kontenerrel es egy sima zigbee dongle -el minden tuyas zigbee cucc atadhato homey nak a Z2M app segitsegevel... [link]
Nem latom ertelmet ket teljeserteku okosotthon rendszert uzemeltetni egymas mellett... az automatizacio , tavoli eleres etc... mindent a homey intez... mi masra kell meg HA?
-
Aszpirin
támogató
A Homey-n van hivatalos (tehát a HA core fejlesztői és az Athom által karbantartott) HA-integráció, eszközként kezeli a HA-ban felvett eszközöket. Most már nálam is így lett integrálva egy eszköz. - a HA-t dockerben tettem fel, mert másra is használom azt a Pi-t, ez némi korlátozással jár így ( azt hiszem pont a Z2M az egyik, ami nem megy a dockeres telepítéssel, de lehet hogy tévedek, most fejböl nem vágom)
Egyébként a Homey community fórumokon nem egy arc van, aki HA-ról lépett “felfelé” a Homey Próra (ök legalábbis felfelé lépésnek élték meg), ez minden esetben a HA megtartását jelentette. A recept: HA az eszközök csatlakoztatásához föleg a Homey által nem támogatott brandek esetében, a Homey Pro pedig az automatizálásokat futtatja -
vampire17
addikt
En probaltam. Nem rossz, egyaltalan. a gond a homey-nal nem ott van, hogy rossz lenne a felepitese, sőt... a gond az eszkoztamogatassal van....
Amugy en pont "fellelkesultem" amikor irtad ezt, mert pl egy 50 dollaros arral, egy Pi-re telepitve, egy zigbee dongle-el+Z2M illetve Z2M integracio homey-n eleg jo kombo lenne (mindez a self-hosted miatt egyetlen gepen)
-
Aszpirin
támogató
-
Aszpirin
támogató
-
ViZion
félisten
van, csak itt node red a neve.
Átlag userek 90%-nak nincs ilyen szintű automatizmusra szüksége, de ha kell, akkor telepít és használ. Szerintem a megújult automatizmusok jó lett, yaml-t sem kell látnia, ha valaki nem akarja. Mindent is lehet állítgatni, összekapcsolni, triggerelni meg mittomén akármizni is.
-
Olympia76
tag
-
migabi24
nagyúr
-
vampire17
addikt
-
Olympia76
tag
-
migabi24
nagyúr
-
grafnet
veterán
Van tapasztalat GU10-es RGB vagy WW (ezt lehet rosszul írom... fehér-fehér) fényforrásokkal kapcsolatban?
-
Olympia76
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Olympia76
tag
Aqara FP300-at próbálta már valaki?
-
Olympia76
tag
...de van már jele a Tracking-ben, hogy a DPD megkapta a Post One-tól?
Nagy volt a szám, hogy Aszpirin türelmetlen volt, úgyhogy cserébe most én nem tudom, hogy mi van a November 25-i rendelésemmel, amit a DPD szerint még meg sem kaptak (tehát letagadják hogy náluk lenne gond) és a Post One tracking csak annyit mutat November 26. óta, hogy "Departed to Destination". -
Degeczi
nagyúr
Jónak tűnik a Shelly-s LOQED is, csak egyelőre nem sok a tapasztalatom vele, mert kifogtam egy hibás alkatrészt és a support hiába küldte gyorsan a cserét, az itthon a DPD karmai közé került
Kilincsfelhúzós az itteni ajtó is, de marad is, igazából nem gond: amúgyis reflex, h felhúzzuk, hiszen anélkül nem is tömítene tökéletesen.
-
Aszpirin
támogató
-
tototos
addikt
-
hkari
őstag
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Megérheti az SMLight SLZB-06/p7 helyett a multi-radio MR1/2 típust venni? Mindenképp PoE csatlakozást keresek, olvastam hideget-meleget a 2 rádiós megoldásról és nem tudom megéri-e a felárat. Sajnos most SLZB 06-t lerabolták...
-
E.Kaufmann
veterán
-
tototos
addikt
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Régi vágyam egy okos zàr. Sajnos a bejárati ajtóm kilincs felhúzós verzió. Szóval amíg nem cserélek vasalatot kicsit fél autómata módban tudnám használni.
Olvasgattam vissza, a Nuki irányába érdemes nézelődni? Switchbot zárat látok még jó áron.
-
migabi24
nagyúr
Nem fér el ennyi cucc olyan kis helyen
-
E.Kaufmann
veterán
Nem maradtam le, de több AFDD is már kombinálva van ÉV funkcióval és lehetne akár ezzel is kombinálni, ne kelljen két-három különböző eszköz, valamint a Kijevet is azért írtam, hogy érthető, onnan vannak vevők rá, mert a ruszkik miatt nehéz tartani az ajánlott paramétereket a villamos hálózatukon...
-
migabi24
nagyúr
-
Warter
addikt
-
Madwe
nagyúr
Egyébként erre nincs valamilyen akkupakkos megoldás? Hálózati eszközökhöz méretezve vannak, de nem lehet egész házra megoldani? Mondjuk 5 percnyi energia, mennyi lehet az, átlag 0.01-0.05kwh? Annak több értelmét látnám
-
migabi24
nagyúr
Szerintem lemaradtál az elejéröl, ezt kimondottam a hirtelen ismétlődő áramszünetek kivédésére vásároljuk, arra csak ez jó és pont
-
E.Kaufmann
veterán
-
migabi24
nagyúr
-
vampire17
addikt
de ez nem EV rele
ez a lenyeg, sot konkretan en az EV utan fogom kotni. A szerepe teljesen mas. az EV a szivargo aramra csap le, ezeknek azt a funkciot szannank, hogy tul vagy alulfesznel csapjon le, illetve ne kapcsoljon vissza aramszunet utan csak x idon belul (megelozve a tik-tik es aramszuneteket
) -
E.Kaufmann
veterán
Túl olcsó
ÉV relét nem kapsz ennyiért szaküzletben (még ha az alkatrészek bírják is, és van olyan aki szét is szedte a buta változatot és szerinteaz alkatrészek kilóra megvannak benne), azért nem merném beszerelni...Maga a koncepció tetszene amúgy, meg jó lenne valami AFDD funkció is bele, állítható érzékenységgel meg fw frissítési lehetőséggel (kicsit túlérzékenyek voltak az első generációk)
Amúgy megértem, hogy Kijevből miért veszik

-
tibbike01
addikt
Újabb csalódás a WC lámpa sztoriban.

Van ez a 4 in 1 mozgásérzékelő és azt akartam volna elérni, hogy ha a lumen érték kisebb, mint 200, akkor kapcsoljon fel egy e14 okos izzó 20%-on, de most látom, hogy a lumen értéket maximum 1 percenként kéri le.

Szóval maras a hagyományos este 10 után...
A WC-ben ugye mindig sötét van, de ha a villanykapcsolóval a fő világítás fel van kapcsolva, akkor nem szeretném, hogy világítson. Legalább mozgás detektáláskor lekérhetné a lumen értéket, de gondolom az meg idő lenne, na meg az elemet is merítené. Na mindegy, sajnálom.
Az sem lenne rossz, ha a nem használt szenzorokat ki lehetne kapcsolni energiamegtakarítás miatt, pl hőmérséklet vagy a lumen így teljesen felesleges. Azt nondjuk felraktam 480percenkéntre.
-
vampire17
addikt
igen, az nem vilagos nekem, hogy a "Reconnect time (delay on time): 5s-90s (default: 5s)" mukodik bekapcsnal is? tehat ha teljesen 0V a be es megkapja ujra a 230-at a be oldalon, akkor is var-e pl default 5mp-t es aztan engedi ra, mert akkor kell
de ha csak hiba eseten (pl alacsony, vagy magas fesz, akkor nem) -
migabi24
nagyúr
Olcsóbban is van jó ha nem ragaszkodsz az okossághoz [link]
"A Recovery Delay (visszakapcsolási késleltetés) a feszültségvédő eszközök egyik legfontosabb biztonsági beállítása. Ez az az időtartam, amíg a készülék vár a feszültség stabilizálódása után, mielőtt újra rákapcsolná az áramot a fogyasztóra"
-
vampire17
addikt
hmm lehet mondasz valamit... lehet en is cserelek egy ilyenre... amit nem vagok ,hogy itt a recovery delay mit jelent....
https://www.aliexpress.com/item/1005007842975372.htmlFunction:
1.Temperature protection:40-150°C(adjustable) (default: 80°C)
2.Power protection:1-26KW(adjustable) (default: 20KW)
3. Over current protection 1A-63A (adjustable) (default: 63A)
4. Over voltage protection 220V-265V (adjustable) (default: 265V)
5. Under voltage protection 76V-240V (adjustable) (default: 165V)
6. Electric leakage protection:10-99mA(adjustable) (default: 30mA)
7/1.Over-current action range:0.1~30 second(adjustable) (default:3s)
7/2.Over-voltage protection action time:(1s)
7/3.Under-voltage protection action time:(1s)
7/4.Reconnect time (delay on time): 5s-90s (default: 5s)
9. Power display range:0-99999.9kw/h
10. Voltage meter,Ammeter,Energy meter,Timer,Power on status settingnyilvan ha over/under van , akkor el a recovery time, de vajon akkor is, ha full aramszunet volt?
-
migabi24
nagyúr
-
vampire17
addikt
-
migabi24
nagyúr
Hát nekem most állt össze a fejembe, hogy okosba nincs is olyan amit én szeretnék, ez meg kb. szart se ér mert pont az ellen nem véd amiért vettem
szerencsére találtam olyat ami ugyanazt tudja mint a dugasz csak sínre rakható, az megy a klíma elé, mert a midea klímák alaplapja híresen kényes. -
vampire17
addikt
-
ViZion
félisten
-
tototos
addikt
-
vampire17
addikt
-
ViZion
félisten
-
tototos
addikt
-
vampire17
addikt
-
migabi24
nagyúr
-
vampire17
addikt
-
E.Kaufmann
veterán
-
migabi24
nagyúr
-
migabi24
nagyúr
-
Yocee
aktív tag
-
tibbike01
addikt
-
vampire17
addikt
en ilyet vettem vegul, a zigbee 2P-t
https://www.aliexpress.com/item/1005005584973459.html
En ugy tervezem, hogy: szolgaltato oraja --> szolgaltato blombalt kismegszakitoja --> Fi rele --> okos kismegszakito --> tobbi kismegszakito.
-
migabi24
nagyúr
-
sunavlys
őstag
-
migabi24
nagyúr
-
tibbike01
addikt
-
migabi24
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
63700 - 63601
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Haworth Fern ergonomikus irodai szék (Lumbar Support) + Atlas Headrest fejtámla
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Xbox One / Xbox Series játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

5dBi-s antennák vannak hozzá.
Ez egy teljesen valós kép, Shelly H&T Gen3 okos hőmérővel rögzítve.

HomeAssistant barát kellene nekem.