Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
spst
csendes tag
Szervusztok, segítségre lenne szükségem.
A nem rég kicserélt gázóra helyett G4 RF1 gázórát 10l-es impulzusadóval szereltek fel. Ehhez a hozzávaló 1-es típusú Flogiston impulzusjeladóval és Tuya Water Leak szenzorral (ZigBee) számlálom az óra által adott impulzusokat a HA-ban. Azonban a HA kevesebbet mutat, mint a gázóra számlálója.
A gázórások javasolták, hogy a probléma kiszűréséhez szerezzek egy ZX-5DK számláló és arra csatlakoztassam a Flogiston 1-es jelzésű impulzusjeladót. Kiderült, hogy így a ZX-5DK pontosan számolja a gázóra által adott impulzusokat. Ezek szerint a Tuya nem képes a 10l-es óra által sűrűbben szolgáltatott impulzusok pontos számlálására, kevesebbet érzékel.
Használ valaki hasonló kiépítésben gáz fogyasztásmérést? Tesztelt, kipróbált érzékelő kellene a Tuya helyett, WiFi-s vagy Zigbee-s eszközként elemes táplálással. Tudtok ebben segíteni?
Köszönöm.
-
_ATi_1
senior tag
Üdv,
Philips Hue mennyezeti lámpát próbálok párosítani egy SMLIGHT SLZB-06M zigbee eszközzel, egyelőre sikertelenül. Nekem úgy tűnik, hogy a lámpa nem akar párosítási módba lépni. Philips HUB-om és távirányítóm nincs hozzá, fórumokon talált leírások alapján azzal próbálkoztam, hogy 5x ki-be kapcsolom 2sec/5sec-es késleltetéssel. Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
TheMarci #57896 üzenetére
Átpakolni Raspberry Pi-re? Én is konténereztem DSM alatt, de függetleníteni akartam a NAS-tól (nem Mattereztem). Már egy Pi3B-n is elég jól muzsikál kevés eszközzel és HA OS alatt be lehet lőni simán az IPv6-ot, nem kell Raspbian se hozzá. Egy Pi4b-n meg hasítani fog (4GByte ajánlott, mert akkor lehet mókolni in memory adatbázissal állítólag, de van aki PI-n tette Dockerbe ) meg a Samsung vagy SanDisk valamilyen Endurance jelölésű microSD kártyája (ami bírja a sok írást, mert állítólag ezek tlc meg mlc alapú cuccok típustól függően 100+tbw írás élettartammal)
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Felraktam egy Synology NAS-ra a HA-t Docker alatt, mint kiderült a Matter eszközök miatt ipv6 cím kellene a Container Managernek.
Ennél: [https://github.com/007revad/Synology_ContainerManager_IPv6] van jobb/ más megoldás, próbálta már bárki? -
vkp
aktív tag
Megtaláltam a problémát. Nálam (eddig) duckdns.org-os elérés volt, port forward, https. A https a probléma, amiatt nem lehet local ip-t http-n beállítani, ezért az atom kockák nem tudják elérni a HA-t. Mivel egyébként is volt nabu cloud elérésem, most már csak azt használom, a https-t visszaraktam sima http-re (port forwardot persze kikapcsoltam), így már be lehet állítani a local ip-t, és így már mennek az atom kockák is.
-
rablohal
csendes tag
Sziasztok!
Aqara E1 mozgásérzékelőket nem tudom párosítani.
Config: homeassistant, raspberry pi, Combee zigbee adapter, deConza Phoscon-ban nem érzékeli, nem talál rá
hőmérőt azonnal megtalálja 10 méterről is
Aqara P1 típust használok, azzal nincs gondVan valami ötletetek? Aki találkozott ilyennel, segítene pár lépésben mit csináljak?
-
Yocee
aktív tag
Szerenék játszani a HA asszisztenssel. Az Androidos Companion appal valahogy rávehető, hogy wake wordel működjön, és ne kelljen hozzáérni az eszközhöz? Esetleg valami androidos akadálymentesítő eszközzel? (egyszer láttam egy TikTok videot, ahol azt mutatták meg, hogy Iphone-on megoldható, hogy folyamatosan füleljen, és egy hangparancsra gesztust csináljon, így tudott a csaj mosogatás közben TikTok videókat nézni, mert a Next parancsra egy felfelé suhintást tudott csinálni)
-
-
vkp
aktív tag
M5Stack Atom Echo-val van valakinek tapasztalata?
Van belőle 2db, Firmware: 24.11.1 (ESPHome 2024.11.1) volt rajtuk, az egyiket megupdateltem, azóta nem szól benne a hangszóró. Az update utáni verzió: Firmware: 25.2.1 (ESPHome 2025.2.0). -
LouiS22
veterán
válasz
Jofi81 #57884 üzenetére
Megcsinálhatod azt is, hogy egy Shelly Gen2(től felfelé) smart plugot bedugsz abba a konnektorba, bekapcsolod rajta a wifi extendert és az így keletkező AP-re csatlakozol a mérővel. A konfigban meg simán mqtt-re módosítasz és azon keresztül tolod az adatokat a HA-ba. Az egyetlen hátrányod az lesz, hogy dashboardról nem tudsz majd OTA frissíteni (csak manuálisan). Mondjuk pont a slimmelezer az, aminél baromi ritkán van olyan frissítés, ami miatt érdemes is.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Az okos cilinderzárakon kívül létezik egy belső ajtó nyithatóságának tiltása/engedélyezése internetről mobil APP-val? (Kilincs retesz?
)
-
Gabail
csendes tag
Sziasztok! Nemrég volt kérdés a bojlervezérlés. Magam is ideális eszközt keresek erre a célra. Alapvető feltételek: kontaktor vezérlés, fogyasztásmérés áramváltóval, DS18B20 hőmérő csatlakozás. Mit ajánlotok?
A hőmérséklet alapú ki/bekapcsolást az eszköznek önmagában is meg kell tudni oldania. Emiatt gondolom ESPHome vagy Tasmota alapú WiFis eszköz jöhet szóba, hiába preferálom egyébként a Zigbee kapcsolatot. Talán mondanom sem kell, de természetesen HA-ba integrálhatóság is szempont.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Jofi81 #57876 üzenetére
Ezt senki nem fogja távolból megmondani, h milyen a wifi téerőd az óránál, és pl. csak a hálózatról szakadt-e le, vagy egyéb jellegű a gond, akár szoftveres, akár hardveres. Előbbit kiküszöbölendő (látatlanban az sem kizárt, h maradt még olyan adat a konfigban, amin elhasal a kód) érdemes lenne egy lehető legegyszerűbb alapconfigot tölteni rá, és csak ha az stabilan működik, akkor kísérletezni tovább a speciális hazai jellemzőkkel.
Mindenesetre nem tipikus, h ilyen gond legyen vele, egyszer beállítja az ember és megy folyamatosan. -
tibbike01
őstag
válasz
Tesztelo.hu #57874 üzenetére
Ez lesz a megoldás végül:
Veszek egy dimmelhető izzót (e27, sima dimmelhető)
és
veszek egy Shelly dimmer 2 okosrelét,
az izzót betekerem a wc e27 foglalatba, az okosrelét a wc villanykapcsolója mögé teszem és bekötöm.Ez után az okosrelé applikációjában mobilon be tudom azt állítani, hogy este 22óra és reggel 6 között, ha felkapcsolom a lámpát (a fali villanykapcsolóval), akkor a wc-ben 10%-on világítson. Ha ezen időszakon kívül kapcsolom fel, akkor 100%-on világítson.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
tibbike01 #57800 üzenetére
Hagyományos kapcsolóval ezt nem tudod megcsinálni, hiszen ha lekapcsolod, elveszi a fázist a lámpától, azaz nem működik az okos része sem. Felkapcsolod, kell neki x mp mire összekapcsolódik az okosrendszererrel, azt nem várja ki senki. Ehhez a kapcsolót is le kell cserélni pl. Tuya okoskapcsolóra, annak viszont kell nulla és fázis is, az meg nem mindig van a hagyományos kapcsolónál (mármint nulla vezeték).
-
Doki16
addikt
Olyan töltő kell amihez vagy adnak smart metert (DLB box) és úgy kommunikál a töltővel vagy olyan amiben már magában a töltőben van az egység és az áramváltókat kell rátenni a villanyórától három bejövő fázisra. Tehát a villanyóra és a ház lakáselosztója közé kell kerülnie az áramváltóknak.
-
fap333
aktív tag
válasz
ViZion #57858 üzenetére
nono, ez másik projekt... nem összetévesztendő a kettő
A pontosság maximalizálása lenne a cél, mert mondjuk egy mosógép fogyasztását mérném vele, ami a 80A-es mérési tartományt még a melegítési fázisban se nagyon használja ki (max 12-14A) nemhogy a mosási-forgatási fázisban (0,5-1A). -
4D4M
senior tag
Ha a szolgáltatói mérőre gondolsz, az egy ettől teljesen független történet. A töltőnek dedikált mérője van. Illetve még annyival lehet extrázni, hogy amennyiben napelem termelésed van, akkor azt hozzá lehet adni a rendelkezésre álló teljesítményhez.
(tehát ez még rájönne a 3×20-ra, de esetedben ezzel a töltővel ez irreleváns) -
Doki16
addikt
Jó ötlet amiket írtatok köszönöm szépen. Van bőven hely egy kontaktornak a bojler lakáselosztójában. Át kell gondolnom majd a rendszert, mert most jelenleg vezérelt áramra van kötve. És a lényeg az lenne, hogy a napelem többlet termelését tenném rá, de az meg nyilván a mindennapszaki áram. Lehet ez bonyolultabb mint elsőre gondoltam, mert ha napelemről akarom megtáplálni, akkor galvanikusan le kell választani a bojlert a vezérelt részről.
-
Hogy lehet azt megcsinalni, hogy pl. egy elektromos auto tolto ne vegyen el tobb aramot, mint amennyi rendelkezesre all? Tehat ha pl. a hazban van 3x20 amper, a tolto tud csucsban 3x16-ot, akkor mindig csak annyit hasznaljon, amennyi a 3x20-bol 'marad'?
-
-
fap333
aktív tag
Helló!
Teljesítmény / fogysztás mérésre ilyen kütyüt használ valaki?
Mennyire lehet ez pontos? Ha a fázist 2x-3x áttekerem az áramvátón, akkor be tudom állítani, hogy a mért értékeket felezze-harmadolja? -
válasz
ViZion #57855 üzenetére
Pont nem olyan rég rakott be valaki egy képet (lehet nem ebbe a topikba, már nem találom), ahol bojlert kapcsolgatott egy Sonoff-al. Ráadásul a nagyobbikkal, és szépen meg volt pörkölve, olvadva. Van shelly, ami tud No contactos fogyasztásmérést a
De nem ismerem a EARU-t, ha vált, nyilván jobb egy eszköz
-
válasz
Doki16 #57853 üzenetére
értettem, amit írtál... EARU ezt tudja, nálam bevált, tűzhelyet is méri/kapcsolja, az pedig 10-14 Amperokat is beszippant.
Garázskapunál meg olyan kell, ami drycontact/szárazkontakt, vagy nem is tudom mi az magyarul. A lényeg, h a kapcsolt rész a vezérléstől, betáptól független legyen.
Shellyshop-ban keresnék erre itthon valamit, ebből nem kell 10 darab, legyen jóféle inkább.Pulsar: ha kontaktort kapcsolsz, akkor áram mérésére külön valami kell, több hely kell a szekrényben, stb... átlag bojlerek azért nem vmi extrém nagy fogyasztók a 6-9 Amperral.
-
-
Doki16
addikt
válasz
ViZion #57852 üzenetére
Ha értenék hozzá akkor nem kérdezném
Egy olyan cucc kell amivel távolról be lehet kapcsolni a bojler áramellátást és aztán meg ki. Azért kérdeztem, mert Kínából rendelnék, de inkább a jól kipróbált darabokban bízom.
Igazából a mind a bojlerhez és a garázskapuhoz is egy NO kapcsoló kell. Csak míg a bojlernél átfolyik 8 amper, addig a garázskapunál csak jelet kapcsolok, értsd 5-24V és elhanyagolható amper.Köszönöm, megnézem ezt az EARU cuccot
-
válasz
Doki16 #57850 üzenetére
Sonoff-nak van 200 bigyója, melyikre gondolsz?
Bojlerhez nekem az EARU bevált, DIN sínre szerelhető, Zigbee, de van Wifi is. Van, ami csak kapcsol, van, ami mér és kapcsol is. Természetesen 63 A terhelhetőségűt vettem, ez elég lehet a bojlernak, még kínai Amperral számolva is. De azért bekapcsoltam egy áramkorlátot. Van amúgy alacsony- és túlfesz korlát és hővédelem is benne.
Garázsra passz, ennyi infó alapján kb. bármi tuya relé OK, ha drycontact-os. -
Doki16
addikt
Hamarosan csinálni fogok egy HA szervert. Egy itteni kolléga már sokat segített benne privátban
Most egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen okosrelét javasolnátok egy bojler kapcsolgatásához, ami jól illeszkedik (és főleg könnyen, mert amatőr vagyok) a HA-hoz? Max áramfelvétel 1800 watt. Sonoff Aliról jó lehet? Egyelőre még nem néztem semmilyen típust, de ha van valami bevált, akkor azt szívesen fogadom.Ugyanilyen feladatra kellene még egy garázskapunyitó, de ott nem mennek nagy áramok csak jelet kell kapcsolnia, ezért egy legegyszerűbb legolcsóbb cucc is elég lehet.
Van erre a két dologra eszköz?
Wifi mindenhol van.Más téma: A Polar klímákat gond nélkül sikerült HA-hoz rendelni. Csak Tuya-ba kellett párosítani őket és automatikusan megjelent a főoldalon miután felettem a Tuya integrációt.
-
lord.lakli
őstag
Sziasztok!
Egy 102-es (kétpólusú kapcsoló) amibe be van kötve egy mennyezeti lámpa és egy fürdőszobai páraelszívó is. A kettőt együtt kapcsolja. Van egy plusz fázis is az elszívó felé, mert időzítős kikapcsolást tud. Csak a lámpa nullát szakítja meg. Az elszívóhóz menő nullát nem szakítja meg, mert nem menne az időzítő.
Szeretném okosítani ezt a kapcsolót elsődlegesen zigbee kapcsolat révén, de ha nem megoldható, akkor bármire vevő vagyok.
Ha nem gond, akkor szeretnék konkrét javaslatokat kérni, hogy mivel tudom megoldani.
Előre is köszi. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Szirtimorc #57842 üzenetére
A NAS-omban van RTC és NTP szerver, azt használom a router elsődleges NTP forrásának. Ha nincs internet, áramszünet után akkor is van honnan frissülni, a kliensek meg már a routertől kapják.
De lehet GPS vevőt is pontos idő forrásnak használni. -
-
-
tibbike01
őstag
válasz
Szirtimorc #57842 üzenetére
A router egy olyan eszköz, amit folyamatos bekapcsolt állapotra terveztek nem?
-
istvan170
aktív tag
Google Calendar integrációt képtelen vagyok összehozni Home Assistantban. Google console-on elvileg minden beállítva, van projekt, van web application, oauth client, Calendar API megy. Az Authorized redirect URI-val vagyok bajban. Ide mit kellene írni, kell egyáltalán valami? Több videót végignéztem, mindegyikben van valami hitelesítő kód, de nekem nem lesz olyan, amikor az integrációt indítom. Helyette ezt a hibaüzenetet kapom egy új google ablakban: Hozzáférés letiltva: Az alkalmazás kérelme érvénytelen
-
Szirtimorc
senior tag
-
tibbike01
őstag
válasz
E.Kaufmann #57839 üzenetére
Nincsen HA integrációm és nem is szeretnék.
Okos lámpát azért szeretnék mert egyrészt már nem is nagyon lehet kapni olyan mennyezeti lámpát, amibe izzót lehet tekerni, másrészt meg tök jó lenne, ha a fényerő mellett a színhőmérsékletet is be tudnám állítani az adott időszakra. De persze ez már csak hab lenne a tortán.
Ez a warmglow amúgy tetszene csak kár, hogy 2200tól 2700ig állítódik a kelvin. Mivel wc-be lenne, oda jobb lenne valami 4200-5000 körüli kelvin. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
tibbike01 #57836 üzenetére
Hagyományosan dimmelhető buta Philips izzók. Annyi bennük az okosság, hogy warmglow (változik a színhőmérséklete a fényerővel) de működött 500 forintos dimmelhető Auchan LED-ekkel is, csak kicsit vibráltak néha. Én a helyedben amúgy megvárnám a Gen3-as Dimmer-t, az enyémet is le fogom cserélni, ha rendelhető lesz. valahogy instabilabb a HA integrációja ezeknek a GEN1-es ColoT-s Shelly-knek, legalább is a Dimmer2-nek míg a többi, legalább Gen2-es Shelly nálam vígan tovább működik. Szeret leszakadni a HA alól, valamint butácskább a webes felület.
-
gorbep
senior tag
válasz
tibbike01 #57834 üzenetére
Minek ehhez okoslámpa? Bármi jó, ami HW-esen dimmelhető.... mezítlábas OSRAM Filament 900 Ft... A shelly dimmeli...
-
Shelly 3EMhez van valami tuti tipp hogy látványosan home assistant dashboardra ki tudjam tenni a fogyasztási adatokat? fázisonként / összesen?
-
tibbike01
őstag
válasz
E.Kaufmann #57835 üzenetére
Ez nagyon király! Neked milyen lámlád/izzód van?
-
tibbike01
őstag
A magyar Shelly forgalmazónak írtam emailt és ők azt állítják, hogy egy Shelly Dimmer 2 és egy dimmelhető okos lámpa önmagában elég, hogy meg tudjam valósítani azt, hogy este 22 óra és reggel 6 között 10% fényerővel kapcsoljon fel a lámpa, ha a fali kapcsolóval felkapcsolom. Egyébkent 100% fénnyel kapcsoljon. Ezt meg tudnátok erősíteni vagy cáfolni?
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! A Sonoff TX széria helyett tudnátok ajánlani olyan fali kapcsoló családot ami nem éríntős, viszont tudja az rf-et, tasmotát és olyan ~6000 forint körül hozzá lehet jutni?
-
JMP
kezdő
Ahh frissitettem HUE appot és már benne van ami neked kell
)
Tehát akkor ami neked kell:
- Philips Hue Wall Switch Module [link]
- Philips Hue Bridge 2.0, Apple Homekit [link]
- Philips Hue White 9W E27 vagy Color [link]
- Wago [link]
Kapcsoló mögött egy Wago amivel rövidre zárod az áramkört így egyfolytában lesz áram az izzónál. Ezt ne felejtsd el ha éppen szerelsz akkor mindig áram alatt lesz a foglalat!! Elemet 2-3 évente kell cserélni majd a rendes fizikai kapcsoló mögötti Wall Switch Module-ba. Ha van Nulla vezeték is a kapcsoló mögött akkor azt külön le kell wagozni majd egyedüliként de ezt a villanyszerelő fogja tudni.
Tutorial :-)) [link] -
JMP
kezdő
válasz
tibbike01 #57826 üzenetére
Csak egy kérdés, a WC ajtó zárva lesz vagy néha igen néha nem?
Mert lehet jobban járnál egy nyitásérzékelővel és ahhoz már egyszerűbb beállítani agy automatizmust.
Vagy marad ez a megoldás, kérdés Shelly alatt van e erre automatizmus, nem ismerem annyira az App-ot mit tud, mert HA alatt használom Shelly kapcsolókat is:
#57823 -
JMP
kezdő
válasz
tibbike01 #57826 üzenetére
A francba, nem tudja! Nem lehet neki megadni idő intervallumot csak azt, hogy első kapcsolásra milyen színhőmérséklet vagy milyen színnel világítson az izzó! HA és HUE-val biztos össze lehet rakni. Valamelyik nap megnézem és megpróbálom összerakni. Vannak ilyen kapcsolóim és izzók hozzá.
Szimplan HUE nem tudja sajnos.
-
JMP
kezdő
válasz
tibbike01 #57822 üzenetére
Philips Hue Izzó és kapcsolo mögé szerelhető kapcsolóval meg tudod csinálni + HA. Mivel az az izzót fogja kapcsolni nem az áramkört. Direktre kötöd az áramkört és a hue kis kapcsolója ami a kapcsolo mögé szerelhető csak kapcsolorol veszi le, hogy fel vagy lekapcsolod. Lehet HA se kell hozza. Délután meg nézem neked lehet hue központba is ez vezérelhető, hogy x időben x% legyen a szín és fenyero, ha felkapcsolod a lámpát és ha lekapcsolod akkor lekapcsol a lámpa.
-
chemand
aktív tag
válasz
tibbike01 #57822 üzenetére
a lámpát direktbe kötöd, a kapcsoló mögé teszel pl. egy shell1 mini-t és beállítod rajta a detached módot, azaz leválasztod magát a relét a kapcsolóról, csak a kapcsoló állapotát fogja mutatni a shelly, az áramot nem fogja elvenni a lekapcsoláskor, ezután kell egy automatizmus, hogy állapotváltozáskor és időponttól függően milyen fényerővel világítson az izzó (nálam a wc-ben ez működik)
-
Van egy shelly 1pm plus-om, ami egyszer ESPHome-osítva lett. Tettem rá egy AddOn-t és a digitális bemenetén impulzust szeretnék számolni. (Eső mennyiség mérő, reed relével)
A kérdésem, hogy honnan tudom melyik GPIO-t kell beállítanom? -
-
tibbike01
őstag
válasz
donmackó #57804 üzenetére
Nem teljesen értem. Bocsánat. Ha egyszer felkapcsolod 10%-on utána napközben, ha felkapcsolod, akkor is 10%-on fog újra felkapcsolódni? Ott már 100%-on kellene kapcsolnia.
Tehát minden nap napközben 100%-os világítást, este 10%-os világítást szeretnék. Ennek a configja történjen a háttérben. Én csak a villanykapcsolót akarom fel-le kapcsolgatni, ha este 22 óra után kapcsolgatom, akkor 10%-on világítson, ha napközben kapcsolgatom fel-le, akkor 100%-on világítson.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Tippre ez összehozható egy Shellyn beállított automatizálással. De ehhez mindenképpen kell net kapcsolat, mert nincs RTC a Shellyben (vagy lokális NTP szervert is csinálhatsz, de akkor már inkább HA).
Ha nem csak ez az egy dolog kell, hanem majd mindig még egy valami, akkor olcsóbb és könnyebb HA-val kezdeni.
-
tibbike01
őstag
válasz
dragon1993 #57802 üzenetére
Igez ezen a pár mondaton nekem is felcsillant a szemem, de sajnos a hagyományos fali kapcsolóval nem megy, ott ténylegesen off-ba megy a lámpa. Ilyen Flex Switch kapcsoló kell neki.
-
dragon1993
őstag
Ti milyen mennyezeti lámpákat használtok?
Első sorban zigbee felé mennék el. -
dragon1993
őstag
válasz
10 perce azt írtam volna hogy lehetetlen és okos villanykapcsoló + okos lámpa a megoldás.
Beleolvasva a linkelt Yeelight leírásába ezt találtam:
Az
intelligens lámpa mindig világít a SLISAON ™ segítségével
A Yeelight egyik fejlett innovációjaként a SLISAON™ technológia hardver áramköröket és szoftveralgoritmusokat integrál. Ily módon továbbra is változtathatja a világítást intelligens vezérléssel, hang- vagy távirányítóval, még akkor is, ha a mennyezeti lámpa áramellátását a kapcsoló megszakítja.
SLISAON ™ = Az intelligens lámpa mindig BE
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Opel topik
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest