- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Mondjuk az IKEA ajtó / ablak nyitókra pont megy a panaszkodás.
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Az újabb lakások / villamos hálózatoknál ott van a nulla.
A régieknél van csak fázissal működő megoldások, de azok sose tetszettek az extra fogyasztás és egyéb limitációk miatt. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Teszel mellé Shelly-t akkor úgy is egyet nyomsz rajta.
Nálam nem volt mögötte semmi és folyamatosan nyomva kellett tartani, így jobban kapta a törődést.Továbbra is Shelly kapcsoló mögött.
Bidi rádió és boxozol.
Sima rádió és nincs pozíció visszajelzés. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
A gyári rádiós motort-t sose kell basztatni.
A shelly / sonoff relét nem tudod tokba rakni, mert túlmelegedne. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Én 9db redőnnyel játszok, ott más a matek.
Most ott milyen redőny van?
Milyen vezeték megy a redőnyhöz? -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Én most kértem a smart-home importőrtől egy 7006M Matter boxot tesztre. Hétfőn mennek fel a BIDI motorok, ha ez így működik akkor szerintem ez lesz a legjobb megoldás addig amíg nem lesz Zigbee / Thread motor elterjedve jó árban.
Wifi-set akkor vennék ha Matter kompatibilis, de ilyen tuya megoldást semmiképpen.
A kapcsolós megoldás addig jó amíg nem 5 redőny van egy szobában. Asszony nem szereti a telefonról nyomkodni ezt, normális zigbee távirányítót meg nem találtam. Részemről elengedtem a kapcsolós megoldást. Egyetlen vágyálmom, hogy menjen a matter box home-assistanttal, mert így kb semmihez nincs kötve az ember. (csak a boxhoz)
-
dragon1993
addikt
"Elemes" fali kapcsolóhoz ez nem jó.
Ennél a megoldásnál sima 4 vezetékes redőny motor van.
Mélyített szerelvénydobozban a redőny kapcsoló és az mögött ez az okosító. Nekem nem jött be ez a Sonoff megoldás inkább Shelly 2PM GEN4 felé mentem. Egy redőnyhöz beraktam szuper, a többinél meg kiderült, hogy nem fog elférni, mert minden szart azokban a szerelvény dobozokban vezettek el. Így ha lesz időm mennek hardveraprora a shelly-k.Az elemes irányt választod akkor a smart-home redőnyöknek van "fali kapcsoló" szerű távirányítójuk, ha teljesen hidegen hagy az okosotthon topic van olyan távirányítójuk amin időzíthető a felhúzás.
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
DD7006A vagy DD7006M redőnyvezérlőt használ valaki?
Mik a tapasztalatok? -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Az EGLO ROVITO-Z 900091-et megrendelte végül bárki? Nyílván nem jött még meg
Praktikerben a többi lámpát megnézve 80-83 lehet a CRI értéke és elvileg nem állítható a hangulatfény fényereje. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Talán működhet, de nem ajánlott.
Lekapcsoláskor kiesik a zigbee hálózatról, felkapcsoláskor se azonnal kapcsolódik vissza, mivel ezek a lámpák mesh hálózatot csinálnak, így ki be lépteted ezeket az elemeket belőle valószínű instabil lesz tőle a zigbee hálózatod.Kérdés mi a use-case?
Egyszer belövöd a fényerőt, letiltod a hálózatról és hagyományos lámpának tervezd használni? -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Lámpák.hu -n rákeresve a mennyezeti lámpákra:
Dimmelhető távirányítóval: 1423db
Wi-Fi: 456db
ZigBee: 229db
Bluetooth 489db
Szabályozható dimmerrel: 22dbTényleg érdekelne, hogy hol vannak ezek az olcsó jól kinéző lámpák, mert nehéz lesz itthon eladni az Aqara T1M-et.
Közben megnéztem a 6nm-es folyosót, 2x520LM már kellemetlen
-
dragon1993
addikt
Az én fejemben a a Shelly sokkal magasabb polcon lévő cég. Ők tényleg fejlesztenek és teljesen más mint egy random címkéző cég amin talán CE jelölés sincs. Nem véletlen kerül 5x annyiba.
A kínai gyártás egy dolog.
A BMW-től a Teslán át az utolsó gagyiig mindent gyártanak Kínában teljesen más minőségben.Én nem találtam semmi utalást, hogy CE-s lenne a dimmer amit linkeltél.
A drágább Moes [link] dimmeren ott van az elején jól láthatóan. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Ez a csodás kisokos
Ezt írja (lux = lumen/nm)Hálószoba: 100–200 lux
Nappali: 200–300 lux
Konyha: 300–500 lux (a munkaterületeken akár 700 lux is)
Fürdőszoba: 200–300 luxÍgy nézve nem túl acélos valóban.
-
dragon1993
addikt
Kérdés, hogy 20%-on elkezd-e villogni, mert ezt sehol nem írják le.
A Shelly Dimmer Gen3 18200Ft ránézésre jobban járok egy EGLO 98847 lámpával.Nem kötekedés kép, új lakásban nagyon ideje lenne kiválasztani a lámpákat, mert a 60W-os izzó egy kábelen nem fog hosszú távon tetszeni az asszonynak.
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Ha megvettem és felraktam elmondom 100%-ra.
Az én tudásom szerint:
Az okos lámpának állandó "felkapcsolás" szükséges.
A relé/okos kapcsoló ilyenkor decouple módban, tehát "folyamatosan felkapcsolva" a felkapcsoláskor meg eventet küld ki.A probléma itt kezdődik: Az evetet alap esetben a HA fogja feldolgozni, ha az meghal akkor nem tudod kapcsolni a lámpát, ennek egy megoldása lehet a direct binding ami zigbee protokol szinten összekapcsolja a kapcsolót és a lámpát és ha nélkül is tud menni.
Én még nem láttam direct bindingot támogató okos villanykapcsolót, sőt jobban utána olvasva a Sonoff is csak ígéri.A buta lámpa és egy shelly dimmer egy golyóállóbb megoldás, de a hálózatról dimmelhető lámpákból nincs nagy választék plusz a dimmer nem fog színhőmérsékletet állítani a lámpán se a hangulatfényt fel/le kapcsolni külön.
-
dragon1993
addikt
Aqara H2 / Sonoff ZBMINI Extreme között gondolkozok.
Előbbinél tudom külön kapcsolni a hangulat világítást, (mondjuk azt nem tudom, hogy ennél a lámpánál lehet-e csak a hangulat világítást felkapcsolni a fő világítás nélkül) az utóbbi olcsóbb és tudja a direct binding-ot így HA leállás után is működik tovább. -
dragon1993
addikt
Zigbee lámpákat nézek.
Pár szobába Aqara T1M-et néztem, de minden hova elég drága lenne.EGLO ROVITO-Z 900091 lámpánál mi a csapda?
12.000Ft-ért ajándék ha Zigbee-s és világít rendesen. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Sonoff ZBMINIR2-t érdemes aliexpressről rendelni? [link]
Gyanúsan olcsó, nem tudom mennyire hamisítják ezeket. -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
A villanyóra P1 portjába bármilyen RJ12 kábel használható?
Előbb jön a villanyóra minthogy olvasót szerezzek. -
dragon1993
addikt
Ti milyen mennyezeti lámpákat használtok?
Első sorban zigbee felé mennék el. -
dragon1993
addikt
10 perce azt írtam volna hogy lehetetlen és okos villanykapcsoló + okos lámpa a megoldás.
Beleolvasva a linkelt Yeelight leírásába ezt találtam:
Az
intelligens lámpa mindig világít a SLISAON ™ segítségével
A Yeelight egyik fejlett innovációjaként a SLISAON™ technológia hardver áramköröket és szoftveralgoritmusokat integrál. Ily módon továbbra is változtathatja a világítást intelligens vezérléssel, hang- vagy távirányítóval, még akkor is, ha a mennyezeti lámpa áramellátását a kapcsoló megszakítja.
SLISAON ™ = Az intelligens lámpa mindig BE
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Moes fali kapcsolókkal van valakinek tapasztalata?
Sokkal olcsóbbnak tűnik mint a Aqara és nem találtam róla igazán rossz véleményeket.(ZigBee kapcsolót keresek éppen)
-
dragon1993
addikt
OFF:
Nekem jöhet ingyen
Világítás téma:
Kicsit elmerültem az Aqara és egyéb dolgokat világában.
Kb arra jutottam, hogy ma nem kapható direct bindingos zigbee fali villanykapcsoló.
Rajtam kívül senki nem fél, hogy lepusztul a HA/Z2M és ülhetek a sötétben?#57156 xrvman
Mint 433Mhz redőny tulajdonos azt mondom, ne legyen ilyen.
Smarthome legbutább redőnyét sikerült okosítani, de semmi pozició visszajelzése nincs.
Az új lakásban más fali kapcsolót kértem és majd megy mögé a Shelly GEN4 -
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Lámpákat néztek a lakásba.
Az Aqara Ceiling Light T1M-et néztem, de a "buta" kapcsolóval való kompatibilitása nem világos számomra.Az elképzelés az lenne, hogy a mostani villanykapcsoló fel/le kapcsolná, de telefonról is fel/le kapcsolható lenne.
A saját bekötési rajzukon van kapcsoló megadva, de nem egyértemű, hogy lekapcsoláskor a lámpa elérhetetlenné válik vagy csak lekapcsolja a fényt.
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Új lakással kapcsolatban újabb nekifutás a redőnyöknek.
Az ajánlott "olcsó" megoldás fali kapcsoló + shelly.
A probléma, hogy eredetileg fix áram van tervezve kapcsoló nélkül, az átalakítása alsó hangon 40.000Ft / redőny, ami 5 redőnynél 200.000FtKérdésem, hogy érdemes ezt a 40000Ft/redőnyt kifizetni vagy valami kész Somfy IO megoldás felé lenne érdemes elmenni?
-
dragon1993
addikt
Shelly Dimmer 2-nek van Zigbee-s alternatívjá?
Tervezgetem az új lakást, de nem látom, hogy egy technológiára rá tudnám húzni a dolgokat.
Redőnyvezérlésre Shelly PLUS 2PM, dimmernek Shelly Dimmer 2 tűnik jó választásnak, de egy ajtó nyitás szenzorhoz meg nem a wifi a jó megoldás.
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg új lakásba költözünk, ami építés alatt áll.
Később szeretnék egy zigbee alapú rendszert kiépíteni.Mire kell figyelmen / mit kérjek az építés során?
Zigbee-s kapcsolókat alapból?
Mélyebb dobozokat?
CAT 6-7-8 kábelt mindenhova? -
dragon1993
addikt
Vettem egy TRÅDFRI konnektor vezérlő készlet és pluszban egy távorányítót.
Lehetséges, hogy a második távirányítót nem lehet hozzáadni gateway nélkül?Leírtam és a Google egyből a barátom lett: [link]
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
-
dragon1993
addikt
Szia!
A hivatalos megoldás ez lenne: [link]
Én vettem egy Sonoff RF Bridge-et a butább DC105 távirányítóval rendelkező redőnyhöz.
Alapból nem támogatja Portisch FW telepítés után MQTT-n vagy webhookat tudom vezérelni.
Sajnos redőny pozíciót nem tud (szerintem a hivatalossal se tudna), erre akarok egy időzítésből számolt értéket, de időm nem nagyon volt foglalkozni vele. -
dragon1993
addikt
Egyenlőre nem érkezett meg, előre próbáltam felkészülni. Köszönöm ha megérkezik visszatérek rá.
-
dragon1993
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy CH9102X board-ot és hozzá 2db XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2-t.
Szeretném kiolvasni az adatokat és egy HTTP POST hívással elküldeni egy távoli szerver felé. (localban nem fut semmi 24/7-ben.)Az ESPHome-ot néztem erre a célra HA nélkül, viszont a telepítésnél be kell adni, hogy milyen board-ra akarom feltenni. Honnan deríthetem ki ennek a lapnak a nevét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen TV-t vegyek?
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest