- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petikeje
tag
Nekem airfel van (Praktiker árulja), midea klón. Elvileg a mideahoz van esphome platform/komponens. Nem kell hozzá felhő semmilyen szinten, illetve 3+ évvel ezelőtt nem kellett. Hogy most hol tartanak az új klimakkal, azt nem tudom
(Upsz már irták...) -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Szia, ha jól értem sikerült frissítened nyáron a slimmelezert amargo felé magyar megoldásra.
Küzdünk itt 1 kollégával, akinek a novemberi esphome frissítés óta nem hoz adatokat a slimmelezer. (Nálam EON területén az amargo működik csont nélkül. Szóval nem "képzeletbeli kolléga" 🤣)
@spst: megosztanad lecci a most működő yaml-d?
@LouiS22: még Te voltál aktív a témában, nem nagyon vagom, hogy a szolgáltató számít e. Ha a kollégának Opus Tigáz a szolgáltatója, akkor működni fog az amargo féle eon-s megoldás?
Köszi! -
Petikeje
tag
Szia, melegítős wc ülőke (mármint nem macinaci van rajta, hanem futoszal benne🤣). Vagy olyan konnektor, ami felkapcsol, ha felkapcsolodik a lámpa, és beledugni egy futoventillatoros kütyüt (nem tudom ennek mi a neve). Mire odakucorodsz, a ventilátor miatt a kis helyiségbe paradicsomi környezet lesz. Nem tudom erintesvédelmi szempontból ok vagy nem, majd a hozzáértők megmondják, de ezeket okositas nélkül meg lehet csinálni.
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Én, shelly rgbw2-t vettem erre. Esphome-t raktam rá, mert az a többi eszközöm is az, de a shelly is tökéletesnek nézett ki (nem merültem bele, de asszem lokalba is megy). Ha van valami okos kapcsolód, akkor azzal is lehet kapcsolgatni HAval (nekem is így volt). Kell tapegység, itteni ajánlás alapján 20%kal felül kell meretezni. Választásnál figyelj milyen feszültségen megy a led. Még amivel a ledszalagot bekotod a vezerlobe. Pl: https://a.aliexpress.com/_EJyPqku
Kell hozza alu vezetősín, amivel felerosited a pult fölé, és elvezeted benne. Pl: https://a.aliexpress.com/_EGMPev2 (ebből biztos van jobb)
Nagyon vigyázz!!! Ha tekercs be jon a ledszalag, ha áram alatt hagyod (vagy fel tud kapcsolódni - akarhogyis) akkor túl melegedhet. Én így majdnem leégettem a házat... -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Na, én majdnem leégettem a házat a nagy DIYba:
Konyhapult fölé szeretnék ledvilagitast. Van egy shelly rgbw2, ehhez a következő alis cuccok:
https://a.aliexpress.com/_Ew9PDxg
https://a.aliexpress.com/_EuDmGyO
https://a.aliexpress.com/_Ezuyhbu
12V48Wos tápegység, méterenként 60ledes strip 4 méter.
Úgy szereltem össze, hogy a ledtekercs kozepén kötöttem a szalagra a tapegyseget (ahol legsűrűbben voltak a ledek).
Minden működött. Viszont egyszer bekapcsolta a HA automatizmus (amikor nem voltam otthon...) elkezdett világítani full fényerővel és a feltekert LED szalag kozepenel a műanyag elkezdett füstölni.
Nyilván mindenki le tudja vonni magának a tanulságot, meg hogy mekkora balf@sz vagyok, de lenne kérdésem:
Rossz ledet/csatlakozót/tápot választottam, vagy alirol ilyesmit nem vegyek, vagy az volt a baj, hogy a ledek sűrűn fel voltak tekerve? -
Petikeje
tag
Sziasztok,
van egy tuya CO érzékelőm (smartwares fga-138). Próbálom bekötni HA-ba Local Tuya bővítményen keresztül, ami az eszköz hozzáadásakor kéri az IP címét. A routeben viszont nem találom az IP-t: amikor az eszköz csatlakozik a wifire, látom, hogy létrejön a handshake, de nem látok IP-t: openwrtben a MAC cime mellett csak egy kérdőjel van. 5perc múlva pedig deauthentikál.
A kapcsolat biztos létrejön, mert az eszköz küld üzenetet a telefonra self-testről.
Nincs beállítva fix ip. Fő routerhez csatlakozik, csak azon fut DHCP a hálózaton, 12 órás lease van beállítva.
A Tuya alkalmazás az eszköz infónál a WAN oldali IP címet adja csak meg.
Hogy lehet megkapni az IP címet, vagy használjam inkább a TuyaLocal bővítményt?
THX! -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Szia, fóruma: https://community.home-assistant.io/t/midea-branded-ac-s-with-esphome-no-cloud/265236
@Gabail hozzászólásában van igazság: villog a státuszled. Nekem 2 van, az egyik atomstabil, a másik frissítés után furcsán viselkedik néhány funkció nem elérhető, de 1 újraindítás megoldja. Valszeg nem kap elég áramot a klimatol. Mindenesetre 1 ilyen kb 2000bol kijön -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Na, körbeértem: az ESP32-CAM modulhoz egy RHYX-M21-45 szenzort kaptam, ami nem OV2640, hanem GC2145 kompatibilis, és ESP_ERROR_NOT_SUPPORTED hibaüzenetet dob az esphome boot közben. A kamera modul szalagkábele fekete, és a típusa a szalagkábel hátulján van, szemben a jól működő MJY20FF-F3 TL 2409-cel, aminek a szalagkábele narancsárga (?bocs, a színekkel gondba vagyok), és a típus a kamera lencséje felöl van. Kb tavaly ősz óta adják ezt a típusú kamerát. Ahogy keresgéltem, minden oldal ezt hozta fel hibának, és még nincs/nem találtam/k megoldást.
Csak azért írom le, ha belefuttok, ne bsztok el rá egy fél éjszakát... Vagy ha valaki talál megoldást, akkor lécci ossza meg.
THX! -
Petikeje
tag
Én is egy esp32-cam-mb -vel küzdök. Esp32t szeretnék rárakni, de ESP_ERR_NOT_FOUND hibát dob boot után.
Ha jól értem ez a baja, hogy a szenzor GC2145, és nem OV2640. Talán... vagy vmi ilyesmi, nem egészen értem. Egy olyan oldalig jutottam, ahol ugyanerre a hibára ezt az okot hozták fel, de nem találok megoldást (megint).
Esetleg vki már találkozott hasonlóval? -
Petikeje
tag
Köszi, közben megoldódott.
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Thx, hogy ránéztél! Linux alól másoltam, és sztem nem hozta rendesen a sortöréseket, hanem én entereztem végig, itt meg hibáztam.
A kód lefordul, flashelni is tudom, és bootnál az eszköz logjában van a fenti hiba. -
Petikeje
tag
Sziasztok,
sikerült valakinek működésre bírnia Seeed Xiao S32 Cam-t esphome alatt?Ez a hibaüzenet: [esp32_camera:123]: Setup Failed: ESP_FAIL
substitutions:cam_id: 3dprintercamcam_friendly_name: "3d nyomtató kamera"esphome:name: ${cam_id}friendly_name: ${cam_friendly_name}esp32:board: seeed_xiao_esp32s3variant: esp32s3framework: type: arduino
logger:
api:
ota:platform: esphome
wifi:ssid: !secret wifi_ssidpassword: !secret wifi_password
ap:ssid: ${cam_id}password: !secret wifi_password
captive_portal:
web_server: port: 80
text_sensor:- platform: versionname: ${cam_friendly_name} ESPHome verzió- platform: wifi_infoip_address:name: ${cam_friendly_name} IPssid:name: ${cam_friendly_name} SSIDbssid:name: ${cam_friendly_name} MAC
sensor:- platform:uptimename: ${cam_friendly_name} uptime
- platform: wifi_signalname: ${cam_friendly_name} signalupdate_interval: 60s
binary_sensor:- platform: statusname: ${cam_friendly_name} státuszesp32_camera:external_clock:pin: GPIO10frequency: 20MHzi2c_pins:sda: GPIO40scl: GPIO39data_pins: [GPIO15, GPIO17, GPIO18, GPIO16, GPIO14, GPIO12, GPIO11, GPIO48]vsync_pin: GPIO38href_pin: GPIO47pixel_clock_pin: GPIO13resolution: 800x600
name: ${cam_id}Nem nagyon találok sikeres megoldást a neten (igaz ugyanezt a hibát se...)Van ötletetek? -
Petikeje
tag
Szia,
Nekem ez az esphome kód (az elejére kell körítés az esphome miatt, de ez a lényeg a sonoff rf végett):logger:
baud_rate: 0
uart:
tx_pin: 1
rx_pin: 3
baud_rate: 19200
rf_bridge:
on_code_received:
- homeassistant.event:
event: esphome.rf_code_received
data:
sync: !lambda 'return format_hex(data.sync);'
low: !lambda 'return format_hex(data.low);'
high: !lambda 'return format_hex(data.high);'
code: !lambda 'return format_hex(data.code);'
on_advanced_code_received:
- homeassistant.event:
event: esphome.rf_advanced_code_received
data:
length: !lambda 'return format_hex(data.length);'
protocol: !lambda 'return format_hex(data.protocol);'
code: !lambda 'return data.code;'
api:
services:
- service: send_raw
variables:
raw: string
then:
- rf_bridge.send_raw:
raw: !lambda 'return raw;'
- service: send_code
variables:
sync: int
low: int
high: int
code: int
then:
- rf_bridge.send_code:
sync: !lambda 'return sync;'
low: !lambda 'return low;'
high: !lambda 'return high;'
code: !lambda 'return code;'
- service: learn
then:
- rf_bridge.learn
- service: send_advanced_code
variables:
length: int
protocol: int
code: string
then:
- rf_bridge.send_advanced_code:
length: !lambda 'return length;'
protocol: !lambda 'return protocol;'
code: !lambda 'return code;'
- service: start_advanced_sniffing
then:
- rf_bridge.start_advanced_sniffing
- service: stop_advanced_sniffing
then:
- rf_bridge.stop_advanced_sniffing
- service: start_bucket_sniffing
then:
- rf_bridge.start_bucket_sniffing
- service: beep
variables:
duration: int
then:
- rf_bridge.beep:
duration: !lambda 'return duration;'ez pedig 1 redőny a configuration.yaml-ből
cover:
- platform: template
covers:
livingroom_cover:
friendly_name: "Nappali"
open_cover:
service: esphome.rf_bridge_send_advanced_code
data:
length: 0x06
protocol: 0x01
code: F4A26E0511
close_cover:
...stb stbha jól emlékszek a start_advanced_sniffing szolgáltatást kellett meghívni a fejlesztői eszközöknél, és előtte el kellett kezdeni figyelni az esphome.rf_advanced_code_received eseményt (asszem).
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Értem. Most így reggel nincs meg, hol tartasz a tervezésbe, de ha ez a cél, akkor sztem mindenkép 2 fizikai gép kell: a HA ujrainditás nem érinti az egyéb bővitményeket mellette (HAOSn), csak maga az oprendszer/gép ujrainditás. Virtuális környezetben meglesz ugyanez a fuggőséged ha külön gépekbe rakod 1 fizikai hwn a funkciókat, csak még behozol 1 plusz réteget.
Persze ha a kipróbálás a cél, akkor nem akarlak lebeszélni (sőt!). Meg 1ébként se... -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Hello,
Pont szerdán szerelem fel egy bvf cp1 tuyas futopanelt. Előtte soha nem volt tuya eszközöm vagy fiókom. Regisztráltam tuya appban, felvettem az eszközt, regisztráltam fejlesztői accountot. Ez alapján a videó alapján telepítettem a localtuyat: [link] . Érzékelte az eszközt, de csak a tuya appban lévő user azonosítót(?) - valami generált karaktersor - kellett megadni, fejlesztői account alatt lévő infókat nem kért. Appot töröltem telefonról, felhasználói fiókot és fejlesztői fiókot nem töröltem. Működik gond nélkül. -
Petikeje
tag
Bocs, ehhez még annyi 5let (a redőnynyitáshoz), nyáron a napfelkelte 4-5 körül is van, 7végén általàban tovább szunyálnak az emberek, télen meg van olyan, hogy a napfelkelte 7:30 után van.
Esetleg ezeket fontold meg, redőnyt akkor nyitni, ha elmúlt egy bizonyos időpont és a napfelkelte is, szóval pl 6:40kor ha már fenn van a nap egyébként napfelkeltekor. Munkaszüneti nap (workday sensor) pedig pl 7:20 a figyelt időpont. -
Petikeje
tag
Hello, esetleg annyi, hogy mondtad megsporolnad a zárás parancsok kiadását, bár kétségtelen, hogy ahogy emlitették itt, a redőny végállás miatt ez "out-of-the-box" működik: az "És ha” résznél lévő 7 feltétel gondolom a redőnyök állapotai, azokat egyenként át lehet tenni a végrehajtáshoz, a megfelelő redőny zárása előttre ellenorzésként. De ez már csak manikűr...
-
Petikeje
tag
Szia, computherm e280 -t használtam erre. Wifis, kell a működéshez 240V. Ezzel az integrációval lehet HA-ba integrálni: [link] Amikor van releváns breaking change, a fejlesztő 1-2 napon belül frissít. A programozáshoz kell internetkapcsolat. Az androidos alkalmazása néha nehezen veszi a lapot. Van hozzá padlóérzékelő, és 2 száraz kontakt van benne. Az így kinező beok-k ugyanezt tudják.
Most NSpanelt (nem a prot) használok ugyanerre, ezzel a fw-rel: [link] . Kicsit mintha leállt volna a fejlesztés, de elég sok mindent bele rakott a termosztáton kívül a fejlesztő. Wifis, ehhez is kell 240V. Teljesen független internettől, de a programozást neked kell megoldani. Én ezt tervezem hozzá: [link] , ez lesz az első futési szezon hogy használom. Nem emlékszem, hogy van hely benne padlófűtés érzékelonek, 2 száraz kontakt van benne. -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Hogy lehetne azt megoldani, hogy az automation action részében a feltétel azt vizsgálja, hogy valaki távol van e legalább 12 órája?
Thx! -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Hello, én computerm e280-t tervezek ugyanerre használni. Ezzel az integrációval hozzá lehet adni HAhoz HACS-ból: [link] . Programozni saját alkalmazásával lehet (felhőből/ben), de aztán működik akár wifi nélkül is. HAban nem tapasztaltam vele hibát. Van 1 sonoff nspanel is, akár azt is ajánlanám.
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Hi, ahan, kb. Bedugod az usb-be, csinál egy wifi hotspotot, csatlakozol, megadod a wifi ssid-d, jelszót, újraindul, csatlakozik a wifihez, ha-hoz. Ekkor már ipcimen elersz egy felületet, amiről már irányithato (de elég fapados) - ehhez nem is kell HA. HAban automatikusan megjelenik esphome add-onban (itt kb next-next-finish), frissíted a fw-t, meg megjelenik HAban mint klíma (mint egy termosztát). ennyi...
-
Petikeje
tag
HA OS legutolsó frissítésével vmi gond van. Van felmountolva hdd-m, és folyamatosan újraindul.
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Szia,
Esetleg nézd át ezt:
[link]
Itt vannak a támogatott típusok:
[link]
Nekem 2 airfel van (lowcost Praktiker/OBI midea klón), gond nélkül mennek 5+ éve. Az okosítás a kettőre volt mindennel 1üt kb 2000 Ft. Gondolom, ha prémiumabbra van lehetőséged, akkor midea ezek alapján működhet. Az első linken van elérhetőség out-of-the-box termékre, de a forrás talán ukrán, úgyhogy most kétséges... -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Wow 😁😁 THX a leirast!
Milyen thermofejek vannak a radiátoron?
Még van asszem 1 lyuk a megvalósításban, nem tudom kritikus-e: amikor fűt a kazán, és elmegy a wifi, a computherm bekapcsolva marad. A futés megy (nem fűt túl) de a thermofejek lezárnak, és a kazán nem tudja keringetni a vizet (ehhez nem értek, de így kepzelnem). Lehet 1-2 radiátorra nem-okos tekergetot raknek? -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Már hisztizett, hogy kevesebb mint 1gb hely van, de vhogy a második(!) újraindítás megoldotta. Amit addig csinált könyvtár azt töröltem backup konyvtarbol, és felszabadult a lefoglalt hely. ssh-ztam korábban a hostra is és a HA instancera is, de nem találtam a megfelelő folyamatot (valszeg én bénáztam).
nem is értem, ezt a második újraindítás dolgot, azért írtam ide, mert az első nem hozott eredményt. Talán akkor még nem foglalt annyi helyet.
Mindenesetre köszi! -
Petikeje
tag
Sziasztok,
Hogyan lehet HA superviseden leállítani a backupot? Elindítottam egy teljes backupot, teleirta az ssd-t, de azt írja, ha új backupot próbálok indítani, hogy a rendszer freeze állapotban van. A backupk listájánál is kiírja, hogy fut egy backup készítése.
Thx! -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Igen. Pont tegnap csináltam meg. A wakeword működik. Legalább is annyi, hogyha bemondom, akkor elkezd kéken pulzalni a kütyü. Viszont valaki mondjon már egy magyar mondatot, amit megért, mert én nem tudtam kitaposni belőle. Se beszéddel, se ha bepötyögöm a szöveget: "kapcsold fel a kapu lámpát" nem működik, pedig van kapu nevű lámpám HAban. Ez alapján próbálom kitalálni: [link]
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Hi,
Működik a FusionSolar integraciótok? Ez: https://github.com/tijsverkoyen/HomeAssistant-FusionSolar
1 napja nem szolgáltat adatot. Van hasonló issue, de ott tegnapra oldódott meg (beavatkozás nélkül). -
Petikeje
tag
Szia,
Nekem nspanelre kellene lecserélni a mostani termosztatot. Ezt használom az nspanelen custom firmwareként: https://github.com/Blackymas/NSPanel_HA_Blueprint
Ennek a kodjaba lehet backupkent programot rögzíteni, de itt azért nem kell ontanulo algoritmusa gondolni.
A mostani termosztatot (computherm e280) meg saját programjával lehet programozni, de utána már függetlenül a HAtol vagy a computherm szervertől működik. -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Esetleg ha vki használ supervised telepítést figyeljen erre a hibára:
https://github.com/home-assistant/core/issues/108655
Asszem nekem is bebszott. (Esetleg docker telepítés is érintett lehet, azt nem tudom ellenőrizni)
Üdv:
P! -
Petikeje
tag
Hi, ha van usb2ttl konvertered, sztem érdemes kipróbálni nspanellel ezt: https://github.com/Blackymas/NSPanel_HA_Blueprint/blob/main/docs/README.md
Ha telepíted az esphome fw-t meg felküzdöd a tft-t, akkor utána tök könnyű azokat megoldani, amiket írtál.
(+ van yt videó, ami még most is aktuális
) -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
ááá, detto beleszaladtam... (pedig annyira gyanús volt a breaking change)
mire észrevettem kicsit szétcseszte az energy dasboardban az adatokat: kb másfél napnyi fogyasztást berakott arra az időpontra, amikor kijavítottam az entitás azonosítókat.
Hogy lehet kitalálni, hogy mi a megfelelő metadata_id?
THX:
P! -
Petikeje
tag
Hi, nekem is ugyanez a konfig volt (broadlink rm pro) és esphome-mal okositott sonoff rf bridge lett. "Migrálást" így csináltam:
A configuration.yaml-ben fel van véve az összes redőny cover templateként. Korábban a broadlink service volt beállítva az open_cover close_cover stop_cover akciókhoz.
Az rf bridge fwbe beleraktam minden akciót és eseménykezelot, ami az esphome weboldalon van (az enyémen van portisch fw is).
Rf bridge admin feluletét megnyitottam, HAban elindítottam az rf bridge start_advanced_sniffing szolgaltatast., és sorban elkezdtem vegignyomkodni HAbol a redőnyök gomjait. Az rf bridge veszi az összes jelet, és kiírja az admin felületen a logjaba. Aztán a régi broadlinkes szolgaltatásokat lecseréltem a configiration.yamlben az rf bridgere megfelelően paraméterezve. Így néz ki most:
cover:
- platform: template
covers:
livingroom_cover:
friendly_name: "Nappali"
open_cover:
service: esphome.rf_bridge_send_advanced_code
data:
length: 0x06
protocol: 0x01
code: F4A26E05
Persze folytatódik a megfelelő close_cover, stop_cover, stb... -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Van tippetek arra hogy lehet megcsinálni azt az automatizálást, hogyha bekapcsol a klíma, és egy homérő hőmérséklete nem változik 5 percen belül, akkor kapcsolja ki a klímát.
Thx:
P! -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Nspanel fwben, amit linkeltem, van lehetőség a termosztaton kívül gombokat kirakni a képernyőre, ami mögött lehet akár szkript vegrehajtása is. Nem tom milyen fan coilod van, de lehet tudna működni. Plusz van feature request lehetőség, hátha elkezdenek foglalkozni a kereseddel. (Vagy ha érzed a késztetést, lehet fejleszteni...)
-
Petikeje
tag
Hi,
jé, pont ilyennel próbálkoztam én is, csak lebasztak itten, hogy ha nem tudok forrasztani, minek kezdek bele.
Amiket eddig osszegyujtottem: nagyon régi tuya fw esetén lehet ota frissíteni, nem kell szétszedni (tuya-convert).
Újabb tuya fw esetén vagy szétszeded és forrasztasz, vagy nyomtatsz kis pogo-adaptert (plusz szétszeded). Itt van leírva minden, ahogy a többiek is irták: https://github.com/fashberg/WThermostatBeca/tree/master
És használod ha-val mqtt-n keresztül, én a leírást úgy értelmeztem, hogy nem kell felhő a teljes funkciójú műkodéshez.
Vagy van local-tuya integráció: https://github.com/rospogrigio/localtuya
Nem kell hozzá szétszedni, csak a tuya alkalmazásból kell vmi azonosítója az eszköznek.
Vannak állitolag viszonylag friss eszközök, amibe már nem esp chip van, erre nem megy fel a fenti custom fw, erre a megoldás a tuya cloudcutter: https://github.com/tuya-cloudcutter/tuya-cloudcutter
Nekem forrasztotta ("inkább ragasztotta") egy ismerősöm, nem jött össze a frissítés... ☹️.
Végül vettem egy nspanelt, és feltettem rá ezt az esphome fw-t: https://github.com/Blackymas/NSPanel_HA_Blueprint
(+ scheduler-card hacs-ról). Már csak le kell cserélni a régi termosztátot az nspanelre.
A régi termosztátom meg egy beok, ezzel a custom integrációval megy, de kell hozzá felhő (pl a programozás hoz): https://github.com/algirdasc/hass-floureon -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Hi, ott a megoldás a linkelt poszt FAQ 3.pontjaban
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Az ütemezés:
8:00-20:00 nappali termosztát fűt ha lemegy a hőmérséklet a nappali erzekelőn, hálószoba termosztát off
20:00-8:00 nappali termosztát off, hálószoba termosztát fűt ha lemegy a hőmérséklet a hálószoba erzekelőn
Vagy? (ez volt az igény.?) Illetve én nem látom benne miért nem működik így. -
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- HP 15s-eq2020nh 4P821EA Notebook
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)