Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szórakozásból csináltam két képet a gépemmel (Olympus C-960Z).
Mind a két képnél ugyanazok voltak a környezeti tényezők, s természetesen semmi módosítás, ez az ami ''kijött'' a gépből :)
''A ''lámpa fény nélkül'':
[L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/feny/wofeny.jpg[/L]
''A Nap az én lámpám'':
[L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/feny/nap.jpg[/L]
Ja, vakut egyiknél sem használtam :D -
nofene
aktív tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én azért egy baráti beszélgetést Urambocsá' ph! talit nem tudok sör nélkül elképzelni! Mellesleg ha annyira akar hányjon meg mesélje csak ne előttem! Ja és az agáz, hogy a mai fiatalság (13-18) hetente ezt csinálja! Én sem vagyok ártatlan 3-szor berúgtam de mint az állat azóta egyszer sem mert undorító, szarul vagyok másnap és még értelme sincs.
-
csudri
őstag
Ég a gyomrom! :O
-
Den
veterán
-
PeliScan
addikt
Öszintén szóval nem nem emléxem, h ezek vakusan vagy nem... volt ilyen is, olyan is, az biztos. Kipróbálom másik mmc vel is, szerencsére van másik is. Nektek sem sikerül őket megnyitni? Mi arra amagarázat, h az indexképek jó?! Hisz akkor megvan vhol az az infó!! :F
-
Lunatic
aktív tag
Panther! Itt nem arról van szó elsősorban, hogy 110-el mentél, hanem arról, hogy mindezt sűrű ködben tetted. Ez felelőtlenség, még évtizedes rutinnal és a legbiztonságosabb autóval is.
Az utakon nem csak magadért vagy felelős. És k*rvára nem számít, hogy kinek volt igaza.
Remélem, minél többet vezetsz, annál jobban megérted majd, miért mondjuk most ezeket a dolgokat.
Repült már át előttem keresztben gólya 1,5m magasan..., a sztrádán. Kb 2 méteren múlott, hogy nem jött be a szélvédőn, meg annak, hogy ésszel fékeztem és nem jöttek belém hátulról. Kellett volna számítanom rá?
Arra, hogy egy nyíregyi részeg éppen azt a módját választja az öngyilkosságnak, hogy a kocsim elé veti magát?
Arra, hogy a sűrű ködben egy markoló igyekszik át az út egyik feléről a másikba, kivilágítatlanul?
Még sorolhatnám, de nincs kedvem.
Ésszel menj, és vigyázz magadra.
Fogadd el a jótanácsokat és gondolkodj el rajtuk. -
boygo
aktív tag
Amikor engem lemeszeltek itt a városban gyorshajtásért akkor a rendőr megkérdezte, hogy feljelentés vagy helyszíni bírság legyen./50-nes táblánál 68 volt/
Mondtam legyen helyszíni erre ő kitőltötte a csekket 10000ft-ról.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a csekkes befizetést hívják a helyszíni bírságnak.
:)) -
PeliScan
addikt
Írtam már ide ([L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=16204&start=#msg204[/L]) de sajna elég kevesen olvassák -talán a kissé elrugaszkodott topiccím miatt- így ide is leírom, hátha. :) (Jah, a topic #204 hozzászólása a lényeg jelen esetben.)
Van egy digitális fényképezőm, ez még nem probléma. Alsó-középkategóriás, önmagában még ez sem gáz. Ám! :) -
Den
veterán
válasz
Panther
üzenetére
Nem, én voltam a hibás. Eleve gyoesabban mentem mint a megengedett sebesség, gyorsabban mint az útviszonyok megengedték, és gyorsabban mint a rutinom alapján mehettem volna. A kitolató autós is vétkes, mert amit csinált az veszélyeztetés, de nem ő okozta a balesetet, ugyanis ha a megengedett sebességgel megyek, pláne ha a csúszós útnak megfelelővel. simán megállhattam volna. Ha meg van elég eszem, ilyen időben a semmi rutinommal el sem indulok motorozni.
''Meg itt nem tolathat elém senki mert egyszerűen nicns becsatlakozó út. Két oldalt szalagkorlát, amúgy a puszta. Továbbra sem tudom elképzelni mi történhetett volna.''
Hidd el Panther hogy a balesetet szenvedett emberek 99%-a ezt gondolta. senki nem úgy indul el hogy ma fogom összetörni magam, senki nem tudja 1 percre előre hogy balesetet fog szenvedni, hiszen ha tudná, megállna, lassítana, kiszállna, más utat választana, stb. Mindenki a baleset előtti utolsó másodpercekig biztonságban érzi magát.
''ott van a tábla hogy biciklivel, mezőgazdasági izével meg lovaskocsival TILOS. Ja, és a biciklisnek is ki kell lenni világítva.''
Meg ugye elméletileg csak 80-al lehet menni :) Sose építs arra hogy mindenki betartja a szabályokat.
Na mindegy nem akarom itt a nagy okost adni, csak tapasztalatból mondom hogy nem tud akkora élvezetet nyujtani a vezetés amiért egy balesetet és a következményeit érdemes bevállalni -
Panther
HÁZIGAZDA
Ahá, te kérdezed. :)
A lerobbant autó vezetője meg sétálhat, de ha az út szélén jön (ahogy kell neki definíció alapján) akkor simán elmegyek mellette, ha kicsit beljebb van, kikerülöm. Igen, szembe jövő autó esetén is van megoldás, mert amikor jött szembe autó, lassítottam. Már csak azért is, mert hátha rendőr :) Ja, és értelmes ember úgyis olyan szinten az út szélén sétál, hogy legalább fél métert tartson az aszfalt szélétől. (Igen, én is úgy mentem amikor mentem éjjel gyalog országúton.)
M5 fizetős rész: fizetőőős?? ÉN?! :) -
Panther
HÁZIGAZDA
Igaz ami igaz, én is gondolkodtam már rajta hogy veled hogyan történhetett ami. Elég szívás baleset... :( De igazából nem a te hibád volt ha jól értem... jó, persze hogy ez nem segít már semmit, teljesen igaz :( Mondjuk azért motorral mégiscsak más minden mint autóval. Meg itt nem tolathat elém senki mert egyszerűen nicns becsatlakozó út. Két oldalt szalagkorlát, amúgy a puszta. Továbbra sem tudom elképzelni mi történhetett volna.
Ja, nem tudom ki kérdezte mióta nem járhatnak ott biciklisek: azóta, mióta megépült az az út, ott van a tábla hogy biciklivel, mezőgazdasági izével meg lovaskocsival TILOS. Ja, és a biciklisnek is ki kell lenni világítva. -
Panther
HÁZIGAZDA
Már miért lenne jogsielvétel? Ahhoz 50%-kal kell túllépni a határt tudtommal... amúgy is, direkt olyan a Wartburgok kijelzője, hogy ami a 120 rajta az igazából csak 110 (be vannak jelölve a valódi sebességek is rajta, csak egy kis baromi vékony fehér csíkkal), szóval az a 110 kb 100 volt és 90 a megengedett. Nem értem hol itt a jogsielvétel. Apró szabálysértés. Kb fele akkora mint városban 60-nal menni.
-
twollah
nagyúr
Na hagyom asszonyt netezni.
-
twollah
nagyúr
Asszony almelkodva nezi a kepeket.
Mondtam neki, hogy regisztralja magat.
...nem akar ilyeneket ezt mondta. -
Som@
őstag
Bazzeg.
Bocsi
ez akart lenni
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( -
Den
veterán
Mentem egy úton ahol nincs forgalom, nincs kereszteződés, húztam a gázt, merthogy ott úgyis lehet nem történhet semmi, aztán egy egy parkoló kocsi padlógázzal tolatott ki az útra. Rutintalan voltam, megijedtem besatuztam, aztán a többire nem emléxem, illetve ebből is csak arra hogy elindultam az úton, hogy kicsit kihuzatom a gépet hogy érezzem a sebességet. Ja és szar volt az idő szemerkélt az eső.
-
-
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
zsoltee10
üzenetére
Jááájj :) Tök jól esik hogy így aggódtok értem. Bár lehet hogy inkább a világ többi élőlényét féltitek :) De ismét mondom hogy ez országúton volt kint a pusztában, ahol nem járhat gyalogos, biciklis, lovaskocsi, nagymami, egy árva lélek sem. Főleg nem hajnali 1kor. Ködlámpa ugyan nincs de a sima fényszórók jók voltak és mint mondtam a szembejövők fényét bőven időben ki lehetett szúrni. Ráadásul egy részen még 2x2 sávos út és végig közvilágítás is volt. Nem tudom mond-e ez nemtek valamit, de a 6-os út Budafok és Érd között. Természetesen azon a részén ahol lámpák meg kereszteződés meg az M0-s van, 50-60 körül mentem. De ki kellett próbálnom az érzést, szerintem bőven megfelelő biztonsággal.
-
Nekem még nem volt időm jogsit csinálni :(, de néha 180-al meghajtjuk a barátomék lagunáját egy épülő úton. Azóta viszont nem, hogy apám pár napja elütött egy őzet, 130-al.
Amikorra meg tudott állni, akkor estek le a maradványai a levegőből, az egész kocsi tiszta vér meg ilyesmi volt; gyakorlatilag szétrobbant az őz. (Főútra lépett föl). -
Panther
HÁZIGAZDA
Nyugi, nyugyi, nem városban természetesen, hanem országúton kint a pusztában :) Azért a szembe jövő fényét lehetett látni időben. Amúgy sokkal veszélyesebb volt amikor Budafokon mentem az egyik főúton. Tök szabályosan 50-el a 2x2 sávból a külsőn, amikor majdnem rögtön meg is volt első karambolom fél óra vezetés után. Balról valami állat jött rá az útra ezerrel, de nem a belső sávba hanem így majdnem 90 fokban (úton keresztbe) be elém a külsőbe. Fék padlóig, szerencsére megúsztam. Mondjuk nagyon durva hangok jöttek ki a kocsiból, meg aztán kattogott is, mondom ''mi a..?!'' Megálltam kicsit arrébb, majd megnéztem az autót mi szakadt le (másik ürge persze gyorsan lelépett). Úgy láttam nem lóg semmi, de azért visszasétáltam a helyszínre kiesett-e valami (egész nap előtte az autót csináltam hogy egyáltalán beinduljon). megyek visszafelé, valami vastag íves rozsdás fémdarabot találok az úton. Aztán még kettőt. A durva az volt az egészben, hogy melegek voltak, pedig kint marha hideg volt! Úgyhogy elhoztam magammal haza őket, megkérdezem majd apámtól hogy lehetnek-e a kocsiból valók :) Ja, és a száguldás csak ezután jött, hogy szétesett a kocsi :) Legalább a dögcédulából tudták volna ki voltam :DDD
-
twollah
nagyúr
Panther!
Tudod mi a ciki egy temetesen?
Mindenki all egyedul CSAK TE FEKSZEL! -
neduddki
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
HI!
Panther ha nem sokaid akarod boldogitani itt a tarsasagot akkor csak tegyel igy, sanjnalna ha ph-nak testuletileg kene kivonulni temetesedre, en es ugy tunik rajtam kivul meg nehanyan ugyanezen a velemnen vannak.
Nehany dolgot erdemes megtanulni kodben nem rohanunk, es qva figyelunk akad ojja esmerosom akinek a gozolgo loszar mentette meg az eletet, mert bevillant, hogy akkor elotte lo/lovaskocsi van vhol... ott volt....
Lejton soha nem rohanunk, egy fokozattal lejjeb mint sik uton had fogjon a motor is. felfele ellenben nyugodtan....
es meg lehetne sokaig sorolni, de ha eszt a taktikat fojjtatod akkor kar eszt megtanulni:-(((((
udv
neduddki -
zsoltee10
addikt
válasz
Panther
üzenetére
:( azt hiszed ez jópofa? nem csak magadban tehetsz kárt, hanem másban is. nekem 3 éve van jogsim, de nem lennék ilyen bátor, hogy egy arra alkalmatlan autóval ködben száguldozzak. És, ha a ködből egyszercsak egy biciklis, gyalogos jelenik meg előtted? az ABS megfogta volna az autót 2 méteren belül?Arról nem is beszélve, hogy friss jogosítvánnyal nem mernék a helyedben ugrálni, hogy 110-zel mentem, nincs még akkora rutinod, nem érzed még annyira az autót, hogy tudd, mit csinálhatsz vele, és mit nem. Az első évben nem nagyon mentem 90 felett jó autóval sem, nemhogy Wartburggal. Meg nem próbáltam eljátszani a született autóversenyzőt. Csak ésszel. Száguldozni a mai napig sem szoktam, sosem lehet tudni, akár egy defekt is máshogy jön ki 150-nél, és 90-nél, ezt szeretném, ha észben tartanád. Te sem akarhatod tönkre tenni az életed. sokan vannak, akik ha tehetnék viszaforgatnák az időt, és még egyszer nem mennének annyival. Nyomorék is lehetsz, ha nincs szerencséd, és azzá tehetsz embereket, tönkre teheted mindkét család életét. Ez járjon a fejedben, ha legközelebb autóba ülsz.
-
neduddki
nagyúr
H!I
A skala metroban mult heten eleg szepen learazott sportcipok is akadtaka agalerian....
Nem tudom pontosan mijjen funkciora ko /labra:-)))/, de a katona j-ban 13 ker erdeems megnezni az over irregulart neha eleg ertelmes cipok vannak meg a ket mattut kozott mejjik ucca meg felfele???? mindig elfelejtem ott is van vmi hasonlo, mongyuk a tulaj/eladok kritikan aluliak az a segitokesseg, de szerencsere egy-ket normalis alkalmazott is akad.... /bal oldalon 28 talan/ esetleg szinten 13 tatra 22 sandstone, de ott kifejezetten sprtcipot meg nem lattam
udv
neduddki -
Bash
őstag
válasz
Panther
üzenetére
Csak óvatosan! Könnyen megeshet, hogy csak a Panther-es dögcédula marad belőled. Attól, hogy van végre jogsid, ne érezd magad autóversenyzőnek! Évekig kell vezetni nyugodtan, figyelmesen, hogy megszerezze az ember a kellő rutint. Száguldozással várjál még egy kicsit, de ha nagyon türelmetlen vagy, akkor menjél ki az autópályára éjszaka, ott a legkisebb a veszélye annak, hogy valakiben kárt tegyél. És ne feledd, hogy a technika közel sem tökéletes!
Munkából hazafelé (éjfél után) én is szoktam 110-el jönni, de ez mérföld/órában kicsit más dolog. -
Panther
HÁZIGAZDA
Na ez veszéltyes volt. 110-el mentem a szétesős Wartburggal hajnali 1-kor baromi nagy ködben :) Első vezetésnek nem is rossz... kezdőknek való, nemde? :DDD
-
-
zsoltee10
addikt
Budmil nem cipőgyártó, jó pulcsiaik, meg pólóik vannak, de cipőt nem vennék. cipőből nekem a nike jön be. a mostani a 3. Barátnőmnek Adidas volt 2, de most nike cipőt vett, ami légbetétes, és azt mondja sokkal kényelmesebb, mint az eddigi Adidas cipők. Csak azért írtam le, hátha segít a döntésben. :)
-
Esmein
nagyúr
1k.
Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Gaming notebook topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Dell 3490 Intel i5-8250 laptop (hibás)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest