- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 7
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Ha minden igaz ez az utolsó hozzászólásom 98 alól. Jön a 2000 (jó akkor álljunk félre). Kíváncsi vagyok. Most megyek, mentek, gyalulok, telepek.Most hallottam egy jó ''utolsó hozzászólást'' ( valószínűleg csak nekem új ):
''Nem úgy van az, Sztálin elvtárs!...'' -
anaqer
veterán
''Foot in the Mouth''-t Arany Citromnak fordítják?
Mindig tanul az ember, néha még én is... -
anaqer
veterán
Na mit mondtam. ARRRGH... -
anaqer
veterán
A tipp nem jött be, de mivel elérkezett az idő, ezért megmondom a megoldásokat:
1. Hol van a legmeredekebb út egész Florida és Georgia területén?
A Sunshine Skyway Bridge-n (híd) van, mivel a két állam területén egyáltalán nincsenek hegyek.
[L]http://www.pbs.org/wgbh/buildingbig/wonder/structure/sunshine_skyway.html[/L]
2. Mikor esett utoljára hó Florida-ban és mennyi?
Utoljára 1977-ben esett 1/3 inch (8 mm) hó a Tampa Interenational Airport-on.Nyolc mili... woah. Tavaly itt óránkánt esett annyi. ( na jó, majdnem...:) )
-
anaqer
veterán
ARRRGH!!!
Hülye net szaraxik, winamp félpercenként elveszti a fonalat... :O -
anaqer
veterán
Hááát... én egy TweakUI nevezetű kis freeware ketyerével szoktam lekapcsolni ( amúgy is nagyon hasznos a program ), abban a ''Taskbar and Start Menu'' résznél van a megfelelő checkbox. Rémlik valami, hogy mostanában láttam valahol másutt is a funkciót, de csak nem akar eszembe jutni... :(
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
És itt (services) melyik a tűzfal? Letiltom de rögtön...
Csak a tisztánlátás végett... másnak, elvileg ugye úgy kéne mennie, h volt egy szépen működö rendszere, meg egy ADSL netkapcsolata. DSL modem > cross > gép
Ebbe beiktatja a routert (DSL modem > cross > router > sima UTP > gép) és az IEbe beírja, h 192.168.0.1... konfig, és már megy is. Ugye?Már biztos nem kell, de hogy ne lógjon a kérdés a levegőben:
Internet Connection Firewell (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS) -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
''A másodikkal meg az, hogy nagyon érdekes, de gyakorlatilag matematikusképzés folyik.''
Hát én erre sajnos akkor jöttem rá mikor már meg is kaptam a jegyzeteket. Mikor választottam azt hittem jó kis robot vezérlés, végre egy kis mechanika, igazi gépek. Aztán mikor belenéztem a jegyzetekbe, az élettől is elment a kedvem. Irdatlan táblázatok, oldalas egyenletek, százemeletes törtek, ehh... nem erre számítottam. Annyira utálom a matematikát...Keblemre! :D
-
anaqer
veterán
Rohadt index... vettem egy új villogatót (a régi elromlott, meg lett javítva, de utána már 250 körül villant percenként), erre nem jó -> túl lassú. Mondom kicsit járatom, hátha csak ''bele kell jönnie''. Belejött, már egész jó sebességgel villogott (bár talán csak mert baromira bemelegedett), amikor észrevettem hogy ha nem működik se index se vészvillogó, a műszerfalon a visszajelzés álladóan ég. Mondom ez nem jó. Vissza a boltba, szó nélkül adnak másikat. Már kocsival mentem; kipróbálom: szép és jó. Visszajelző lámpa nem ég ha nem kell, villogás jó sebességű (mint a másik bejáratás után). Most viszont már ez is bejáratódott, erre ez meg belassult. Úgyhogy most baromi lassan villog, ráadásul a vészvillogó gyorsabb mint az index (fordítva kéne lennie, és eddig úgy is volt mindkét másik villogtatóval), ja és mindkettőnek van egy állati idegesítően hosszú késleltetési ideje az első felvillanás előtt :O Miért ver engem a sors?? :O
Ja és persze kifogyott a benzin, apám hozott utánam, de mire az AC pumpa felnyomta volna a motorig hogy beindulhasson, az önindító lemerítette az akksit :O Jó, utána megbikáztuk, nagy nehezen beindult, kiderült hogy az egyik henger nem megy, húzassam ki 3asban 80nal Sóskútig. Mondom az jó lesz. Elment rá csomó benzin, remélem megjavult. Várom hogy apám hazaérjen és szakvéleményt adjon a 3. hengerről. Ja, és persze az orrom előtt zárt be a hely ahol zöldkártyát akartam ma szerezni a kocsinak. :O
--> :OZáróra miatt ne búsulj, lehet hogy úgysem adták volna meg a zöldkártyát... ;]
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Amikor engem lemeszeltek itt a városban gyorshajtásért akkor a rendőr megkérdezte, hogy feljelentés vagy helyszíni bírság legyen./50-nes táblánál 68 volt/
Mondtam legyen helyszíni erre ő kitőltötte a csekket 10000ft-ról.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a csekkes befizetést hívják a helyszíni bírságnak.
:))68-nál megkérdezte? Jószívű rendőrt fogtál ki. :)
-
anaqer
veterán
Már miért lenne jogsielvétel? Ahhoz 50%-kal kell túllépni a határt tudtommal... amúgy is, direkt olyan a Wartburgok kijelzője, hogy ami a 120 rajta az igazából csak 110 (be vannak jelölve a valódi sebességek is rajta, csak egy kis baromi vékony fehér csíkkal), szóval az a 110 kb 100 volt és 90 a megengedett. Nem értem hol itt a jogsielvétel. Apró szabálysértés. Kb fele akkora mint városban 60-nal menni.
Miért? Mert hülye vagyok. :DDD
Valamiért valamiért végig városban godolkoztam. Don't ask... -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Helyszíni bírság nincsen, csekken megy a befizetés évek óta.
110 pedig élből feljelentés és jogsi elvétel, már-már gusztustalan méretű szabálysértési bírsággal ( hat számjegyben gondolkozz ). -
anaqer
veterán
Hát vartyogóval van is rá esélyed. Relatíve gyors és abszolúte veszélyes.
De azért én nem autóval próbálkoznék, túl nagy az esélye egy jóféle gerinctörésnek vagy hasonló nyalánkságnak, és akkor aztán tényleg ki vagy segítve... :( -
anaqer
veterán
És Enemy Territoryt nem játszik senki errefelé?
Nagy jóság lenne egy PH!-s meccset összehözni... -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Chippola: mi ez az állandó vasrudazás? Valami olyasmi mint a vazelin?
Nekem meg minden második (elcsökevényesedett) izomkötegem fáj, tegnap két év után először merészkedtem testedzésközelbe... :( -
anaqer
veterán
Buli közben is? ;]
Elképzelem ahogy odamész a csaposhoz : '' És tessék mondani, frissen offolt PH! van?'' vagy ha mas jellegű buli, a deejayhez: ''Akkor kérném a PH!-től az OFF TOPIC 7 című számot és küldöm mindenkinek aki szereti!''... -
anaqer
veterán
Egyetértek. Udvariatlan dolog, engem mindenhonnan kizárnak... :t
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
En nem foglalkozom, es nem is erdekelnek az osszeeskuves elmeletek.
Lehet ugy is fogalmazni, hogy a homokba dugom a fejem.
Tul pici pont vagyok ahhoz, hogy megvaltoztassam a dolgok menetet, ha rajovok a turpissagra.
A masik dolog ami miatt nem erdekelnek ezek, mert ha erdekelnenek akkor lassan az utcara sem mernek kimenni, mert a szomszed neni lelo a templomba jaro botjaval.Tudom, én is csak viccből írtam.
Ha meg a szomszéd néni le akar lőni, csak tessék. -
anaqer
veterán
Ateanyádat!!!
Most nézem a ''Darkness'' című überthrillert, az egész egy akkora Ragyogás-klón, hogy az már fáj, de sebaj. Hanem hogy ilyen olcsó, bazári ijesztegetéseket próbáljanak rámsózni, az hihetetlen.
Villám! -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
[L]http://galaktikaonline.uw.hu/frames.htm[/L]
Aki nem látta volna szanalmas.hu-n, annak itt szólok.
FIGYELEM! LETÖLTÉSE KÖTELEZŐ GYAKORLAT! -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Ez az oldal elég réginek tűnik, persze lehet, hogy szándékos a dolog:
<META NAME=''Creation_Date'' CONTENT=''08/15/2000''>
<META name=''revisit-after'' content=''15 days''>
Tetszett, hogy google milyen oldalakat dobott ki ''supplex''-re. Spandexről már hallottam, supplexről még nem. Mindig tanul az ember, néha még én is. -
anaqer
veterán
Olvastam, de csak elég halványan körvonalazódott a dolog.
Na nyúztam egy kicsit google-t is, jó nyomon járok?
[L]http://www.arabuusimiehet.com/~break/amiga/index.php?a=S&l=1050[/L]
[L]http://www.ojuice.net/7025/nick.htm[/L]
( Utóbbinál a ''ZIK'' pozíció az mi? COD/ANS/ASC/stb.-re rájöttem, ezt nem tudom )
Azt nem értem, hogy miért kell ezeket a demókat ( és egyebeket ) úgy terelgetni a BBS-ek között? Szóval miért nem tart fent minden csapat egy weboldalt ( keveset találtam, ami működne is), ahonnan le lehet tölteni az általuk csinált dolgokat?
''Ha lesz egy kis idõm a sok Quake-ezés mellett akkor nekiállok újra játszani a játékkal.'' - AD 2000... ez volt a bohó fiatalság? -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Ez szinte kivétel nélkül igaz minden mai programra.
De el tudsz te képzelni olyan mellényúlást, ami ezt eredményezhetné? Mármint hogy nagyobb felbontásban gyorsabban fut a játék? Mert még ha valami fícsör ki/bekapcsolása lenne, akkor értem, de a felbontás váltása a létező legegyszerűbb, leg''favágóbb'' feladat. Kérsz egy másik DC-t a ringyóztól, és onnantól kezdve abba renderelsz. Esetleg egy kis memóriafoglalási/felszabadítási kavarás, de (szvsz) semmi olyan, amin ennyire el lehetne hasalni... -
anaqer
veterán
Erre kevés értelmes dolgot tudok mondani. Arra emlékszem, hogy annak idején a kettőben a legnagyobb FPS boostot a ''view distance'' ( nem biztos, hogy pontosan ez volt a neve ) letekerése adta, meg az environment mapping teljes kikapcsolása.
AA/AF be van kapcsolva? Próbáltad esetleg 1600 x 1200-ban, hátha ott is csinál 15-30 FPS-t? :DDD Más játékokat ( valami Q3 alapú, vagy UT vagy valami ) is ilyen kevéssé hatja meg a felbontás? Nagyon fura...
Nem tudsz valami jó rally progit ajánlani? Colin2 so-so volt, a három nagyon nem jön be ( billentyűzettel szenvedek, és ahhoz gány egy irányítást csináltak ). Most leszedtem a VRally3 demóját, de a navigátor hangját fél percig bírtam, fizikáról meg szó se essék... valami olyasmi kellene nekem, mint a Rally Trophy volt pár éve ( bár expertet ott sem tudtam megcsinálni, mert ahhoz az elsőkerekesek lassúak, a hátsósok meg ugye megintcsak kormányért kiáltottak ). -
anaqer
veterán
Ugyanannyi FPS-t mértél mindkét felbontásban, vagy csak ''érzésre'' megy ugyanolyan gyorsan? Találkoztam már pár emberrel aki nemigen ''látott'' 30-40 FPSnél többet, lehet, hogy te is a szerencsések közé tartozol. :)
Adatok alapján kb. egy szinten van a CPU-VGA, szóval egyik cseréjével sem fogsz egy csapásra megszüntetni egy olyan szűk keresztmetszetet, hogy utána szárnyalni fog a gép. Mindkettő az már más tészta. :DDD
Hülye kérdés: Vsync ki van kapcsolva?
Ja, háromdémarkra nem tudok semmit mondani, letettem róla, hogy megértsem, mikor mi alapján hány pontot ad. :( -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Nem baj, nekem azért tetszik.
Annyit azért hozzátennék, hogy az avatar nem, vagy nem feltétlenül tükrözi a fórumozó egyéniségét; itt arra is gondolok, hogy zsoltee10 nem alattomos és nem sunyi. Valószínű, hogy ha neked javasolná valaki, hogy Linux-pingvin helyett használj egy hatalmas nullát, te sem örülnél neki... hacsak nem azt nézzük, hogy a nulla természetes szám.
Rossz napod van? (Kérlek, ne mondd, hogy ez is az imidzsed része, vagy ha mégis, akkor szerintem gondokodhatnál imidzsváltáson.)Öhm. A nulla mióta pozitív? Párosnak még szokták nevezni, de egészen az sem állja meg a helyét ugyebár... a többivel kapcsolatban meg: nem szabad felvenni, lám az én avataromon két nulla is van...
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Készítsem a pattogatott kólát?
-
anaqer
veterán
Nem fogadunk. :)
Tanulság: Ezután sem fogok betelefonálgatni.
De azt továbbra is fenntartom, hogy a feladat viszonylag egyszerűen algoritmizálható. Így tippre a csúcsok fokszámából és a sokszög csúcsainak számából kiindulva kellene szubgráfokat felírni, de most valahogy nem esik kézre a feladat. De lehet hogy valamelyik nap kitalálok rá valamit... -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Poligonszámolós az jó!
Csinálsz egy gyorsz capture-t a tunerkártyával, ráengedsz valami neoprimitív mintakereső algoritmust és kész. De amennyi idő van rá, az alatt papírceruzával is megszámolod ( ügyesebbek fejben ). -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Még nem. De pl. egy másik ismerősömet Westel ( & a karhatalom ) fél év után kezdte piszkálgatni, hogy mi is lett egy náluk vásárolt mobil sorsa, mert ugye a hozzáadott SIM kártyát soha nem használták... :U szóval gondoltam jobb óvatosnak lenni.
-
anaqer
veterán
Egy gyors kérdés, nem akartam neki külön topicot nyitni:
Egy haverom haverjának (khm) ilyen WinXP Lite verziója van ( értsd: nem nyomták tele hülye dobozokkal ,doksikkal, _matricákkal_ ). Namármost okos dolog-e windowsupdate.com-ot látogatnia? Vagy ennyi erővel akár rögtön kattinthatja is magára a bilincset és értesítheti rokonait a látogatási időről? -
anaqer
veterán
-
anaqer
veterán
Notsak, mi ez a stílusváltás? Eddig mindig olyan mélyenszántó aláírásaid voltak, most meg ez... igazából nem is értem hogy mit akar mondani... :F
-
anaqer
veterán
Nehogymá ide is befurakodjon... azt hittem nagy naívan, hogy ha nem nézek TV-t akkor majd megúszom... hát nem. Az utcán nem lehet végigmenni úgy hogy vmelyik xar bulvárlap ne ordítana rám ezzekkel a VV-s / BB-s / shiftős / mittudoménmis ''sztárokkal''... broáf.
-
anaqer
veterán
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 7
- (téma lezárva)
- Túra és kirándulás topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Star Citizen
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 27% - GAMING PC! 13900K / RTX 4090 / 64GB DDR4 / Z690 / 3TB SSD / 1600w Platinum
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- Xiaomi Redmi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Asus RoG CROSSHAIR X870E APEX Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest