Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón 3
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Akkor színarany billentyűzet kell :)
Szerintem meg az lesz, hogy ha valaki eléri a 10ezert, akkor mindig amikor be akarna jelentkezni, akkor át lesz irányítva egy másik webcímre, ahol a következő szöveg fog állni: ''Te már annyi hozzászólást írtál, mint más egész életében, így ideje leállni'' :D -
Cathfaern
nagyúr
Nem tudom mit értesz pontosan a ''warezolás'' fogalma alatt, de én úgy használom a netet (DC++-t), hogy ami kell/érdekel azt letöltöm...már csak azért is, mert én az esetek 70%-ában egy programot használok 10x/1-2 hétig, s utána felé sem nézek (mert még sincs rá szükségem, mégse erre gondoltam, meguntam azt amire való, stb.).
Játszani gépen nem játszok, filmeket nem szoktam nézni, mp3-aim nagy része konzolos játékok zenéje. Ezeket originálban 10-15ezer Ft/album-ért lehetne kapni, persze úgy, hogy japánból megrendelem őket...valahogy nem vonzó a lehetőség :)). Ugyebár vásárlással ez ugyancsak drága mulatság lenne.
Ettől függetlenül az a meglátásom, hogy én nem warezolok: a netezésem nagy része ''böngészőhasználatból'' áll (sok-sok fórum, ilyen weboldal, olyan weboldal, stb.). -
Cathfaern
nagyúr
Most nagyon, de nagyon ideges vagyok :((( Egyszerűen röhely, hogy az ember képtelen laptop ügyben rendesen tájékozódni :(( Pedig semmi extrát nem szeretnék, csak _pontosan_ tudni, hogy mit veszek, és hogy mennyiért...ezt eddig egyedül az ibm-nél sikerült megtudni, viszont annak meg nincs magyar weboldala, így az árak vagy annyi, mint ami ott ki van írva, vagy nem...(illetve van neki magyar is, de messze nem olyan részletes és pontos, mint az angol).
-
Cathfaern
nagyúr
Valamivel lentebb volt szó nyelvvizsgáról...én is örülök, mert most jött meg az angol középfokú nyelvvizsgámről az angol oklevél (Pitmannál csináltam, szóval adnak angolt, meg ''hagyományo'' magyart is). Ez eddig nagyon szép és jó, a gond csak annyi, hogy én június végén nyelvvizsgáztam (sikeresen, mint utóbb kiderült) :) Ja, a magyar is megjött (ugyancsak nemrég), de azt is vissza kellett küldeni. Meg fogtok lepődni miért: sikerült azt is elírniuk (igaz abban nem a nevemet) :D)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Na sikerült javítani, de messze nem tökéletes. Valószínűleg a képen is nagyon múlik, hogy mennyire lehet utólagosan javítani. Szóval tényleg az a biztos, ha fényképezésnél állítod be (már persze ha a gép engedi...).
Itt egy példa:
eredeti kép: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/kutya/sarga.jpg[/L]
javított kép: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/kutya/feherebb.jpg[/L]
Így néz ki vakuval: [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/kutya/vaku.jpg[/L]
Jelzem, azóta sem sikerült ilyen rossz képet csinálni a kutyámról :D EGyébként a vakus képből nem szabad kiindulni, mert az azért is jobban néz ki, mert ott kisebb záridőt használt a gép, így nem mozgott be, s már csak ezért is részletesebb. Tehát csak a színeket érdemes nézegetni. Btw. az egészet a Photoshop ''Variations'' menüpontjával csináltam. Mivel ez félig meddig automata dolog, ezért biztos meg lehet jobban is csinálni (de így csak pár percembe került). -
Cathfaern
nagyúr
zsoltee10 jól mondta, a fehéregyensúlyt kell állítgatni. Nekem sajnos csak 4 előre beállított van: napfény, felhő, lámpa, meg még valami, talán neon lehet :( Pedig nincs kifejezetten fehér bőröm).
Mivel a gép is szoftveresen csinálja (gondolom én) a fehéregyensúly állítását, ezért szvsz szgéppel is meg lehet csinálni ezt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Nem tudom, de leszedtem őket. Az XnView egyikre azt mondja, hogy sérült fájl s meg sem nyitja, másikat megnyutja, de alul ott lesz egy szürke csík, a harmadiknak meg fele szürke. Az indexképek nálam is ott vigyorognak teljes pompájukban...
Photoshop mindegyikre azt mondja, hogy sérült, de mindegyiket hajlandó megnyitni, legalább a fele hiányzik mindnek.
A Windows kép és faxmegjelenítő sem tud vele túl sokat kezdeni (ugyanaz, mint az XnView-nál).
Szóval a Windows csodát művelt, de kép menthetetlen :( Vagy a memóriakártyával van gond, vagy a gép csinál írás közben furcsa dolgokat. Friss elemmel próbáltad már? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szórakozásból csináltam két képet a gépemmel (Olympus C-960Z).
Mind a két képnél ugyanazok voltak a környezeti tényezők, s természetesen semmi módosítás, ez az ami ''kijött'' a gépből :)
''A ''lámpa fény nélkül'':
[L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/feny/wofeny.jpg[/L]
''A Nap az én lámpám'':
[L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/feny/nap.jpg[/L]
Ja, vakut egyiknél sem használtam :D -
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...ez jó kérdés. Egyáltalán ki az a kentaur? Nekem nem feltétlenül van azzal bajom, hogy valaki olyan lesz moderátor, aki új itt, de akkor jó lenne szólni, hogy ''hoppá gyerekek, itt van xy, akit ismerik vz helyről és megkértük, hogy legyen moderátor'' Vagy valami ilyesmi :)
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem volt néhány linkem a japán nyelv témában, valamelyiken biztos volt ilyen, de most nem találom őket :O
Egyébként pontosan mit keresel? A japán ABC-t nálunk is használt írásjelekkel, vagy eredeti formában? Előbbit annyira nehéz találni (ennek ellenére most én sem találok), utóbbit már jóval nehezebb. -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Látom sikerült bepótolni az elmaradt hétvégét, legalábbis hsz számilag mindenképp :)
-
Cathfaern
nagyúr
Most épp Colin3, de gyakorlatilag az összesre igaz. Duron1300+R9000Pro. Mondjuk az kicsit furcsa, hogy kb 500 pontot eset a 3DMark2001 értékem. Hogy pontosan mikor, azt nem tudom, ugyanis kb. tavasszal mértem utoljára, akkor volt ~5600 pont, most felraktam a 3.8-as Cat-ot, akkor lett 4600 (!), aztán felraktam a 3.6-ot, akkor lett 5000. Hozzáteszem, tavasszal még azt hiszem a 3.2-es volt fenn. Lehet, hogy megérett a lassan egy éves XP-m egy újraintsallra? :U
-
Cathfaern
nagyúr
Nagyon alap kérdés, még attól félek én is tudom a választ, de azért felteszem:
Ha 1024x768-ban, meg 640x480-ban is ugyanolyan sebességgel fut a játék, akkor az CPU, vagy videókártya korlátot jelent?
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Raspberry Pi
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Meta Quest 2 Virtuális valóság szemüveg! 128GB
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest