Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Vérboci #78882 üzenetére

    Szinte az összes felénk járt kisüzemi, kisszériás borász elmondta, hogy a roséit csak azért készíti, hogy Pesten, meg a dúskálósabb helyeken kiemelten nagy haszonkulccsal tudják eladni, de ő maga nem kedveli a rosét, se készíteni, se fogyasztani. Ráadásul nem sokat kísérleteznek, egyszerű szőlőkből, reduktív eljárás, fajélesztő, mehet "nagyüzemi" módon, még akkor is, ha a többi fehér és vörös közben nagy gonddal válogatva, kézi módszerrel, aprólékosan készül ugyanott. És mivel a legtöbb hazai borász hasonlóképp, olyan igazán markáns különbség nem is lesz köztük. 10 különböző (magyar) rosét vakteszten kóstolva a tapasztalt szakértőkön kívül mindenki elvérezne. Aki kóstolt már más vidékről, pl franciát, az rájön hogy valójában mennyire nem ugyanaz a műfaj. De a zúrinépek a gozsduudvarba cuppogják az egyenrosékat, ha nekik ez kell hát ráteszik a marketinget oszt dőljön a lé.

Új hozzászólás Aktív témák