Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
lorcsi
üzenetére
"Ill. Ennel nekem az a fura hogy komoly angolt is kernek..megis miert ?!"
Tényleg, vajon miért? Mi szükség lehet erre a teljesen fölösleges dologra, amikor a fejlesztői melók nagy része eleve idegen (95%-ban angol) nyelvű környezetben zajlik, a dokumentációk szinte 100%-a ezen a nyelven készül, a segédanyagot angolul találod meg (nem, annak a harmincnégy szoftverfejlesztőnek, aki egy-egy részterülettel foglalkozik, senki nem fog egy ezeroldalas anyagról szakfordítást csinálni), és nem mellesleg maguk a függvények, változók, parancsok, rövidítések, mind az angol kifejezésekből származnak, amiknek a megértését jelentősen leegyszerűsíti, és felgyorsítja, ha érted, hogy miről van szó *.
Persze készülhet szoftverfejlesztő kimondottan a tízmillió magyarul beszélő piacára is, de ennek kb a fele számítógépfelhasználó, és ha tovább részletezed, hogy tematikusan kit mivel lehet megszólítani, hamar látod, hogy egy szoftverfejlesztő éhen is dögölhet, ha ebből akar megélni (vagy szerezhet kormányzati megbízást, de akkor meg minek a programozó végzettség, úgyis mindegy, mit adsz le, lesz pénz).
* Lásd még régi vesszőparipámat, a MS Office programcsomag függvényeinek és billentyűzetparancsainak honosítását az adott területre, amit továbbra is csak és kizárólag emberiség elleni bűncselekményként vagyok hajlandó értékelni, már azóta is, amióta az angol után magyarul találkoztam vele, azóta pedig hatványozottan, hogy kénytelen vagyok német office-t használni.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Suzuki topik
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Alkoholista nevelde
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Oh hi Mark: megreccsent a Metaverzum
- További aktív témák...
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP laptop i5, 8GB, strapabíró katonia szabvány, rengeteg port
- Szinte bontatlan MSI Cyborg RTX 5050 8G! 3év garival!!
- HP ProBook üzleti laptopok - Áfás számlával - 1 év garancia
- SAMSUNG UE85BU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs