Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Akkkor másképp látjuk a helyzetet. RWD autóval is közlekedve több olyan helyzet volt, ahol bizony jóval nagyobb nyugalomban éreztem volna magam egy 4x4-ben. Bizony megesik hogy frissen felázott földútra téved az ember, ott pedig FWD vagy RWD simán beássa magát, téli hagymenetről meg ne is beszéljük, mert ott még elkóricál ahol előtte elmentek százan, de a pakolóban reggel szépen befagy. Tehát téli város-autópálya nem érv, mert takarítva/tisztítva van az út, ott bringával is eltekerek, mivel míg nem tükör jég, addig azzal nyomom.

Tény, én frissen felázott földútra nem tévedtem vele, de hidd el, nagy hóban sokat jártunk RWD-vel. Jó gumi, jó súlyeloszlás, nem lehet nagy gond. Simán volt, hogy a német pályán 20 perc 35-tel hókotrók mögött araszolás után meguntam, és a két kotró között kilőttem, majd kellemes 90-110-el folytattam tovább.

És a hegyre felmászás sem frissen takarított utakon történt, tényleg nem hazudok, míg meg nem feneklett, addig mindenhol elment. :)

Én egyébként FWD-ben érzem a legkevésbé biztonságban magam havas úton, az RWD sokkal jobban irányítható gázadással. A következő autóm fogalmam sincs mi lesz, hetente változik az éppen aktuális kiszemelt, és még évek vannak, mire valóban váltani is fogok, de erőteljesen egy RWD kombi felé húz a szívem. :) Nem mondom, hogy egy MK3 ST Focus kombit nem vállalnék be mondjuk narancssárgában vagy egy új Mondeot gyöngyházfehérben a 2 literes turbós benzinessel, de a szívem mélyén nagyon-nagyon szívesen visszaülnék egy jó hat hengeres BMW-be már.

Új hozzászólás Aktív témák