Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
csak, hogy ne maradj válasz nélkül.
"az elobb az volt a baj, hogy egeszsegtelen, most az, hogy budos?"
mindkettő baj.
az a nagy büdös helyzet, hogy egyrészt utálom, ha a pofámba fújják (ez adja az erősebb érzelmi töltetet), másrészt kurvasok tb-járulékot fizetek, és mivel én egészséges vagyok, nem engem fognak belőle gyógyítani, hanem azokat, akik egészségtelenül éltek, ez is némileg frusztráló.
ha mindenkinek egyéni egészségbiztosítása lenne, akkor az egészségtelenségi szempontot leszarnám, amíg nem fújják a pofámba a füstöt, de mivel nem így van, azért érdekel a dolog, pláne, hogy azon néhány százezer ember közé tartozom, aki az adóbefizetéseivel (ez a réteg fizeti be az összes adó-és járulékbevétel zömét) kvázi eltartja ezt az egész állami szisztémát, és finanszírozza a többi adót nem, vagy alig fizetőnek, valamint az inaktívoknak is járó közszolgáltatásokat, kicsit frusztrál ez a tény, és úgy érzem, kicsit közöm van hozzá.
Javaslom, hogy hagyjuk a p.csába ezt a szolidaritáson alapuló egészségbiztosítást, és legyen mindenkinek egyéni, aztán gondoskodjon magáról, ahogy tud.
Például, legyen egyéni kockázati elbírálás. Nikotin- és alkoholvizsgálat, stb. Kedves ügyfél, dohányzol, iszol, esetleg is-is? Fizess háromszor annyit, mert nagyobb a kockázatot.
Olyan egyszerű dolog lenne ez, mint a casco.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest