Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
csapos2
addikt
Ez nem így megy. Első körben egy nemzetközileg elismert bizottság előtt vizsgáznod kell szimatolásból - különös tekintettel az orrmozgatásra -, fülhegyezésből, ugrándozásból. Ezek után, a bundácskád állapotát kell feltérképezni, mert egy nyúl, nem lehet ápolatlan. Csakis makulátlan tiszta és puha szőrzettel rendelkező nyuszókákat vesznek be a csapatba.
Ám a legfontosabb a farkcsóválás művészete. -
Winner_hun
félisten
2/1
-
FehérHolló
veterán
Kicsit egyszerűbb módja is van. SQL-t nem vágom annyra fejből, de a dokumentáció segít: [link]
Innét neked talán a PERIOD_ADD() függvény lenne jó a célra a NOW() függvénnyel megspékelve. (Ha nem MySQL, akkor a dokumentációjában keress rá a time functions-ra, biztos találsz hasonlót.)
SELECT .... WHERE (PERIOD_ADD(12,aktivalasi_datum) > most) ...
A most helyére persze a NOW()-nak a megfelelő alakja kell. -
föccer
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Oké, rendeben. Hogy? Ez itt a kérdés. A logikát értem, csak a szintaktikát nem vágom...
Xpod: A lekérdezés közben where+vel szűrnék. Azzal már nem lesz gond... -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Köszi, ha visszaolvasol én is Föccernek akartam segíteni.
Hmm, lehet félre értettem amit Föccer kért? Nem csak azokat a rekordokat akarod lekérdezni amik aktívak, hanem lekérdezed az összeset és kiválogatod, melyek aktívak?
Jánoska, ne igyál többet mert már így is duplán post-olsz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Alakítsd át UNIX timestamppé a dátumot (erre is van sql függvény), adj hozzá, és alakítsd vissza. Ciki csak a szökőévnél van.
föccer: Neked is ezt tudom mondani.
Visszaolvastam.
Ha van php, akkor tokenizálod, évet string helyett int-ként kezeled, hozzáadsz 1-et, összefűzöd a tokeneket, és örülsz. 
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Mem az sql lekérdezéssel van a bajom

Azzal, hogy hogyan vonok le az aktuális dátumból egy évet. Most valami olyasmit próbálok, hogy a dátumot átváltom int formába, ott levonok egyet, majd vissza dátumba. Az idate(''Y-m-d'');-vel próbálkozom az átváltást, de em agyon akr menni
Azért köccke a segítséget.
üdv.: föccer -
csapos2
addikt
Az irígység, az beszél belőletek. Egy átdorbézolt éjszaka után, járni alig tudok. ;)
![[kép] [kép]](http://img213.imageshack.us/img213/6514/nvtelenyu6.jpg)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
De! Egy finom vörösboros nyúlpörköltet, krumplival és puha, meleg kenyérrel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Föccer
Sajna nem jövök rá, hogy kell dátumhoz hozzáadni sql lekérdezésnél.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Jancsi, látod ezt? Engem a tenyerükön hordoznak. ;)
![[kép] [kép]](http://img214.imageshack.us/img214/4848/nvtelenuy8.jpg)
-
No skacok sikerült hozzájutnom egy új titkos dokumentnek, ainek neve:
Veszélyes anyagok a guar gumin kívül.Olvassátok, és ha valamelyik hasonlót észlelitek valahol, jelezzétek a hatóságoknál(szigorú smiley).
Élelmiszer-adalékanyagok teljes listája sorszámmal és megnevezéssel,
valamit részletes leírást olvashatunk a velük kapcsolatos problémákról:
1. Autó gumi (E 205/70 VR 16) - megrágva rákot, fulladást, ha átmegy
a lábadon törést okoz! Nagyon veszélyes anyag.
2. Rágó gumi (E orbit) - Gyermeknél fulladást okozhat, ha fejbe kerül
hajhulláshoz vezet! Különösen fájdalmas betegség.
3. Úszó gumi (E +90) - Elhízást lehet tőle kapni, attól meg keringési
rendellenesség léphet fel. Nagyon ártalmas.
4. Haj gumi (E copf) - Érszűkületet okoz ha a csuklódra teszed.
Szédülés és kettős látás a tünet.
5. Kutya gumi (E b) - A legszarabb dolog. Előjele nincs, mindenütt
megtalálható és irritáló szaga van. Bőrrel érintkezve erős pírt okoz.
-
Nem eszek most nyulat, egy fél tyúkot toltam be reggel, nem vagyok most éhes.
Jánoska, kicsit félreértheted, sajna nincs hátszelem.
Csak elhatároztam, hogy akkor is jól fogok élni pesten a szakmámból. (Villamosmérnök - Számítógép hálózatok szakirány)
Föccer:
Én úgy csinálnám, hogy egy válozóba lekérdezném a dátumot, majd az sql feltételbe beletennék egy
mysql_query(''select .... where (aktiv_datum + 1év)=''.$aktuális_datum)
A kód megírásához még nem vagyok eléggé felébredve.
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Nah, májeskúel és péhápé guruk: [link]
Félek eltűnik, é meg cséplném a kódot
Tudom, hogy amegoldás agyon egyszerű lesz, csak hát nem erőségem a php függvények ismeret
Thx.
üdv.: föccer -
jah, ha van hátszél akko a hajó is jobban megy, kicsit most irigykedem
de azt a cicis témát el lehet intézni ha gondolod, csak azér, hogy kalapálóggyál bele az életbe

csapos2 : erre nem gondoltam
de én úgy hallottam, hogy a kék oroszlánok vegák, de ha nem akkor kiszedetjük az összes fogát úgy nem tud megenni, oszt ellesz a tejbepapin is

[Szerkesztve] -
válasz
Janoska26
üzenetére
Ez a hosszúcici engem kihagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Eddig sem voltam azért kalitkában, de nem kellett teljesen magamról gondoskodnom, tudom lesz vátozás, de azért annyira nem ér meglepetésszerűen.
Nem kerültem lapátra. Csak Ő pesten dolgozik, én meg fehérváron tanulok, így nem lehetünk folymatosan együtt.
De ha a tavalyi tanévet kibírtuk, akkor most is menni fog. Hmm, csak hogy fog nekem hiányozni reggel, az ágyba hozott tea, meg mindan más, amit nem írnék, le lévén kiskorúak és perverzek is olvassák a topicot. (pl. Jánoska
)
[Szerkesztve] -
-
Nimrod
addikt
Jó reggelt PH!

-
-
Csyppa
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
pont vesszőcske...
-
Winner_hun
félisten
.
-
hosszú utatat kell neki megjárnia, lehet mire felér el is fárad, oszt kezdhted alőlről az egészet
és ezzel persze nem azt akartam mondani bunkó paraszt módon, hogy nagy fejed vagy vagy valami hasonlók, hanem csak kultúrált körülmények között célozgatok rá, Kedves Gábor Úr kéremszépen

[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
kevésbé álmos jóreggelt mindenkinek. a kávé megvolt... de még nem ért fel [kávékavargató smiley]
-
FehérHolló
veterán
Fórum keresőjében (jobb felül
) van valami olyasmi lehetőség, amivel a szegény, fáradt, kiábrándult ember könnyedén rátalálhat, hogy egy hozzászólásra (szám alapján) kik válaszoltak?
Gondolok itt olyasmire, mint a &fuser.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Most volt az utolsó része a kedvenc sorozatomnak.

-
csapos2
addikt
Mert úgy finom igazán, ha nincs sok leve, hanem a borsó érvényesül.
Nem értek egyet, én éppen azért csinálom tejjel, mert sok finom ''levet'' szeretek mellette.
NG:
szinte bármit főzhetek, a minimális az a 3-4 főre, 2x-i alkalomra elég
Ez csak azért van, mert még nem találkoztál olyannal, aki tud enni. ;)
UFO:
Ha találkoznál vele, érdekelne milyen a körme. ;) -
ami most ment/megy a fókuszban nirvana szám, azt tudja valaki, hogy melyik is?
-
BlacKSouL
addikt
Nincs meg valakinek a With or without you normális minőségben és rendes hangerővel? Mert ami nekem megvan 192-ben, az olyan marha halk, hogy csutka hangerőn is alig hallani.
-
BlacKSouL
addikt
Nna..
-
ngabor2
nagyúr
a főzésnél az az érdekes, hogy én 1 adagot nem tudok főzni. szinte bármit főzhetek, a minimális az a 3-4 főre, 2x-i alkalomra elég. pedig kevesebbet akarok, mert kevesebb kell nekem (1-személyes háztartás), de egyszerűen nem lehet. vagyis lehet, csak én nem tudok. anyukám tud, de eddig nem jöttem rá a megoldásra.
nagyobb társaságnak én is szívesen főzök, mindössze az a baj, hogy húsos kajákat nem igazán tudok. pontosabban arra még nem volt alkalmam, hogy egy nagyobb pörköltet vagy gulyást főzzek szabadban, a slambuc, vagy lecsó meg nem nagy kunszt. de hamarosan úgyis grillezés lesz, legalább azt is gyakorlom egy kicsit
-
tbs
addikt
A legjobb, amikor alkotsz egy kaját a hűtő még nem kommunikációképes civilizációiból, meg egyéb otthoni összetevőkből, és mindenkinek annyira bejön, hogy csuda. Oszt lehetetlen reprodukálni...

Klasszikus példa a kenyérfelfújt... Rohadt sajt, savanyú tejtermék, szárazkenyér... -
nem dicsekvés vagy ilyesmi, de jópáran már ettek a főztömből, és igencsak ízlett nekik
mondjuk be is szoptm rendesen, mer az asszony nem egy mesterszakács, így általában Én főzök, amit egy cseppet sem bánok. Már most fenem a fogam a fagyastóban található csülökre, amit hétvégén csinálok meg az öreg pék felesége receptyének a segedelmével 
-
ladybug
őstag
válasz
Janoska26
üzenetére
Akkor vízből tegyél kevesebbet. Mert úgy finom igazán, ha nincs sok leve, hanem a borsó érvényesül. De a habarást csinálhatod tejjel és tejföllel vegyesen, ahogy írtad.
Na, igen, Péter is ezt mondja a főzésről. Neki a pirítóssütés is komoly konyhai procedúra.
Thrawn: Ugyan már. És hol marad akkor a főzés öröme?
[Szerkesztve] -
-
ladybug
őstag
válasz
Janoska26
üzenetére
Itt vagyok, édes.

Szóval:
a cukorborsót felteszed egy kevés olajon. Némi sót és vegetát teszel hozzá. Kb 15 percet párolod, majd felöntöd annyi vízzel, amennyi ellepi. Kicsit még utánasózol, és felforralod, aztán még addig főzöd, amíg puha ne lesz. Akkor habarást készítesz (lisztet vízzel elkeversz, majd tejfölt teszel hozzá), és ráöntöd a cukorborsóra.
Tejes habarással is lehet készíteni. Azzal is nagyon finom.
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![[kép] [kép]](http://winnerhun.uw.hu/fukk.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://winnerhun.uw.hu/waaa.gif)