Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tkazmer
üzenetére
Kétféle van, a "sima", nem motorizált: csak olyan vázakkal működik, aminek van fókuszmotorja. A Tiednek nincs (és az enyémnek – D40 – sincs). A mi vázunk az objektívnek ad parancsot a fókuszálásra, és az végzi el, beépített motorral. Ez legtöbbször HSM, USM, SWM, vagy hasonló névvel van ellátva. (Hipersonic motor, Ultrasonic motor, Silent Wave Motor.) Azaz ultrahanggal működtetik. Erre utal a motorized megjelölés.
Lehet azonban, hogy más működési elvű (valami új féle cucc lehet), akkor azonban a következetes HSM megjelöléssel én követtem el hibát.
A lényeg neked csak annyi, hogy a vázadhoz a motoros való.

MOD: megkövetem magam. forceberg már javított is, ezek szerint van nem ultrahangos, de autofókuszmotoros objektív is. Le voltam maradva...

Tehát a különbség annyi a HSM-hez viszonyítva, hogy a nem HSM az hangosan fókuszál. Akit nem zavar, annak nem gond, de nem lehet lépcsőn női szoknya alá lesből fotózni vele.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Valami baja van a tápomnak
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon EOS R5 - 15 000 expó - Újszerű - Garanciális -
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest